VVV-Venlo

KNVB verschuift 33e speelronde, VVV-Venlo – Vitesse naar woensdag 15 mei

VVV-Venlo – Vitesse wordt op woensdag 15 mei gespeeld. Dat is zojuist bekend gemaakt door verschillende media waaronder Voetbal International.

Reden hiervoor is dat Ajax deze week de halve finale van de Champions League heeft gehaald en daardoor in het nauw komt komt met de competitie en de bekerfinale. De KNVB heeft daarop in overleg met de clubs besloten dat de 33e speelronde verschoven wordt naar woensdag 15 mei, waardoor dit de laatste speelronde van de reguliere competitie wordt.

Het plan moet nog wel besproken worden met Politie en gemeenten.

14 Responses

 1. Gerardus

  Wat een onzin. Lekker als je net dan een midweekje weg wilt gaan…
  Wel fijn dat we een thuiswedstrijd als laatste wedstrijd hebben. Kunnen we de spelers in ieder geval nog uitzwaaien.

  1. Geelzwart

   Hoezo onzin? Dit zijn gewoon de regels volgen. Je moet voor een Europese wedstrijd een aantal vrije dagen hebben en in de laatste twee speelrondes binnen de eredivisie beginnen alle wedstrijden om 14.30 uur. Dit gaat niet samen, dus is de oplossing om die hele speelronde te verschuiven.

   1. Koelie

    Epische faal van de KNVB. Waarom niet de bekerfinale verschuiven?
    Idioot dat 17 clubs zich moeten aanpassen voor Ajax.

    Benieuwd of Ajax voor het NL voetbal dan ook gaat meewerken in het eerlijker verdelen van de tvgelden.

   2. Goodie

    Dit zijn niet de regels, althans niet volgens de UEFA heb ik vernomen. De 2 dagen tussen wedstrijddagen is een richtlijn van de KNVB. Ik ben benieuwd of Tottenham de wedstrijd van maandag 21.00 tegen Bournemouth gaat verplaatsen als ze op woensdag tegen 21.00 tegen Ajax spelen.

    Daarnaast een hele competitieronde verschuiven? Hoe zit het met de supporters die vakanties / weekenden weg plannen op het speelschema van de competitie? De KNVB geeft hier geen fuck om.

   3. Gerardus

    Je zou eventueel nog speelronde 32 kunnen erplaatsen naar komend weekend en de 33e speelronde kunnen verplaatsen naar het weekend ipv dit achterlijke door de weeks. Je kunt ook gewoon niets laten verplaatsen en het gewoon laten staan. Ze hebben toch geld zat voor een grote selectie ? Waarom dan niet rouleren ?

 2. ger

  Als ze niet Ajax geheten hadden, was het niet gebeurt! Gewoon de wedstrijden spelen! Daar krijgen ze een prima vergoeding voor. Ik moet het met minder doen en moet 6 dagen achter elkaar werken en ook nog eens 8 uur niet 90 minuten.

 3. marco5932

  Als Ajax hiervoor de 17 clubs nou een klijne financieele vergoeding zouden geven . Zou dat niet misstaan. Want dit kost natuurlijk wel wat toeschouwers op een zondag komen normaal toch meer mensen kijken dan een doordeweekse dag / avond .
  Kost vvv toch geld uiteindelijk.

 4. ger

  Daar had ik ook al over nagedacht Marco.
  Dat zou z’n club er op zijn minst voor over moeten hebben om hun eigen wedstrijd te verplaatsen.
  Maar dan nog zou ik het de grootse flauwe kul vinden hoor.

 5. Godfried

  Hou eens op allemaal. Wat maakt dat nu uit! Tussen twee wedstrijden moet nu eenmaal een bepaalde tijd rust zitten. Wat ze ook zouden doen, het was nooit goed geweest.

  Nu lekker op woensdagavond in de Koel. Boeien. En als je een week weg bent heb je gewoon pech.

  Kom op Ajax!

 6. ger

  Die rust dagen ertussen hebben ze er gewoon van gemaakt. Hoe kom je erbij dat ze die rust dagen moeten hebben! Alleen omdat ze Ajax heten gaat dit gebeuren! Ook VVV gaat dit geld kost.

 7. Nard

  Gaat de KNVB hier van leren en komend seizoen de competitierondes inplannen adhv de CL.? Waarom moeten 17 clubs én hun supporters nu schuiven voor één club? Je kunt ook de bekerfinale verplaatsen en PSV en Ajax tegelijk hun laatste wedstrijd(en) laten afwerken……-Zo creëer je ook nog eens extra spanning. Maar ja…….De extra gelden(minstens ’n paar ton) die VVV ontvangt(?) kunnen we goed gebruiken voor een echte grasmat….haVVV….HUPHUPHUP VVV

Leave a Reply