Lied tijdens opkomst in Stadion de Koel

Het voetbal is meer dan prima, we staan ruim bovenaan en kunnen gaan aftellen naar de komende twee feestjes die gaan komen. Door de goede resultaten zie je ook een verschuiving in de reacties en dingen die de supporters belangrijk vinden. Een belangrijk punt dat de laatste weken wordt aangehaald is het nieuwe (muziek)nummer dat wordt gespeeld tijdens de opkomst van de spelers op het veld. Waar we normaal gesproken “Alles Heej is VVV” te horen kregen in het stadion, is er de laatste weken gekozen voor eerst het aftellen en nu een filmpje over VVV in combinatie met House muziek (One, Swedish House Maffia).

Voor de een is het een doorn in het oog en willen ze graag het clublied terug, de ander vindt het geweldig dat er eindelijk opzwepende muziek te horen is in De Koel en weer een ander wilt een combinatie van House en het clublied. De reacties zijn voor ons duidelijk, echter willen we in kaart brengen wat de supporters eigenlijk vinden van de veranderingen. Daarom hebben we een poll gemaakt, waarbij iedereen kan stemmen.

Met deze kleine poll willen we meten wat iedereen nu echt vindt van het nieuwe opkomstnummer. Deze resultaten zullen we ook gebruiken om het gesprek aan te gaan met VVV.
Dus vul hem allemaal in en laat je stem horen.

[socialpoll id=”2427253″]

44 Responses

  1. Nard

   Ik vind het lied dat al jaren klinkt Alles heej is VVV dat dat moet blijven klinken. Ik heb daarnaast stiekem heimwee naar het mooiste clublied ooit……Hup hup hup VVV. ?Maar ja. de tijden veranderen en sommige tradities moet je nu eenmaal niet willen veranderen!!

 1. Venske

  een clublied vervang je niet door zo’n prulgejengel. Ik adviseer de omroeper en zijn team om eens te gaan kijken en luisteren bij Sparta of bij Mönchengladbach…. Daar kan meneer Holtermans en zijn team nog heel wat van leren……Alles is VVV moet klinken, en zo getimed dat op het moment de scheidsrechter ons heilige gras betreedt, niet het intro, maar het. ALLES IS VVV als. Een lawine over de tegenstander en onze spel.ers rolt.

 2. Goodie

  Ik kan me er in vinden dat VVV iets anders wil dan Alles heej is VVV. Het is niet bepaald een nummer dat meegezongen wordt en direct voor een kolkende Koel zorgt. Naar mijn mening moet wel een clublied zijn.

 3. huubtt

  Ik kan me helemaal vinden in de mening van Venske en VenloVVV. Als dat gejengel klinkt ga ik meteen weer ziten en stop met klappen, wat een aanfluiting. En dat bij een cultclub die de trap in ere wil houden, BAH!!!!!

  1. Zulke reacties willen wij dan weer niet oproepen en gaat in mijn ogen weer een beetje ver om Bahh te zeggen. De club wilde wat anders en de spelers wilde graag iets opzwepends waarna is gekozen om dit nummer te nemen. Dat is een keuze en sommige vinden het prachtig andere vinden het niks maar om nu gelijk weer alles met de grond gelijk te maken is weer een beetje jammer en gaat te ver.

   Daarom vragen we nu wat vindt je ervan en daarbij willen we gewoon ieders mening hebben maar zoals ik al zei dit kan ook op een gepast wijze.

 4. Donderspeech

  Kan maar een deuntje zijn; alles heej is vvv, de koel, de club, de kleure. Op O lekker meezingen dan wordt de rest van het stadion wellicht ook wakker. Stadion zal voller worden komende weken zodat er wellichtook meer mee gaan zingen. Ook die reclame “deze hoekschop wordt U aangeboden door …..” is naar mijn mening lachwekkend maar zal wel een paar euro per corner opleveren.

  1. Dat gebeurd bij heel veel clubs, je moet niet je ziel verkopen maar als je geld kan verdienen met een geluidje of muziek dan is dat zo. Ik heb liever dat dan een dakkapel op het stadion of een sponsor op de sokken maar goed dat is voor iedereen anders.

