Lennart Thy genomineerd voor Laureus Sporting Moment Award

Lennart Thy is officieel genomineerd voor de Laureus Sporting Moment award, wereldwijd een van de grootste prijzen op sportgebied. De Duitse spits die afgelopen seizoen 34 wedstrijden voor de Venlonaren speelde, werd in een keer een landelijke held omdat hij vanwege een stamceldonatie de uitwedstrijd tegen PSV moest missen. Een patiënt met acute leukemie, met wie hij een volledige DNA-match had kon hierdoor geholpen worden.

De ingrijpende gebeurtenis had grote invloed op Thy zowel lichamelijk als mentaal, de spits had  weken en maanden daarna nog nodig om volledig te herstellen. Maar dit staat niet tegenover het einddoel wat hij kon bereiken. Door deze actie waar Thy zich al jaren leden voor opgegeven had, werd er in bijna elk stadion een staande ovatie gegeven in de 11e minuut, werden er bij verschillende clubs in de Eredivisie en 1e Divisie doeken voor onze spits gemaakt en werd hij bovendien verkozen tot Player of the Match tegen PSV waar hij helemaal niet meespeelde. Ook leverde het voor de Stamceldonatie stichting een hoop PR en nieuwe leden op. Al met al een geweldige actie, die niet ongemerkt is gebleven voor de Laureus Foundation.

De Laureus Foundation, gevestigd in Londen, heeft Lennart voor de maand juni voorgedragen voor de prestigieuze award. De maandwinnaars strijden aan het eind van het jaar om de award, die vorig jaar werd gewonnen door de Braziliaanse voetbalclub Chapecoense. Zoals bekend stortte het vliegtuig dat de ploeg naar de finale om de Copa Sudamerica bracht neer. Slechts drie spelers overleefden de ramp.

Stemmen kan vanaf vandaag via www.mylaureus.com.

3 Responses

    1. Hopelijk nu ook langer dan 1 dag :). Als het goed is zijn nu alle problemen opgelost en blijft de site un 24?7 online.

      Het was een heel werk en gekloot. Moesten snel de server verhuizen en toen was de site kapot etc.
      Sinds gisterenavond is het geregeld. We zullen dit nog communiceren 🙂

Leave a Reply