Lokhoff ziet in rumoerig Venlo wél perspectief

De Koel2De nieuwe trainer Ton Lokhoff (52) moet VVV na een jaar vol rumoer terug op het juiste spoor krijgen, na het vertrek van de Belg Glen De Boeck. ‘Een moeilijke klus? Dat heb ik in mijn carrière vaker gehoord’, zegt de oud-coach van NAC en Excelsior in het AD.

De door alle ellende in Venlo moedeloos geworden Glen De Boeck stapte zelf op. Een jaar eerder was trainer Jan van Dijk openlijk kritisch over VVV en het beleid. Dat leverde hem uiteindelijk ontslag op. Chaos, rumoer en al een jaar buitengewoon slechte resultaten: het zijn de laatste twaalf maanden van VVV in een notendop.

Het is zeer wel mogelijk dat Sef Vergoossen, Adrie Koster, Ruud Brood en René Trost juist vanwege alle problemen de afgelopen weken vriendelijk bedankten voor de trainersfunctie bij de nummer zeventien van de eredivisie. Het afbraakrisico leek te groot. Toch ziet de nieuwe trainer Ton Lokhoff, die vrijdagavond een verbintenis voor een half jaar overeenkwam, wel degelijk perspectief.

‘Zou er dan geen enkele trainer meer naar VVV toe moeten’, reageert Lokhoff ietwat geïrriteerd. De vraag was waarom hem wel gaat lukken wat anderen niet voor elkaar kregen. ‘Het heeft geen zin terug te kijken. Dan rakel je slechts negatieve zaken op. Ik ken de selectie van VVV en er zit zeker kwaliteit in.’

Natuurlijk, zo beseft Lokhoff desondanks al te goed, wacht hem een uiterst moeilijke klus bij een club die al een poos in brand staat. ‘Ach, een moeilijke klus? Dat heb ik in mijn carrière vaker gehoord. Ook toen ik het van Henk ten Cate bij NAC overnam werd dat gezegd. Maar zelfs nadat de club financieel moest inleveren, is het daar goed gegaan. En bij mijn aanstelling als trainer van Excelsior werden we bestempeld als degradatiekandidaat nummer één. We zouden nog geen vijf punten verzamelen, werd voorspeld. Uiteindelijk bleef Excelsior het eerste jaar keurig in de eredivisie. VVV is een mooie club, waarmee ik enkele goede gesprekken had. Daarom ga ik de uitdaging aan. Hopelijk pakt de groep snel op welke richting ik op wil. Dan kan de omslag snel komen.’

Bron: AD

Leave a Reply