VVV-Venlo

Lennart Thy vertrekt naar Turkije, Jens Janse terug naar Italië

Aan het einde van het afgelopen seizoen vertrokken er uiteindelijk toch wel een aantal spelers uit Venlo. Lennart Thy was natuurlijk gehuurd van Werder Bremen en Jens Janse vertrok ook na een seizoen weer bij VVV-Venlo. Zij maken nu de volgende stap in hun carrière.

Lennart Thy verruilt Werder Bremen voor de Turkse promovendus Büyüksehir Belediye Erzurumspor. Lennart Thy ging terug naar Bremen na een jaar in Venlo en hoopte daar voor zijn plaats te kunnen vechten. Het werd al snel duidelijk dat dit niet ging gebeuren en hij gaat nu dus naar Turkije.  Lennart kwam afgelopen seizoen tot 32 Eredivisie wedstrijden en kwam daarin 7 keer tot scoren en gaf 6 assists. Lennart werd een held en kreeg landelijke en internationale bekendheid doordat hij het leven van een leukemie patiënt kon redden door middel van een stamceldonatie.

Verdediger Jens Janse zal het komende seizoen ook niet te vinden zijn in Nederland. Hij heeft een nieuwe club gevonden in de zon, hij gaat aan de slag in het zonnige Italië. Daar speelde hij al eerder en hij gaat dus weer terug naar de vertrouwde hoek van Europa. Hij gaat spelen in de Italiaanse Serie C, bij FC Rieti. We zijn niet echt bekend met FC Rieti, maar ze hebben echt een schitterend tenue.

We hadden al afscheid genomen van deze spelers, maar we wilden jullie op de hoogte houden van de toekomst van de spelers. We zullen ze blijven volgen in het buitenland en we wensen ze heel veel succes in Turkije en Italië. Bedankt voor alles!

Leave a Reply