Leroy Labylle naar VVV!

Na de hardnekkige geruchten van gisteren is het vanmorgen bekend geworden dat Leroy Labylle een contract heeft getekend bij VVV. Labylle werd al vaker gelinkt aan VVV maar heeft nu dan toch eindelijk getekend. Labylle is een 26 jarige linksachter die in het verleden voor Standard Luik, Racing Genk, MVV en PEC Zwolle heeft gespeeld. Over een eventuele transfersom is geen mededeling gedaan.

Stan Valckx zegt het volgende over de komst van Labylle : “Eerdere pogingen om hem naar Venlo te halen mislukten nog. Ik ben blij dat het nu wel is gelukt, want Leroy is van toegevoegde waarde in de eredivisie. We streven ernaar alle posities dubbel bezet te hebben en met de positie van linksback was dat nog niet het geval.”

Labylle werd gisteren medisch gekeurd en zal direct meegaan op het trainingskamp in het Den Haag. Hij is alweer de vierde versterking voor de Venlonaren, die steeds meer aan nieuwe spelers worden gelinkt.

Foto: VVV-Venlo

19 Responses

 1. festina lente

  met een smalle beurs is het moeilijk.winkelen.vvv doet dat goed.wel jammer dat samenwerkingsverband whu niks oplevert en dat het vinden vsn een buitenlandse co sponsor niet is geslaagd.

 2. RuiverCity

  Prima versterking. Zal ook wel wat gekost hebben want Labylle had nog een eenjarig contract.
  West Ham levert dus dit seizoen weer niks op. Die 2/3 namen die door WHU in een vroeg stadium waren genoemd gaan dus niet door.

  1. Zoals ik gelezen heb op de MVV sites (en ik weet niet of die 100% betrouwbaar zijn) had hij een clausule in zijn contract. VVV heeft betaald maar hoeveel weet eigenlijk niemand heb bedragen van 35.000 en 65.000 gelezen. Denk ook dat ze niet veel meer betalen dan dat bedrag.

  2. Ievel Knievel

   Jij draait ook als een blad aan een bom he. Vorige week kon de technische staf van VVV er nog niks van en nu trekken ze ineens prima versterkingen aan (waar je door meer dan 1 iemand op gewezen bent: “heb geduld en vertrouwen, VVV was en is met veel spelers bezig”).

   Dan iets over West Ham. Iemand van VVV gaat daar 1 of 2x per seizoen naartoe en er is samenwerking (uitwisselen van ideetjes) wanneer op het trainen van jeugdspelers aankomt. Daarnaast worden er vaak mogelijkheden voor huur besproken, zoals voorafgaand aan de zomervakantie.Ik denk dat VVV en West Ham prima zelf kunnen bepalen wanneer een samenwerking voor hun zin heeft en wanneer niet. Daarnaast draait het bij West Ham sinds vorig seizoen niet lekker, sinds de overname en verplaatsing naar het Olympisch stadion. Het is langzaam een club in crisis geworden. Kan me voorstellen dat ze daar wat andere prioriteiten hebben momenteel.

   Een aantal weken geleden is ook gezegd: “VVV verwacht 2 a 3 huurspelers”. De crux zit hem in het woordje verwacht. Er komt nogal wat kijken bij een verhuur. Beide clubs moeten willen en de spelers moeten ook willen, die hebben er ook een go of nog go in. Waarschijnlijk wil de staf van West Ham, zoals ook al eerder aangegeven, de selectie eerst rustig bekijken en ze aan het werk zien op trainingen en in oefenwedstrijden om te bepalen wie er weg mogen. Misschien heft west Ham wel geniesd dat vVV eerst zijn selectie wat moet versterken voor er spelers verhuurd worden. Who Knows? VVV heeft vooral contacten met het hoofd opleidingen. Dat is al een aanzienlijk verschil, Die gaat niet over de selectie(s) natuurlijk, die heeft wel oog voor spelers die eventueel het niveau in London niet aankunnen. Dat een speler wel verhuurd wordt aan een topclub uit de Bundesliga, misschien wel de sterkste competitie in Europa momenteel en 1 vd grootste van de wereld (zeker gelet op toeschouwersaantallen), lijkt me dan ook een wat logischer verhaal. Waarschijnlijk staat hij al langer op het lijstje van MG, betaalt MG flink, wil de speler dus zelf heel graag en is het een halve basisspeler van vorig seizoen waardoor de staf in zijn geval veel sneller kan beoordelen of hij in de plannen voor aankomend seizoen voorkomt.

