Update: ‘Leicester City nog steeds geïnteresseerd in Musa’

UPDATE 27-05-2016:  De transfer van Ahmed Musa naar Leicester City lijkt in de afrondende fase te zitten. De 23-jarige aanvaller zegt tegenover ESPN het volgende: “Ze praatten al sinds januari, maar toen ging het niet door. Ik wacht er nu gewoon op tot ze klaar zijn. Als ze tot een akkoord komen, waarom niet? Het lijkt me geweldig om daar te spelen.”

CSKA Moskou en Leicester City zouden inmiddels in een vergevorderd stadium van de onderhandelingen zitten. De oud-vvv’er wilt in ieder geval zelf graag naar de kampioen van Engeland. (Bron: Voetbalzone.nl)


UPDATE 26-05-2016:
 VVV-Venlo doet nooit uitspraken over financiele kwesties en zal dit in de toekomst niet gaan doen. Omroep Venlo meldt in een nieuwsbericht dat het doorverkooppercentage van Ahmed Musa ergens tussen de 10 en 20% moet liggen. Althans dat heeft onze voorzitter Hai Berden vorig jaar door laten schemeren bij het televisieprogramma Nedinscoplein van Omroep Venlo. Ook kunnen het percentage niet met zekerheid zeggen. Volgens de geruchten ligt het percentage van de doorverkoopregeling op 17,5%. (Bron: Omroep Venlo)

Dit zou betekenen dat de club in een klap een aantal miljoen binnen zal gaan krijgen, mocht de transfer eindelijk beklonken worden. De geruchten gaan dat Leicester City FC, 30 miljoen overheeft voor de rappe Nigeriaan. Het is afwachten of deze transfer ook werkelijk beklonken gaat worden.

Zolang dit niet gebeurd heeft de club nog helemaal niets en hierdoor wil zowel Hai Berden als directeur Marco Bogers niets kwijt over deze kwestie.


Bijna alle competities zitten erop en hierdoor begint de globale geruchtenstroom over transfers weer te lopen. Leicester City, de kampioen van Engeland is nog altijd geïnteresseerd in de verdiensten van oud-VVV speler Ahmed Musa. Dat melden meerdere voetbalnieuws website in binnen- en buitenland.

Volgens Voetbalzone en Soccernews heeft CSKA trainer Slutsky in het TV programma Kult Tura van televisiezender Match TV geïmpliceerd dat er een grote kans is dat de aanvaller deze zomer zal vertrekken. Leicester City wordt hierbij vaak genoemd en volgens verschillende media wordt de aanvaller op 30 miljoen euro getaxeerd door The Foxes. “De Britse club heeft iets minder dan dertig miljoen euro geboden. “Musa vroeg me een paar dagen geleden wanneer Ranieri terug is van vakantie. Ik zei hem dat ik dat niet weet, want ik ken Ranieri niet persoonlijk.”, zegt Slutsky tegen Match TV.

Het is interessant voor VVV-Venlo, want de Venlonaren hebben een percentage van de meerverkoopwaarde bedongen. Dit zou zeer goed van pas komen bij de Venlose club, die al een tijdje geplaagd wordt door financiële problemen.

Leicester City bracht in de winterstop al een bod uit op Ahmed Musa, maar het bod van 22 miljoen euro werd afgeslagen door de Moskovieten.

34 Responses

 1. JasperVVV

  Iemand een idee hoe hoog dit percentage is?
  Dan blijft natuurlijk altijd nog de vraag of een mogelijk doorverkoop percentage volledig naar vvv zelf gaat of naar investeerders die destijds de komst van musa mogelijk hebben gemaakt.

 2. Goodie

  Ik kan me herrinneren dat Musa een afkoopsom had iets meer dan 30 miljoen dacht ik. Lijkt dus bijna niet meer mis te kunnen gaan mocht het waar zijn. Dit zou voor VVV begrippen toch een aardig bedrag opleveren ongeacht de hoogte van doorverkooppercentage en betrokkenheid van investeerders.

   1. Frosty

    Daarbij komt nog dat Honda maar zelden een goede wedstrijd speelt voor Milan. Maar goed, rechtsbuiten is zijn positie ook niet.

 3. OooLGooO

  Er even vanuitgaande dat vvv zeker 20% als door verkooppercentage heeft bedongen. Heb je het wel over 6 miljoen. Zou voor vvv natuurlijk een geweldige opsteker zijn, waarin je acuut financieel gezond bent, een deel in het nieuwe stadion kan pompen, de selectie een kwalitteitsinpuls kan geven met mss wel weer een japanner of nigeriaan. Zou echt top zijn!

