Lee Cattermole tekent tot medio 2020 bij VVV-Venlo

Lee Cattermole tekent voor VVV-Venlo! Dat meldt de club op de website:

Onze selectie krijgt versterking uit Engeland. Lee Cattermole zet vandaag een handtekening onder een éénjarige verbintenis bij onze club. De 31-jarige Cattermole komt over van de Engelse League One-club Sunderland. Hij speelde eerder ook voor Middlesbrough en Wigan Athletic. In totaal kwam de verdedigende middenvelder tot ruim 270 wedstrijden op het hoogste niveau van Engeland, de Premier League. Hij kwam ook voor alle vertegenwoordigende elftallen van Engeland uit tot en met de O21.

Cattermole en VVV maakten afgelopen week kennis. De Engelsman deed enkele trainingen mee en dat beviel beide partijen goed. Technisch Directeur Stan Valckx: “Met Lee haal je een speler in huis die lang op het hoogste niveau in Engeland heeft gespeeld. Naast zijn voetballende kwaliteiten, zijn werklust en zijn loopvermogen, brengt hij als bagage een hele hoop voetbalervaring en kennis van het de voetbalwereld met zich mee. Daar kunnen op hun beurt met name onze jonge spelers weer wat van leren. Je zag het al meteen op de trainingen: Lee coacht veel en zet de organisatie op het middenveld goed neer. Hij is met zijn 31 jaar een absolute versterking voor onze selectie.”

Cattermole zelf onderschrijft dat: “De club kwam op het juiste moment. Voor mij biedt het een nieuwe kans. Ik ben dan ook heel blij dat ik na zoveel seizoenen in Engeland nu in Nederland bij een mooie Eredivisieclub als VVV-Venlo aan de slag mag. Met mijn ervaring kan ik een bijdrage leveren aan de ontwikkeling van deze jonge ploeg. Ik wil samen met VVV vooruit.”

30 Responses

 1. Hup VVV!

  Goed nieuws! Denk dat we een type speler als hem zeker nodig gaan hebben dit seizoen
  Zal wel een aantal gele kaarten kosten, maar dat neem je op de koop toe.

  Hup VVV! Op naar Utrecht!

 2. Baolderse

  Top van Stan en de rest ! Nu nog even Honda een contract geven en zorgen dat je Susic zo snel mogelijk weet kwijt te raken. Mijn mening is dat onze aanvallers nu nog te weinig laten zien, omdat we op het middenveld ook geen overwicht hebben. Zodra je het daar op orde hebt, gaat de aanval vanzelf beter lopen.

 3. jurgen

  Jammer dat sommige media spreken over een spijkerharde middenvelder, werkt in de praktijk niet in je voordeel, let maar op. Als hij het goed gaat neerzetten en met zijn gif, prima toch, mogelijk komend weekend al, 60 min moet toch wel lukken.

 4. Meuske

  Dit is toch helemaal fantastisch!! Brengt veel meer balans en orde in het team met zijn ervaring kan hij veel betekenen. Aanvallers kunnen nu doen wat ze moeten doen.Mlapa kon wel de meters maken maar Soriano moet in de zestien aangespeeld worden dat is zijn kracht!! Trots op os VVVke

 5. RuiverCity

  Een living legend in Sunderland.

  Met zijn mentaliteit al bij voorbaat een versterking voor deze groep.

  Ik hoop alleen niet dat het halve stadion ‘oeiiiiiiiiii’ gaat roepen bij een (harde, Engelse) overtreding van hem. Dit gebeurde verleden jaar ook bij de overtreding van Promes (rood/weer ingetrokken) tegen FC Groningen en bij Roel Janssen. Dan maak je het alleen maar erger en krijgt de scheidsrechter meer de bevestiging om kaarten te geven.

 6. Real VVV

  Het is natuurlijk een speler van naam en dat voor een positie waar normaal gesproken toch gewoon Post speelt. Bovendien heb je dan nog Linthorst die op de deur aan het kloppen is. Zal dit dus niet stiekem betekenen dat Post toch verkocht wordt?

  1. Goodie

   Ik geloof niet dat Cattermole als vervanger van Post komt. Linthorst, Neudecker, Opoku en Van Ooijen kunnen allemaal op 10, maar niemand die Post echt kon vervangen bij een schorsing/blessure.

   Daarbij heeft Post nog een contract voor 3 jaar. Samen met Röseler de steunpilaren van dit VVV. VVV kan dus heel hoog inzetten bij interesse voor Post.

 7. Donderspeech

  Lee gaat in Zeist wonen. Hoeft hij niet zo veel te reizen. Natuurlijk een geweldige aanwinst voor VVV. Verwacht dat het wel mee gaat vallen met zijn kaarten. Kaarten veelal opgelopen in de premier league. Daar zijn de tegenstanders gemiddeld net wat handiger dan in onze Mickey Mouse competitie. En verder komt het verstand met de jaren. Lee on fire ! Zondag lekker naar Utrecht.

 8. Dond

  Welkom Lee! Ken de speler niet maar als je de reacties ziet zou dit wel eens een zeer goede aanwinst kunnen zijn.

  Maar wat heeft dit te betekenen op de overige aanwinsten van het team?

  @Word – heb jij nog een update? Hoe gaan de gesprekken met de linksbuiten? Blijft het daar dan bij of zit er nog een “honda”kansje aan te komen?

  1. YowVVV

   Voor Honda is nu echt geen plaats meer, een flankspeler en dan is het op. Gaat er een run op seizoenkaarten ontstaan? Knap gehandeld van vvv, ik had dit caliber speler niet verwacht.

   1. festina lente

    Vitesse misschien mogelijk voor susic of linthorst. . Gerucht uit arnhem weet natuurlijk niet hoe hard dit is..

 9. eric

  Iemand schrijft dat we geen oeh en aa moeten roepen bij een overtreding. Misschien kijk je vvv adviseren dat bij een overtreding waarvan de/ of de spelers overtuigt zijn dat het geen overtreding is naar de scheids gaan met 13 man misschien beïnvloed je hem dan ook dat hij eerlijk moet fluiten

 10. supportertje

  Te mooi om waar te zijn eigenlijk, maar het is wel zo. VVV heeft hem binnen gehengeld voor een jaar. Denk dat hij een goede ondersteuning gaat worden voor zowel het middenveld als de aanval. Mooi om zo’n speler met zo’n reputatie in het team te hebben. Zal voor vele jonge spelers een voorbeeld zijn net zoals Post. Hopelijk weten ze dezelfde knokkersmentaliteit te ontwikkelen, in combinatie met goed voetbal.

 11. Goodie

  Veel gele kaarten gepakt, maar rode kaarten daarentegen vind ik vrij normaal.
  In 336 competitiewedstrijden (272 premier league, 35 championship en 29 league one) heeft hij 8 rode kaarten gepakt waarvan 3 directe. Gemiddeld per seizoen dus 1 rode kaart.

 12. galwaycityfc

  Welcome to VVV-Venlo Lee, the club where we only start worrying if we’re out of beer.

  Ps: ik zag op de engelstalig fanshopsite (bestellen shirts) dat we twee nieuwe spelers hebben: Bridges en Rummer. Ik kijk nu al uit naar de shirts van Cherrytree en Shepherd.

 13. Meuske

  Waanzinnig hoeveel er gereageerd word op social media over Ozze Lee!!! Niet normaal wie er allemaal reageert op Twitter over zijn mening en band met deze man wat hij al allemaal teweeg heeft gebracht is al goud waard…….Forza VVV

Leave a Reply