Kleine overwinning op Roggel voor VVV-Venlo

Gisteren was het dan eindelijk zover. De eerste oefenwedstrijd van de voorbereiding tegen SV Roggel. Een wedstrijd die makkelijk gewonnen werd door de venlonaren, ook al was de uitslag erg mager. VVV won de wedstrijd met 0-5, dankzij doelpunten van Roemer, Braken, de Boer en Nick Venema.


De smalle selectie is voornamelijk opgevuld met jeugdspelers. De jubileumwedstrijd van trainer Kruys begon met de volgende elf namen in de basis: Van der Gouw (k), Jacobs, Henderikx, Koglin, Ngobi, de Boer, Klaassen, Titulaer, Braken, Bastiaans en Roemer. In de tweede helft werd het hele team gewisseld voor een fris team. Op deze manier kon de trainer alle spelers even aan het werk zien.


Lang duurde het niet voor de eerste bal in het net lag, Braken scoorde een mooie kopbal op aangeven van rechtsback Ngobi (0-1), In de hete zon dachten veel supporters aan een grote overwinning voor de venlonaren. Niets bleek minder waar, de twintig minuten die volgden lukte het niet om het net te vinden. Er volgde een drinkpauze waarin de trainer zijn spelers even kon toespreken. Niet veel later was het wederom Ngobi die opstoomde en een mooie voorzet gaf op de Boer (0-2). Het spel van VVV werd dreigender en, hoewel niet alles lukte, was het volgende wapenfeit een goal van Roemer (0-3). Niet veel later kreeg Ngobi het weer op zijn heupen en verzorgde hij een assist, ditmaal op Roemer die zijn tweede van de avond scoorde (0-4). Dit was tevens de ruststand.

De tweede helft startte VVV met de volgende elf namen: Zima, Janssen, Dirks, Theunissen, Sedláček, Verheijen, Kluskens, van Rooijen, Venema, Johansson en Yasar. Wederom lag de bal er snel in, Venema, die een gretige indruk maakte, scoorde de 5-0. Helaas werd er, buiten een paar kansjes, niet meer gescoord in de tweede helft en was dit tevens de eindstand van de wedstrijd.


Een eerste wedstrijd die makkelijk gewonnen werd maar waarin te weinig gecreëerd werd. Wat opviel was dat Ngobi een prima pot speelde en voor veel dreiging zorgde aan de rechterkant. Verder kon proefspeler Yasar geen indruk maken, veel van zijn acties mislukten.

Werk aan de winkel voor Kruys, die dinsdag alweer mag aantreden tegen de volgende tegenstander in de oefencampagne. VVV-Venlo speelt dan tegen Wittenhorst.

32 Responses

 1. Leonardus

  Wat me bijzonder opviel was het drukzetten van VVV. Bij balbezit van de verdediging van roggel zakte VVV terug tot aan de middenlijn terwijl je tegen zo’n tegenstander bij het strafschopgebied al druk moet gaan zetten.

  Dit resulteerde in weinig kansen en ditto doelpunten.

  1. roeljenssen

   Precies dit viel mij ook op, wat mij verder opviel was dat Brian Koglin weer regelmatig mis zat en zeker geen solide indruk maakte tegen een 4e klasser!

   Die stage spits van NAC zag er ook niet al te best uit, hopelijk gaan ze hem in iedergeval niet contracteren!

  2. Godfried

   Het is leuk om tegen zo’n team vol druk te zetten en dan met 13-0 te winnen. Daar leer je niets van. Het was een oefenwedstrijd. dé kans dus om een tactiek in te passen. Ook al is het tegen een amateurteam.

   Als VVV zich dus liet zakken tot de middenlijn, dan doen ze dat met een reden. Vergeet niet dat dit jaar de KKD ijzersterk is. Denk niet dat je ver komt door als een kip zonder kop heel vroeg druk te zetten. Dan word je simpelweg weggespeeld.

   Beter dat ze dit nu al oefenen, dan dat ze er na 8 competitiewedstrijden pas achter te komen dat het niet werkt. Zelf zie ik ook liever aanvallend, attractief voetbal, waarbij de tegenstander 90 minuten terug wordt gedrongen. Dit is alleen niet realistisch. Met Ado, De Graafschap, Heracles, NAC, Zwolle, Roda en Willem II heb je sowieso 7 grotere, rijkere en betere clubs in de competitie staan.

   Laat ze zich dus maar rustig een realistische tactiek eigen maken, waarmee punten worden behaald.

   1. Leonardus

    Dan moet je vooral tegen een 4e klasser gaan oefenen. Die tegenstander is voor een dergelijke tactiek totaal misplaatst.

    Tegen een kleine amateurclub moet je oefenen op scherpte voor het doel.

   2. Godfried

    Scherpte voor het doel in de eerste oefenwedstrijd? Nooit zelf gevoetbald zo te horen?
    Het gaat erom een tactiek in te slijpen tijdens wedstrijdsituaties. Niet om af te werken op goal.

