Luhukay: ‘Ooit werken bij VVV zie ik wel voor me’

vvv-venlo-logo

Jos Luhukay wist met FC Augsburg dit seizoen promotie naar de Bundesliga af te dwingen. De trainer is al bijna twintig jaar werkzaam in Duitsland, maar naar eigen zeggen heeft hij wel de kans gehad om terug te keren naar Nederland.

“Ik heb de laatste twee jaar de mogelijkheid gehad in de Eredivisie te werken, maar met de interesse heb ik niets gedaan”, zegt Luhukay tegen Voetbal International. “Ik heb het altijd goed naar mijn zin gehad in Duitsland, kon overal prettig werken en geniet van de enorme beleving. Die zou ik missen als ik nu naar Nederland terugkeer. Maar er komt een moment waarop het tijd is om af te bouwen, en dan sluit ik die stap niet uit.”

In dat geval lijkt VVV-Venlo een goede optie. “Ik heb daar een mooie tijd gehad en voel nog altijd iets voor VVV. Bovendien kom ik uit de regio, heb ik mijn familie daar wonen en kan ik straks te voet naar het nieuwe stadion. Dus ja, dat zie ik wel voor me. Het zou een mooie stap zijn aan het einde van mijn loopbaan. Maar voorlopig wil ik nog niet weg uit Duitsland.”

De succescoach van Augsburg beseft dat hij in eigen land geen gerenommeerde naam heeft. “in Nederland kan ik rustig naar een wedstrijd gaan. Ik word door niemand aangesproken, niemand herkent me. Geweldig. Als ik in Duitsland op de tribune word ontdekt, komen er meteen camerateams op me af die me om een analyse komen vragen. Het verschil is enorm. In Nederland zou ik vanaf nul moeten beginnen.”

Bron: VI

Leave a Reply