Laatste ode aan de Eredivisie

Het seizoen zit erop en de voorbereidingen op het nieuwe seizoen zijn al in volle gang. Toch wil ik nog een keer kort terugblikken op het afgelopen memorabele jaar. Zoals ieder van jullie weet zullen Ajax, PSV en Feyenoord niet meer naar de Koel komen, maar ook wij zullen niet meer naar de Arena, de Kuip of het Phillips Stadion kunnen. En dat doet ergens toch wel een beetje pijn. Vanwege het feit dat we volgend seizoen dus tripjes gaan maken richting onder andere Oss, Velzen-Zuid en Kerkrade, heb ik afgelopen week een laatste ode gebracht aan de Eredivisie. Ik ben namelijk binnen 48 uur bij alle Eredivisiestadions geweest. Dit, omdat we hier dus voor tenminste een jaar niet zullen komen. Ik heb een kort filmpje van deze ervaring gemaakt en voor de liefhebbers is deze hieronder te bekijken:

Daarnaast zou ik – en uiteraard de andere auteurs van Venlonaren.net – ook graag iedereen willen bedanken voor het lezen van de artikelen en de veelal positieve reacties. Dat is toch altijd fijn om te zien.

Tot volgend jaar! Op een mooi en succesvol voetbalseizoen 2021-2022!

54 Responses

 1. pavisto67

  Grappig Pepijn, op de valreep bedankt voor de leuke en informatieve stukjes dit seizoen.
  Laten we hopen dat we van de prestaties op het veld ook weer eens een glimlach op het gezicht kunnen toveren. Geen titel, geen promotie, dat zal wel weer een proces van jaren zijn, maar gewoon leuk voetbal, voetbal waar de supporters warm van worden. Volgens mij is dat ook de essentie van betaald voetbal.

 2. chretien

  Bedankt voor de verslaggeving! Steeds met plezier gelezen! Ik begrijp dat je er mee doorgaat? Van mij mag het. Alleen, zo’n jaar als afgelopen seizoen, zonder publiek en zoveel legionairs, a.u.b. nooit meer. FORZA VVV!

  1. clubman

   Misschien ook niet.
   Wie een stok zoekt om mee te slaan, vindt er altijd wel eentje.
   Vraag is: waarom zou je überhaupt op zoek gaan naar zo’n ding tenzij je kwaad wilt doen?

   1. Ievel Knievel

    Als je dit al een stok vindt om de club mee te slaan, dan……?

    Ik probeer de club niet te slaan, ik hoop dat de club keer op keer “beter” wordt in iets.

    Het is gewoon vreemd dat je er als club zijnde geen fotograaf op zet; op een gedenkwaardige reünie van een gedenkwaardige selectie uit de club geschiedenis. Het is ook vreemd dat dit niet via de “socials” op de dag zelf of op de maandag daarna gedeeld wordt

  2. Grad

   Nou dan volg je de media niet goed, want zowel op Facebook, als Twitter wordt door VVV aandacht geschonken aan dit evenement.
   Het is met name onze zogenaamde regionale krant DDL en ook omroep 1Limburg, die geen aandacht aan deze bijzondere gelegenheid schenken. Is dit niet een taak van de clubwatcher van VVV bij DDL. Het heeft er alle schijn van, dat ze tegenwoordig alleen nog maar in actie komt, als er kritiek kunnen leveren op het reilen en zeilen bij VVV.

   1. Ievel Knievel

    @ Grad. Niet toen ik het checkte vanmiddag. Niet op de eigen website onder nieuws. Ook niet op twitter.

   2. Grad

    @ level Knievel Staat niet op eigen site maar is toch gisteren al gecommuniceerd via social media.
    Zie onderstaande tweet

    𝟭𝟯 𝙟𝙪𝙣𝙞 𝟭𝟵𝟳𝟲, 𝘿𝙚 𝙙𝙖𝙜 𝙩𝙤𝙚𝙣 𝙙𝙚 𝙒𝙖𝙜𝙚𝙣𝙞𝙣𝙜𝙨𝙚 𝘽𝙚𝙧𝙜 𝙫𝙖𝙣 𝙑𝙚𝙣𝙡𝙤 𝙬𝙖𝙨! 🔙

    De meest memorabele wedstijd uit de clubhistorie. 𝟏𝟎.𝟎𝟎𝟎 Venlonaren zagen het toenmalige FC VVV met 1-2 winnen en promoveren naar de Eredivisie. 🤩✨

    #BeejVVV https://t.co/ECSqsM6v8T

   3. Ievel Knievel

    @ Grad, deze post gaat alleen maar over de memorabele dag in Wageningen. Niet over de boekpresentatie of over de unieke reünie.

