Lennart Thy

Lennart Thy kan leven leukemie patient redden

Aanvaller Lennart Thy zal deze week niet te bewonderen zijn op de trainingen van VVV-Venlo en zal ook afwezig zijn tijdens de wedstrijd met PSV komende zaterdag. Dit heeft niet te maken met een schorsing of een blessure, maar dat heeft een bijzondere reden. Thy kan namelijk mogelijk het leven redden van een patiënt met acute leukemie. Zo laat de club weten.

Het nieuws is vrij opmerkelijk, maar wel nieuws dat je ook laat nadenken over het leven. VVV-Venlo schrijft er het volgende over op haar website: “Zeven jaar geleden, als jonge speler van Werder Bremen, stond Lennart DNA af om daarmee eventueel in de toekomst iemand met bloedkanker te kunnen helpen. Nu is gebleken dat er een DNA-match is met een leukemiepatiënt, heeft de voetballer besloten mee te werken aan het doneren van bloed, om zo een stamceltransplantatie mogelijk te maken. Deze vorm van behandeling is bij succes genezend voor de patiënt met acute leukemie.

VVV-Venlo heeft uiteraard ingestemd met het verzoek van Thy om medewerking te verlenen aan dit bijzondere traject. De kans op een DNA-match is bijzonder klein en zorgt voor een uitzonderlijke situatie. Lennart is de hele week afwezig en sluit volgende week weer aan bij de trainingen van VVV-Venlo.”

We hadden al bewondering voor Lennart door zijn prestaties op het veld. Hij valt op door het harde werk op het veld en gaat voor iedereen door het vuur. Nu leren we meer over zijn persoonlijkheid kennen en dat is net zo bijzonder. Dat we komende zaterdag zonder Lennart Thy moeten spelen is jammer voor de sportieve prestaties, maar uiteindelijk is Lennart ook een mens en de rest komt ook wel goed. Wij zijn ontzettend trots dat zo’n speler als Thy voor onze club uitkomt en wij steunen hem dan ook in deze actie. Wat een klasbak!

16 Responses

 1. idderzienmeining

  Heej past maar 1 woord …. RESPECT !!

  Hulde aan de speler dat hij dit doet én ook hulde aan VVV dat hier gehoor aan gegeven wordt !!

  Hopelijk wordt dit in de landelijke media breed uitgemeten waardoor heel Nederland kan zien dat de mensen bij onze club het hart op de juiste plek hebben zitten !!

 2. LJ

  Weer een bewijs dat onze club de juiste spelers scout. Mentaliteit en persoonlijkheid dat is het toverwoord. Hulde en respect voor Thy en VVV die deze maatschappelijke kwestie op de juiste manier beantwoorden.

 3. RuiverCity

  Hulde voor Thy en VVV! Er zijn belangrijkere zaken dan voetbal.

  Maar ik verwacht niet dat Jakobsen nu een kans krijgt. Zal Steijn wel weer met Opoku aan komen……

  1. idderzienmeining

   Ben ik ook bang voor RuiverCity …. dan hebben we met hem tussen Hunte, van Crooij of Castelen dus geen aanspeelpunt wat de bal kan vasthouden. En zaterdag zal VVV juist gedwongen worden om veel de lange bal te spelen dus laten we hopen op Jakobsen (al weet ik eerlijk gezegd niet of hij een balvaste speler is) en anders Seuntjens ?

 4. clubman

  Dit vraagt op zijn minst om een flink spandoek en een staande ovatie voor Thy bij de volgende thuiswedstrijd.
  Hier kun je alleen maar diep respect voor hebben én tonen.

Leave a Reply