 5. VVV-Amsterdam

  Opzwepende muziek prima, maar hou daarbij je eigen (Limburgse) identiteit. En waarom een keuze maken waar beide kunnen. In de aanloop naar de wedstrijd kan je meerdere nummers draaien. Persoonlijk gaat mijn voorkeur uit naar het clublied – vergelijk Sparta, Ajax.
  Echter zul je ook rekening moeten houden met de situatie. Wat vandaag goed is en aanslaat werkt wellicht volgend seizoen niet als je op zondagochtend (13:30) speelt. Ook na een teleurstellende wedstrijd pas e de muziek aan. Het Ave VVV hoort bijvoorbeeld in mijn ogen enkel bij een goede prestatie, net zoals Zuutjes An niet bij een achterstand (rust) of verlies hoort.

 6. Animal

  Gewoon het clublied en dus alles heej is VVV en als dat niet meer voldoet schrijf een nieuw lied met identiteit en gericht op VVV iets dat 20jaar of langer meekan , zie Sparta Liverpool Feyenoord etc

  Die takkeherrie die ze nu gebruiken heeft een houdbaarheidsdatum van maximaal 2 jaar , en heeft nul punt nul met VVV , de stad Venlo of noord en midden Limburg te maken, waardeloos

 7. roermond

  Alles heej is VVV bij de opkomst en bij elk doelpunt voor: Juichen in de Koel van good old Torres Blues….Bij kampioenschap Torres uitnodigen en op de middenstip zijn nummer laten zingen….

 8. Ik heb een vraag aan iedereen eigenlijk. Wat maakt Torres Blues eigenlijk zo heilig? Waarom vindt iedereen dit nummer geweldig en moet hij uitgenodigd worden om op te treden. Niet dat dit niet wordt besproken, ik weet dat VVV zelf initiatief had genomen om hem uit te nodigen met MVV, maar dit lukte uiteindelijk niet. Ik wil het gewoon begrijpen.

  1. Raar? Niet iedereen snapt dat! Ik kom niet met een antwoord maar met een vraag. Ik wil het bespreekbaar maken. Jammer dat je niet de discussie aangaat maar meteen oordeelt. Ik ben geen fan en nooit geweest maar misschien kun je me overtuigen. Kijk iedereen vindt het fantastisch en wie ben ik dan om daar over te oordelen en daarnaast ben dan ook iemand die er dan voor gaat werken dat dit nummer wordt gedraaid en dat hij komt optreden in samenspraak met VVV. Dus vertel me nu gewoon waarom en hoe dan geef ik je mijn woord dat ik er voor zal werken.

   Maarja van mij mag je best afhaken, is wel de makkelijkste weg overigens. Weglopen helpt vrij weinig.

 9. roermond

  Nou, een laatste antwoord dan, ik snap niet waarom je het woord heilig gebruikt. Torres is gewoon een enthousiaste fan van Vvv, die met zijn aanstekelijke en mooie muziek vele mensen blij maakt en wat uniek is, dat iemand uit Utrecht zo’n fan van VVV is. Dus heilig? Op zijn minst een vreemde woordkeuze….

  1. Misschien een verkeerde woordkeuze, dat kan. Maar goed het valt me op dat als er niets op het voetbal aangemerkt kan worden er op muziek enorm gediscussieerd wordt. Dan is het eigenlijk alleen maar Torres Blues, Torres Blues en nog meer Torres Blues en dat is vooral op deze website. Als ik mensen dan buiten de site erom vraagt zijn er heel veel die het eigenlijk niet zoveel vinden.

   Men denkt dat meteen dat VVV dit tegenhoud en of niet wilt en krijg je vooral commentaren als bah en wat een kutclub en ook deze discussie loopt al eigenlijk na 1 vraag al uit de hand. Maar VVV staat juist open voor zulke acties/optredens etc.

