VVV-Venlo

Kylian Hazard kiest niet voor VVV-Venlo en vertrekt naar Spanje

Ook de tweede proefspeler vertrekt uit Venlo. Kylian Hazard viel in de smaak, maar kiest niet voor VVV-Venlo. Hij vertrekt naar Spanje, om daar te voetballen. Dat meldt Dagblad de Limburger.

VVV-Venlo had twee spelers op proef, maar beiden zullen niet terug te zien zijn in Stadion de Koel. Eerder werd al gemeld dat de technische staf geen heil zag in Idrissa Touré van Werder Bremen. Hij vertrok dan ook weer richting Noord-Duitsland. In Kylian Hazard zagen ze wél iets, maar hij ziet op zijn beurt de mogelijkheden bij de Venlose club niet zo zitten. Hij vertrekt zeer waarschijnlijk richting Spanje. Trainer Maurice Steijn zegt het volgende in Dagblad de Limburger: “Ik vond Kylian zeker een goede speler, maar hij zal niet met ons op trainingskamp mee gaan volgende week. Hij heeft een aanbieding van een Spaanse club op zak die hem wil kopen”

Mensen hebben een beetje lichte paniek in Venlo, vanwege deze twee spelers die nu weg zijn. Maar ook omdat Clint Leemans en Vito van Crooij gisteren vertrokken zijn naar PEC Zwolle. Dat baart iedereen op dit misschien wel zorgen, maar de competitie is natuurlijk nog niet van start gegaan en er kan nog ontzettend veel gebeuren. Duidelijk is wel dat er in de aanval en het middenveld iets moet gaan gebeuren, daar zijn versterkingen nodig. De vervanger van Leemans is er al in de vorm van Susic, maar wie Van Crooij moet opvangen is nog niet geheel duidelijk in Venlo.

VVV-Venlo gaat op trainingskamp in Horst en zullen een oefenwedstrijd spelen tegen Eerste Klasser Wittenhorst op woensdag 18 juli. De wedstrijd begint om 19.30 uur op sportpark Ter Horst.

37 Responses

 1. festina lente

  Fc emmen 5000 seizoenkaarten in no time verkocht.vvv staat nog niet op 3.000
  Ik zou wel eens willen weten waar dat aan ligt
  Misschien toch proberen een topper binnen te halen. In elk geval diep triest

  1. Ievel Knievel

   Jouw reactie en die van soortgenoten van jou is pas dieptriest. VVV verkoopt altijd ongeveer dit aantal seizoenskaarten in de eredivisie en heeft er zelfs meer verkocht dan op hetzelfde moment vorig jaar. VVV heeft door alle jaren bestaan altijd gemiddeld 6500 supporters harde kern binnen de gelederen in e de eredivisie, sla de bezoekersaantallen door de jaren heen er m,aar op na (aangevuld met een paar ziend incidentele supporters). .

   Dat je niet superveel supporters uit de regio werkt heeft er bijvoorbeeld ook mee te maken dat Venlo als stad niet heel erg in trek is bij dorpen en inwoners uit de regio. Die vinden Venlonaren vaak maar arrogant. WI je daar verandering in aanbrengen moet je dus als club hard aan de bak, dan moet je dus die mensen, die je wil trekken, op de een of andere manier tegemoet komen. Verder is VVV gewoon VVV. Denk eens vanuit je eigen kracht ipv continue paniek zaaien en negatief zijn.

   Emmen speelt voor het eerst eredivisie, daar heb je je antwoord.

   1. OooLGooO

    Precies!

    Wetende dat toen vvv een aantal jaren geleden voor het eerst sinds lange tijd weer promoveerde er ook rijen tot onderaan de berg stonden. Mensen moesten toen zelfs teleurgesteld worden omdat de scc gewoon uitverkocht waren.

    Deze glorie tijden zullen na 2 seizoen voog mvv en fortuna ook weer dalen. Er gaat simpelweg veel meer verloren worden waardoor mensen weg gaan blijven. Alleen de echte supporters in hart en nieren blijven. En staan ook achter elke weloverwogen beslissing van het bestuur van vvv.

    Deze staf heeft vvv met weinig middelen de afgelopen jaren veel gebracht, zelfs meer dan dat.
    Als zij deze trend voortzetten zou ik geen enkele reden zien om paniek te zaaien.

