Leemans traint mee met VVV

Ken Leemans, intussen 31 jaar, is nog niet toe aan zijn voetbalpensioen. De onvermoeibare middenvelder wil na een pechseizoen bij het Duitse Hansa Rostock een nieuwe uitdaging aangaan.

Ken Leemans vertoefde de afgelopen twee jaar in Rostock, een stad dat haar Oost-Duitse verleden maar moeilijk kan verbergen. Bij de lokale trots Hansa Rostock groeide Leemans in zijn eerste seizoen uit tot een sterkhouder.

‘Mijn keuze voor Hansa lag niet meteen voor de hand’, herinnert Leemans zich. ‘Toen ik de stad bezocht dacht ik: wil ik dit wel? De trainingsfaciliteiten en het stadion, welnesscentrum en jacuzzi inbegrepen, trokken mij over de streep. Door sportief wanbeleid was de club teruggezakt naar derde klasse. Maar het was de ambitie van de club om zo snel mogelijk haar plaats in de Bundesliga te heroveren. Gemiddeld kwamen er zo’n 15.000 supporters opdagen voor de thuiswedstrijden in de DKB-arena. In mijn eerste seizoen kwam ik aan 32 wedstrijden, maar we konden de torenhoge ambities nooit waarmaken. Uiteindelijk moesten we zelfs tegen de degradatie vechten. Op een bepaald moment ben ik naar het bestuur gestapt om te zeggen dat ik weg wilde. Twee speeldagen voor het einde sloeg het noodlot toe: ik brak mijn scheen- en kuitbeen. Ik heb er noodgedwongen een tweede seizoen bijgedaan. Na een revalidatie van negen maanden heb ik nog een basisplaats en vier invalbeurten kunnen afdwingen. In samenspraak met de club werd mijn contract ontbonden.’

Oude liefde
Leemans wil nu zo snel mogelijk een nieuwe club vinden. ‘Maar verhuizen uit Venlo, waar ik nu al elf jaar woon, zie ik niet zitten. Ik word binnenkort voor de tweede keer vader en daarom zoek ik een club waarbij de afstand makkelijk per auto overbrugbaar is. Ik heb geluk dat Venlo pal aan de Belgische en Duitse grens ligt. Ik kan dus zomaar voor een Nederlandse, Belgische of Duitse club kiezen.’

Aan aanbiedingen ontbreek het de Vilvoordenaar niet. De kans is zelfs groot dat Leemans terugkeert naar zijn oude liefde VVV Venlo, waar hij in totaal zeven seizoen sleet.

‘Ik kreeg van VVV de toelating om de voorbereiding mee te doen. Al heeft het bestuur mij verwittigd dat er op dit moment geen budget is om mij een contract te geven. Ik sta dus open voor elke aanbieding. Door het WK ligt de transfermarkt wel helemaal stil. Vanuit België waren er losse contacten met Wezet en Westerlo. Toch merk ik dat ik in eigen land vrij onbekend ben. Dat half seizoen in eerste klasse bij KV Mechelen is iedereen alweer vergeten. In 2011 stond ik heel dicht bij Lierse maar ik geraakte door een blessure aan de onderrug niet door de medische keuring.’

Aan zijn voetbalpensioen denkt Leemans hoegenaamd niet. ‘Ik besef dat de clubs eerst willen zien of ik helemaal verlost ben van mijn dubbele beenbreuk. Maar ik ben nog maar 31 jaar hé. Moet je dan al mijmeren over het einde van jouw carrière?’

Net als een kwart van de Belgen is Leemans helemaal in de ban van de Rode Duivels. ‘Ik heb een Belgische vlag aan mijn voorgevel opgehangen. Om thuis de goede vrede te bewaren, hijsen we beurtelings de Belgische en Nederlandse driekleur. Mijn buren bekijken mij niet scheef hoor. Ze vinden het leuk dat ik er zo in op ga.’

Bron: Nieuwsblad.be

20 Responses

  1. Word

   @brise: en dat is dus precies wat ‘noodgedwongen’ betekent: geen andere keus.

   OT: ben benieuwd of hij een nieuw gevalletje Seip wordt. Zou zo maar eens kunnen met een (nog) niet-fitte Post. Mits poen bij vvv en hij fysiek ok is.

 1. Ben

  Altijd sympatieke vent, noeste, harde werker en we hebben veel plezier aan hem beleefd. Iemand die we er de laatste 2 jaren graag bij hadden gehad. Ik onthou me van verder commentaar. FORZA VVV!

 2. Goodie

  Het zal aan Steijn liggen of die hem nog goed en fit genoeg vindt. Denk dat we eind volgende week een bsissing krijgen, dan heeft Steijn hem een hele week zien mee trainen.

