Luhukay: Koglin nieuwe aanvoerder, ten koste van Post

Trainer Jos Luhukay heeft maandagavond tegen L1 AvondGasten laten weten dat Brian Koglin vanaf nu de nieuwe aanvoerder van VVV is. Daarbij pakt hij de band af van Danny Post.
“We weten dat Danny een karaktervolle speler is en het team goed doet. Maar als Danny er niet is, en dat is in de eerste helft van het seizoen vaker geweest en nu ook weer, dan moeten andere jongens het heft in handen nemen. Ik hoop dat Brian dat doet en Kristopher [Da Graca]. Mitchell van Rooijen is ook zo’n type.” Op de vraag of Koglin ook de definitieve aanvoerder is, antwoordde Luhukay: “Brian blijft aanvoerder. Hij heeft ook een fantastische eerste helft van het seizoen gespeeld. En nu moet hij toch die laatste stap gaan zetten. Hij speelt ook in een verantwoordelijke positie: hij moet gaan sturen, hij moet gaan coachen, hij moet gaan motiveren, stimuleren en ook corrigeren. En ik hoop ook dat we meerdere ‘aanvoerders’ gaan hebben in de tweede helft van het seizoen.”

26 Responses

  1. supportertje

   In een interview met Danny post bij de stadsomroep Venlo heeft hij duidelijk aangegeven dat hij achter de besluiten van Jos Luhukay staat. Echter moeten we het wel met elkaar eens zijn dat hij tegenwoordig veelvuldig geblesseerd is. Daardoor is hij weinig als aanvoerder inzetbaar, en moet voor de duidelijkheid voor het team, iemand anders het voortouw gaan nemen. Of Koglin daarvoor de aangewezen persoon is, weet ik niet. Van Rooijen vind ik persoonlijk meer een type daarvoor. Is ook een mannetjesputter en aanjager, en gaat ook altijd voorop in de strijd. Maar de tijd zal het uitwijzen.

   Een ding kunnen we wel vaststellen, een betere, en meer strijdvaardige aanvoerder, sportman en tevens een zeer prettig mens hebben we niet gehad in mijn geheugen. Er zijn natuurlijk andere geweest in het verleden, maar iemand die de club zo trouw heeft gediend, en zich rot heeft gevochten als aanvoerder van VVV kan ik mij niet herinneren. Maar ik denk dat we rustig kunnen stellen dat Danny Post een verpersoonlijking is van Meneer VVV.

   1. Leonardus

    @supportertje, er is maar 1 Mister VVV, clubman en voormalig aanvoerder die deze titel verdient, zelfs nog boven Danny Post. En dat is Gerrie van Rosmalen..

   2. supportertje

    Even goed lezen Leonardus, Gerrie staat bekend als Meneer VVV, vandaar dat ik ook schrijf een verpersoonlijking van Meneer VVV.

 1. spits

  Danny heeft enorme verdienste voor de club geen twijfel over mogelijk. En dat wordt niet anders als hij niet meer aanvoerder is. Ik ga er toch vanuit dat dit heel heel erg goed met hem is afgestemd

  1. Mooi gezegd door Spits en Supportertje, de verdienste van Post voor de club is groot. Het was een bijzonder strijdbare aanvoerder, is een groot sportman en tevens een zeer prettig mens, heel mooi verwoord!
   Maar Post is frequent geblesseerd, loopt veel tegen kaarten op en en is daardoor nogal eens afwezig, dus daar is iets voor te zeggen…
   De keuze voor Koglin snap ik aan de ene kant wel. Hij is aangetrokken op voorspraak van Luhukay, hij kent hem goed uit het verleden, dus weet wat hij aan hem heeft en is zijn verlengstuk in het veld.
   Ook vanuit zijn positie als centrale verdediger kan hij goed het spel overzien, maar ik heb geen idee of hij leidinggevende capaciteiten heeft.
   Ik vind wel dat hij, naarmate het seizoen vordert, minder is gaan spelen en ook veel onnodige kaarten pakt.
   Net als Supportertje was ik meer voorstander geweest voor van Rooijen als aanvoerder met alle kwaliteiten die hij heeft. Maar we moeten niet vergeten dat Luhukay van Rooijen pas de laatste weken (veel te laat trouwens…) een echte vaste basisplaats heeft gegeven, dus die afweging van Luhukay snap ik dan weer wel…

 2. Godfried

  Heeft te maken met de onrust die er heerste vóór de winterstop. Blijkbaar waren het meerdere spelers van wie niet iedereen het zou verwachten… (of wél aangezien de meeste er al een hele tijd spelen én voor wie verandering hierdoor wellicht lastig is)

  Hopen dat alles goed is uitgepraat en de betreffende spelers desalniettemin 100% inzet blijven geven.