    Heb gewoon het geloof in hoe het beleid afgelopen jaren is ingezet!
    Zeuren en zeiken mag je doen als er achteraf te weinig is gebracht en doelstellingen niet behaald zijn!
    We moeten af van dat verwende van een aantal hier. We zijn nog altijd maar vvv met een bescheiden begroting. Ben positief en stimuleer mensen om te komen. Zo kan vvv groeien en regelen betreft spelers….

   2. pavisto67

    Level, helemaal met jou eens. VVV trekt nu eenmaal dit aantal toeschouwers. Dat zal ik de vernieuwde Koel echt niet meer worden. Dit is het tenzij er een hele rijke suikeroom opstaat om VVV naar een hoger plan te tillen, en dat gaat (gelukkig) niet gebeuren.

    Het is wat het is 6500 tot 7000 gemiddeld. Accepteer dat nou.

  2. chretien

   Helemaal met je eens en onbegrijpelijk dat VVV zo weinig seizoenkaarten heeft kunnen verkopen. We hebben een prima bestuur, goede selectie, idem vaste kern supportersschare. Kortom alle ingrediënten voor een club om trots op te zijn, een club met potentie, perspectief, zeker nu er plannen zijn om ons piepkleine stationnetje aan te passen aan de eisen des tijds.
   Alleen jammer dat positief bedoelde kritiek door velen niet op de juiste wijze wordt ingeschat.

 2. OooLGooO

  Ik zie vvv veel liever als ons voorbeeld zwolle. Nog maar een paar jaar geleden nam
  Vvv Wildschut van zwolle over omdat vvv verder was. Kijk hoe nu de rollen zijn. Zwolle is in alle opZichte vele malen verder.
  Vvv heeft van “fouten” uit verleden geleerd en heeft daarom gekozen om een degelijk en verstandelijk proces in te gaan.
  Ik zie vvv over een paar jaar vvv als stabiele middenmoter?

 3. festina lente

  Vvv bestuur en technische staf verdienen een dikke pluim voor het werk wat ze geleverd hebben. Blijf erbij dat verkoop meer seizoenkaarten vvv daadkrachtiger maak op de transfermarkt. Met het geld van de seizoenkaarten kun je nu werken. Heb het idee dat vvv nu wat krap bij kas zit om echt toe te slaan . Dus bij mij geen paniek of noalen constateer alleen dat 2.500 seizoenkaarten me tegenvalt. Verhouding seizoenkaarthouders t.o..v. gemiddeld aantal toeschouwers is bij vvv aan de lage kant t.o.v. andere verenigingen.

 4. pierre

  Ik mis in deze hele discuss de communicatie naar de achterban.
  Vvv supporters zijn geen kuddedieren diie blindelings allies maar geloven wat de hoge heren bij vvv af en toe naar buiten brengen.
  VVV supporters willen weten wat de plannen van dit Vvv zijn,
  Hierin blijft VVV gewoon in gebreke.
  Boogers is een van de mensen die helemaal niet communiceert met de achterban.
  Het enige wat hij doet is zijn frustratiie uirspreken via Twitter i.p.v direct te communiceert met de achterban.
  2 dragende spelers worden verkocht en niemand binnen VVV probeert de onrust die daardoor onstaat weg te nemen.
  Nou zullen er weer de bekende namen op dit forum reageren op deze reactie.
  Gelukkig ben ik geen kuddedier en durf min kritiek best te spugen.
  Open communicatie naar je achterban zal veel onrust wegnemen en dan zullen mensen ook seizoenskaarten Gaian kopen.

  1. Koelie

   Dit is inderdaad al jaren een verbeterpunt. Dat ze het wel kunnen bewijzen de plannen mbt stadion. Er was een openbare bijeenkomst en de info staat nu ook de site.

  2. Godfried

   en wat zou vvv nu exact moeten communiceren dan? dat het jammer is dat er twee sterkhouders zijn vertrokken? wat ze van plan zijn met het geld te doen? welke eventuele spelers ze op korrel hebben?

   of ze doen het al of natuurlijk doen ze dit niet.

   je zegt dat niemand de onrust wegneemt. ten eerste is er geen onrust. spelers vertrekken en vvv verdient eraan. dat is voetbal.

   ten tweede. vvv heeft nu al meerdere keren gezegd dat er nog een aantal spelers bij moeten. duidelijk toch. zodra er iets definitief is zullen we dat echt wel horen.

   wat moeten ze volgens jou zeggen? beste Pierre, wees niet ongerust! we hebben een 21 jarige multifunctionele middenvelder op de korrel uit Duitsland. hij is tweebenig, heeft een goed schot en is technisch vaardig. de beste jongen heeft nog een contract voor 1 jaar, dus er dient wel een transfersom betaalt te worden. we zijn nu in onderhandeling.

   is dat wat je wilt horen?

