Luc Nilis aan de slag als assistent-trainer bij VVV-Venlo

Na het einde van de competitie was het even stil rondom de Koel. Iedereen was gelukkig met de directe handhaving, de spelers zijn op vakantie hierdoor kan de focus volledig op het volgende seizoen gericht worden. Vlak voordat het weekend van start gaat komt VVV met een mooi nieuwtje. Namelijk dat Luc Nilis onze technische staf komt versterken.

Nilis voor vele bekend als clubicoon en held van PSV, gaat komend seizoen aan de slag als assistent-trainer en zal daarnaast ook als specialistentrainer een rol gaan vervullen zoals het zo mooi geformuleerd staat op de clubwebsite. Daar is VVV natuurlijk wat blij mee. Volgens de club kan Luc spelers helpen zich te verbeteren en heeft daarmee een meerwaarde in onze technische staf.

PSV had de spitsentrainer graag willen behouden en lichtte onlangs nog de optie in zijn contract, maar Nilis opteert voor een nieuwe uitdaging. Uit respect voor zijn verdiensten biedt de Landskampioen hem de ruimte om naar VVV-Venlo te vertrekken. Nilis legt uit dat zijn keus voor VVV vooral te maken heeft met het feit dat hij zich volledig kan concentreren op het eerste elftal. “Bij PSV verdeelde ik de aandacht over meerdere aanvallers bij meerdere teams. VVV heeft me een andere rol aangeboden en ik denk dat die me ook wel ligt.”

51 Responses

 1. LJ

  Zeer positief. Potentiële aanvallers zullen sneller voor VVV kiezen omdat ze veel kunnen leren van de topspits van weleer.

  Ook voor Reuvercity een mooie opsteker. Nilis zal zeker geen kick and rush voetbal gaan trainen, maar verzorgd aanvallend technisch voetbal.

 2. RuiverCity

  Een super zet van VVV.
  Maar zou het niet zo kunnen zijn dat hij in plaats van Jay Driessen komt omdat Jay met Steijn naar zijn nieuwe club gaat?
  Faber komt als nieuwe trainer dan is de PSV clan compleet. Ik hoop het van niet want Faber heb ik niet hoog zitten.

 3. De Realist

  Dit is natuurlijk super nieuws ! Luc is een grootheid in België, maar ook daar buiten. Daarnaast is hij ook een heel sympathiek persoon. Hij is niet voor niks nog zo populair. (m.n. onder de PSV supporters) VVV mag zich in de handen knijpen met Nilis. Goede uitstraling voor de club en hij zal wellicht ook wat spelers over de streep kunnen trekken. Welke aanvaller wil niet in de leer bij Luc Nilis ? De 1e grote verrassing is nu al binnen, chapeau VVV !

 4. clubman

  Steijn is natuurlijk al rond met Heerenveen maar die wachten met de bekendmaking tot na de play offs.
  Nilis wordt daarom nu nog assistent genoemd maar wordt na de play offs opeens toch hoofdtrainer. Beetje doorzichtig maar desalniettemin een prima keuze en alleen haalbaar door de connecties van Valckx. Wederom chapeau!

 5. roermond

  Natuurlijk een goeie zet van VVV en Stan, maar kan me niet voorstellen dat ze Jay aan de kant schuiven, denk dat VVV afscheid neemt van Maurice en dat hij Jay meeneemt en dat VVV morgen met een nieuwe trainer komt….

 6. RuiverCity

  VVV met trainer Maurice Steijn en zijn drie assistenten Driessen, Nilis, Luijpers, keeperstrainer Roox, teammanager Wim Jacobs en dan de vijf mensen van arts tot verzorger.
  Kan mij niet voorstellen dat dat hem gaat worden.

  1. LJ

   Dit is ook van de zotte natuurlijk. Gaat allemaal ten koste van de selectie. Waar is de tijd gebleven dat er alleen een trainer en een verzorger op de bank zaten met 2 wisselspelers een een keeper.

   1. Koelie

    Dit inderdaad. Liever een speler erbij dan nog een assistent trainer. Maar wellicht zijn de speculaties over Heerenveen waarheid. In dat geval zeer jammer dat Van der Gaag naar NAC gaat.

