Koning Hai

Venlonaren“Hai beledigt supporters,” kopte www.goodold.nl op haar social media accounts. De gemiddelde VVV-supporter kennende had ik al zo’n donkerbruin vermoeden dat het allemaal wel mee zou vallen. Dat bleek dan ook zo te zijn. Onze Hai had enkel gereageerd op weer een zeikende supporter die de realiteit niet onder ogen kan, wil of durft te zien. De website gaf te kennen dat deze supporter de club al jaren trouw was gebleven. Toen zakte mijn broek toch wel even af. Als deze supporter daadwerkelijk zo trouw is, dan stond hij 12 jaar geleden ook in de Koel naar een VVV te kijken dat zich keurig naar de laatste plaats in het Nederlandse profvoetbal “voetbalde.” DAT was pas baggervoetbal. Het voetbal van de afgelopen 3 jaar was in vergelijking met destijds oogstrelend.

Ik snap eigenlijk ook niet waarom er geklaagd wordt over baggervoetbal. Is dat niet het lot wat een VVV-supporter bezegeld? Ja, we hebben enkele leuke seizoenen gedraaid in de Jupiler League en ja, we hebben enkele jaren mogen genieten van John van Loenhout en Keisuke Honda. Verder is het al sinds eind jaren ’80 gewoon regelrechte bagger.

Als VVV-supporter weet je dat en neem je hier genoegen mee. Je hoopt dat het een mooie pot wordt, maar je moet er echt niet vanuit gaan. Daarbij, het eerste wat Hai na de handhaving zei is dat we dit seizoen weer zouden moeten gaan overleven. Met andere woorden, we mochten ons wederom opmaken voor een baggerseizoen. Onze club heeft simpelweg de financiële middelen niet om echt puike spelers binnen te halen. Of dachten jullie echt dat VVV voor de grap zo fors daalt met de begroting? Er is al 284 keer gezegd dat er geen geld is voor versterkingen. Eerst zal er verkocht moeten worden. Dat gaat ook nog wel gebeuren met het aanstaande vertrek van Hai’s Japanse oogappel (daar kan ik hem dan weer totaal niet volgen, maar dat geheel terzijde). Ik kan Hai dan ook volledig begrijpen dat hij even genoeg had van het dagelijkse gezeik aan zijn adres. We moeten gewoon wachten tot het nieuwe stadion klaar is. Pas dan kunnen we gaan groeien. Pas dan krijgen we een betere selectie en pas dan zullen we wat minder baggervoetbal gaan zien. Als je die paar jaar als VVV-supporter niet op kunt brengen, zoek dan inderdaad maar een andere hobby. Of een andere club, dat kan ook.

TAFKAJ

7 Responses

  1. Pingback : 3execrable

Leave a Reply