   1. pierre

    Beste Godfried,
    Volgens mij lees jij de reacties van de mensen op deze site niet.
    Er is wel terdege onrust onder de supporters.
    Jullie doen dit af met azijnzijkerij.
    De laatste keer dat er door VVV gecommuniceerd is , was de doemtwitter van Boogers.
    Hij begint op Trump te lijken die ook alleen maar twittert.
    De enige die aangeeft dat er nog spelers nodig zijn is Steijn, maar het bestuur bepaalt of er spelers bijkomen en niet de technische staf. Zij kunnen wel willen , maar als er geen geld is houdt het op.
    Vanuit die hoek moet er naar de supporters gereageerd worden.
    Nu verdwijnt de transfersom in een investeringsfonds , die ongetwijfeld geen geld in VVV steekt zonder dat er aan te verdienen. De naam zegt al genoeg “ investering”.
    Ik heb al aangegeven dat de vvv-supporters geen kuddedieren zijn, maar personen die serieus genomen willen worden.
    Zeggen dat het een voordeel is dat men al heel vroeg weet in welke divisie men het komende jaar gaat uitkomen en vervolgens 4 weken voor het begin van de competitie aangeeft dat men nog tijd genoeg heeft .
    Vertel je plannen. Niet welke spelers, maar voor welke posities ze op zoek zijn.
    Stel de supporter gerust dat er voor begin van de competitie een eredivisie waardige ploeg staat, hetgeen nu echt niet het geval is.
    Voor iedere de betekenis van communiceren: interactief informatie delen en dat is iets anders dan hetgeen jij hierboven verwoordt.

   2. Grad

    Beste Pierre
    Als ik jouw commentaren zo lees, dan volg je VVV maar met een half oog/oor en heb je alleen maar oog /oor voor dingen waar VVV in tekort zou schieten. Dit is een goed voorbeeld van iemand wat men in de volkstaal azijnzeikers noemt.

   3. pierre

    Beste Grad,

    Voor jou informatie: ik ben al van af 1969 supporter van VVV.
    Desondanks heb ik VVV altijd kritisch gevolgd, het geen jij azijnzeikerij noemt.
    Jij hoort tot de group diehards die iedereen die kritiek op de organisatie VVV heeft, afzeikt.
    Er is bij julie Diehards geen ruimte voor kritiek en dat laten jullie dan ook in heftige bewoordingen weten zonder ook maar enige onderbouwing.
    Ik ben toch blij dat ik al die Jaren me zelf gebleven ben en niet als een kuddedier meegelopen heb.
    Er zijn gelukkig nog genoeg VVV supporters die hetzelfde denken als ik en begaan zijn met hun VVV.

   4. Grad

    Beste Pierre
    Nou ik ben ook al supporter sinds 1973 en volg ook VVV kritisch
    Dat ons soort diehards in heftige bewoordingen laten weten het niet eens te zijn met de kritiek, zonder onderbouwing is een loze kreet, want dan lees je niet alles op dit forum.
    Als voorbeeld noem ik o.a.mijn reactie bij het verslag van de wedstrijd tegeb SVEB, waarbij LJ in een aatal kritische opmerkingen plaatstpunten, waarop ik met duidelijke argumenten deze punten van kritiek weerleg.

   5. RuiverCity

    Precies Pierre zo denk ik er ook over. Ben trouwens sinds 1966 trouw supporter. Was toen drie jaar en ging al met mijn vader naar de Kraal.

   6. LJ

    Kijk uit wat je zegt hoor!

    Dan nog even mijn mening waarom er zo weinig seizoenkaarten worden verkocht:

    Dit ligt voor het overgrote deel aan de abominabele staat van het stadion. Een derde van de toeschouwers zit onoverdekt. En dat is met name in de winter niet te doen. Op de Z tribune worden de mensen nat door het lekkende dak, op O kun je alleen staan en tocht het als de ziekte. Op de maastribuhne zit je vol in de tocht en langs het uitvak. Blijft er niet veel meer over denk ik zo.