  1. Ievel Knievel

   Ik vind dit nogal een stellige uitspraak: dat dit met de onrust voor de winterstop te maken heeft.

   Het is RTL Boulevard niet hier 😉.

   Niet overal zit iets achter en ik denk dat hier gewoon de ware reden wordt benoemd.

   Met Post is hier waarschijnlijk goed over gesproken, vandaar zijn interview op Omroep Venlo.

   Sowieso: Post is gewoon gebleven, had weg gekund. Heeft ook zijn hele leven in Venlo en voelt zich er volgens mij thuis.

   Danny lijkt me nog steeds prima om op de training en in sommige wedstrijden erbij te hebben, of ik moet me erop verkijken. Zelden zo’n clubtrouwe speler gezien de afgelopen decennia.

   1. DeOtjes

    Het enige wat ik weet is dat afgelopen seizoen NEC interesse heeft getoond. Niet meer. Er is, zover mij bekend, geen bod geweest. Voor de rest was er weinig belangstelling. Hooguit in het eerste seizoen ED waren er wat geruchten zonder concrete clubs.

    Ja hij is gebleven maar in mijn ogen niet alleen uit clubtrouw maar meer door geen gebrek aan mogelijkheden.

    Ben er blij mee daar niet van. Ik zie hem graag. Goede uitstraling en goede inzet.

    Of het geruchtje vwb de onrust klopt weet ik niet. Heel veel mogelijkheden zijn er niet. Er zijn niet zoveel spelers die onder zowel Steijn als nu Jos hebben getraind.

   2. Ievel Knievel

    Ik ga liever af op wat de betrokkenen hier zelf over naar buiten brengen of zelf over willen delen met de buitenwereld.

    De motieven van VVV en Jos om voor een andere aanvoerder te kiezen zijn helder en duidelijk en Danny heeft al aangegeven zich maximaal te willen geven de komende resterende maanden van het seizoen en met VVV de play offs te willen halen.

    Anders hangt het toch een beetje van roddels en geruchten aan elkaar.

    Verder zie ik ook niet in wat ik aan deze info heb, aangezien de rust al wedergekeerd is en Danny zich hoe dan ook schikt in een andere rol.

   3. Godfried

    misschien ga ik juist ook af op wat een betrokkene hier zelf over zegt…

    maar goed. wil je niet overtuigen hoor. alleen mensen zeggen het niet te snappen. nou, bij deze de reden. wel komisch dat jij iets denkt, zonder verdere info, maar iemand anders beticht van RTL Boulevard gedrag.

   4. Ievel Knievel

    Ik denk niet zoveel in dezen. Ik ga af op uitspraken die officieel naar buiten komen.

 3. Waar het ook mis gegaan is, blijkbaar staan de neuzen nu weer dezelfde kant op. Tijd om ons op de tweede seizoens helft te richten. Gooi ik er meteen een nieuwe naam in: Milan van de Riet, speler van Jong PSV.

  1. roeljenssen

   op basis waarvan drop je deze naam? Speler die al bijna 2 seizoenen niet meer aan het spelen komt bij PSV. En inmiddels niet meer kan teren op zijn fysiek en tekort komt als het op voetballen aankomt. Idem voor zijn dorpsgenoot Naïm Matoug die afgelopen zomer vertrokken is bij PSV en nu staat te verpieteren bij Jong Willem II.

   1. Roel, even een vraag…
    Volgens mij heb jij wel veel kennis over jeugdspelers…
    Wat vind jij van Theuerzeit, die niet onverdienstelijk inviel tegen De Graafschap?

   2. Niet omdat ik denk dat het een goede speler voor VVV zou zijn, want tot vandaag had ik nog nooit van hem gehoord. Maar omdat VVV interesse schijnt te hebben.

  1. eric

   Onzin dat hij een icoon is.Heeft spelers afgevallen voor de camera terwijl hij geen graat beter is.Icoon in kaarten pakken en ook nog eens onnodig, vrije trappen weggeven aan tegenstanders waar goals uit komen..Post heeft z’n flair verloren .Als speler prima maar als aanvoerder te min, volgend seizoen afscheid nemen zou ik zeggen

   1. Ievel Knievel

    Onzin. is gewoon een prettige kerel en met bewezen diensten voor de club en is nog steeds goud waar voor de club. Wat is dat toch met VVV supporters dat er altijd ieder jaar 1 of meerdere spelers afgebrand moeten worden? En er komt altijd een nieuw slachtoffer bovendrijven als de vorige vertrokken en afgedankt zijn. Zo ga je niet met mensen om, zeker niet mensen die iets betekenen of betekend hebben voor je club.

    De reden waarom veel oud-spelers geen liefde voelen voor onze club trouwens.

Leave a Reply