Limburgse voetbalclubs: Mogelijke samenwerking op gebied van talenten

De vier professioneel voetbalclubs in Limburg staan welwillend tegenover de mogelijkheid om de krachten te bundelen op het gebied van talentontwikkeling. Dat meldt 1Limburg vanmiddag op haar website. Zij zijn van mening dat het collectief het niveau van het Limburgse voetbal omhoog kan brengen.

Voorheen heeft Limburg al een soortgelijk initiatief gehad in de naam van de DSM Voetbalacademie, maar die bestaat sinds 2010 niet meer. De reden daarvoor was dat de clubs te weinig met elkaar samenwerkten en op dit moment zijn de clubs alleen met hun eigen jeugdopleiding verder gegaan of in samenwerking met een andere club. Zo heeft VVV-Venlo een samenwerking met Helmond Sport.

Hai Berden is naast voorzitter van VVV-Venlo, ook voorzitter van de vier profclubs in Limburg. Hij zei tijdens het jaarlijkse voorzittersdiner het volgende hierover: “Zet de beste spelers bij elkaar en maak die nog beter. Daar is op zich niks mis mee.”

3 Responses

  1. Meuske

    Hoe vaak is dit al geprobeerd en wie gaat de talenten verdelen als het een toppertje blijkt te zijn? Denk dat er teveel emotie is onderling en dat dit nooit gaat werken. Laten ze eerst even alle energie in VVV steken want denk dat dit gedoemd is te mislukken.

  2. Ben

    Justement Meuske. Dat etentje had men kunnen besparen. Wellicht verstandiger om en plein publique wat positiever over elkaar te praten. Dat verbetert de onderlinge relatie wellicht. Nu alleen met ins eugen VVV bezig zijn. FORZA VVV!

  3. kenfen

    De sentimenten van het zuiden, daar zie ik geen heil in maar misschien ben ik te negatief Samenwerken op dit nivo alleen met Fortuna zie ik daar mogelijkheden. Maar ons eigen VVV heeft nu alle steun nodig en misschien brengt al die reuring met het gemeentebestuur toch nog wat positiefs want de diverse clubjes binnen VVV werken nu samen Voorbode voor een nieuwe VVV Lente Laten we het hopen

Leave a Reply