    En ga nu niet zeggen dat hier iets aan gedaan wordt. Prima, maar dat duurt voor fase 1 nog zeker een jaar. En fase 2 kan zelfs 15!!!! Jaar op zich laten wachten.

   7. Ievel Knievel

    Hey LJ,

    Dat was dus ook al zo in de jaren zeventig en tachtig, die tocht enzo. En wat heeft het ontbreken van een dak met “niet te doen in de winter” te maken? Het is toch echt bijna altijd droog tijdens een wedstrijd. De natte wedstrijden zijn echt op 1 hand te tellen. Toevallig zijn de jaren zeventig en tachtig de jaren dat VVV erg veel toeschouwers trok. Heeft toch met andere zaken te maken. En ga niet zeggen dat de supporters dat in andere stadions gewend zijn. De meeste VVV-supporters komen niet in andere stadions. Dus dat vergelijksmateriaal doet er eigenlijk niet toe. De onoverdekte plekken zijn ook zo’n beetje de goedkoopste stadionplekken in Nederland, dus…….

    O ja, dat O alleen staplaatsen kent is een bewuste keuze geweest, ook op verzoek van wat fanatieke supporters. Dat is juist voor de sfeer gedaan. Staplekken is juist goede sfeer!

   8. LJ

    Hahahaha wat een belachelijk vergelijk. Jaren 70/80 vergelijken met nu. Ajax speelde in de jaren 70/80 in de Meer en in het Olympisch stadion. Ze hadden toen gemiddeld nog geen 25000 toeschouwers en nu het dubbele. PSV, Roda, Vitesse, Twente, Heracles, Pec Zwolle en zo kan ik nog wel even doorgaan hetzelfde. Alleen VVV is minder geworden en dat ligt gewoon aan het oude rotte stadion. Lees de enquêtes die VVV heeft uitgeschreven de laatste jaren er maar op na.

    Daarbij hoeft het nog niets eens te regenen wil je nat worden op Z. De condens valt tijdens de wedstrijd gewoon van de onderkant van het dak.

    Let op mijn woorden, als VVV het HELE STADION niet binnen no time opknapte zal het snel een middenmoter worden in de Keuken Kampioen Divisie.

   9. Koelie

    En LJ welke steentje draag jij bij om te zorgen dat het stadion snel wordt opgeknapt? Door thuis lekker te zeiken.

   10. Ievel Knievel

    Wacht ff, je zit nu serieus VVV te vergelijken met Ajax, PSV, Vitesse, Twente en PEC?

    Ja, ok PEC en Vitesse waren ooit eerste divisie clubs. Je vergeet wel dat ze uit veel grotere steden komen met een veel groter achterland en meer bedrijvigheid. Daarnaast hebben beiden bijvoorbeeld in hun (recente) geschiedenis betere (en langere) succesperiodes gekend dan VVV.

    VVV’s echte successen bleven beperkt tot 1 beker bijna 60 jaar geleden, een derde plek (ook bijna zestig jaar geleden) en twee keer vijfde (30 jaar gelden, echter zonder europees voetbal). In de jaren zeventig kwamen de mensen ineens massaal naar het stadion, dat had en niks met de accommodatie te maken (toen nog grotendeels onoverdekt zelfs en een allegaartje en op dat moment en ook al mijlenver achterlopend op andere accommodaties in het land) en ook niet per sé iets met de fantastische prestaties op dat moment, maar dat had met andere factoren te maken. Daar moet VVV eens naar kijken.

    Wie is hier nu van de belachelijke vergelijkingen eigenlijk?

    Volgens mij heeft VVV net weer een plan tot verstandige renovatie gepresenteerd, dus ik hoef niet op je woorden te letten. Ze gaan er iets mee doen en ze zijn er mee bezig. Wel binnen de mogelijkheden van de club. Stadion en parkeerplaats moesten wel eerst eigendom worden en de risico’s moesten gedekt zijn. Kennelijk overschat je de financiële mogelijkheden van VVV nogal. Slim dat ze beginnen met de plekken in en rondom het stadion waar direct iets mee te verdienen valt. Dat zijn dus niet de tribunes met de goedkopere plekken uiteraard.

