Lars Unnerstall nieuwe doelman van VVV-Venlo

De eerste aanwinst voor het komende seizoen is binnen! Vol verwachting maakte VVV-Venlo zojuist bekend dat de Duitse doelman Lars Unnerstall overkomt van Fortuna Düsseldorf. De 26-jarige doelman speelde in het verleden onder andere voor Schalke 04, Fc Aarau en is sinds vorig seizoen in dienst bij Fortuna Düsseldorf.

Voor degene die Lars Unnerstall niet kennen: De voormalig jeugdinternational van Duitsland heeft voor zijn leeftijd redelijk wat ervaring. Hij kwam 34 duels in actie in de competitie voor Schalke 04 en daarnaast ook nog 5 wedstrijden in de Europa League en 5 wedstrijden in de Champions league. Hij werd vervolgens uitgeleend aan het Zwitserse FC Aarau, alvorens hij naar Fortuna Düsseldorf vertrok. Daar was hij tweede keeper en kwam hij tot nu toe 10 wedstrijden in actie in de 2.Bundesliga.

De nieuwe doelman heeft een contract voor één seizoen getekend dat hem aan VVV-Venlo zal verbinden tot medio 2018. Met deze doelman wordt er een mooi signaal afgegeven op welk niveau wij ons willen presenteren in de Eredivisie!

Manager voetbalzaken Stan Valckx is daarom ook in zijn nopjes met de komst van de ervaren doelman. “Lars is met zijn 1 meter 98 een lange sterke doelman, met al zijn ervaring is hij iemand die voor VVV punten kan pakken’’. Huub Stevens, oud trainer van Lars, waarmee Stan veel contact heeft, is eveneens van mening dat Lars een regelrechte aanwinst is voor VVV-Venlo.

Herzlichen willkommen Lars!

 

28 Responses

 1. kiekoputspelke

  Het hing al een tijdje in de lucht, maar nu is het dus officieel !
  Complimenten voor VVV dat het gelukt is deze doelman naar Venlo te halen.
  Benieuwd naar het niveau van Lars maar ik verwacht dat we hier veel plezier aan gaan beleven !

  1. lucien1978

   Ruiver city daar ben ik het mee eens. Ik zag net dat ludwig van fc Utrecht transfervrij is . We moeten ook wat echte ervaring hebben. Misschien is edson Braafheid wel wat , al was ik voor Alexander Madlung gegaan.

   1. Je bedoelt hopelijk toch niet Kevin Brands? Deze man speelt overal een seizoen, klaagt steen en been en zit na een goede start altijd op de bank. Nee liever iemand anders.

   2. RuiverCity

    @Lincoln.
    Andy Brandts en Norbert Ringels. Grote namen uit het VVV verleden. Allebei bij BMG gespeeld. Ringels is zelfs nog trainer van VVV geweest.

 2. De Koel

  Ik volg het Duitse voetbal niet zo, dus ik had tot voor kort nog nooit van deze keeper gehoord. Maar als je zijn CV bekijkt, is dit een keeper van een niveau dat normaal gesproken niet haalbaar is voor een kleine club als VVV. Topprestatie van de technische staf van VVV dat het gelukt is! En een contract voor één seizoen, geen probleem. Hij wil zich bij VVV in de kijker spelen en daarna eerste keeper worden bij een grote club. Niets mis mee.

 3. supportertje

  Denk dat VVV hier een keeper binnenhaalt van het niveau Maempa. Zou mooi zijn als er nog mee van dit soort aanwinsten binnen komen. Ben trouwens ook zeer content met het blijven van een aantal spelers. Zij hebben dit mogelijk gemaakt en verdienen nu hun plaats bij VVV in het basisteam. Als ze dezelfde strijdlust inzetten in de eredivisie is handhaving mogelijk in mijn ogen. Dat zou wel mooie bonus zijn, om daarna de boel steviger neer te kunnen zetten. Het vertrouwen is er, nu nog waarmaken.

 4. Nard

  Schön! Nou nog ’n spits à la Lorenz Hilkes…… Met al die clubs vlakbij ons Duitse achterland moet dat niet zo moeilijk zijn!? Genoeg talent in die 2. Liga. Hier spelen in de Eredivisie kan ’n mooie springplank zijn naar de Bundesliga…..Moeilijke klus…. Ik wens Stan en zijn technische staf veel wijsheid en succes bij hun zoektocht naar de juiste mensen!!

 5. Ik werk zelf in Dusseldorf en mijn collega’s waren zeer verrast dat deze keeper hebben kunnen aantrekken. Zeggen allemaal uitstekende keeper, heeft natuurlijk hier en daar wat dingetjes waar hij minder goed in is maar goed we zullen wat er gebeurt. Heb erg veel zin in het komende seizoen. Hopelijk komen er nog meer versterkingen deze kant op.

 6. expat

  Bij Cambuur zou het nu toch goed winkelen moeten zijn! Misschien valt daar iets te halen. En MVV Roda nu… Dat wordt me wat. Denk dat de ME dit keer wel nuttig kam zijn. Maar gelukkig twee Limburgse teams komend jaar.

 7. RuiverCity

  Dat dacht ik ook meteen Expat. Maar ligt aan contractduur van bepaalde Cambuur spelers. Transfersom zit er voor VVV niet in.

  MVV-Roda wordt een veldslag. Ik duim voor één keer voor rood/wit.

  1. Exact transfersommen kunnen we vergeten :). We hebben iets meer te besteden dan de afgelopen jaren maar een vetpot is het absoluut niet we moeten wederom slim inkopen. Als je kijkt naar van de Streek loopt halve Eredivisie op te jagen en heeft doorlopend contract, net als Montero en Lilipaly. Verder is het allemaal kaliber top JL niveau daar ga je het niet meer redden in de Eredivisie.

   1. RuiverCity

    Precies. Daarom vraag ik mij ook af wat ze met die Gudelj willen en moeten? Amper een wedstrijd in de Juup gespeeld. Waarom zou hij het wel kunnen brengen terwijl je van NAC en Ajax kant geen beste berichten leest over hem.

 8. Drikus

  Ik denk een goede aanwinst als ik alles zo hoor en lees.
  Over aanvullende aanwinsten…. VVV kijkt ook erg zorgvuldig naar karakter, wat in mijn ogen erg belangrijk is. Daarmee kun je een echt team vormen en worden spelers net wat beter.
  Karakter staat vaak niet in de statistieken. Daardoor kan een voor de hand liggende speler niet gebald worden of juist andersom.
  Hoe dan ook, ik heb vertrouwen is de staf van VVV na het selectiebeleid van afgelopen jaren. Ben benieuwd wat er allemaal nog gaat komen.

  1. Staat op eigen website van VVV met interview van Stan Valckx. @ruivercity Maar is geen oud nieuws en ja met de voorbereiding hebben ze meer spelers maar soms vergeten we dat dit een moment is dat de spelers eerst op vakantie gaan en rustig afwachten wat er gaat gebeuren. Het is absoluut alles behalve makkelijk om spelers nu aan te trekken.

 9. LJ

  Groot gelijk dat VVV lang wacht met het aantrekken van nieuwe spelers. Je kunt de euro’s maar 1 keer uitgeven en dat moet je dan met het volste vertrouwen doen.

  Daarbij komt dat men met het aantrekken van de nieuwe keeper sowieso momenteel een elftal kan opstellen waarvan 10 spelers vorig seizoen basisspeler waren.

  De kans bestaat dat VVV zelfs wacht tot het einde van de transferperiode eind augustus om te kijken of er dan nog wat klappers gemaakt kunnen worden.

Leave a Reply