Kruijsen ontvangt Jan Klaassens Award

VVV-VenloOp zaterdag 30 juli voor aanvang van de wedstrijd VVV-Venlo – Getafe CF stond naast de prachtige Herman Teeuwen Cup ook het bronzen beeldje van Jan Klaassens op de sokkel voor de middenstip. Niemand minder dan Foppe de Haan was uit het hoge Noorden naar Venlo afgereisd om niet alleen de 150 reünisten van ALD VVV toe te spreken maar ook om Quin Kruijsen te verrassen met deze mooie titel. Kruijsen, afkomstig uit de jeugd van VVV-Venlo, werd bekroond tot meest talentvolle speler van seizoen 2010|11.

Kruijsen liet zien dat een amateurspeler van VVV-Venlo door grote vechtlust te tonen, en door te beschikken over veel talent, in korte tijd een basisplaats kan afdwingen. Quin Kruijsen tekende in april van dit jaar een contract voor 2 jaar bij de Venlonaren. Theo Leenen en Foppe de Haan overhandigden het bronzen beeldje en een boeket mooie bloemen namens de Jan Klaassens Stichting aan de Venlose middenvelder.

De Jan Klaassens Award wordt sinds seizoen 2004-2005 uitgereikt. Eerste winnaar was Willem Janssen. De destijds 18-jarige Janssen speelde dat seizoen 27 wedstrijd voor de Koelclub en groeide later uit tot een van de grote krachten op het middenveld. Hij speelt komend seizoen voor FC Twente. Eerdere winnaars waren onder andere Niels Fleuren en Ferry de Regt.

Het bronzen beeldje is een verkleinde uitvoering van het manshoge bronzen beeld dat voor Seacon Stadion – De Koel – staat. De legendarische Klaassens werd door kunstenaar J.M. Bremers in een karakteristieke pose vereeuwigd. In klassiek tenue en met gebalde vuisten klaar om de bal te schieten. De naar hem vernoemde award staat nu symbool voor de meest talentvolle speler van de Venlonaren.

Dit jaar is de eer aan Quin Kruijsen! Quin, zet je groei zo door en we zullen nog meer plezier aan jouw talent beleven!

Bron: VVV-Venlo

Leave a Reply