    Gemiste kans in mijn ogen. Vin me maar een zeikerd.

 3. Animal

  vanaf de dag dat Dagblad van Noord en Midden Limburg opging in DDL is het een Zuidlimburgs feestje net als L1….en VVV / N- Limburg tellen niet mee. Komen alleen in het nieuws met frisse tegenzin. En dan meestal ook nog met een negatieve ondertoon .

 4. Oelie op zuid

  Weer en wat een negativiteit. Ik ben vandaag gebeld door Jos . Was een bandje, maar toch leuke actie van VVV. MAG OOK WEL EEN POSITIEF BERICHT WORDEN GEPOST.❣️

  1. Ievel Knievel

   Kritiek is net per sè negatief bedoeld. Dat is 1).

   Nog altijd beter dan tijdens het lopende seizoen zo goed als al je eigen spelers affakkelen. Dat is hier dan weer de normaalste zaak vd wereld. Strange. Of ex-spelers en trainers door het slijk halen.

   1. Lijkt me logisch tijdens zo’n kutseizoen, waarin behalve Giakoumakis geen enkele speler wat gepresteerd heeft.

    Ik vraag me trouwens af waar volgens jou precies de grens ligt tussen kritiek en affakkelen. Je schreef zelf een paar weken geleden namelijk nog dat er in de winterstop een hoop middelmatige spelers gehaald zijn, en dat het aantrekken van Swinkels een grote blunder was.

 5. chretien

  Level Knievel, sorry, maar, je hebt 100% gelijk wat betreft de site van VVV. wat een armoe.
  Ik weet niet wie deze site bijhoudt, maar het mist alles wat een site interessant maakt om te lezen. de verslaggeving van wedstrijden, ik lees deze al lange tijd niet meer.
  Natuurlijk had dit op de site van VVV moeten worden aangekondigd. Zijn ze bang iemand te bevoordelen? Of te passeren?
  Wat de media, de nieuwsbladen publiceren, daar gaan alleen zij over. Zij vinden VVV al jaren niet interessant en dat zal wel aan het aantal abonnementen liggen. Wat het ook is, als DDL en L1 lezer en kijkers/luisteraars erbij willen hebben, ja dan moeten ze niet op hun reet blijven zitten in het “armzalige diepe zuiden” en maar blijven klagen dat er niet bij horen.
  Bovenal FORZA VVV!

  1. Grad

   Ach @chretien je kunt de site van VVV armoe vinden, het is nog altijd een kwestie van smaak. De een vindt, dat een site creatief moet zijn met toeters en bellen, de ander alleen zakelijk en informatief.
   Ik weet niet of je thuis bent in social media zoals Facebook en Twitter, maar tegenwoordig communiceren heel veel clubs met de supporters via deze media, omdat dit een snellere en veel directere manier van communiceren is. Ook VVV maakt hier veelvuldig gebruik van, zo kon je bijvoorbeeld afgelopen seizoen bij nagenoeg elke wedstrijd het verslag van minuut tot minuut volgen via Twitter, lijkt me dan ook logisch dat men op de site dan geen uitgebreid verslag gaat publiceren
   Ook de presentatie in de Koel, in het bijzijn van bijna alle spelers van toen, van het boek ‘De voetbaldroomzomer van FC VVV in 1976’ is, in tegenstelling tot wat @level Knievel beweert, tijdig via genoemde social media gecommuniceerd.
   En dan nog dit, afgelopen 2 seizoenen heeft VVV diverse malen, door ludieke wijze waarop zij zowel trainer als spelers gepresenteerd werden de aandacht van de landelijke media getrokken. Is dit dan armoe??

   1. Ievel Knievel

    Dat is gewoon niet waar Grad. Chretien heeft gewoon gelijk.

    VVV heeft alleen maar via sociale media gepost over de memorabele dag in Wageningen 45 jaar gelden. Niks over de boekpresentatie of reünie.

    Er is nergens een tekstueel verslag, fotoverslag of videoverslag te vinden. Zo ga je gewoon niet met je legendes om. Legendes verdienen beter en meer aandacht. Je hoort van de daken te schreeuwen dat ze bij je horen.

    Al neem je tekst en het videoverslag van Omroep Venlo over via je eigen kanalen. Doe iets; en op het moment zelf graag. De enige keer sinds heel lang gelden dat deze club mannen compleet samen was (op 1 overleden speler na) en misschien ook wel de laatste keer.

   2. Grad

    @level Knievel. Ik geef aan dat VVV via social media, Facebook en Twitter, tijdig (zondagmorgen) gecommuniceerd heeft. Op 14.06.2021 21.14 zeg je zelf dat je s’middags op twitter gekeken hebt en dat het er niet op stond.
    Wat betreft het verslag over deze dag, denk ik dat VVV nog heel wat andere en dringender zaken af moet handelen, die een veel hogere prioriteit hebben. Dan heb ik er geen moeite mee als ik deze infomatie kijg via Omroep Venlo.