    Ik maak juist een vergelijking met plekken/ landen/ divisies waar clubs in vergelijkbare onderkomens spelen en waar het niveau vergelijkbaar is met dat van VVV. Dat was mijn vergelijk. Met verwende mensen die last hebben van first world problems heb ik trouwens erg weinig.

    VVV is gewoon een leuke club. Dat is voor mij en vele anderen belangrijk. Dat zouden ze eens wat meer moeten gaan uitbouwen en uitmelken.

    Als je trouwens thuis blijft en geen geld uitgeeft aan VVV is er weinig geld in kas om EN spelers aan te trekken en om iets aan het (NU EIGEN) onderkomen te doen. Daarnaast beïnvloed je met negatief gepraat hier de twijfelaars (die lezen hier echt wel de posts en artikelen hoor).

    Dat wil helemaal niet zeggen dat je geen kritiek mag hebben hier. Ik ben jarenlang hier erg kritisch op Berden geweest qua beslissingen en ben dat nu nog steeds op/ met Bogers.

   11. LJ

    Prima, maar dan moet VVV niet zeiken (en dat doet Boogers volop) dat het stadion niet vol zit.

    Mensen zijn gewoonweg gevoelig voor comfort en dat is er niet in dit stadion. Dat verbeter je niet alleen door het vernieuwen van een dak en het opknappen van de O tribune.

    Daarom heeft Hai Berden in het verleden alles op alles gezet om een nieuw stadion te bouwen. Met de Koel blijf je gewoon achter de feiten aanlopen tot het moment dat de volledige renovering is voltooid. En dat kan volgens de club maximaal 15 jaar duren.

    We hadden een voorzitter die groter dacht en meer kansen zag voor VVV. Maar hij werd enorm tegengewerkt door de gemeente, door supporters die liever naar een oud hok gaan, door red ons fort en door vele andere Venlonaren die het idee van Hai belachelijk vonden.

    Nu is Hai weg, wordt de Koel mondjesmaat verbouwd en blijven kansen om te groeien gewoon uit.

    Kijk maar naar de andere (hup dan) kleinere clubs die een nieuw stadion hebben gebouwd hoe die zijn gegroeid in bezoekers en budget.

    Ik ben kritisch op dat kruiphok waarin VVV voetbalt met een belachelijke ku(ns)tgrasmat met rubberkorreltjes. Met gore pishokjes, lekkende daken en tochtige tribunes, slechte parkeervoorzieningen en vooral geen groeiopties. Daarom is er geen geld om vooruit te komen.

   12. Ievel Knievel

    @ LJ

    Krijg je deze oude koeien weer…….

    1) Je hebt inderdaad gelijk dat Bogers niet moet zeiken. Bogers communiceert bijna nooit handig. Dat zou je na zo lang in deze rol te zitten toch wel van hem verwachten, inmiddels. Veel negativiteit wordt door zijn eigen stijl veroorzaakt.

    2) zoals mijn vergelijking dus juist uit wijst is comfort helemaal niet het allerbelangrijkste voor fans en supporters (zie andere vergelijkbare competities en regios). Maar denk wat jij wil denken. Mensen die voor het comfort komen of ‘een avondje uit’ zijn wat mij betreft niet de ideale doelgroepen die je zou willen aanboren. Zeker niet gelet op cultuur, identiteit, imago en sfeer in het stadion. Zeker niet als je een cultclub wil zijn, zeker niet als je jezelf ook op de duitse markt richt.

    Berden is niet tegengewerkt door de eigen supporters, ook niet door Red Ons Fort en ook niet door vele andere Venlonaren. De rol van de gemeente was wel dubbel te noemen. Supporters zijn van tijd tot tijd wel kritisch geweest. Iets wat mag; zeker als het nog onderbouwd is ook. zeker als er gemaakte fouten aan te wijzen zijn. Ik heb altijd geleerd dat als er iets fout gaat je altijd eerst naar je eigen acties en je eigen handelen moet kijken. Er werd me de afgelopen jaren iets te vaak naar anderen gewezen, om maar eens iets te noemen bijvoorbeeld.

    Feit. De hoge raad (hoogste advies rechtsorgaan in Nederland) heeft de bezwaren van de omwonenden (rond het kazerneterrein) gegrond verklaard. Daarom nam zij de zaak in behandeling. Je kan ook niet zomaar stellen dat de omwonenden maar wat aan het zeiken waren. Het recht in Nederland heeft gewoon voor een deel bepaald. Dan kanje hoog en laag springen wat je wil. Het zijn feiten waar je jezelf aan aan te passen hebt. Dan ben je professioneel bezig.