  1. Goodie

   Salaris van Reimerink en Rajcomar verspillen? Ten eerste betwijfel ik of die het niveau überhaupt aan nog aan kan. Daarbij zal hij nooit zoveel salaris gaan krijgen.

 3. Drikus

  Laat Stein maar zien waar je nog toe in staat bent Ken!!
  Ik ben van mening dat VVV Ken weer terug moet nemen. (Mits hij fysiek in orde is) Misschien lukt t em niet om meteen terug in de basis te komen, maar Ken is wel een groepsmens. Iemand die de groep hechter kan maken. Ook zijn knokkers en winnaars mentaliteit lijkt me gezien de vorige seizoenen geen overbodige luxe.
  Ik hoop dat ie de leiding kan overtuigen!! Na 7 seizoenen trouwe dienst moet hij iig een kans krijgen vind ik.

 4. Goodie

  Er moet eerst een middevelder vertrekken voordat Leemans eventueel terug gehaalt zou kunnen worden. De begroting is gekort, maar er zijn inmiddels al 4 aanvallende spelers weg, en we hebben er 2 voor terug. Reimerink, Rajcomar, De Kogel en Turk zijn weg, en daarvoor hebben we Khalouta en Nwofor terug. In mijn ogen eerst zorgen voor een spits of een 10, en nog een verdediger. Want de achterste linie is wel heen dun hebben we afgelopen seizoen gezien…

 5. roermond

  Wat een onzin zeg, hoeveel middenvelders moeten er nog weg? Gielen en Turk zijn toch al weg…Come on Stan, contracteer Leemans…Scheelt weer 1000 seizoenkaarten…

  1. pavisto67

   de begroting is met 1 miljoen teruggebracht. Er is geen geld voor versterkingen. Pas als er spelers verkocht worden ontstaat er beperkte ruimte. Dat is de situatie waarin VVV verkeerd.

   1. Lincoln

    Klopt maar Reimerink was grootverdiener die is weg. Nwofor en Maenpaa gaat waarschijnlijk weg dan heb je zeker wat budget om te investeren in spelers.

 6. Drikus

  Met 31 jaar, woont om de hoek en wil daar graag blijven, terugkomen van een blessure en zijn wil om bij vvv te voetballen zijn allemaal aspecten die ervoor kunnen zorgen dat de kosten voor Ken niet hoog hoeven te zijn.
  Voordeel voor Ken. Hij kan zowel centraal achterin als ook verdedigende middenvelder spelen. De pitbull die het slot op de deur achter yuki kan zijn.

 7. kenfen

  Groot gelijk roermond, dat scheelt zeker een aantal seizoenkaarten. Als je het wil laten spoken in de koel heb je zo iemand als Kennie nodig + extra routine in het team tussen de jonkies.
  Zo dik zitten we niet meer in de middenvelders en al helemaal niet in de katagorie IJzervreter

 8. Goodie

  ——————-Maenpaa (?)——————-
  –Joppen—Promes—-Balkenstein—-Fleuren
  ——————Sevinc—-Leemans (?)————-
  ————————–Yuki———————-
  —Khalouta——Nwofor (?) ——–Wolters

  Het is ziet er zo 1-2-3 nog niet zo gek uit. Maar get eventueel vertrek van met name Maenpaa is een enorme aderlating. Denk dat VVV eerst een verdediger en een spits/10 wil hebben voordat Leemans gehaald wordt.

  1. JB83

   Leuk basis-elf idd. Maar wat als er twee of drie geblesseerd of geschorst zijn? Hoe gaat het er dan uit zien? Ik hoop daarom op een aantal gerichte aankopen, maar voor zover ik Valkx en cornuiten kan inschatten zou dat goed moeten komen. Aan het netwerk ligt het in ieder geval niet.

   1. Goodie

    Even de wissels die het als wissel het niveau wel kunnen opbrengen:
    Verdediging: Donkers, Schroijen, Altheer
    Middenveld: Post, Gijzen, Kruijsen
    Aanval: Cooper en Schroijen.

    Misschien vergeet ik er 1 of 2. Maar een spits is noodzaak nummer 1. Bij een vertrekvan Nwofor 2 nieuwe spitsen dus.

 9. Louis van Gaal

  Ik zie toch echt veel liever Post als Leemans. laat Ken maar als 12e man komen. Zal zeker seizoenkaarten opleveren, is goed voor de sfeer binnen de groep,kan invallen in zowel de verdediging, middenveld en zelfs als stormdak, maar hij is echt niet beter als Post en Sevinc.

Leave a Reply