VVV-Venlo

Leroy Labylle verlaat VVV-Venlo en tekent bij NEC Nijmegen

Leroy Labylle gaat VVV-Venlo verlaten. Hij tekende zojuist een nieuw contract bij NEC Nijmegen dat uitkomt in de Keuken Kampioen Divisie. Hij verlaat de club transfervrij en tekent een Nijmegen een contract voor drie seizoenen. De linkervleugelverdediger kwam een seizoen uit voor de Venlonaren.

Labylle kwam in juli 2017 over van provinciegenoot MVV Maastricht en kwam 22 wedstrijden in actie voor de Venlonaren. Daarvoor speelde hij voor KRC Genk, Standard Luik en PEC Zwolle. Daarnaast kwam hij dus ook diverse malen in actie voor de Maastrichtenaren. In Venlo wist hij de technische staf niet echt te overtuigen, want er werd vaker gekozen voor Roel Janssen op de linksback positie. Waar dat aan ligt is maar de vraag. Hij viel ook driemaal geblesseerd uit in een wedstrijd.  Desalniettemin speelde hij toch 22 wedstrijden. Daarin wist hij niet tot scoren te komen.

Hij maakt nu de overstap naar NEC dat een divisie lager speelt en hoopt zo op meer speelminuten. Hij vertrekt transfervrij naar de Nijmegenaren, ondanks een doorlopend contract tot medio 2019. VVV zegt het volgende op de website: “We vonden niet dat we Leroy deze kans mochten ontnemen. Daarom hebben we onze medewerking verleend aan de transfer. We danken Leroy voor zijn inzet voor VVV-Venlo.”

Dit kweekt natuurlijk wel een probleem voor VVV-Venlo met het oog op het nieuwe seizoen. De Venlonaren hebben natuurlijk al een dunne selectie en in de verdediging leek het wel redelijk snor te zitten. Nu is de vraag of VVV-Venlo een back-up voor Roel Janssen zal halen of dat er nog steeds gekeken wordt voor een speler op de buitenpositie. Eerder werd aangegeven dat de selectie nu wel rond was, maar deze transfer kan tot andere dingen gaan leiden. Misschien dat de jeugd een iets prominentere rol gaat spelen, maar dat is niet aannemelijk.

 

24 Responses

 1. chretien

  We hebben nog Roel Janssen en Kum voor de linksback plaats. Alleen jammer dat er geen transfersom in zit. In Nijmegen is er geld zat, dus die hadden wellicht 2-3 ton makkelijk kunnen betalen. Wij gaan verder zoeken naar spelers die op meerdere plekken inzetbaar zijn.

 2. Gerardus

  Aparte transfer, maar als hij weg wilt en bij NEC in de basis kan komen dan snap ik het wel. Alleen raar dat er geen transfersom is overgemaakt. Misschien heeft Labylle zelf zijn contract nog afgekocht.

  Ik neem aan dat dit betekent dat er nog een speler bij komt. Ik hoop op een buitenspeler zoals iedereen al moet ik wel zeggen dat ik Kum niet ech een back vind en op mij nu niet bepaald een goede indruk heeft gemaakt dus misschien is een echte linksback niet eens zo’n slecht plan. Maarja, we gaan het zien. Op de berg hebben ze meer verstand ervan dan dat ik dat heb…

 3. venlow077

  Iemand die er meer over weet!? Lees net een bericht op social media, dat VVV interesse zou hebben in linksback Lucas Woudenberg die op een 2e plan is geraakt bij Heerenveen.

 4. Koelie

  Verrassende move. Zonder transfervergoeding. Maar gaan hem niet missen. Te vaak verdedigend aan het prutsen. Kwam leuk aanvallend naar voren gerend maar dat was het dan ook wel. Hoop wel op aanvallende versterking en niet op een nieuwe back ( beide mag ook).

 5. pmmv

  NEC zal toch wel in staat zijn iets te betalen? Al was het de helft van de transfersom die VVV aan MVV betaald heeft. Ik begrijp dit echt niet. Zelf geen cent hebben en een speler zomaar laten vertrekken.

 6. pierre

  Musa verkast voor 16 Milton naar een arabische club.
  Volgens de regels heeft Vvv recht op 0,5 % vergoeding per gespeeld jaar tot de leeftijd van 23 jaar.
  Must heeft 1,5 jaar voor Vvv gespeeld ,dus ontvangen zij 0,75 % vergoeding .
  In dit geval euro 120.000.

 7. De Koel

  Labyllle is nooit goed uit de verf gekomen bij VVV. Geen idee waar het aan lag, want hij kan echt wel voetballen. Maar goed, meteen doorschakelen naar een vervanger.

 8. RuiverCity

  Als er geen opvolger klaar staat een blunder van de eerste orde. De selectie is al smal. Zie de blessures en schorsingen die zeker gaan komen. De jeugdspelers gaan het zeker nog niet redden.
  Selectie lijkt kwalitatief iets sterker gewerden al moeten we dat ook nog maar afwachten., Kwantitatief zeker niet breder.
  Actie graag op den Berg…..

 9. sjengske07

  Blessures zijn de oorzaak van het kunstgrasveld. Dit is erg vervelend. Je zult toch moeten kiezen: Een goed veld en weinig blessures of dit kunstgrasveld en steeds vervelende blessures. Neem bijvoorbeeld Opoku lang niet meer gezien. Moeilijk te zeggen of die jog aan het spelen komt. Jammer maar helaas. Echt iets om over na te denken.

 10. Depor

  Daarbij komt dat spelers niet voor VVV kiezen vanwege het kunstgras. Keuze lijkt me niet zo moeilijk. Vind dat de supporters hier ook iets in moeten doen richting de club. Spandoekje!

   1. chretien

    Ik juich je suggestie van ganser harte toe, ik ben benieuwd naar vervolg. Je bent een echte supporter. Of niet?

   2. Koelie

    Voor mij heeft echte grasmat totaal geen prioriteit. Liever eerst verbouwing van het stadion en met fanzone. Crowdfunding voor de fanzone heb ik mijn bijdrage gedaan en voor het stadion ga ik dat ook doen. Jij ook?

 11. kenfen

  Precies koelie. Dat gezever over het gebruik van kunstgras wat dus werkelijk nergens op gebaseerd is hangt mij én een hoop anderen behoorlijk de babbelaar uit. Ga dan naar het ven of de boekend als je gewoon gras zo belangrijk vindt. Kunnen we het niet meer gewoon over voetbal hebben. ?

 12. ger

  Toen het gras in de koel nog echt gras was!
  Toen zag het er niet uit, slechtste veld betaald voetbal als ik mij niet vergis.
  Moet ik toch eerlijk zeggen dat ik het toch liever zo zie zoals het nu is.
  Je kan je geld maar één keer uitgeven dan liever zo!

  1. lucien1978

   Dat ligt eraan. Ik weet niet hoe ernstig ze eraan toe zijn.

   Volgens mij waren Rutten en Grot uit voorzorg. Opoku is er lang uitgeweest maar weer bijna fit volgens mij.

   Alleen van Seuntjens en Mlapa weet ik totaal niets van de situatie. Hoe ernstig is dit?

Leave a Reply