   3. Leonardus

    Nee Godfried. Inderdaad nooit gevoetbald. Slechts 15 jaar 2e klasse KNVB. Mag geen naam hebben.

  3. @ Godfried
   Ik heb ook zeker nooit op enig niveau gevoetbald, maar een systeem inslijpen tegen Roggel, sorry hoor…
   Ik denk dat je vooral lekker de bal moeten laten rondgaan, even het gevoel van scoren moet terugkrijgen etc, gewoon een lekker oefenpartijtje…

 2. FC VVV03

  Ben nooit zo’n fan geweest van Koglin. Buiten die 2 geweldige vrije trappen vond ik hem vaak slordig in het verdedigen en was toch betrokken bij de nodige tegendoelpunten. Als ik hem vergelijk met Promes en Roseler waar VVV jaren op kon bouwen is dit maar schijn verdedigen.

  1. Ik ook zeker niet…
   Veel balverlies, sitiuaties verkeerd inschatten, niet geconcentreerd gedurende 90 minuten, opbouwend ronduit zwak. Hij is gehaald door Jos omdat hij hem kende, maar ik heb het nooit begrepen…
   Voor mij mag hij weg, maar waar naartoe?
   Ik zou graag een andere centrale verdediger naast Dirks willen zien, Röseler is wat mij betreft zeker een optie, maar of hij zou willen?
   Willem Janssen mag natuurlijk ook zeker, maar ik vraag mij af of hij dat nog zou willen…
   Kortom, twee possibilities, maar wrsch. niet reël…

 3. kuebke

  Iets anders.
  Waarom zouden ze niet eens proberen om Nils Róseler terug te halen van Fc Ingolstad want Rick Kruys schrijft in D.D.L . dat hij nog een centrale verdediger zoekt .
  Ik zou zeggen: wie niet waagt die niet wint.
  Wat vinden jullie er van.

  1. Ievel Knievel

   Mee eens Peter! Maar volgens mij wil hij niet meer. Daarnaast begint hij natuurlijk met de week dat hij niet meer op niveau traint op zijn leeftijd wel echt forse trainingsachterstanden op te bouwen, maar het zou wel leuk zijn.

   Ik heb alleen het idee dat Willem op enigszins een hoog niveau afscheid wilde nemen en niet wilde aftakelen. De invalrol bij FC Utrecht na de kerst was voor hem genoeg om te stoppen met ballen.

 4. spits

  Ik heb net het interview gelezen met de baas van Masita d3 shirtleverancier. Je kunt je ogen niet geloven! Het lijkt wel of er niets zo moeilijk is op de wereld als een paar shirts laten maken. Ja ze laten die maken in China en we weten al sinds begin Corona dat dat heel lang gaat duren maar Masita is dat kennelijk ontgaan.
  Je zou toch denken laat die ergens in Europa maken .

   1. kuebke

    VVV-Venlo zal pas vanaf de eerste competitiewedstrijd van het seizoen in de nieuwe wedstrijdtenues spelen. De Koelclub is nog altijd in afwachting van de levering van de tenues door Masita. De tenues voor de selectie van VVV zullen op tijd binnen zijn voor de competitiestart, maar de tenues voor in de fanshop van VVV laten nog langer op zich wachten.

    VVV betreurt het dat de supporters pas op een later moment de nieuwe shirts kunnen bemachtigen en dat het eerste elftal de oefenwedstrijden in juli nog in de tenues van vorig seizoen moet spelen. Vlak voor de eerste competitiewedstrijd in eigen huis tegen Almere City op vrijdag 5 augustus zal de club de nieuwe shirts presenteren. Helaas zal het daarna dus nog even duren voordat de shirts ook voor supporters verkrijgbaar zijn.

    Remko Sijben, aandeelhouder en RvC-lid van Masita, verklaart de late levering van de tenues van VVV. “Het is niet niks wat er nu allemaal aan de hand is. De hele logistieke wereld en fabriekswereld ligt op zijn kop. Het is een proces van maanden. Als de shirts zijn ontworpen moeten ze eerst voorgelegd worden aan de club en daarna moet er meestal nog een nieuw sample ontworpen en geproduceerd worden. Door de grote logistieke problemen duurt het ontzettend lang om producten vanuit China te laten komen. Dat zorgt ervoor dat het proces uiterst moeizaam verloopt. Daar kunnen VVV en Masita niets aan doen.”

    Momenteel zijn VVV en Masita voortdurend met elkaar in overleg en doet iedereen er alles aan om de nieuwe tenues zo snel mogelijk in de fanshop van VVV te krijgen. “Normaal gesproken wordt alles in zeecontainers vervoerd, maar nu gaan we alles in laten vliegen zodra het geproduceerd is. Zelfs dat geeft geen zekerheid in de huidige chaos, maar er worden in ieder geval kosten nog moeite gespaard om de tenues zo snel mogelijk in Venlo te laten arriveren”, aldus Sijben.

   2. Ievel Knievel

    Waar staat dit artikel?

    Opvallen dat de “actuele situatie” nu weer de schuld krijgt van Masita, terwijl het ieder jaar hetzelfde liedje is, al meer dan 10 jaar lang inmiddels.

