Leandro Resida voor 2 seizoenen naar VVV-Venlo

Het is officieel, Leandro Resida tekent op maandag 6 juli een contract bij VVV-Venlo. De snelle buitenspeler was de afgelopen week op proef bij de selectie. De Technische staf was te spreken over de kwaliteiten en bood de Amsterdammer een contract aan. De 25-jarige aanvaller tekent een contract voor 2 seizoen plus een optie voor nog eens een seizoen bij de Venlonaren.

Trainer Maurice Steijn over de nieuwe aanwinst van VVV-Venlo:“Leandro speelde de volle 70 minuten mee in de eerste oefenwedstrijd en ook tijdens de trainingen waren we onder de indruk van zijn snelheid, inzicht en techniek. We hadden hem natuurlijk ook al eerder aan het werk gezien, maar nu hebben we met hem zelf kunnen werken. Dat was allemaal erg positief, vandaar dat ik blij ben dat we snel hebben kunnen handelen en hem binnen hebben gehaald.”

Ook Leandro is erg blij met zijn overstap naar VVV-Venlo: “Ik ben blij met het contract en ook met de lengte ervan: 2 seizoenen met nog een optie van 1 seizoen geeft aan dat er vertrouwen is in mij bij de club. Dat is een fijn gevoel en dat betaal ik graag terug. Ik zal er alles aan doen om VVV-Venlo te laten zien dat ik dat vertrouwen waard ben. Voor mij mag het seizoen beginnen, ik heb er zin in én ben er klaar voor.”

58 Responses

 1. YowVVV

  Prima versterking! Voor zulke spelers kom je naar het stadion. Even iets anders; kunnen de sponsors van vvv niets organiseren omtrent seizoenkaarten. De echte fana hebben er een, denk bijvoorbeeld aan

  1. YowVVV

   Plus vestigingen, spaarzegels inwisselen voor korting op seizoenkaart. Media Markt Venlo aankopen boven 1500 euro gratis seizoenkaart etc. Moeten op die manier toch zeker +1000 kunnen binnenhalen. Ook goed voor drankomzet, merchandise exposure etc

 2. Ben

  Lijkt me een goede aanvulling op de selectie.
  Welkom bij VVV!
  Wie volgen er? Enkele talenten uit de streek?
  Hoe zit het met mogelijkheden bij Borussia? Heeft zich al iets voorgedaan?
  Het wordt langzamerhand tijd dat er een selectie staat die zich kan gaan inspelen.
  FORZA VVV!

 3. Dond

  Guvenç is transfervrij en kan als buitenspeler en als middenvelder uit de voeten.
  Giovanni Korte (huren van Ado) Lijkt me ook een top speler voor op de vleugel positie.

  Dan nog een goede spits; misschien toch nog Seuntjens? Of De Kogel, niet mijn voorkeur maar wie weet. Of misschien weer een verassende naam?

 4. Dond

  Ik had begrepen dat Maurice Steijn met een kleinere groep wilde gaan werken?
  Aan welk aantal moeten we dan gaan denken?

  Ik vond dit wel een mooi team:
  Keepers; Deckers, Verstappen, Van Crooij.
  Verdediging; Rutten, Donkers, Buwalda, Promes, Fleuren, (LB aankoop). In de veronderstelling dat Balkestein weg gaat.
  Middenveld; Post, Nijholt, Opoku, Sevinc. (Huren Voorn, kan evt ook als CV) + (Verhuur Kruijsen, Gijzen)
  Aanval; Resida, (SP aankoop), Van Crooij. (Huren Korte) + (Aankoop Guvenç, en indien mogelijk nog een SP)

 5. Dond

  Indien mogelijk bedoel ik als aankoop/huren natuurlijk nog een CV en SP. Dat zijn de posities die niet dubbel bezet zijn.
  SP kan eventueel ook Opoku spelen.
  En dan zou je Guvenç weer op het middenveld kunnen gebruiken.

  Vanalles mogelijk dus 😛

   1. Frosty

    Dat klopt, heb even op de site gekeken van ZW en hij deed een paar dagen geleden nog mee in een oefenpartij waar hij aanvoerder was.

 6. kiekoputspelke

  @ Socrates:

  Dirk Marcellis heeft aangegeven géén Jupiler League voetbal te willen spelen, dus die naam kun je strepen.
  Ook de naam van Mbaye Leye is denk ik geen optie aangezien het volgens mij een niet-EU speler is en dus onbetaalbaar….