   Eerlijk gezegd ben ik niet kapot van zijn muziek vind ik het eerder grappig dan mooi van mij hoeft het dan ook niet elke week te horen te zijn. Maar respect heb ik wel voor Torres dat hij dat zomaar even doet en dat hij met 1 liedje zoveel fans heeft. Ik vind het wel raar dat ik hier niet echt mijn mening mag geven over dat liedje en dan meteen afgeschreven wordt. Deze website is ooit opgericht om discussies aan te gaan en elkaars meningen te lezen. Nu komt het over, als je het liedje niet mooi vindt ben je geen echte VVV supporter haha. Dat is een beetje raar en jammer.

   Maar zoals ik al eerder aangaf als er in commentaren en de stemmingen dit nummer wordt aangegeven als HET nummer. Wie ben ik dan om daar niets mee te doen. Blijkbaar vindt iedereen het fantastisch dan ga ik me ook tegenlijkertijd er hard voor maken dat het er gaat komen.

   1. Ben

    Waarom lied van Torres favoriet is van velen? Op “waarom” zou ik je geen antwoord kunnen geven. Maar ik constateer dat men in het algemeen dit een heel goed nummer vindt. Verder niets, helemaal niets. Ik heb nog eens op de site van Torres gekeken, nu, ik kan je zeggen, ik vind het helemaal niks bijzonders. Dus “Juichen in de Koel” zie ik als een toevalstreffer. Verder niks, helemaal niks.
    Ik vind het onderwerp ook helemaal niet zo interessant, maar als ik iets zou willen zeggen, kies voor traditie en kom vooral niet als club met iets nieuws. Ik ben wel heel erg blij met deze site. FORZA VVV!

 10. RuiverCity

  Alles heej is VVV…..Dit liedje wordt juist goed meegezongen in het gedeelte waar ik zit. Torres is leuk voor een keer maar niet voor elke thuiswedstrijd. Als we kampioen worden mag hij op het stadhuis komen zingen.
  Verder niet.
  Bij elk doelpunt….Eviva VVV. Na afloop Ave VVV (langzame versie).

 11. Godfried

  Tja, zoveel mensen, zoveel wensen.

  Swedish House Maffia slaat wat mij betreft de plank flink mis, maar alles heej is VVV is ook een nummer dat het niet heeft. Een clublied dient meegezonden te kunnen worden. Moet het juiste tempo hebben, er moet gevoel in zitten. Alles heej is een typisch Pollux nummer. Meer geschikt voor vasteloavend dan als opzweeper in een stadion. Er moeten lange halen inzitten die je uit volle borst kunt mee blêren. Niet dat snelle gehakketak van dit nummer.

  Hup Hup Hup VVV heeft ook niet het juiste tempo om mee te zingen met 6000 man. Bovendien voelt het erg nostalgisch/amateuristisch.

  Het Ave VVV op het juiste tempo en alle sjaals boven het hoofd is het enige juiste nummer dat gedraaid moet worden. Een soort ‘You never walk alone’, maar dan anders.

  1. Godfried

   Als toevoeging. Het Ave VVV is het enige nummer dat (indien juist gebracht) kippevel kan geven aan alle mensen.

   En volgens mij moet een goed lied daaraan voldoen. Kijk naar Liverpool, Feyenoord. Liederen die je de rillingen over de rug laten lopen wanneer gezonden door een vol stadion. Sorry, maar het Alles Heej geeft echt niemand dit gevoel. Sterker nog, door het hoge tempo klinkt het nergens naar als meerdere mensen het meezingen.

 12. Louis van Gaal

  1) Ik zou voor de wedstrijd muziek draaien waardoor er al een bepaalde sfeer hangt. Waarom dan niet een keer “oude” clublieden van VVV (Hup Hup Hup VVV, Torres etc, AVE VVV etc ).
  2) Daarna de spanning naar het begin opbouwen met een bekende Tune op het moment dat de spelers boven aan de trap staan en naar beneden lopen ( b.v Eye of de Tiger van Rocky… )
  3) Op het moment dat de spelers in de tunnel staan aftellen van 10 naar 1..
  4) Bij 0 het veld op met “Alle sHeej is VVV…)
  5) Een gele wand van sjaals zou top zijn. Maar wat ze bij MSV Duisburg doen ( Met sjaals een draaiende beweging boven het hoofd maken ) is ook mooi ..
  5) Bij een goal vind ik het prima als de stadion speaker de sfeer maakr door de voornaam te noemen het het publiek de achternaam. Hoe kunnen we dit motiveren binnen alle tribune’s?