 3. kiekoputspelke

  Mooi dat Leroy Labylle nu alsnóg de keuze heeft gemaakt om voor VVV te gaan spelen. Deze speler stond al meerdere malen op de wensenlijst van Maurice Steijn en Stan Valckx en nu is het eindelijk gelukt.

  De linksback positie kan nu worden ingevuld met een échte back want in mijn optiek is Roel Janssen meer een CV. In de Jupiler League kon hij daar nog wel uit de voeten door zijn fysiek en tactisch inzicht maar ik ben bang dat Janssen in de Eredivisie tekort komt voor deze plek. Daarnaast heeft Labylle de natuurlijke drang naar voren en ook dat was niet het allersterkste punt van Janssen (wat ik hem overigens niet kwalijk neem aangezien het een gekunstelde back is). Janssen moet zich denk ik vól richten op een plek centraal achterin en er staan als Labylle niet beschikbaar is….

  Ik weet niet goed waarom veel mensen bij ieder bericht beginnen te naölen over WHU en het feit dat daar geen beweging in LIJKT te zitten. Volghens mij is het vooral een samenwerkingsverband om als organisatie stappen te maken en qua spelers mogen we niet veel verwachten. Mijn gevoel zegt dat we later in de vorbereiding echt wel iets krijgen uit Londen maar dat dit wederom een speler zal zijn die we weinig op het veld in actie zullen zien.

   1. RuiverCity

    En er is vorige week al een speler verhuurd aan Borussia MG….dus het kan wel!

   2. Gerardus

    Dat lijkt mij ook logisch al je gezien hebt om wie het gaat… De trainer weet van hem al wat zijn kwaliteiten zijn en waarom zou je hem dan niet verhuren aan een subtopper uit de Bundesliga ? Dan is VVV natuurlijk een paar stapjes lager. Maar zoals iemand anders al zei ging de samenwerking toch vooral over organisatorische zaken en niet eens persé over de spelers ?

   3. RuiverCity

    VVV riep zelf dat WHU 2/3 spelers had genoemd voor verhuur. Dus het gaat wel degelijk ook om spelers!

   4. Ja maar de vraag is zijn die goed genoeg om direct in te zetten in de Eredivisie. Daar denk ik dat ze hebben gezegd nee dankje. Wellicht komt er nog wat. Zoals gezegd zijn ze net begonnen.

 4. Godfried

  Prima aanwinst! Gefeliciteerd vvv en Labylle.

  Als de spits ook doorgaat en als een van de twee proefspelers bevalt heeft vvv een prima selectie. En wie weet of Whu op het aller laatste moment toch nog iemand laat overkomen?

  Het seizoen mag van mij beginnen!

 5. RuiverCity

  Even de balans opgemaakt wat de mogelijkheden kunnen zijn:

  Unnerstall

  Rutte Röseler Promes Lyballe
  (Dekker) (Janssen)

  Antonis Post Leemans
  (Opoku) (Sezer) (Sarpei)

  v. Crooij Thy Tissoudalli
  (Seuntjens) (Hunte)

 6. Goodie

  Ik moet het eerst allemaal nog maar is zien of Labylle zo’n aanwinst is. Een echte linksbacks zijn helaas schaars en zeker voor een VVV lastig aan te trekken. Ook het VVV 2 of 3x afwijzen verhaal zit met niet helemaal lekker, maar we zullen het gaan zien.

  1. Hmm als je weet dat alle clubs in Nederland op zoek zijn naar een linskback of linker centrale verdediger moeten we blij zijn dat we erin geslaagd zijn eentje te vinden. Deze jongen heeft bij MVV bewezen redelijk een goede back te zijn dus laten we niet meteen conclusies gaan trekken. Daarnaast weten wij niet of hij het zelf heeft afgewezen of wat de achtergrond daarvan was.

Leave a Reply