  De aankoop van Leandro Resida is belangrijk. Deze speler is jong, dreigend en kijkt eerder over de bal dan Randy Wolters. Waarschijnlijk gaan we – en nog belangrijker: onze nieuwe spits – daar dus veel plezier aan beleven.
  Hopelijk trekt dit andere kandidaten ook over de streep om naar VVV te komen ??

 7. kiekoputspelke

  @ DEPOR

  Voor aanvang van de 1e training werd bekend gemaakt dat Niels Fleuren alsnóg een 1 jarig contract getekend had bij VVV….mede vanwege het feit dat Labylle VVV had afgewezen. Neem dan ook niet aan dat dit veranderd is, al zou ik als ik VVV was wel degelijk blijven bellen naar diens makelaar. Geef ze maar het gevoel dat hij hier MEER dan welkom is, want dit is nu een linksback die ons vooruit kan brengen.

  Hij is nu dus transfervrij en met alle respect maar we moeten toch meer kunnen bieden dan MVV ??

  1. Ben

   In tegenstelling tot roda is mvv schuldenvrij!
   VVV biedt echter op termijn veel meer perspectief, niet alleen om te groeien, maar ook zal VVV meer kans maken op promotie dan mvv. FORZA VVV!

   1. Meuske

    Deze clubs dat is een leuk affiche maar niet goed voor het zelfvertrouwen als je met een flink pak op de broek huiswaarts keert. Dit is niet meer het VVV van een paar jaar geleden op Eredivisie niveau dus……….laat ze maar oefenen tegen de amateurs voorlopig. Herman theeuwen op volle oorlogssterkte knallen dan maar?? Hoop doet leven!!! Forza VVV

 8. Meuske

  Hoe zit het nu eigenlijk met Platje, wou blijven en had het naar zijn zin maar?? Inzet en werklust altijd 100% dus?? Met goede buitenspelers en niet zo een Wolters die altijd voor eigen succes gaat is dit een top spits voor VVV. De kogel dat was toch ook niks, scoorde alleen uit pingels.

  1. Heb je een punt maar denk dat het financieel niet meer haalbaar is om een spits als Platje te hebben. Daarnaast is VVV meer op zoek naar een spits die ballen vasthoudt en goed kan koppen waarbij spelers zoals Opoku en Resida aan kunnen sluiten. Zet Platje maar uit je hoofd of er moet nog iets raars gebeuren.

  2. Dond

   Ben ik volledig met je eens. Veel liever Platje dan De Kogel.
   Wie weet bestaat er een mogelijkheid tot het huren van Giovanni Korte (Ado Den Haag) Dan heb je toch 2 snelle buitenspelers.
   Eventueel is Guvenc nog een optie. Dat is een speler die op diverse posities uit de voeten kan. Ideaal dus.

   Wat zou het mooi zijn als er deze week nog een aantal spelers gepresenteerd gaan worden.
   Labylle is dus nog altijd mogelijk, wie weet wat ons te wachten staat.. 😛

  1. Dond

   Dat zou naar mijn idee een hele goeie zijn.
   Echter vraag ik me af of die jongen niet zijn kans bij Feyenoord wilt pakken of anders naar een eredivisie club gaat om ervaring op te doen.

   Datzelfde denk ik namelijk bij Giovanni Korte van Ado Den Haag.

 9. baba

  Labylle gaat definitief naar MVV. Ik denk dat ze een goede kans maken om Giovanni Korte te huren van ADO, maar waarschijnlijk komen ze weer met een onbekende speler op de proppen.

 10. Goodie

  Ik zie hier allemaal namen voorbij komen die waarschijnlijk niet haalbaar zijn. Feyenoord gaat Sleegers niet nog een jaar verhuren aan een jupiler league club, Ben Sahar was te duur voor Willem2 en dus ook voor ons. En dan Korte.. ja.. wat kan die nog na zo’n zware blessure?

   1. Goodie

    Ik zou gewoon Guvenç proberen en anders misschien kijken bij BMG2? Daar speelt een 20 jarige Ritter en die had er ook zo’n 15 inliggen. Weet alleen niks over het niveau en of het dus haalbaar is.

   2. Dond

    Guvenç zou ik zowiezo proberen te halen. Kan in de aanval en op het middenveld.
    Daarbij Korte is wel weer een echte vleugelaanvaller .. Dat ontbrak bij VVV de laatste paar jaren.
    Nu heb je met Resida al een goeie in huis gehaald. Maar met 1 vleugelspeler red je het niet.

