Luc Nilis vertrekt bij VVV-Venlo

Na twee seizoenen zit de samenwerking tussen assistent- en spitsentrainer Luc Nilis en VVV-Venlo erop. Volgens de club hebben beide partijen in goede harmonie de samenwerking te beëindigen. Daarbij geeft de club ook aan dat VVV pas op de plaats moet zetten in haar uitgaven dat te wijten is aan de Coronacrisis.

Technisch Manager Stan Valckx: “Het is een feit dat de aanpak van Luc door veel spelers werd gewaardeerd. Hij nam na iedere training de tijd om vormen van traptechniek en afwerken met bepaalde spelers individueel te oefenen. Daarvoor had hij zelf natuurlijk de benodigde technische bagage paraat. Luc is een echte professional en bovenal een voetbaldier. Jammer dat wij, genoodzaakt door deze vervelende situatie, nu afscheid van hem moeten nemen. Maar in deze moeilijke tijd zal het budget voor spelers en staf kritisch tegen het licht moeten worden gehouden en daar horen moeilijke afwegingen en beslissingen zoals deze helaas ook bij.”

Daarnaast geeft Luc Nilis in een interview met Sporza ook aan dat de oud-International van België een nieuwe uitdaging wil aangaan en een stap vooruit wil zetten. “Het was absoluut een fijne periode bij VVV. Gezellige club. Als je zelf altijd aan de top gespeeld hebt, is het niet altijd makkelijk om je aan te passen aan een ploeg die niet elke week moet winnen. Maar ik heb daar enorm veel opgestoken. Maar nu is het verhaal voor mij klaar in Venlo. Ik wil vooruit.” Een stap naar eenn grote club inn Belgie ziet Nilis dan ook wel zitten.

Wij wensen Luc veel succes in zijn toekomst en bedanken hem natuurlijk voor zijn inzet bij onze mooie club!5 Responses

 1. De Realist

  Luc Nilis was (en is) een grootheid, maar ik vraag me nog steeds af wat nu echt z’n toegevoegde waarde was de afgelopen 2 seizoenen. Hoe dan ook, bedankt voor je inzet Luc en heel veel succes in je verdere carrière !

  1. Zeker als ik kijk naar het scorend vermogen van onze hele voorhoede dit seizoen. Maar goed, wrsch heeft hij een aantal spelers toch veel geleerd m.b.t het veebeteren van hun traptechniek, maar alles afwegende heeft het lager budget wrsch. de doorslag gegeven. Bovendien kan ik me voorstellen dat hij bij b.v. Anderlecht ook van toegevoegde waarde is en dat hij daar ook eens aan de slag wil…

   1. ponnie veag oet de pan

    Kun je nagaan wat we anders (niet) hadden gescoord als luc er niet was geweest. Dit soort mensen werken heel onzichtbaar op de achtergrond en hebben daardoor vaak toegevoegde waarde die niet op waarde wordt geschat als je nooit bij trainingen bent gaan kijken. Jammer dat hij gaat want het is een mooie persoon en hij was een grote voetballer!

Leave a Reply