    Dat het mis ging alles heeft te maken met een zeer slechte voorbereiding van het Kazerneplan. Je kan de gemeente wel verwijten misschien te enthousiast te zijn geweest zonder iets voor de club te betekenen. Je kan niet zomaar een plek tot multi functioneel stadion bombarderen zonder de zaken goed op orde te hebben. Dat er daar op die plek archeologische opgravingen gedaan zouden moeten worden die de zaak jarenlang zouden vertragen had je kunnen weten. Dat is namelijk wettelijk gezien verplicht. Nederlands recht en Europees recht. Misschien was het geen geschikte plek voor een mfc (ik zat trouwens sowieso niet te wachten op voetbal in een dichte sportzaal, waar VVV slechts een van de huurders zou zijn geworden (voor waarschijnlijk een erg hoge huur> kijk naar je vergelijking met Vitesse, die spelen in een veel te duur en groot stadion en kunnen alleen voortebstaan dankzij rijke financiers). VVV/ Berden hebben het nagelaten om toen een plan B achter de hand te hebben, daarnaast werd er veel geroepen over het stadion, maar er is nooit een echt goed (financieel) onderbouwd plan geweest. Het was van tijd tot tijd flink blufpoker. Hou ik niet zo van. Je kan je ook afvragen wanneer het stadion er was gekomen of het dan niet een dik fiasco zou zijn geworden. Het stadion had gefinancierd moeten worden vanuit andere activiteiten dan het voetbal. Volgens de grootste concertorganisator in Nederland, MOJO, had het plan geen schijn van kas en was het reteslecht onderbouwd. ZIj zouden er iig nooit iets zijn gaan organiseren. Mojo is onderdeel van de grootste wereldwijde concertorganisator en dus ook hun buitenlandse zusters zouden never nooit iets in het MFC zijn gaan organiseren. MOJO heeft nagenoeg een monopolie positie. Concurrent Friendly Fire/ Scorpio zit meer in de festivals. Je ziet trouwens dat de oude zakenpartner van Berden het ook niet van de grond krijgt met het kazerneplan. Hij is trouwens degene die het college van B en W gedwongen heeft tot het onzalige kabelbaanplan, dat je het maar weet. Die Vaesen dus.

    Ik denk dat we blij mogen zijn dat VVV uit het kazerneplan is gestapt en ook uiteindelijk geen hulp bij de gemeente heeft gezocht en weer een goede band is gaan opbouwen met de gemeente. Dit zijn allemaal hele verstandige besluiten van Berden geweest. Ook het financieel verstandig gefaseerd verbouwen is een heel verstandig besluit. Je kan stapje voor stapje kleine stapjes maken en zo groeien en stabiel blijven. Waarom zou je ook heel snel willen groeien? Wat is daar nu eigenlijk het voordeel van.> zie Twente en nog een legio aan voorbeelden. Te snel groeien beloofd zelden iets goeds. Heb je geen geduld ofzo?

    Ik weet trouwens niet over welke kleine(ere) clubs je het eigenlijk hebt. De enige met VVV vergelijkbare club die sprongen heeft gemaakt sinds zijn nieuwe onderkomen is Heracles. alle andere clubs zijn en waren al veel groter dan VVV of hadden iig veel meer potentie. Heracles voetbalt overigens op een zelfde kutgrasmat als VVV. En hun ‘nieuwe’ stadion toch als de ziekte en je zit op sommige stukken helemaal niet droog (te kort dak) . Zeker in de winter.

    Dat ‘kruiphok ‘is juist onderdeel van de charmes van VVV. Iets wat VVV juist erg zou kunnen uitbouwen. Iets wat men gelukkig ook stapje voor stapje aan het doen is. Iedereen die iets van marketing weet, weet dat identiteit, cultuur, image, karakter allemaal zaken zijn die misschien wel het belangrijkste zijn. Dat krijg je niet als je dertien in een dozijn bent en dat doet wat andere clubs doen. Daarnaast nemen veel andere clubs die jij zo bewondert juist uitermate veel onnodig risico, zeker qua financiering. Zij werken vaak met dubieuze en louche constructies. Iets wat je in de voetbalwereld op de korte of lange termijn de kop gaat en kan kosten.

