VVV-Venlo

Loonoffer: Spelers en staf tonen zich solidair met de club

VVV-Venlo heeft woensdagmiddag een akkoord bereikt met alle werknemers over een tijdelijke verlaging van de salarissen, overeenkomstig het advies en loonakkoord van spelersvakbonden en werkgeversorganisatie FBO. De aanbevelingen van deze vakbonden vormen de basis van de gemaakte afspraken.

Bijzonder hierbij is dat spelersgroep, staf en directie van VVV-Venlo in de overeengekomen constructie het deel van de loonkorting van het kantoorpersoneel op zich nemen. Op deze wijze hoeft het kantoorpersoneel géén salaris in te leveren, maar bespaart de club die loonkosten wel.

Marco Bogers, Algemeen Directeur: “Uiteraard zijn dit lastige gesprekken. Maar het besef is er bij iedereen dat deze moeilijke en bizarre situatie iedereen raakt. Spelersgroep en staf toonden dan ook begrip.

Zij waren zelfs heel stellig over het feit dat zij de compensatie voor de loonsverlaging van de overige werknemers voor hun rekening wilde nemen. Een daad van solidariteit én loyaliteit en een toonbeeld van eenheid en kracht binnen onze club. En wij als directie sluiten daar dan ook graag bij aan.

Want er wordt achter de schermen heel hard gewerkt door al mijn collega’s op kantoor. Zij staan voor zware uitdagingen. Wij zijn dan ook van mening dat ons kantoorpersoneel de constante, stabiele basis vormt van de club. En juist in deze tijd moeten we laten zien dat we één team zijn. Samen de schouders eronder is daarbij hét devies.”

Bron: Persbericht VVV-Venlo

2 Responses

Leave a Reply