Lennart Thy officieel Venlonaar

Na veel nieuwsberichten over een mogelijk transfer van Lennart Thy heeft de club vanmiddag eindelijk gemeld dat alles rond is. De voormalig jeugdinternational van Duitsland wordt voor één seizoen gehuurd van Werder Bremen, waar hij onder contract staat.

De spits begon zijn profloopbaan bij dezelfde club uit Noord-Duitsland, kwam in twee seizoenen tot een handvol optredens in de Bundesliga en nam daarna de wijk naar Sankt Pauli. Na vijf seizoenen bij de cultclub keerde hij terug naar Werder Bremen, waar hij opnieuw niet wist door te breken. De afgelopen jaargang speelde hij weer op huurbasis voor Sankt Pauli. De 25-jarige spits traint vandaag voor het eerst met met de selectie en zal daar ook gelijk kennis maken met zijn nieuwe teamgenoten. Onder hen ook oud bekende Nils Röseler, met wie hij in het verleden samen uitkwam voor Jong Duitsland.

De komst van een tweede spits was belangrijk voor Manager Voetbal Stan Valckx. “We willen alle posities dubbel bezet hebben. Dat is met de komst van Lennart gelukt. Bovendien is hij een ander type aanvaller dan Ralf Seuntjens. Hij kan ook vanaf de vleugels spelen en hij heeft veel diepgang.”

12 Responses

 1. chretien

  Niet Europeaan van 18 hoeft geen drie ton tebverdienen, toch? Bovendien, het probleem van niet EG speler, speelt voor Stuttgart, niet voor VVV? De competitie mag beginnen…

 2. lucien1978

  Mocht van de pavert en sarpei nog komen dan hebben we een prima selectie. Het wordt een aardige puzzel voor steyn. Ik zou zeggen 1. Unnerstall 2. Dekker 3. Vd Pavert 4 Roseler 5 Labylle 6 post 7 Leemans 8 Sarpei 9 Thy 10 Tissoudali 11 v Crooy/Opoku. Bank : Promes , Antonis , V Crooy/Opoku, D v Crooy , Seuntjens, Rutten , Bezzat . Dat is toch een aardig team

  1. Goodie

   Ik vind Van de Pavert niet beter dan Promes. Dus Promes terug in de basis. Ook Opoku zou ik op 10 laten staan. Heeft naar mijn mening al een aantal keer laten zien één van de belangrijkste schakels bij VVV te zijn. Ik denk dat Sarpei dan vooral de concurrentie moet aangaan met Leemans.

   1. VenloVVV

    Ik denk dat Antonis in de basis komt! Wat ik gezien heb ziet er heel goed uit! Te sterk voor op de bank! Ijzersterk in de omschakeling met een goed overzicht en een goede pass. Persoonlijk vindt ik Opoku erg wisselvallig en bovendien is hij nog niet herstelt na zijn operatie!

 3. De Koel

  Niets mis met een beetje competitie binnen het team. Een basisplek moet je verdienen. Ik denk dat de nieuwe spelers allemaal makkelijk meekunnen in de Eredivisie. De overgebleven spelers van afgelopen seizoen zullen het nog moeten bewijzen.

 4. Drikus

  Slim om verschillende type spelers te hebben voor vergelijkbare posities. Dat maakt het voorspellen van de basis 11 lastig. Niet alleen voor ons, maar ook de tegenstander. Tegelijkertijd geeft het de technische staf de mogelijkheid om de opstelling tactisch aan de tegenstander an te passen. Valkuil hier is wel dat bij veel verschillende basis 11 spelers het wellocht langer duurt voordat er routine in het team ontstaat. Ben het ook met De Koel eens dat concurrentie alleen maar goed is voor de kwaliteit van de spelers.

Leave a Reply