Maarten de Fockert nieuwe doelman van VVV-Venlo

VVV-Venlo heeft zich versterkt met de tweede doelman van SC Heerenveen. De 21-jarige Maarten de Fockert wordt voor één seizoen gehuurd van SC Heerenveen en volgt hiermee doelman Jordy Deckers op als eerste doelman.

De 1,89 mete lange doelman is een grote onbekende bij het grote publiek maar op de achtergrond is de jonge doelman aardig aan de weg aan het timmeren. De Fockert speelde vanaf de E-tjes  t/m de A1 bij Feyenoord, waarna hij het avontuur bij SC Heerenveen aanging. Aanvankelijk werd hij als 3e doelman binnengehaald maar wist snel op te klimmen naar reservedoelman bij Heerenveen.

Na meer dan 75 wedstrijden op de bank bij het eerste elftal en 32 wedstrijden bij het tweede elftal van SC Heerenveen wil de geboren Maaslander nu ook echt op hoog niveau belangrijk zijn, hij smacht naar speeltijd en die kans heeft VVV-Venlo hem gegeven.

De nieuwe doelman van VVV aan het woord; “Ik ben heel blij met deze tijdelijke overgang. VVV-Venlo is het afgelopen jaar tweede geworden, houdt het team redelijk bij elkaar en speelt volgend seizoen weer om de titel. Ik zie het als een mooie stap. Op dit niveau staat er meer druk op de ketel dan bij de beloften. Dit is precies wat ik nodig heb om mezelf verder te ontwikkelen.”

Heerenveen is tevreden over de prestaties van de Fockert en verlengde onlangs zijn contract tot medio 2018. Hierbij wordt hij benoemd als een ideale prof en voorbeeld voor de hele groep. De Fockert is tevens jeugdinternational bij Jong Oranje waar hij op 30 maart 2015 debuteerde en sinds dat moment continu geselecteerd werd als reservedoelman door bondscoach Fred Grim.

Trainer Maurice Steijn over zijn nieuwe doelman;“Met Maarten halen we een doelman binnen die de laatste jaren enorme stappen heeft gemaakt. Ondanks zijn jonge leeftijd zit hij al twee seizoenen bij het eerste elftal van sc Heerenveen en is hij in beeld bij Jong Oranje. Daardoor is hij gewend om te trainen en te keepen op een hoog niveau”,

23 Responses

 1. RuiverCity

  Hele vreemde actie dit. Ik had een keeper met meer ervaring verwacht. Waarom dan Jordi Deckers wegsturen? Hier zit dus duidelijk meer achter dan de zogenaamde gebreken van Jordi. Deze Maarten heeft wat wedstrijdjes gekeept in Heerenveen 2….nou nou….

 2. JasperVVV

  Meespelen voor de titel? Dan had ik eerder voor een ervaren doelman gekozen. Jonge keepers maken Altijd foutjes. Hoe talentvol ook. En we hebben iemand nodig die er meteen staat en niet pas na 20 wedstrijden. Rare beslissing!

 3. Beste mensen lees hier en daar onvrede en ik had eigenlijk niets anders verwacht nadat we de naam hoorde. Maar waarom meteen zo oordelen? Geef die jongen eerst de kans om zich te bewijzen. Als we deze vibe meenemen dan wordt het ook niks want krijgt die jongen nooit het vertrouwen dat hij zou moeten krijgen. Hij is een groot talent en een echte prof. Hij is nu een VVV-er en dat betekent dat wij hem moeten steunen in de wedstrijden. Ik verwacht dan ook niks anders.

  1. Ben

   Quats! Dit is een heel slechte, domme beslissing. Dit nooit doen op de plaats van de keeper.
   In het meest gunstige geval voldoet hij prima, met als directe gevolg dat hij teruggaat naar Heerenveen. Speler blij, Heerenveen blij, that’s it. En wij? Wij gaan weer op zoek naar een nieuwe keeper.
   En wat zeggen we dan? Hier hebben we van geleerd, dat doen we nooit meer. Zeker niet op de plaats van de keeper.
   Er zijn meerdere scenario’s mogelijk, maar die wil ik jullie graag besparen….