  1. Het gaat om de meerverkoopwaarde. Als het om een bedrag van 30mil gaat zou VVV 4,2 mil ontvangen. Het percentage kennen we niet en het kan 5% zijn maar ook 20%. Een deel van dat geld gaat dan ook naar investeerders en spelersfondsen. Dan nog houdt VVV er een leuk zakcentje aan over. Ben benieuwd of het nu dan toch echt gaat gebeuren. Dit verhaal loop nu al jaren dat Musa verkocht wordt maar hij speelt nog altijd in Moskou

 4. Ben

  Een beetje openbaarheid over transfers zou zeker bijdragen tot verbetering imago van VVV. Ook wat betreft vreemd en eigen geld. Zelfs deze derden zouden in een gunstiger daglicht komen te staan. Ook het imago van deze derde partijen zou sterk verbeteren. Op dit moment worden ze gezien als “duistere onbekende partijen.” FORZA VVV, op naar betere tijden.

 5. Sanderkuh

  Mooi, maar wat blijft er over nadat er her en der wat aan de strijkstokken is blijven hangen (investeerders etc.). Marco Boogers geeft aan geen uitspraken te doen over het percentage….daar gaat de openheid die ze beloofd hebben….is ook nooit ECHT openheid van zaken gegeven volgens mij mbt Amrabat, Honda en Yosida….

  1. Na elk seizoen wordt er in de zomer rond september op de website van VVV-Venlo een jaarrekening vertoond waar ook de inkomsten opstaan van transfers van oud VVV-ers. Stel Musa wordt morgen verkocht dan zullen we rond die tijd wel weten wat het heeft opgeleverd. Er blijft genoeg geld over om VVV voorlopig uit de financiele crisis te krijgen (als het goed is).

  2. Godfried

   Nee, hèhè. Welk bedrijf laat wel weten wat bijvoorbeeld de salarissen zijn?!

   Elk jaar wordt er sowieso een jaarrekening gemaakt. die zal inderdaad openbaar zijn. Maar VVV gaat toch zeker niet gemaakte afspraken met derden delen met de supporters. Dat heeft namelijk niets meer met openheid te maken. Dat heet informatie op straat gooien.

   Bovendien zou het uit tactisch oogpunt ook niet slim zijn om van de daken te roepen dat ze (ik noem maar wat) 1,5 mln krijgen. Dan weet je ook dat de volgende club waar VVV een speler van wil kopen de vraagprijs verdubbeld.

   1. Plus dat sponsoren afhaken en dat je het verhaal krijgt VVV heeft toch geld zat. Maar zo is het in werkelijkheid niet. Het is vooral gaten vullen en de komende tijd een beetje meer zekerheid. Maar deze club komt structureel jaarlijks een groot bedrag tekort. Dit bedrag zal tijdelijk de problemen oplossen maar voor de op de lange termijn heeft het natuurlijk geen zekerheid.

   2. Sanderkuh

    In stuk waar Lincoln aan refereert staat welduidelijk de doorverkoop vermeld van Linssen.

 6. kiekoputspelke

  Deze transfer kan VVV een mooie cent opleveren en dat zou fantastisch nieuws zijn. We zitten namelijk in categorie 1 en al lang ook…zó lang dat de tijd begint te dringen en we misschien moeten vrezen voor onze licentie. En we weten dat we geen FC Twente zijn, dus krijgen we de Veendam en Haarlem behandeling ben ik bang !! Hopelijk gaat de transfer van Musa er nu écht van komen en dan zouden we in elk geval van de hierboven geschetste problemen verlost moeten kunnen zijn ??

  Ik verwacht dat er qua investeringen voor de spelersgroep eenzelfde strategie gevolgd moet blijven worden en dat is op transfervrije spelers inzetten. We moeten nu namelijk niet doorslaan en de illusie hebben dat we én de financiële situatie kunnen verbeteren, het stadion kunnen aanpakken en ook nog een aantal spelers kunnen kopen….

 7. Donderspeech

  Geluiden gaan over 5 procent van de opbrengst hoger dan de verkoopwaarde van VVV aan CSKA. Volgens mij was dat destijds 5 miljoen. Dus 5 procent van 25 miljoen maakt 1,25 miljoen. Grootste bedrag zal wel voor de investeerders zijn. Gewoon ordinaire mensenhandel in mijn ogen ! Munsterman weet wel hoe dit allemaal werkt…..

