Kristiaan Haagen op huurbasis naar VVV-Venlo

Daags na het bekend maken van de interesse van VVV-Venlo in Kristiaan Haagen wordt de Belgische verdediger gepresenteerd. De 20-jarige Belgische centrale verdediger tekende nog geen 2 maanden geleden een contract voor 2 seizoenen aan de Krommedijk. De oud speler van Westerlo, KV Mechelen (korte periode) en Anderlecht U-21 kwam na de recente trainingswissel niet meer aan de bak. Haagen wordt voor 1 seizoen gehuurd van  FC Dordrecht. VVV-Venlo heeft daarnaast een optie tot koop bemachtigd.

De 1.91 meter lange verdediger is inzetbaar als centrale verdediger als linksback en was een vaste waarde bij Belgie onder 18 waar hij tot dusver 10 jeugdinterlands voor speelde. Kristiaan is zeer blij met zijn overstap naar VVV-Venlo. De verdediger zegt het volgende over zijn overstap: “Ik ben tevreden met deze overgaan, omdat ik bij FC Dordrecht door de komst van twee andere spelers minder uitzicht op speelminuten zou hebben. En zoals elke speler wil ik graag mijn wedstrijden meepikken.”

Trainer Maurice Steijn is zeer content over zijn nieuwe aanwinst. De trainer heeft veel vertrouwen in de jonge Belg. De Hagenaar zegt het volgende over het aantrekken van Kristiaan Haagen: “In het centrum van onze verdediging zaten we wat dun in de mensen en dan is dit een zeer welkome versterking. Afgelopen seizoen stond Kristiaan al op ons verlanglijstje en daar is hij eigenlijk niet meer vanaf geweest.”

33 Responses

 1. ger

  Fijn, versterking voor achterin is hard nodig,
  Maar ik wil nog even wat kwijt over afgelopen maandag,
  ik zie aan de kassa een rij mensen staan zowel binnen als buiten.
  Als men klanten wil werven moeten ze hier ook een wat aan doen.
  Een half uur wachten voor een kaartje is niet meer van deze tijd en kan echt niet meer.
  En dan is het nog niet eens echt druk!!!

 2. Boris

  #ger. Als de mensen eens niet op het laatste moment een kaartje willen bemachtigen, maar dit online doen of gedurende de dagen voor de wedstrijd aan het stadion, dan is niets aan de hand.
  enfin..erg blij met de nieuwe aanwinst.

  1. Daar is inderdaad even wat onduidelijkheid over geweest. VVV-Venlo gaf direct al aan dat het om een huurperiode ging. Wij kregen later te horen dat het contract ontbonden zou zijn (via spelersmakelaar) maar bleek een beetje om mis communicatie te gaan. Hij komt over op huurbasis met een optie tot koop.

   1. Ben

    Gewoon slim van Dordrecht want zo verdienen ze zonder enige inspanning hun geld. Ben blij met de verbreding van de selectie. FORZA VVV!

 3. kenfen

  belachelijke opmerking binky, Niels is meer dan goed genoeg en je kent hem niet eens, heeft nog nooit meegetraint echt belachelijk die anti Niels lobby van jou slaat nergens op

  1. Goodie

   Ben ik volledig met je eens. Ik vond Niels maandag sterk spelen, en kwam af en toe ook aanvallend gevaarlijk op. Niels is er op vooruit gegaan t.o.v. vorig jaar. Waar vorig jaar de backs een groot probleem was vind ik ze nu juist vrij sterk. Rutten speelt ook goed en VVV is hiermee zeker op vooruit gegaan.

  2. Louis van Gaal

   Zo belachelijk is die opmerking zeker niet Kenfen. Fleuren is gewoon een hele matige speler en ik vindt het niet te geloven dat er binnen onze regio of binnen de Jupiler L. geen beter links back is… Ik hoop dat Haagen laat zien dat hij op linksback prima uit de voeten kan. Verder hoop ik dat Bourdoux wat rust krijgt na zijn dramatische start en over de hele linkerflank kan spelen indien nodig. Maar ik ben klar met Fleuren…. Wel opvallend dat Fleuren zoveel voorstanders maar ook zoveel tegenstanders heeft…

   1. RuiverCity

    Helemaal met je eens Louis! Fleuren is een matige hardwerkende back. Hopelijk is Boudouxhe geestelijk net zo sterk als Promes dan komt het helemaal goed met hem.

 4. Venlo077

  Hey Lincoln,
  Weet jij waarom er nog nooit een speler van BMS is gehuurd, ondanks dat ze een samenwerkingsverband hebben?
  Want ik lees over de eventuele samenwerking met West Ham United en dan de zin dat ze er beide beter van moetenworden…..Ik weet niet waar West Ham beter van zou worden met deze samenwerking. Weet jij dat?

 5. kenfen

  Ik denk dat er een aantal mensen hier op de site iemand moeten hebben die ze af kunnen zeiken Nu kruyssen geblesseerd is is Niels de pisang wie denken jullie dat wij zijn Barcelona ? Jullie helpen VVV hier echt niet mee ergo ik denk dat jullie je ego belangrijker vinden dan de klub

  1. Ben

   Ben het met je eens, het is karaktertrekje waar ze bepaald niet trots op hoeven te zijn. In hoe verre ik fleuren een topspeler vind, ik weet het niet, maar hij heeft een positieve instelling en is een vechter. Daar hadden we er tot kort geleden niet veel van. Verdedigend vind ik hem niet super, maar wat mij betreft mag hij het op een positie een linie naar voren eens proberen? Ik zie hem namelijk vaker goed en dreigend mee naar voren lomen.
   FORZA VVV!