   13. Godfried

    ok. ik kan je zo vertellen voor welke posities vvv nog aan het kijken is. een 2 aanvallers en een middenvelder.

    en paniek? omdat 4 mensen hier op de site roeptoeteren? haha niet echt representatief.

    en ja. er staat straks een eredivisiewaardig elftal.

    zo goed?

  1. Hoooooi daar ben ik! Door werkzaamhheden en projecten naast mijn vaste werk heb ik een piepklein beetje afstand genomen. Behoor nog altijd bij de site en in de toekomst zal ik ook weer meer gaan doen. Maar naar 5 jaar is het ook even tijd om een klein beetje afstand te nemen. Maar het gaat niet om mij. Ga gewoon lekker door met wat jullie doen, daar is de site voor.

 5. Depor

  LJ dat roep ik hier al jaren. Ik ben een echte fan, maar neem mijn zoontje in de winter ook niet mee gezien de trieste faciliteiten van het stadion. Daarom koop ik ook geen seizoenskaart voor hem. Op diezelfde manier zullen meer mensen denken en zelfs zelf ook geen seizoenskaart meer kopen omdat niets mooier is dan met je zoontje te gaan kijken. Die kiezen dan voor de wel goed voorziende stadions van psv en gladbach en nu mss zelfs voor Fortuna.

  Ons stadion kan echt niet en de aanpak waarvoor nu is gekozen lost ook niks op. Vreemde prioriteiten worden er gesteld. De belangrijkste aanpassingen duren nog jaren en voordat die zijn uitgevoerd zijn die ook weer achterhaald.

  Ze leggen de prik bij de parkeerplaatsen. Lekker belangrijk. Doen ze alleen maar voor de sponsors niet voor de normale supporter. Die blijven s winters lekker in de kou zitten met een dure pot bier en met vieze pispotten. Kijk eens hoe warmpjes de sponsoren er bij zitten tov de rest van het stadion. Gewoon triest en dat moet onze club ook eens gaan inzien. Lijkt wel een arena uit de Romeinse tijd, waarbij de koning op zijn troon zit van alle gemakken voorzien.

  Dat is de reden dat het stadion niet volloopt. Jammer dat de club dit niet inziet. Daarnaast wordt er te weinig voor de vaste supporters gedaan om binding te houden met de club. Stuur eens iets leuks met de post. Hou ons halfjaarlijks op de hoogte door middel van een mooie folder of brief. Zou krijg je binding met je vaste bezoekers.

  1. Ievel Knievel

   Toch niet helemaal mee eens.

   In de 3e Bundesliga (niveautje VVV) vind je genoeg stadions die vergelijkbaar zijn met de Koel, ook qua onderhoudsstaat en kijk eens naar België naar het eerste en tweede niveau en in Engeland vanaf league 2 en lager (allemaal vergelijkbaar met VVV). Daar zitten de stadions gewoon vol hoor. Daarnaast; hoe vaak regent het eigenlijk tijdens een wedstrijd van VVV, nagenoeg nooit dus. In de winter kleed je jezelf warm aan, dan is er niets aan de hand. Mensen gaan toch ook vrijwillig op wintersport in de kou?

   Ik snap je punt dat het stadion niet goed onderhouden is, maar dat heeft niets met het eventueel aanschaffen van een seizoenskaart te maken. VVV heeft een structureel harde kern van 6500 mensen in de eredivisie door de jaren heen, in meer dan 50 jaar betaald voetbal. Dat zijn de feiten. VVV verkoopt altij dit aantal seizoenskaarten. Er is dus eigenlijk feitelijk gezien niets aan de hand. Niets om je zorgen over te maken iig. Misschien moeten wij als VVV supporters eens leren niet zo veel naar andere clubs te kijken, maar naar ons zelf te kijken. Boeie wat die andere clubs doen of wat hun supporters van ons vinden. Fuck it.

   Neemt niet weg dat er op emotioneel niveau wel iets aan de hand kan zijn.

