Kristopher Da Graca tekent tot medio 2023 bij VVV-venlo

VVV-Venlo heeft overeenstemming bereikt met IFK Göteborg over de transfer van verdediger Kristopher Da Graca. Hij tekent een contract voor 2,5 seizoen in Venlo, met een optie voor één extra seizoen. De 22-jarige Zweedse centrale verdediger, die ook als rechtsachter uit de voeten kan, lag in Göteborg nog tot december 2021 onder contract.

De 1.88 meter lange centrale verdediger, die ook over de Kaapverdische nationaliteit beschikt, werd gevormd in de jeugdopleiding van Arsenal. Da Graca heeft één selectie voor de nationale ploeg achter zijn naam staan. Hij maakte in januari 2020 zijn debuut in het blauw-geel van zijn land tijdens een oefeninterland tegen Kosovo.

Kristopher Da Graca over zijn transfer naar VVV-Venlo: “Ik ben blij met de mogelijkheid om voor VVV-Venlo uit te mogen komen in de Nederlandse Eredivisie. Het is een volgende stap voor mij. Ik zie het dan ook als een mogelijkheid om mezelf verder door te ontwikkelen en te investeren in mijn toekomst.”

Stan Valckx, Technisch Manager over Da Graca: “Met Kristopher voegen we een verdediger toe aan onze selectie die zowel centraal in de verdediging als op de rechtsbackpositie uit te voeten kan. Daarmee creëren we weer extra opties in onze laatste linie. Kristopher is een dynamische verdediger die lengte en kopkracht in huis heeft, maar ook over snelheid en specifieke verdedigende kwaliteiten beschikt.”

32 Responses

 1. Real VVV

  Voor mij een grote onbekende, maar het klinkt goed. Hij heeft meestal basis gespeeld de afgelopen maanden bij een middenmoter in Zweden en is nog relatief jong.
  Een vraag die ik wel heb:
  – die jongen had een doorlopend contract. Heeft VVV een transfersom moeten betalen? Dat zou toch opmerkelijk zijn gegeven de situatie waarin ze zich bevinden.

  1. Koelie

   Dan mogen we Hai en de andere eigenaren op knieën bedanken. 5 ton markwaarde op transfermarkt.nl zegt niet alles natuurlijk, maar als het al 25% is het voor ons al een grote transfer. Niet verwacht dat er gekocht zou gaan worden. Maar er moest iets gebeuren, dus dit ziet er goed uit. Nu hopen dat hij ook kan voetballen.

   1. supportertje

    Lijkt mij een beetje Gerold Promes type, hopelijk met dezelfde kwaliteiten.

   2. Koelie

    Ziet er zeker sterk uit. Volgens reacties van de IFK fans op Twitter een speler die daar niet goed genoeg was, maar waar nog wel groei inzit. Kan het Zweedse niveau niet inschatten, maar die club is (veel) groter dan VVV. Dus goede hoop dat hij van waarde is.

   3. brise continu

    ja duhhh Supportertje…lijkt ook niet op Gerard Joling…
    …psssst…zo ff sprietse!!

 2. Ievel Knievel

  Toch best opmerkelijk. Ik zou toch liever voor IFK Göteborg spelen dan voor VVV. Hoezo is dit een stap voorwaarts voor hem?

  Daarnaast; je hebt niks aan versterkingen als de technische staf geen gebruik van ze wil maken en de tactiek niet wil aanpassen aan de spelers/ aankopen. Zie Machach.

  Ook zijn veel spelers met een zekere kwaliteit niet beter geworden het afgelopen half jaar. Eerder slechter. Met aankopen alleen ben je er dus niet en de pscyhologie in het team lijkt me belangrijker dan “versterkingen” halen. Met de goede mindset en teamgeest wordt ieder individu sterker en zou je zelfs nog met onze jeugdtalenten in de selectie betere resultaten kunnen boeken dan afgelopen maanden het geval was.

  1. Hij zegt zelf dat hij zich wil doorontwikkelen en investeren in zijn toekomst. Misschien dat hij wat dat betreft meer mogelijkheden ziet om dat vanuit de eredivisie te doen dan via IFK Göteborg.
   Verder zou je zo op het eerste gezicht zeggen dat dit wel een versterking is, ik ben benieuwd. Wel verrassend dat hier inderdaad nog budget voor is…

   1. Ievel Knievel

    Ik blijf het opvallend vinden. Je hebt een basisplaats bij een Zweedse Topclub, 2e in aantal landskampioenschappen, 2x uefa cup winnaar (enige winnaar in Scandinavië); zeg maar het Zweedse Feyenoord, bekerwinnaar afgelopen seizoen; en je ziet dan VVV als volgende (hogere?) stap. Hmzzzz…..

    Met alleen een goede aankoop ben je er niet trouwens. Als wedereom Swinkels naast hem gepositioneerd wordt speelt het team nog steeds traag als stront.

    Ik blijf erbij dat er bij VVV veel meer en vooral ook iets anders moet gebeuren.

 3. Venlooow

  Ik ben benieuwd wat deze jongen gaat brengen. Wel fijn dat er blijkbaar toch geld voor een CV is.
  Waarschijnlijk nog een CVM en daarmee moeten we het doen denk ik?

 4. Leonardus

  Hoe lang zal het duren alvorens deze speler, die de eredivisie niet kent, nog jong is en uit het buitenland komt is gewend aan het niveau. Die tijd heeft VVV niet, zeker niet als we de ontwikkelingen van Coric en Machach bekijken die nauwelijks spelen,

  Ze hadden veel beter een verdediger kunnen huren van een andere eredivisie club of een verdediger halen uit de KKD.

