Leon Guwara tot medio 2021 gehuurd van FC Utrecht

Opnieuw wordt een verdediger aan de selectie van trainer Hans de Koning toegevoegd. Na Kristopher da Graca, eerder deze week, maakt Leon Guwara nu de overstap van FC Utrecht naar VVV-Venlo. De 24-jarige Duitser speelt tot het einde van het seizoen op huurbasis voor de Venlose club.

Guwara is een 1,85 meter lange linker vleugelverdediger die zijn opleiding genoot bij 1. FC Köln. Daarna maakte hij de overstap naar Werder Bremen, dat hem tijdens het seizoen 2016-2017 verhuurde aan sv Darmstadt en een seizoen later stalde bij 1. FC Kaiserslautern. De back werd in de zomer van 2018 door FC Utrecht aangetrokken en speelde de afgelopen twee seizoen in totaal 35 wedstrijden voor de Domstedelingen, waarin hij één keer scoorde.

Guwara kwam in het verleden tevens uit voor diverse Duitse vertegenwoordigende jeugdelftallen en speelde in totaal 16 jeugdinterlands.

Over zijn komst naar VVV-Venlo zegt Guwara: “Ik ben dankbaar voor het feit dat VVV-Venlo mij de kans geeft om weer speelminuten te maken. Daar ben ik écht weer aan toe. In Venlo wil ik laten zien wat ik in mijn mars heb. Ik ben enorm gemotiveerd om de club en het team bij te staan en samen mooie resultaten te behalen in de strijd om handhaving in de Eredivisie.”

Technisch Manager Stan Valckx over Guwara: “Leon is een linksback die in onze speelstijl uitstekend tot zijn recht kan komen. Hij is een fysiek sterke back met snelheid en heeft daarnaast de drive naar voren. Met de komst van Leon en daarnaast ook met het aantrekken van Kristopher da Graca zijn wij van mening dat we ons vanuit defensief oogpunt dermate hebben versterkt, zodat we gedurende de intensieve tweede seizoenshelft meer mogelijkheden hebben in onze laatste linie.”

25 Responses

  1. Oelie op zuid

   Is dit onze nieuwe links back? dan gaat Schmidts op de plaats van Hunte en dan verandert onze trainer zijn speelwijze nog steeds niet. M.i. Machach erbij op het middenveld en van Crooij naast Gia in de spits.

   1. ponnie veag oet de pan

    Ik denk eerder smidt linkshalf, dekker rechtshalf, gelmi naast post..

 1. twiggy11

  Is niet verkeerd vind ik je zal toch wat moeten wil je nog mee doen om degradatie te voor komen ik hoop wel dat we nog een aanvallende middenvelder aantrekken .
  Nu nog huppertz en hunte verhuren dan zie ik het wel goed komen.

 2. Rossie

  Er komt dus sowieso nog een 3e, want een extra controlerende middenvelder was (ook volgens Valckx) prioriteit nummer één en die is er nog niet. Als Coric en/of Machach gaan moet er nog wel meer komen voor het middenveld.

   1. Grad

    Leemans is totaal niet geschikt als verdedigende middenvelder. Wordt bij PEC soms als aanvaller gebruikt.

 3. clubman

  Deze jongen “staat er meteen” zoals alle Venlose näölende kenners gisteren nog roeptoeterden bij onze Zweedse aanwinst, maar helaas is het alweer niet goed deze keer.
  Nu moet het middenveld nog aangevuld worden, morgen de vleugels, overmorgen de staf, zondag de directie en maandag past de kleur van de toiletrollen niet bij het behang.
  Komt goed jongens, alle geweldige adviezen en hersenspinsels zullen één voor één ingewilligd worden zodat we ons binnen zeer afzienbare tijd kunnen meten met Barcelona, Milan en Man United. Ga zo door en houd moed!!

  1. Goodie

   Mee eens. Voor de 2 zwakste plekken op het veld zijn nieuwe spelers gehaald. Of het aanwinsten zijn moet nog blijken, al is de lat niet hoog gelegd dit seizoen. Daarbij 2 spelers gehaald voor de wedstrijden tegen Willem2 en Ado. Wat dat betreft, prima gedaan door VVV.

   1. Ievel Knievel

    Je noemt 2 wedstrijden waarin deze 2 spelers misschien wel niet of weinig zullen spelen. 2 wedstrijden waarin je door het gerommel voor de winterstop wel 4 punten MOET pakken. En je zo goed als geen tegengoals mag krijgen om iets aan je zwaar negatieve doelsaldo te doen.

   2. Goodie

    Zolang ze niet geblesseerd zijn mogen we er van uit gaan dat beide spelers spelen. Als er een speler gehaald worden (zeker in de winterstop), mag je aannemen dat de staf weet wat ze halen.
    Zover ik weet zijn beide spelers niet geblesseerd maar hebben ze enkel weinig wedstrijden gevoetbald en trainden ze gewoon met de groep mee.

   3. DeOtjes

    Je mag 5 keer wisselen. Dus als ze maar een deel meespelen en gedurende dat deel het verschil kunnen maken dan is het al winst

 4. Kirchebaum

  Pachonic. Kum. Guwara
  Da Craca

  Post

  Machach. Linthorst

  v. Crooy

  Giakomakis
  Arias

  Post verdedigende middenvelder puur voor het aansturen van het middenveld en het indribbelen van het middenveld waardoor de tegenstander op het middenveld moet gaan kiezen en er ruimte komt omdat ze bij de tegenstander moet door dekken. Machach en Linthorst bewust compact en geknepen op het midden veld. Waarbij balverlies gelijk Vito en Giakomakis kunnen inspelen. Arias als diepste spits als aanspeelpunt met giakomakis die er om heen kan bewegen.

  1. Ievel Knievel

   Ik lees net dat Linthorst Covid heeft en dus iig de komende 3 belangrijke wedstrijden er niet bij is. Weet niet of het klopt. Wel kut dat je nu net niet die aankoop op het middenveld gedaan hebt…..

   1. Goodie

    Zeker vervelend dat Linthorst er komende 3 wedstrijden niet bij zou zijn. Nu kan Macach, Coric of Janssen laten zien wat ze toevoegen over meerdere wedstrijden.

Leave a Reply