   3. Ievel Knievel

    VVV heeft GEEN, via geen enkel medium, aandacht geschonken aan noch de boekpresentatie, noch de reünie, slechts enkel één social media-post gewijd aan de promotie op de Wageningse Berg. Daar link jij naar., nergens anders naar; en dat blijf je nu al 2x herhalen. Ik ben niet blind, je hebt gewoon geen gelijk.

    Jij vindt het onderwerp niet belangrijk, terwijl de selectie waar het om draait 1 van de hoogtepunten uit de clubgeschiedenis is. Door supporters aangeduid als selectie waar men het meeste mee heeft in de moderne clubgeschiedenis. Als je dat geen nieuwswaarde vindt, maar de aankondiging van de “Hypotheek-ouder-kind-quiz” wel, dan weet ik het ook niet meer.

   4. Grad

    @level Knievel Je hebt gellijk het artikel memoreert alleen aan deze voor VVV en haar toenmalige supporters gedenkwaardige dag.
    Omroep Venlo (al vaker gebruikt voor wat betreft informatievoorziening voor VVV) heeft in de uitzending van Nedinscoplein op 11 juni de presentatie van het boek met de schrijvers Ger van Rosmalen/Maurice Ambaum besproken.
    Discussie voor mij gesloten, want voor de rest is het volgens jou ook armoe wat betreft de presentatie bij VVV want je geeft @chretien 100% gelijk. Ik vind de landelijke media toch een betere graadmeter.

   5. DeOtjes

    Ik sluit me aan bij deze: De een vindt, dat een site creatief moet zijn met toeters en bellen, de ander alleen zakelijk en informatief.

    De VVV site is meer gericht op de zakelijke markt. Met name de maatschappelijke betrokkenheid is voor VVV belangrijk qua exposure. Ik kom alleen op die site voor kaartverkoop en incidenteel om te zien of ik wat gemist heb. Voor het echte fan nieuws zoek ik wel op andere sites.

    Had de presentatie erop gekund dan is het antwoord ja. Moet het dan is het antwoord: nee.

    Voor mij is het ook geen halszaak.

  1. Rossie

   Bedoel je 1500 bij wat er al verkocht was? Of totaal nu 1500 verkocht? Heb zelf ook weer verlengd (uiteraard)…zou alleen wel fijn zijn als er eens wat meer nieuws vanaf de berg kwam onderhand…

   1. DeOtjes

    Die snap ik ook niet. Ik keek vandaag naar de vrije plekken en er nog 3300 vrije plekken. (ik kan de business tribune niet meerekenen.)

  1. Ievel Knievel

   Dat betekent dus dat Maurice blijft waarschijnlijk (en de interne strijd gewonnen heeft).

   Jay en Post naar NAC dan (en andere ex-VVV’ers die Steijn wil hebben zoals een Leemans)?

   Jammer voor ADO, maar die zijn misschien wel failliet deze week en gaan dan terug naar de 3e divisie. Het kan altijd erger.

   1. DeOtjes

    Lijkt me ook terecht dat een directie niet gaat buigen voor een technisch directeur die koud 2 maanden in dienst is.

  2. mats

   Die ben je toch ook liever kwijt dan rijk.
   Denk overigens wel dat als Maurice komend jaar wil Promoveren hij wel wat betere spelers nodig heeft om ook aanvallend sterker te wordend. Ik weet niet of Seuntjens daar nog goed genoeg voor is…. Zou wel bizar zijn als Post daar gaat spelen….en Leemans. Ik zou meteen Opoku bij De Graafschap weghalen ook en Fleuren- good old Fleuren… als je écht wilt promoveren heb je Niels nodig!

  1. Ievel Knievel

   Ah, je hebt het over een spiegel. Fijn dat je er een keer in gekeken hebt. Supergoede inhoudelijke bijdrage ook weer deze post van je. Echt een inhoudelijke reactie op een andere post ook. Ga zo door man!

   1. Grad

    Lijkt me voor Steijn geen prettige werkomgeving te worden, of zelfs een onwerkbare situatie.

   2. Ievel Knievel

    Ook gek, een club waar ze blij waren met Ton “Beton” Lokhof. Apart.

 6. kuebke

  Gio staat in de belangstelling van clubs uit : Engeland,Italié,Duitsland en de VS.
  Bogers houd vast aan de transfersom tussen 6-10 miljoen euro en ben benieuwd om welke clubs het gaat en of ze wel dit bedrag wel willen betalen.

Leave a Reply