   3. Voor Masita kiezen omdat ze zo lekker dichtbij zitten (in Echt), maar al 12 jaar lang alle kleding te laat krijgen omdat het in China gemaakt wordt.

    Ik zie bij elk persbericht van VVV tegenwoordig staan ‘in het kader van de verdere professionalisering’. Dus heel snel dumpen die amateurs van Masita als het contract komend seizoen afloopt.

 5. kuebke

  VVV-Venlo heeft ook de tweede oefenwedstrijd van het seizoen gewonnen. De ploeg van trainer Rick Kruys had geen enkele moeite met eersteklasser RKSV Wittenhorst. Dankzij doelpunten van Mitchell van Rooijen (2x), Simon Janssen, Nick Venema (2x) en Yahcuroo Roemer (2x) werd er met ruime cijfers gewonnen: 0-7.

  Op sportpark Ter Horst begon VVV onder het toeziend oog van veel publiek voortvarend. Na zeven minuten opende Van Rooijen de score al uit een voorzet van Carl Johansson vanaf links. De middenvelder schoot met links op doel en zag de doelman van Wittenhorst vervolgens niet vrijuit gaan. Drie minuten na die openingstreffer was het opnieuw raak voor Van Rooijen, die dit keer een voorzet van Carl Johansson overtuigend binnenliep.

  Prachtgoal van Janssen
  Het derde Venlose doelpunt van de avond kwam op naam van Janssen. De linksback scoort niet vaak, maar deed het dinsdag op weergaloze wijze met een heerlijk afstandsschot in de verre bovenhoek. Zeven minuten later pikte ook Nick Venema zijn doelpuntje mee. Vanaf de linkerkant kwam de aanvaller, die in de eerste helft de aanvoerdersband droeg, goed naar binnen om de bal vervolgens in de korte hoek binnen te schieten. In de 39ste minuut was Venema opnieuw trefzeker. Dit keer schoot hij vanaf de strafschopstip raak nadat een verdediger van Wittenhorst hem binnen de zestien onderuit haalde met een sliding. Met zijn rake penalty bepaalde Venema de ruststand op 0-5 en die score gaf de verhoudingen op het veld goed weer.

  Roemer zet eindstand op scorebord
  Na de onderbreking trad VVV aan met elf nieuwe namen en met Sven Braken als nieuwe aanvoerder. De spits probeerde het vrijwel direct na rust met een omhaal, maar dit keer niet zo succesvol als vorig seizoen in de uitwedstrijd tegen MVV. In de 56ste minuut was het wel raak via Roemer, die oog in oog met de doelman van Wittenhorst rustig bleef en de 0-6 binnen schoof. Diezelfde Roemer zorgde een klein kwartier voor tijd voor de 0-7 op aangeven van Kees de Boer.

  RKSV Wittenhorst – VVV-Venlo: 0-7 (0-5)
  7. 0-1, Mitchell van Rooijen.
  10. 0-2, Mitchell van Rooijen.
  15. 0-3, Simon Janssen.
  23. 0-4, Nick Venema.
  39. 0-5, Nick Venema.
  56. 0-6, Yahcuroo Roemer.
  77. 0-7, Yahcuroo Roemer.

  Opstelling eerste helft: Lukas Zima, Richard Sedláček, Jens Jacobs (25. Jur Theunissen), Sem Dirks, Simon Janssen, Joep Kluskens, Mitchell van Rooijen, Thijme Verheijen, Carl Johansson; Nick Venema, Özcan Yaşar.

  Opstelling tweede helft: Ennio van der Gouw, Ian Hussein Ngobi, Brian Koglin, Stan Henderikx, Ruben Martens Fleurkens, Robert Klaasen, Kees de Boer, Levi Titulaer, Aaron Bastiaans, Sven Braken, Yahcuroo Roemer.

  Media

 6. Leonardus

  Vooral in de eerste helft een prima voetballende ploeg gezien. Gretig met veel druk naar voren. Prima aanvallen en ditto goals. Tweede helft was een flink stuk minder.

 7. FC VVV03

  Vaak zie je juist in de 2e helft veel doelpunten tegen amateurs aangezien die vermoeid raken en niet met 2 teams aan kunnen treden. Opvallend meer ook niet. Benieuwd of er nog wat bij komt deze week.

 8. liefhebber

  Denk dat VVV in de eerste helft een prima wedstrijd speelde en dat het verschil in de eerste helft en de 2e helft juist in het type speler zit wat werd opgesteld. De eerste helft werd er van achteruit verzorgd opgebouwd met een hoge balcirculatie met een goede veldbezetting en werd er veel meer gekozen om te passen terwijl in de 2e helft de opbouw van achteruit veel te traag was en de meeste spelers er voor kozen om de bal juist te brengen dan te kiezen voor een pass wat weer resulteerde in veel breedte passjes die niet of net wel aankwamen. Maar op basis van de eerste helft geeft het vertrouwen voor de toekomst

Leave a Reply