   1. brise continu

    hallo de koel..alles okee…ik was mijn geheugen kwijt!
    pssst…zo ff sprietse!!

  1. Godfried

   Maar maar maar, hou toch op. Welke verdediger hadden ze dan moeten huren? Elke bankzitter van welke eredivisieclub dan ook heeft geen spelritme. Dan was dat weer een argument geweest voor commentaar.

 5. De Realist

  Ik ken hem niet, maar heb er vertrouwen in. Goede lengte en goede kop, hij ziet er in ieder geval angstaanjagender uit dan Schäfer 🙂 Je wordt niet voor niks een keer uitgenodigd voor het Nationale Elftal, dus een beetje ballen zal hij toch wel kunnen en is geschoold bij Arsenal dus zal technisch vrij goed geschoold zijn verwacht ik. Benieuwd of hij al meteen gaat starten tegen Willem II.

  En Leonardus, een goede basisspeler uit de KKD is voor VVV wrs al niet te betalen en je hebt dan totaal geen zekerheid of hij het op het hoogste niveau ook kan waarmaken.

  Alleen bankzitters van suptob of topclubs uit de Eredivisie zullen voor VVV een versterking zijn, maar deze zullen wrs niet naar VVV willen en zijn wrs ook niet te betalen.

  Samenvattend: Prima zet om deze Zweed naar VVV te halen en hopelijk went hij hier snel en gaan we nog veel plezier aan hem beleven.

 6. Depor

  Prima aankoop, ook voor de toekomst (ook mochten we degraderen). Samen achterin met Stan van Dijk, dan heb je een prima centraal duo. Liefst de komende wedstrijden al. Misschien te vroeg , ook voor Van Dijk, maar zou die het ondanks zijn geringe ervaring echt minder doen dan Kum of Swinkels? Ik kan het me niet voorstellen.

  1. De Koel

   Mee eens, laat Van Dijk maar spelen. Hij zal vast fouten maken, maar het is een speler die zich nog kan ontwikkelen. In tegenstelling tot Kum en Swinkels, die aan het eind van hun carrière zijn.

 7. Hendrix2

  Had toch gehoopt dat hij er meteen zou staan maar hij geeft aan dat ie vandaag pas weer voor het eerst heeft getraind sinds een paar weken.
  Erg jammer dit.

  Forza VVV

  1. Rossie

   Inderdaad heel jammer en heel dom ook. We hebben nu alléén maar aan iets aan spelers die er metéén staan. En die ook meteen beter zijn dan de huidige basis. Meteen de komende twee wedstrijden zijn letterlijk van levensbelang namelijk. Als je die niet allebei wint is het klaar, let maar op. Volgens mij beseffen ze dat bij VVV nog steeds niet.

   1. Grad

    Dat besef is er wel degelijk, maar anders dan zoals jij, en misschien een deel van de supporters, dat willen zien.

   1. Rossie

    Helemaal mee eens maar dat mag je hier niet zeggen blijkbaar. Want het gaat allemaal prima en we gaan niet degraderen. Hou toch op zeg, doe allemaal je ogen eens open.

  1. Rossie

   Natuurlijk, we ‘zoeken’ iets. Want het gaat allemaal prima, er is niets aan de hand, degradatie is niét aanstaande, etc. Hou toch op zeg. Dat eeuwige naïeve verplichte positivisme, vreselijk. We willen gewoon niet dat onze club degradeert en daar maken we ons (terecht!) hele grote zorgen over, mag dat misschien? Daarbij komt dat die zorgen totaal niet gedeeld lijken te worden door club en technische staf. Die indruk bestaat althans. Of dat terecht is of niet weet ik niet maar zo komt het bij veel supporters over.

   1. Godfried

    Jij ziet liever dat alles en iedereen binnen VVV blinde paniek uitstraalt? Hahaha, dat zal heel goed zijn voor het moreel binnen de spelersgroep en achterban. Laat de mensen die er verstand van hebben nu maar de club leiden, richten wij ons op het juichen, mopperen en liedjes zingen…

 8. Oelie op zuid

  Hoeveel heeft vvv getraind . Wij hebben toch een korte winterstop gehad. Ik denk ook dat het trainingsnivo bij zijn vorige club vele malen hoger ligt dan bij ons. Als je wat te zeiken zoekt, is er altijd wel iets te vinden. Mannoman wat voor
  ” supporters ” zijn er eigenlijk actief bij Venlonaren.

 9. roeljenssen

  VVV zou eens bij de jeugdopleiding in de O19 moeten kijken. Daar spelen in mijn inziens 3 verdedigende spelers die allen stuk voor stuk beter zijn dan jongens als Schaeffer, Kum en Swinkels.

  Het gaat hierbij om Stan Hendriks, Sil Passage en Jens Jacobs. Uiteraard lastig om jonge jongens voor de leeuwen te gooien, maar zolang de jeugdcompetitie stilligt kan het mijn inziens geen kwaad om deze jongens te laten ruiken aan het eerste elftal, kwaliteit komt dan vanzelf naar boven drijven.

  Misschien dan ook mooi moment om jeugdige spelers die niet of nauwelijks minuten maken, zoals Essanoussi, Bastiaans, Roemer en Nabbe minuten te laten maken op huurbasis bij een club als Telstar, Helmond, Dordrecht, MVV of Roda JC…

Leave a Reply