 7. OooLGooO

  VAn der Gaag bijna rond met NAC.
  Ik heb ook zo’n voorgevoel dat Steijn naar Heerenveen gaat. Maar heb er alle vertrouwen in dat vvv met Nilis samen een geschikte opvolger zullen gaan vinden. En als blijkt dat Nilis Vs Faber een goede psv combi blijkt te zijn, dan laten ze het maar zien. Hun netwerk is natuurlijk samen met dat van Valkx heel erg breed georienteerd.

 8. chretien

  Nilis spitsentrainer bij VVV? Lijkt e inderdaad rrg kostbaar. Maar, scorend vermogen was afgelopen seizoen niet fantastisch. Hoe het ook zij, in staf van volgende seizoen hebben iemand die ssn voorhoede speler kan verder helpen wat betreft het male n van doelpunten. In ieder geval van harte welkom bij VVV en bovenal succes gewenst bij VVV….

  1. Hoe weet jij hoeveel geld hij verdient :)? Wellicht doet hij helemaal niet voor het geld maar voor de kans en de uitdaging om aan de slag te gaan bij een eerste elftal. Zoals hij zelf ook al aangeeft werd hij bij PSV breed ingezet en wil hij zich focussen op een eerste elftal.

   Het team wordt gewoon uitgebreid waarbij ieder zijn specialiteit heeft. Roox is keepers/assistent-trainer, Luijckx is herstel/assistent-trainer, Jay is rechterhand van Maurice, Jacobs is teammanager, Nilis specialisten/assistent-trainer.

   In het kampioensjaar hadden we Toshiya Fuijta nog als een extra assistent, dat werd afgelopen seizoen deels overgenomen door Cees van Wonderen als stagiair en assistent. Nu wordt dit stokje overgenomen door Nilis. Zo gek is het allemaal niet.

   Maar dat neemt niet weg dat het alsnog kan dat Steijn volgend seizoen ergens anders trainer wordt. Maar het is door de aanstelling van Nilis wat voorbarig om te zeggen dat Steijn en Jay sowieso vertrekken. Jay heeft altijd aangegeven niet zomaar weg te gaan. Hij heeft namelijk een vast contract bij VVV. Ook is het nog eens zo dat dit wellicht een buitenkansje was. Misschien zocht Nilis gewoon een nieuwe uitdaging en dacht Stan ja dan kom naar ons toe!

 9. sjengske07

  Lijkt me prima. Vooral deteammanager is een openbaring voor de staf. Vooral de zonnebril doet het bijzonder. Lijkt me een goede terreinknecht als we straks weer een echte wei krijgen.

 10. De Realist

  Wat een gezeur zeg over weer een assistent trainer…. Wie zegt inderdaad dat Steijn en/of Jay niet weggaat ? Het is een zegen voor VVV dat zo’n persoon de gelederen van VVV komt versterken. Welkom Luc bij onze mooie club !!!

 11. Even wat wishful thinking: Steijn tekent morgen samen met Driessen bij Heerenveen, en Jaap Stam als hoofdtrainer bij VVV.

  Want Nilis zou echt niet hij VVV getekenend hebben als nog niet bekend was wie volgend seizoen hoofdtrainer is.

 12. RuiverCity

  Nilis is het grootste deel van zijn vermogen kwijt geraakt. Iedereen zal wel weten waaraan. Kan mij niet voorstellen dat hij voor een appel en ei komt. Maar tien personen in de technische en medische staf is natuurlijk van de zotte….. Heb liever spelers op het veld staan. Daarom verwacht ik ook dat er minimaal één assistent vertrekt.

  1. Dat betekent niet dat hij straatarm is en voor het geld naar VVV komt. Dan was hij denk ik wel bij PSV gebleven :). Lijkt me dat hij daar meer verdient. Geloof mij maar bij VVV verdien je niet veel geld.

   Maar goed zoals ik al eerder aangaf, VVV werkt al jaren met dat aantal assistenten maar dat is niet voor iedereen zichtbaar. Dat betekent niet dat het kan dat Steijn bij Heerenveen tekent, dat zou zomaar kunnen.

   1. LJ

    Dat zal wel zo zijn, maar waarom eigenlijk zo veel mensen in de technische en medische staf. In het salarisbudget zit namelijk ook het loon van deze mensen. Spendeer dit geld maar aan een aantal JL spelers om de selectie breder te maken. Daar heb je meer aan als aan al die trainers.