 13. clubman

  Als we in de tijd blijven hangen met ouderwetse clubtunes dan dut het stadion straks helemaal in.
  Met alle respect, maar de tunes die het toen goed deden bij het publiek voldoen simpelweg niet meer in deze tijd. We kunnen blijven hangen aan die goeie oude tijd onder het motto “vroeger was alles beter” maar dan vraag ik me tegelijkertijd af waarom niet iedereen dan ook nog een zwart-wit beeldbuis thuis op het dressoir heeft staan?
  De Koel moet straks weer knallen en dat lukt simpelweg niet met de bekende klassiekers. Dus niet dwepen met die oude slaapliedjes maar een flinke beat door de (straks nieuwe?) speakers blazen en dan worden we met z’n allen wellicht weer wakker in Venlo.

  1. Godfried

   Een flinke beat? En dan? Nu hebben we een flinke beat. Wat moet je ermee?
   Daarnaast bestaat het VVV publiek voor de helft uit 65+ Denk je dat die staan te wachten op een flinke beat?

   Ik geloof best dat een hoop jongeren op O The Swedish Housa Maffia leuk vinden, of uitkijken naar Martin Garrix ofzo, maar dat is slechts een piepklein gedeelte van de bezoekers. Ik denk dat je iets moet hebben waar iedereen zich in kan vinden. En het moet sowieso betrekking hebben op de club, op VVV. Er is geen enkele nieuw nummer met beat dat ook maar een flintertje betrekking heeft op onze club.

   Je naam is clubman, waarom dat graag een nietszeggend house nummer dat door de speakers blaast? Als je dat wilt moet je naar een discotheek na de wedstrijd.

 14. clubman

  Torres Blues? Alsjeblieft zeg…alsof het zo bijzonder is dat iemand uit Utrecht VVV leuk vindt…
  Het feit dat deze man en zijn liedje hier zoveel aandacht krijgen zegt méér over de VVV-fans dan over deze beste man.

  1. jason

   nee dat is niet zo bijzonder nee. maar dat iemand zoveel tijd en moeite steekt in onze club mag gewaardeerd worden en dat doe jij met je opmerking niet. Bovendien vinden velen juichen in de koel een fantastisch nummer. Zie in de rust bij vvv-sparta (5-0) van een aantal jaren geleden. Kippevel.

   Ook het idee van het ave vvv maar dan wel op het juiste toerental zou mooi zijn. Ook toen vroeger kippevel.

   Clubman wil dance, een nieuw stadion en geen vvv liederen……….tja

   Lang leve De Koel en Torres Blues

 15. Baba

  Qua opkomst vind ik toch echt het Ave VVV het mooiste. Dit past gewoon bij een cultclub, zoals VVV zich wil profileren. Als de sfeer er goed inzit zingt iedereen dit kippenvelnummer mee. Bij een doelpunt heb ik de voorkeur voor Vergeate van Rowwen Heze. Wellicht moet men bij de overige thuiswedstrijden eens allerlei opties uitproberen.

 16. Ievel Knievel

  Het Avé VVV zou sowieso vaker te horen moeten zijn in he stadion; en niet alleen, zoals sommigen zich ooit zelf aangepraat hebben, alleen als het slecht gaat in de wedstrijd. Gewoon minstens 10x per wedstrijd gedurende een lange tijd zingen supporters.

  Het alles-heej is VVV zou ook opnieuw opgenomen kunnen worden in een langzamere versie.

  Verder moeten de al oude Venlose cultnummers vaker te horen zijn: zoals Zutjes Aan, Daar boven op de Berg, “Bonanza”, en waarom ook niet Venlo Stedje. Daarnaast wat bekendere Engelese cult-voetbal-songs die niet echt bij een club behoren. Dan heb je sfeer in een stadion. En waarom ook niet met Madness met One Step Beyond.

Leave a Reply