Lennart Thy

UPDATE: “Lennart Thy is transfervrij en wilt naar de Eredivisie”

UPDATE 30 december: VVV gaat geen werk maken om Lennart Thy binnen te halen. Dit laat manager voetbalzaken Stan Valckx aan de Limburger weten: ,,Wij waren al op de hoogte van de situatie van Lennart, maar van een terugkeer naar VVV is momenteel zeker geen sprake. Als de selectie deze transferperiode zoals we ook verwachten intact blijft, zullen wij niks doen op het gebied van nieuwe spelers halen.’’

Bron: De Limburger

————————————————————————————————————————————-

Voormalig speler van VVV-Venlo Lennart Thy, heeft zijn contract laten ontbinden bij zijn club BB Erzurumspor. Dat meldt Voetbal International.

Op de website schrijft VI het volgende: “Lennart Thy kan in 2019 op zoek naar een nieuwe club. De 26-jarige Duitser heeft zijn contract bij het Turkse Erzurumspor laten ontbinden. Thy speelde vorig seizoen als huurling van Werder Bremen voor VVV-Venlo en kwam wereldwijd in het nieuws toen bekend werd dat hij meewerkte aan een stamceldonatie. In de zomer stapte hij transfervrij over van Werder naar Erzurumspor, maar een groot succes werd dat niet. Thy scoorde één keer in twaalf duels. Zit er een rentree in de Eredivisie aan te komen?”

Lennart Thy speelde het vorige seizoen voor VVV-Venlo en werd daar een zeer geliefde speler. Hij speelde 34 wedstrijden voor VVV-Venlo – 32 in de Eredivisie en 2 in de beker. Daarin was hij 8 keer trefzeker en gaf hij 6 assists. Daarnaast werd hij natuurlijk wereldberoemd door zijn stemceldonatie, waardoor hij echt een cultspeler werd in Veno.

Sander Berends, eindredacteur van ELF Voetbal, meldt dat VVV-Venlo (nog) niet geinformeerd heeft naar Lennart Thy. FC Groningen en AZ wel, waarbij AZ op dit moment het meest concreet is van de clubs die zich gemeld hebben voor de spits.

Wat denken jullie? Zou dit een aanwinst zijn voor het huidige VVV-Venlo? Of hebben we op dit moment voldoende offensieve mogelijkheden om dit seizoen goed te eindigen? Laat het ons weten!

12 Responses

 1. Nard

  Ik denk dat Lennart zelf het liefst terug wil naar VVV! We kunnen nog wel ’n goede spits gebruiken ! Maar ja, volgens Stan Valckx is er niks zoeken in de winterstop….. Dit lijkt me toch ’n aardig buitenkansje. HUPHUPHUP VVV. Iedereen ’n fijne en prettige jaarwisseling gewenst.

 2. ger

  Nou buiten kansje? Zo’n aanwinst is het niet hoor hij had voor VVV ook veel kansen nodig voor een doelpunt. Voor mij is het zeker geen spits en ook geen aanwinst.

 3. idderzienmeining

  Lennart Thy was vorig seizoen erg belangrijk, niet zozeer vanwege zijn doelpunten maar wél vanwege zijn rol binnen het team. Aanspeelpunt en continu afjagen van de verdedigers.

  Mlapa is een soortgelijke spits, waarbij hij in mijn ogen iets minder sterk is als aanspeelpunt maar wél meer een doelpuntenmaker is.

  Ik weet dus niet of VVV op dit moment op Thy zit te wachten. Ik weet wél dat er voorin … als het financieel kan … zeker een extra optie bij mag komen.

 4. pavisto67

  Ik schat in dat VVV nauwelijks geld heeft voor versterkingen. Het lijkt me verstandiger dat ze zich vol richten op volgend seizoen. Dat wordt al lastig genoeg. Een nieuwe keeper, vervanger voor Promes en Seuntjens???, en ik schat in dat ze Mlapa niet behouden (gezien de financiën). Ik denk dat Valckx zijn handen vol heeft aan het samenstellen van de selectie voor volgend seizoen. Het moet gek lopen wil VVV niet 12 punten halen na de winterstop gezien het niveau van de concurrentie.

 5. RuiverCity

  Onhaalbaar voor VVV. Zijn salaris zal in Turkije buiten de VVV-normen zijn geweest en als AZ en Groningen mee gaan doen kan VVV het al helemaal zitten. In Venlo is het geld ver op lijkt mij na alle nieuwe aanwinsten afgelopen zomer. Toch lijkt het mij verstandig om nog ergens een flankspeler te huren of gratis op te pikken.

  VVV moet werk gaan maken met het verlengen van de diverse contracten. Anders valt dit team grotendeels uit elkaar en lopen spelers gratis de deur uit.

 6. Nard

  Ik zou zeker serieus overwegen om Lennart nu te halen, en hem dan vastleggen voor komend seizoen. Bij ons krijgt ie ’n basisplaats , en dat moet hij bij ’n andere club nog maar verdienen! Om die reden is hij nu net vertrokken bij die Turkse club. Maar ja, financieel kan VVV het niet aan hem nu al te halen dus moeten we geduld hebben tot volgend seizoen………HUPHUPHUP VVV

  1. Gerardus

   Dan zal er toch iemand gewonnen moeten hebben met de oudejaarstrekking, VVV is niet in staat om transfersommen te betalen en ik denk ook niet als dat nodig is met hoe het er nu voor staat.

 7. RuiverCity

  Cyriel Dessers mag tussendoor weg bij FC Utrecht. Dat lijkt me de goaltjesdief die VVV kan gebruiken. Wellicht een mogelijkheid om te huren. Ook de Graafschap heeft interesse.

  1. Goodie

   Mocht er nog een speler gehaald kunnen worden dan hoop ik eerder een buitenspeler. Daar kan VVV nog het meeste rendement op pakken denk ik, het is namelijk vrij pover wat ze aanvallend laten zien. Mlapa vind ik overigens het tegenovergestelde van Thy. Voetballend niet altijd even sterk, maar wel een echte goaltjesdief.

 8. chretien

  Het is de tactiek van VVV die een grote rol speelt wat betreft de zwakte van onze voorhoede. Terecht of onterecht spelen we erg voorzichtig, behoudend. Keuze van Steijn. Maar als je zo wil spelen gebruik dan de snelheid van de spitsen door ze steeds te lanceren ipv deze spelers de bal in de voeten te spelen. In het laatste geval krijgen wij het heel erg moeilijk tegen elke tegenstander die zelf verdedigend speelt. Los hiervan zie ik liever jeugdspelers doorstromen dan het aantrekken van huurmiskleunen, die eigenlijk niks toevoegen.

Leave a Reply