  1. Voorzitter Hai Berden heeft in Nedinscoplein gezegd dat het minimaal gaat over 10% en niet hoger dat 20%. Wij vangen geluiden op van 17,5% van de meerverkoopwaarde. Tsjaa dat stukje mensenhandel, het is een business waar veel geld in omgaat maar er gebeuren veel rare praktijken. Maar dit heeft niks met Munsterman te maken. Die heeft geld verduisterd en duistere zaken gedaan met rare investeringsmaatschappijen. Dat heeft VVV niet gedaan en dus gaat die opmerking nergens over. VVV-Venlo heeft Musa verkocht aan CSKA Moskou daarbij een doorverkoopclausule laten opstellen. Als het goed gaat krijgt VVV daar geld van als de transfer wordt beklonken. Overigens gaat de hele transferwereld van de grootste naar de kleinste clubs zo.

 8. Donderspeech

  Als VVV het geld vangt heb ik nergens moeite mee. Als derden met hun “investering” er geld aan verdienen riekt het naar mensenhandel is mijn mening. Het fijne zullen we wel nooit te horen krijgen. Voor wat betreft nieuwe Japanners of Nigerianen hoop ik toch dat de club dit seizoen wat geleerd heeft. Met geweldig speurwerk is er dit seizoen een heel goede selectie neer gezet en attractief voetbal gespeeld. Noem een Opoku, Seuntjens, Rutten en in mindere mate Resida en Hunte. En een half jaar eerder Nijholt. De Jupiler vijver is nog lang niet leeg. Eindelijk krijgt ook Sevinc weer de gelegenheid om te laten zien wat hij kan. Gelukkig blijft Post en geeft VVV het signaal af door te willen stomen. Met nog een stuk of 3 aanwinsten verwacht ik een heel leuk seizoen komend jaar.

 9. Meuske

  Even off topic, gemeente Venlo wil miljoenen investeren in het Fort!! Het kan niet op met een kabelbaan en 2 miljoen per jaar onderhoud een garantstelling van 28 miljoen!! 1 grote teringbende hèèl die gemeente waar wij in wonen, sorry voor het taalgebruik maar hier gaat mijn bloed van koken!! En wij dan??

 10. Goodie

  Even een sommetje met een aantal aannames. VVV krijgt een percentage van de winst van CSKA. Ervan uitgaand dat Musa voor 5 miljoen is verkocht en VVV een dooverkooppercentage heeft van 17,5% en daarnaast voor 5% aan opleidingsvergoeding is te verdelen:

  95% van 30 miljoen = 28,5 miljoen
  VVV heeft recht op 0,75% opleidingsvergoeding = 225.000
  Dan nog 17,5% van 23.5 miljoen = 4,1 miljoen. Ik weet niet of het zo werkt, maar volgens mijn berekening zou VVV een slordige 4,25 miljoen kunnen krijgen.

  1. In principe zou deze berekening kloppen maar er zittn veel maars aan. Ten eerste krijgen investeerders hun geld dus gaat er weer een deel af plus is deze 30 miljoen kei harde cash of is het 20 mil met bonussen. Stel CSKA verkoopt Musa voor 20 mil met bonussen die kunnen oplopen tot zg maar 10 mil gaat het percentage alleen over die 20 mil dan komt de berekening er al een stuk anders uit te zien. Plus niet al het geld zal in een keer komen. Het geld moet ooit betaald worden tot eind van de contractduur van Musa bij Leicester.

   1. Goodie

    Daar had ik inderdaad nog geen rekening mee gehouden. Zo lang er niks van werkelijke cijfers naar buiten wordt gebracht, blijft het voor ons supporters een groot vraagteken.

   2. Laten we eerst maar eens gaan duimen en hopen dat de transfer rond gaat komen. Daarna zullen we zien wat er gaat gebeuren.

   3. Ben

    Als beide partijen een spelersruil overwegen, Musa naar Leicester en speler van dit Leicester naar Moskou met wel of geen bijbetaling voor deze laatste speler, dan vangt VVV helemaal achter het net. Zie issue FC Utrecht met Swansea over Vorm. Zal wel zo iets dergelijks gaan worden, ik zou me in iedere geval maar niet rijk rekenen en spelers als Fleuren achter de hand houden. FORZA VVV!

   4. Goodie

    Dat klopt, maar ik heb het gevoel dat het deze zomer echt gaat gebeuren. Leicester moet zowel versterkingen als breedte spelers hebben voor aankomend seizoen. Dus ik ga er ook niet van uit dat er spelers van Leicester in deal betrokken gaan worden.

   5. marcel

    of je wordt zo genaaid, als utrecht nu met vorm. ipv transfersom, zijn er spelers over en weer geschoven. (lijkt me ook een bepaalde waarde te vertegenwoordigen, maar ja….). uitspraak CAS: utrecht heeft geen recht op een vergoeding.

Leave a Reply