   3. Ik lees al weken dat supporters graag Guvenç bij VVV zien. Ik persoonlijk zie het niet zitten om nog een middenvelder aan te trekken. We hebben er momenteel al 7 waarvan 1 A jeugd speler. Ik ben er meer voor om jonge jongens uit de jeugd door te schuiven. Denk persoonlijk dat de jeugdspelers meer potentie hebben. Hij zou eventueel voorin kunnen spelen maar hoop toch dat er betere spelers rond lopen dan met alle respect Guvenç. Dit is mijn persoonlijke mening 🙂

   4. Goodie

    Guvenç kan ook op op de flanken en dat is juist de positie waar ik hem graag zou willen zien. Op het middenveld hebben we niemand meer nodig, Voorn misschien ook niet denk ik. Staat alleen de groei van Sevinc in de weg.

   5. Dond

    Ik zie Guvenç ook het liefst op de flanken. Daarbij zou het een handige speler zijn omdat die op meerdere posities kan spelen.

    Het klopt ook dat het middenveld het drukst bezet is.
    Maar dan ben ik weer niet zo kapot van Kruijsen. En Gijzen heeft een paar leuke momenten maar vind ik ook nog niet geschikt voor de basis.
    Daarbij heeft Sevinc de meeste potentie, alleen heeft die nog niet echt een kans gehad. (wie weet dit seizoen.)

   6. Reken er maar niet op dat Voorn komt. Wat betreft Guvenç wie weet maar denk niet dat VVV naar hem kijkt denk dat ze liever jonge frisse spelers zoals een Rutten en Resida.

   7. Dond

    Daar moet ik je gelijk in geven Lincoln.
    Al is wat meer ervaring in een team ook zeer wenselijk.

    Dan kan Giovanni Korte alsnog een goede optie zijn. 🙂

   8. Goodie

    Ik lees ook dat Voorn wellicht naar Mvv gaat. Maar de vijver waar in gevist moet worden voor aanvallers is erg klein en word alleen maar kleiner. Ten Voorde heeft bij Emmen getekend, vraag me dan af of hij niet goed genoeg zou zijn geweest voor bij ons in de spits of buitenspeler.

 11. kiekoputspelke

  Ben Sahar heeft inmiddels geteken in zijn vaderland bij Beer Sheva….al had ik ook niet de illusie dat die naam bij VVV op een lijstje stond.

  Labylle dus definitief naar MVV en dat blijf ik jammer en ook wel pijnlijk vinden. Ik bedoel: als we voor spelers al niet meer interessanter zijn dan (met alle respect) MVV, dan hebben we aardig ingeboet aan uitstraling de laatste seizoenen 🙁

  Ik ben echt benieuwd wat VVV doet voor de nr.9 positie; óf wachten op Seuntjens óf overschakelen op een andere speler.
  Voor de linksback positie vraag ik me oprecht af of daar überhaupt nog een nieuwe naam komt want het lukt al jaren niet om die plek in te vullen met een speler die er het hele seizoen staat.

  1. JB83

   Als ik het goed heb zei Lincoln dat de transfer van Labylle op het laatste moment afketste. Dat wil dus zeggen dat Labylle wel zeker met vvv in zee wilde gaan. Wat ik me dan af vraag is op welke punt of comma in t contract is t dan afgeketst. Volgens mij wilde stijn hem er heel graag bij hebben!

 12. kiekoputspelke

  Het blijft stil rond Bob Schepers waarvan in de media verscheen dat hij een gesprek had gevoerd in Helmond. In datzelfde artikel stond ook dat vier andere clubs (o.a. uit de Jupiler League) interesse toonden en wie weet is VVV er daar eentje van ??

 13. leevancleef

  Michiel Hemmen van Cambuur is ook transfervrij, net zoals Slijngard ( linksachter ). Dit lijken mij wel aardige spelers voor VVV. Nkoyi ex Fortuna is nu op proef bij Willem 2 lijkt me ook geen verkeerde spits.

 14. Ben

  Ik zie op deze site allemaal namen.verschijnen van vooral financieel niet haalbare spelers verschijnen.
  Of nog erger van spelers die ik liever helemaal niet zie komen, simpelweg omdat ze niets voor ons betekenen en waarschijnlijk alleen maar geld gaan kosten.
  Waarom zien we niet elk jaar enkele amateur spelers uit de regio opdraven bij VVV?
  FORZA VVV!

Leave a Reply