‘Loonverschil tussen Nederlanders en Afrikanen groot probleem bij VVV’

Glen de BoeckGlen de Boeck is niet langer de trainer van VVV-Venlo, maar weet nog wel wat een van de grote problemen is bij de Limburgse club: de verschillen in salaris tussen de verschillende spelers zijn volgens de Belgische oefenmeester groot. Ook over preses Hai Berden is De Boeck niet te spreken.

“Een van de grote problemen bij VVV was het loonverschil tussen de Nederlandse jongens en de Afrikanen of Aziaten. Dat was groot”, vertelt de Belg aan Sport/Voetbalmagazine. “Ik vind het ook geen gezonde situatie dat een voorzitter zelf investeert in spelers. Externen gaan wel eens zagen als hun spelers op de bank zitten, maar als mensen van binnen de club investeren, zorgt dat altijd voor conflicten.”

De Boeck kijkt eveneens terug op andere ex-clubs, zoals Anderlecht en Cercle Brugge. “In interviews uit die periode heb ik vaak genoeg gezegd dat ik zo’n groep nooit meer zal meemaken”, kijkt de coach terug op zijn periode in Brugge. “Bij Beerschot was de groep verdeeld en dat maakte het daar heel moeilijk. Bij VVV was dat ook zo. Dan kun je als trainer doen wat je wilt, het gaat niet”, besluit de Belgische trainer, die momenteel clubloos is.

Bron: Voetbalzone

Leave a Reply