  2. Louis van Gaal

   Het heeft niets te maken of hij nu de piesang . Het is gewoon een matige speler. En als VVV zo overtuigd zou zijn van hem hadden ze zijn contract vol vertrouwen al veel eerder verlengd. Maar ook VVV zag dat en heeft uit pure noodzaak hem een nieuw contract gegeven. Heeft niets met afzeiken te maken…

 6. Dond

  Ik ben persoonlijk geen Niels Fleuren fan. Maar die jongen vecht zich iedere keer toch maar weer mooi terug in de basis. RESPECT.
  Als die zo blijft spelen laat hem maar lekker staan. Geeft zich altijd voor de volle 100% ..

 7. binky

  als fleuren zo goed is dan had hij maandag tegen sparta een stapje vooruit gedaan en
  had die speler buitenspel gestaan
  maar zo slim is de beperkte fleuren niet
  en dan nog die tegen goal bij jong psv
  wat een amateur

  1. Goodie

   Deze speler stond buitenspel, dus Fleuren had het goed gedaan. Daarnaast de 1-3 is zo’n ramp nog niet, had het erger gevonden als hij hem neer had gehaald en bij een 0-3 voorsprong een rode kaart pakt.

   1. Godfried

    Hoezo verkeerde afspraak?heeft VVV jaren geleden dan met AC Milaan om tafel gezeten? Nee toch! VVV heeft een contract gesloten met Moskou. Die hebben betaalt toen hij verkocht werd aan Milaan. VVV krijgt toch ook niet elke keer geld wanneer amrabat wordt verkocht, of wanneer calabro weer ergens opduikt.

   2. Ben

    ja, dat gebeurt wel als daarover iets wordt afgesproken. Regelmatig lees je dat club x nog een extraatje krijgt bij oorverkoop van een speler die vele jaren geleden is vertrokken. Opleidingsvergoedingen worden betaald aan de club die de opleiding heeft gedaan. In geval van Honda denk ik niet da VVV hem heeft opgeleid, maar een club in Japan.

   3. Goodie

    Voor elk jaar dat een speler bij een club heeft gespeeld tot zijn 21 of 22 levensjaar dacht ik krijgt de club per jaar 1% opleidingsvergoeding van de transfersom. Ik weet alleen niet hoe oud Honda destijds was toen hij kwam.

   4. Godfried

    Qua doorverkoop kun je echt vergeten, aangezien VVV Honda aan Moskou heeft verkocht en AC Milan op dat moment helemaal geen partij was.

    Vwb opleidingsvergoeding, dat heb ik nog een opgezocht. Elke club waar de betreffende spelers vanaf zijn 12e t/m zijn 23e levensjaar heeft gespeeld, heeft recht op een percentage van de verkoopprijs. Ik geloof 0,5%. Honda was 21 toen hij naar Venlo kwam. VVV zijn dus als het goed is nog recht hebben op 0,5% van de verkoopprijs. Geen vetpot dus! Tenzij er een club gek genoeg is om € 50 mln neer te leggen. En dan nog is het slechts 2,5 ton.

   5. Goodie

    Ik dacht dat het tot een bepaalde leeftijd (neem bijvoorbeeld 12 jaar) 0,5% was, en dan de jaren er na tot zijn 23e dus 1%. Dus stel hij vertrekt voor 5 miljoen, dan krijgt vvv toch mooi 50.000 euro. Ik weet niet wat Honda moet kosten, maar in Engeland smijten ze toch met absurde bedragen.

   6. Frosty

    Hoop dat hij bij een club terechtkomt waar hij gewoon op de nummer 10 positie mag spelen.
    Het AC Milan avontuur is helaas uitgelopen op een flop; Honda moet het niet hebben van zijn dribbels, en dat is helaas wel iets dat je moet beheersen wanneer je constant rechtsbuiten staat.

 8. festina lente

  musa scoort weer in cl. moet toch een club te vinden in italie of spanje die interesse heeft.de winters in moskou zijn bsr koud. voor vvv gunstig levert wel wt op voor vvv.

 9. pierre

  Bij iedere internationale transfer van een voetballer hebben clubs waar de desbetreffende speler tussen zijn 12e en 23e voetbalde recht op een deel van de opleidings-vergoeding die in totaal 5% van de transfersom bedraagt. ( dit geldt niet voor club van de land van de opleiding) bv: Dus voor Nederlandse spelers die in Nederland een transfer maken, geen opleidingsvergoeding. Van de het 12e t/m het 15e levensjaar krijgen de clubs 5% van de opleidingsvergoeding of 0,25 van de transfersom per gespeeld jaar. Van het 16e tot en met het 23e levensjaar krijgen de clubs 10% van de opleidingsvergoeding 0f 0,5% van de transfersom per gespeeld jaar.
  Keiske Honda heeft van 20 januari 2008 tot en met 31 december 2010 bij VVV gespeeld . Hij is 13 juni 1986 geboren. 20 januari 2008 was hij 21 jaar en op 31 december 2010 23 jaar oud. Hij heeft slechts een volledig seizoen bij VVV gevoetbald en 2 halve seizoenen . Dus de opleidings-vergoeding voor Honda bedraagt 0.5% van de transfersom en 1 % van de transfersom als halve seizoenen meetellen. ( dit heb ik op internet niet terug kunnen vinden) .

Leave a Reply