   2. Ievel Knievel

    Laatst heeft Valkx laten vallen dat ze met veel talentvolle Duitse spelers, uit de 2e en 3e Bundesliga bijvoorbeeld, in onderhandeling zijn,echter kan vVV het salarisniveau van deze divisies al niet aan. Wil je dus dat spelers voor VVV kiezen dan moet je ze dus lokken met het feit dat je op het hoogste niveau speelt (ook al is dat te vergelijken met 2e/ 3e Bundesliga), maar moet je zeker spelers lokken met een tot de verbeelding sprekende staf. Valkx is dat als technische man zelf al (WK deelnemer, TD op hoog niveau, bij Europacup-winnaar PSV), maar met 1 van de beste spitsen van een poosje geleden in je gelederen maakt dat zeker indruk op jonge talenten.

    Nilis doet het waarschijnlijk deels als vriendendienst en gelet op zijn persoonlijke situatie wil hij vooral lekker werken en zich verder ontwikkelen. Iets waar hij bij VVV meer ruimte voor krijgt, zo lijkt het. Kennelijk vonden ze bij PSV toch nog dat Nilis wat minder verantwoordelijkheid waard was, gelet op zijn positie in het geheel.

    Ik ben benieuwd of Steijn blijft of wie er voor hem in de plaats komt. Gelet op Valkx zijn netwerk, maak ik me niet heel veel zorgen. Daarnaast heeft Valkx in zijn samenwerking met Steijn, het vertelt zich rond, een hele positieve naam gekregen in het land.

   3. mats

    Je vergeet erbij te vertellen dat jij de beste en enige ware supporter van VVV bent. Verder goed verhaal hoor, chapeau!

   4. mats

    Van jou gejank dat je alleen inhoudelijk reageert en nooooit op de man speelt blijft ook snel niet veel over he?

   5. Dat zijn keuzes LJ. Ik ben het deels met je eens, maar goed een goede staf kan ook wonderen verrichten, spelers beter maken en voor meer verkopen is iets waar we in de toekomst aan moeten werken. Ergens moet je ook geld gaan verdienen aan je spelers.

    Maar zoals we hebben gezien hebben we ook een bredere selectie nodig, ze waren helemaal kapot aan het einde en dat komt als je te weinig wisselt.

 13. chretien

  Ik vernam xojuist uit betrouwbare bron dat VVV ook Peter Bosz als assistent trainer heeft aangesteld. We krijgen een aparte dugout voor de ass. trainers..kan dit kloppen?

 14. rimpelkop

  Beste VVV supporters, even iets geheel anders

  Klopt het dat VVV fans een vriendschappelijke relatie hebben met fans van KFC Uerdingen (Krefeld) ?
  Misschien interessant te vermelden dat deze club vandaag kampioen is geworden in de Regionalliga West en daarom op donderdag 24 mei de eerste promotie wedstrijd (voor naar de 3 Bundesliga) thuis speelt tegen Walhof Mannheim, Dit ter info.

 15. lucien1978

  Geweldig. We zijn de beste van Limburg . Misschien nu meteen even gaan winkelen bij Roda. Jarenlang was dat andersom. Al moet ik zeggen dat er niet zoveel soeps rondloopt. Misschien Aouassar ( kan in verdediging en middenveld ) en schahin proberen te halen. Al vind ik Ogbeche beter als spits.

  Ik zou sowieso proberen Hamdaoui van Telstar te halen. Die viel mij erg positief op. Erg goede techniek

   1. Novakovic prima spits en zie ik ook wel graag komen al is het als backup. Wordt gehuurd van Reading volgens mij. Hamdaoui is een zeer getalenteerde speler en ja leuk maar denk niet dat hij al klaar is voor de stap naar de Eredivisie. Heeft veel blessures gehad en dit was zijn eerste volledige seizoen in het profvoetbal. Heeft wel de potentie om een grote speler te worden.

   2. lucien1978

    Dat klopt zeker. Is denk ik ook wel een leuke spits die een stap hoger aankan. Dat denk ik overigens ook van Hamdaoui en vd Water.

    Toch blijft het een risico of ze het wel aankunnen.

    Ik ga er toch vanuit dat er iets uit Duitsland gaat komen en tevens uit Eindhoven . Ik heb vertrouwen in VVV dat ze wederom een paar leuke spelers weten vast te leggen

 16. Donderspeech

  Zal er dan toch een nieuw stadion komen met een Holland Casino erin ? Hoe hebben ze deze topper anders kunnen strikken ? Als hij maar half zo goed is als trainer dan als speler dan komt alles goed.

Leave a Reply