Steijn

“Lijst van vijf mogelijke opvolgers bij vertrek Steijn”

Het einde van seizoen nadert en dat betekent ook voor VVV-Venlo dat er flink wat geruchten rondzingen. Niet alleen voor spelers, maar ook voor de technische staf. Het zou niet verwonderlijk zijn als Maurice Steijn mogelijk zijn heil ergens anders gaat zoeken en een stap hogerop wil. Dan rest natuurlijk de vraag: wie gaat hem opvolgen?

Steijn is bezig aan zijn vierde seizoen bij de club en heeft op ons vorig naar de Eredivisie geloodst, waarin we nu twee wedstrijden voor het einde al veilig zijn. Volgend seizoen is er dus weer Eredivisie in Venlo. Mogelijk zou dit zonder onze hoofdtrainer gebeuren, want er is genoeg interesse. De club weet dat ook en wil hem die kans geven. Manager Voetbalzaken Stan Valckx zegt het volgende tegen Voetbal International: “Die gunnen we hem ook. Maurice is er absoluut aan toe, maar hij moet wel de kans krijgen. Zo veel vacatures zijn er niet. Als hij nog een jaar bij ons blijft, vind ik dat helemaal niet erg”

Daarnaast geeft Valckx aan dat VVV-Venlo daadwerkelijk geïnteresseerd is in Mitchell van der Gaag, de scheidend trainer van Excelsior. De club uit Kralingen wist dit seizoen net als VVV te verrassen en presteerde nog net iets beter dan de Venlonaren. Hier en daar werd gezegd dat Van der Gaag nee heeft gezegd tegen VVV, maar volgens Valckx klopt daar niets van: “Mitchell heeft zeker nog geen nee gezegd.”
Volgens Valckx is er een lijstje van vijf kandidaten die bij een vertrek van Steijn, wellicht hoofdtrainer kunnen worden bij VVV. De naam Jurgen Streppel behoort daar misschien ook toe, al wou Valckx daar niets over zeggen. Ook Ernest Faber en Erwin van de Looi hebben we al eerder gehoord in de geruchtencarrousel.

Nogmaals, dit zijn allemaal geruchten en er zitten veel variabelen aan. Maar een ding is zeker, het houdt de gemoederen bezig hier in Venlo.

Bron: Voetbal International

12 Responses

 1. RuiverCity

  Toch geen Streppel of van der Looi!!!

  van der Gaag zou een prima opvolger zijn van Steijn. Weet spelers te motiveren en zijn speelstijl (met Excelsior) spreekt me al jaren aan.

 2. lucien1978

  VD Gaag komt niet. Die heeft meerdere keren aangegeven dat hij naar het buitenland gaat. VVV is dus nooit zijn eerste keuze.

  Voor mij met stip op 1. Peter Hyballa

  Past in alle aspecten bij VVV

  1. chretien

   Peter Hyballa? wat weten we van hem? welke successen op welk niveau dan ook? Het enige dat ik naar voren brengen is dat ik hem soms op talk shows zie en dat het me dan een open, aardige gozer lijkt…. Overigens, lijkt me de keuze sowieso een moeilijke… Erg gemakkelijk is om te zeggen dat we een type als Steijn nodig hebben. Succes gewenst voor de verantwoordelijken…. Welke trainer we dan ook krijgen, als Steijn inderdaad vertrekt, het zal voor hem heel moeilijk worden Steijn te doen vergeten. Immers, Steijn heeft na zijn eerste jaar VVV alleen maar vooruit geduwd. Tweede jaar eredivisie zullen de verwachtingen alleen maar hoger worden, terwijl handhaving alleen maar moeilijker wordt. VVV heeft een lege portemonnaie en, er komen volgend jaar niet meer toeschouwers, dus ook geen hogere inkomsten….

 3. De Koel

  Hopelijk stapt VVV eens af van het 4-3-3 systeem en wordt er gekozen voor bijvoorbeeld 4-4-2. Het is voor VVV gewoon moeilijk gebleken om vleugelaanvallers aan te trekken die de kwaliteiten hebben om 4-3-3 goed te kunnen spelen.
  Ook komend seizoen zal het weer belangrijk worden om met name verdedigend goed te staan.

 4. RuiverCity

  Hyballa is type Frans Körver. Die paste goed bij de Noord-Limburgse mentaliteit. Ook ik hoop op Van der Gaag en dat hij een paar spelers meebrengt uit Rotterdam.

  1. Ievel Knievel

   Hyballa, die compleet uitgekotst werd door de NEC-supporters (na een half seizoen) en vrij weinig echte prestaties op zijn naam heeft staan…….

   Ik vind het een nogal groot risico…..

   Trouwens, Frans Körver ging met veel gedoe en ruzie weg bij VVV en zijn werkwijze was na minder dan een seizoen al uitgewerkt. En dat trouwens bij zo’n beetje alle clubs waar hij gewerkt heeft. Ik vind Frans Körver nogal overschat. Hij heeft ons trouwens niet in de eredivisie gehouden. Iets wat anderen wel gelukt is, met mindere selecties. Dus hoe goed was het dan eigenlijk allemaal? Als dat bij de Noord-Limburgse mentaliteit past, dan lijkt het mij wel tijd voor een mentaliteitschange……

   1. Goodie

    Bij Nec wordt iedere trainer uitgekotst. De spelersbus is dit seizoen al 5 (!) keer opgewacht na een wedstrijd, en het seizoen is voor hen nog niet eens voorbij..

Leave a Reply