Lennart Thy keert in de zomer terug naar Werder Bremen

Onze spits Lennart Thy stond de afgelopen weken behoorlijk in de schijnwerpers door zijn heldendaad om iemand zijn leven proberen te redden met het doneren van zijn stamcellen aan iemand met acute leukemie. Nu de storm weer een beetje is gaan liggen is het weer tijd om aan voetbal te spreken.

Bild een van de grootste en bekendste krant en nieuwsplatform uit Duitsland interviewde Lennart afgelopen week over zijn heldendaad maar ook hoe zijn toekomst eruit zal zien. Thy is namelijk één seizoen gehuurd van Werder Bremen waar zijn contract nog een seizoen doorloopt. De supporters in Venlo zien Thy graag een permanente overstap maken naar de Koelclub. Maar dat zal er zeer waarschijnlijk niet inzitten. VVV-Venlo bezit namelijk geen optie tot koop.

Thy zegt tegen Bild: “Na dit seizoen keer ik terug bij Bremen. Ik heb er nog een contract en het is mijn droom om voor mijn thuisvereniging te voetballen. Ik speel dit seizoen eindelijk weer eens constant. Dat is al lang niet zo geweest. Daarom is deze uitleenbeurt absoluut de perfecte stap voor me geweest. Maar het was me vanaf het begin duidelijk dat ik niet langer dan een seizoen in Venlo zou blijven. Ik wacht op mijn kans bij Werder, ik ben ook graag Back-up van Max Kruse.”

Of Thy in het eerste of tweede elftal zal gaan voetballen is niet duidelijk. Daarvoor zal hij in mei een gesprek hebben met Manager Frank Baumann. Duidelijk is wel dat Thy na dit seizoen zal vertrekken bij onze club.

Bron: Bild.de

11 Responses

 1. chretien

  “Maar het was me vanaf het begin duidelijk dat ik niet langer dan een seizoen in Venlo zou blijven.” Jammer, dit laatste was mij niet bekend. Eerlijk gezegd denk ik dat hij voor de duitse bundesliga net niet goed genoeg is. Wat er ook gaat gebeuren als hij vertrekt, het is een fijne vent, goede speler en laat anderen beter spelen. Van mij mag hij blijven. Misschien valt hij vandaag of morgen voor een grietje uit Venlo of omgeving?

 2. Delacour

  Het is wel mooi om te zien dat Bild onze club ook benoemd, het zet VVV toch op de kaart in Duitsland. Misschien positief voor in de toekomst omtrent andere potentiële spelers uit Duitsland.

 3. Godfried

  Dit wisten we toch eigenlijk al? zo wisten we ook dat Unnerstall na dit seizoen verder gaat bij een andere club.

  ga er even vanuit dat dit niet als verrassing komt en VVV hier al lang op heeft geanticipeerd.

  1. LJ

   Natuurlijk komt dit niet als een verrassing. Thy heeft een doorlopend contract bij Bremen en VVV heeft bij de huur geen optie tot koop laten opnemen. Enerzijds had vvv daar het geld niet voor. Anderzijds was Thy niet gekomen.

 4. idderzienmeining

  Jammer, maar zoals al meerdere keren beschreven hierboven hing dit scenario natuurlijk in de lucht ….

  Thy (maar ook Unnerstall) zijn gevallen voor het “verhaal VVV” en hebben bewust 1 seizoen geïnvesteerd in zichzelf maar ook in onze club. Laten we ze vooral voor dit laatste dankbaar zijn, want mede dankzij de prestaties van deze twee Duitsers heeft VVV dit prima seizoen gespeeld.

  VVV zal hoe dan ook voordeel hebben van het aantrekken van deze spelers, want we staan met name in Duitsland denk ik goed op de kaart. Bij spelers die daar (nog) buiten de boot vallen, waarschijnlijk ook bij Duitse bedrijven (potentiële sponsors) en sowieso door het verhaal van Thy die het leven van een zieke landgenoot wil redden.

  Win win situautie voor alle partijen en dus moeten we vooral positief naar dit verhaal kijken. Wie weet lukt het bijvoorbeeld volgend seizoen wél om Hans Sarpei te huren van VfB Stuttgart ?

  Ik hoop alleen dat wij als supporters deze klasbak (niet zozeer als speler, maar wél als mens) een PASSEND welkom geven komende zondag !!

  Daarnaast mogen we aan het einde van het seizoen – ervan uitgaande dat dit seizoen misschien wel als een nachtkaars uitgaat nu de echte druk er af is – niet vergeten onze spelers een PRACHTIGE sfeeractie aan te bieden om ze te bedanken voor dit unieke seizoen. Ik bedoel …. hoe vaak hebben we genoten van een VVV dat als TEAM presteert en zich “zo overtuigend” handhaaft in zijn 1e seizoen Eredivisie ?

  Daarom mijn oproep aan de club en de supportersgroepen die actief zijn op dit gebied om SAMEN iets te arrengeren voor de laatste thuiswedstrijd van dit seizoen.

Leave a Reply