   Van Fortuna heeft VVV weinig concurrentie hoor, omdat VVV toch weinig supporters uit de ‘regio’ trekt. Die vinden Venlo maar vaak niets. Dat ligt voor een deel buiten de macht van VVV. Neemt niet weg dat het marketingapparaat van VVV veel beter kan functioneren. Zeker als je er een echte cultclub van wil maken, want dus wel degelijk prioriteit verdient in het aantrekken van nieuwe supportersgroepen. Dan moet VVV toch wat ‘cooler’ gevonden worden dan nu het geval is. Ook onder jongeren. Dat creëer je niet door veel te klagen en te zeiken. Daar trek je geen volle ‘zalen’ mee. Misschien moet VVV eens een combi deal maken met Gladbach. 2 seizoenskaarten met korting? Daar boek je wel winst mee.

 6. jason

  Het eerste deel ben ik met je eens Knievel. Mensen die klagen dat ze geen dak boven hun hoofd hebben kunnen toch op Z gaan zitten of langs het uitvak. Plaats genoeg. En ja in de winter is het koud. Maar geloof me bij AZ is het ook koud. Degene die daar waren afgelopen seizoen zullen dat weten. Tja en moeten pissen in een vieze pispot. Volgens mij zijn die altijd vies daarom heten ze ook zo.

  Wat betreft dat vvv weinig supporters trekt uit de regio heb ik mijn twijfels. Heb juist het idee dat er in verhouding veel meer vaste supporters uit de dorpen rondom venlo komen dan uit venlo zelf. Venlonaren zijn enorm trots op de parkfeesten en de venloop maar op de een of andere manier niet op vvv. Of zou het zijn dat die 2 gratis zijn. Dan loopt Venlo uit.

  lang leve De Koel

 7. lucien1978

  Hoe zit het eigenlijk met Lennart Thy? Hij wilde voor zijn kans gaan bij werder maar mag niet meetrainen. Het is geen geheim dat hij zich wel thuis voelde bij VVV. Misschien nog een poging wagen. Kan op de vleugel en zou een prima nummer 10 kunnen zijn.

  1. LJ

   Kun je zien dat je totaal niet op de hoogte bent. Vvv wilde Thy nog een jaar huren. Zijn contract loopt over een jaar af. Werder wil alleen verkopen. Vvv kan dat niet betalen. Einde verhaal dus.

   1. lucien1978

    Slimmerik meteen weer negatief. Precies wat jij nu verteld is bekend. Er is echter geld in het laatje gekomen bij VVV. Er is nergens bekend hoeveel er naar het investeringsfonds is teruggestort.

    Misschien is de situatie wel gewijzigd ten opzichte van eerst. Thy mag niet eens meer meetrainen en komt totaal niet in de,plannen voor.,misschien blijft interesse van andere clubs wel uit . De prijs zakt dan vanzelf. Super duur zal hij nou ook wel niet zijn. Natuurlijk nog steeds te duur voor VVV maar met goede onderhandelingen kun je ver komen .

    Als je zoals jij meteen negatief bent en niet strijdvaardig dan gaat het ook totaal niet lukken

 8. kenfen

  Thy zou m.i prima passen naast een lange spits, sympathieke gast en harde werker en volgens mij voor één of 2 ton op te halen bij Werder Bremen dus haalbaar voor VVV

  1. LJ

   Van mij mag dat zeer zeker.

   Maar voor VVV absoluut onhaalbaar. Ook al zou VVV 200k over hebben voor Thy, kunnen ze zijn salaris gewoonweg niet betalen. Dat ligt ver buiten de norm van VVV. Dat was nou net het voordeel van de huurconstructie waarbij Werder een deel van zijn salaris is blijven betalen.

   Thy kunnen we gewoon van ons lijstje wegstrepen helaas.

  1. DeOtjes

   Ik hoop op 1 of 2 jonkies die ze een 3 jarig contract kunnen bieden. De selectie van nu is leuk maar er zit niks verkoopbaars tussen. Wil je naar de toekomst toe minder afhankelijk worden van huur zul je wat moeten kunnen verkopen. En dat ontbreekt nu enigzins.

   Thy zou ik ook leuk vinden. Maar hij is wel al 27. Daar ga je weinig geld mee verdienen.

 9. lucien1978

  Torino Hunte traint mee bij VVV. Ik hoop toch niet dat VVV zo gek is hem alsnog een contract aan te bieden. Eerst moeilijk doen en bij geen interesse terugkomen

  VVV moet een hoger niveau nastreven. En dat is niet het niveau van Hunte want dat is bovenin juup niveau.

  Advies : rustig verder zoeken

Leave a Reply