Lei Brueren I.M.

in-memoriamLei was er bij toen ik werd gedoopt. Ik heb nooit geweten waarom hij erbij was, hij zat toen op het seminarie van Rolduc en was nog geen priester gewijd. Vele jaren later, in de tijd van de Jongerenkerk, zei hij wel eens tegen mij dat hij daar wat VVV liefde in het doopvont had gedaan. “Wist ik zeker dat je een VVV-supporter zou worden”, en als het op een zondagmorgen was dan zei hij er steevast bij: “En vergaet neet ein Weesgegroetje veur vanmiddaag te bidden”.

Lei Brueren, een man met veel harten, voor de verschoppelingen van de maatschappij, voor de mensen die vast liepen in het leven, voor de, vooral, Venlose kerk maar ook een hart voor zijn VVV. Hij was daarin altijd zichzelf, zei wat ie dacht en liet jou in je waarde als je het niet met hem eens was. Even goede vrinden.

De laatste keer dat ik hem sprak was in Almere, op een voetbalveld voor de wedstrijd FC Omniworld-VVV-Venlo.Lei was meegereden met Hai Berden want hij wilde dat wel meemaken, VVV’s eerste wedstrijd op kunstgras. Een mooie uitslag,3-5 was het, en vooral de 2e helft genoot Lei. De laatste keer dat ik hem sprak buiten het voetbalveld was veel eerder, op de uitvaart van mijn vader. En ook daar hadden we het weer over VVV. Over de doopvont en waarom hij daar was. Ik denk dat ik er toevallig was, zei hij. Om wat VVV-liefde aan jullie te geven. Even later liep hij weg, zijn zwarte jas aan en zwaai en daar ging hij. Naar zijn volgende goede doel. Nu heeft hij zijn einddoel bereikt. Rust zacht, je hebt het verdiend!

Geschreven door Sem

Voor de mensen die het Condoleanceregister voor Leo Brueren willen tekenen die kunnen dat via deze link doen.


Leave a Reply