   1. RuiverCity

    Ben het met je eens Ben. Aan de andere kant is dit het lot van VVV. Maar dat er wellicht andere opties waren geweest met wel langdurig contract ben ik met je eens……

   2. Wat ik wil zeggen geef die jongen een kans voordat hij al veroordeelt is tot miskoop. Wij kunnen de komende tijd niet veel met weinig middelen. Dan moet je creatief zijn en dat wordt nu gedaan. Ik geef toe dat een keeper huren voor een seizoen niet ideaal is. Maar met de middelen die we nu hebben moeten we ervan uitgaan dat er elk seizoen een behoorlijke transformatie gaat plaats vinden.

    Ik ken de keeper niet, heb hem nooit zien keepen. Had wel eens van zijn naam gehoord. Dus ik ben benieuwd en wacht rustig af.

   3. RuiverCity

    Klopt helemaal maar als VVV van de daken schreeuwt dat ze willen promoveren verwachten de supporters iets anders dan de tweede keeper van Heerenveen die op niveau nog nooit een wedstrijd heeft gekeept. Mijn in ziens is keepen op de maandagavond bij de reserve elftallen niet op niveau!
    Fysiek lijkt hij prima. Maar er komt meer bij kijken. Hoe is het met zijn uitstraling en rust? Hoe gaat hij om met druk? En dat hij bij Feyenoord in de jeugd heeft gekeept zegt me ook niks. Zijn er wel meer die daar gespeeld hebben en nooit een behoorlijk niveau bereikt hebben. En Jong oranje hoeft ook niet altijd een voordeel te zijn. Wellicht ben je hem dan kwijt als die een wedstrijd moeten spelen en VVV een competitieduel heeft…..

 4. Goodie

  Ik ken deze jongen niet en ga dus ook geen oordeel geven over zijn kwaliteiten. Neemt niet weg dat ik het hele vreemde keuze vind. Zo te zien is het een huur zonder optie tot koop. Keept hij goed, dan zien we hem volgend jaar dus waarschijnlijk niet meer bij VVV en kunnen we dus weer opnieuw gaan zoeken.

 5. Godfried

  Zeikerds hier. Prima keeper met flink lengte. Speelt in jong oranje. Huur is niets mis mee. Vvv zit een categorie waarbij ze niets kunnen en mogen uitgeven. Hiermee heb je misschien niets eens een salaris dat je moet betalen en is er ruimte op de balans. Besef nu eens dat vvv niets te besteden heeft.

  1. Goodie

   Je kunt niet ontkennen dat het een vreemde keuze is. Maar zoals je zegt, het lijkt inderdaad toch een geldkwestie te zijn. VVV moet voor december uit die categorie 1 zijn.

 6. kenfen

  Slecht om te oordelen als je niet alle ons en outs weet we zouden de scouting wat meer moeten vertrouwen na vorig seizoen toch Maarten van harte welkom bij onze fantastische club

 7. Meuske

  Wil ook geen oordeel vellen maar de keuze blijft raar maar we geven deze jongen het voordeel van de twijfel. Maarten welkom bij de mooiste club van Nederland. Forza VVV

 8. Koelie

  Meespelen om de titel whoehahahahaha. In welke wereld leven jullie? Hebben jullie het nog niet in de gaten? Het geld is OP. Elk seizoen 5 ton verlies. Dus dit jaar weer bezuinigen. In dat licht snap ik wel deze keuze. Nu nog een speler verkopen en dan ben je er. Ik verwacht net als vorig seizoen niet veel. Gok top 7. En hopelijk valt het mee.

  1. Jungske

   Het lijkt er inderdaad veel op dat deze keuze met de financiën te maken heeft. Daarom zou het me niet verbazen als Nijholt ook nog gaat vertrekken, zodat er meer ruimte is. Maar dit seizoen hebben ze bewezen dat geld niet bepalend is voor de stand. Het hangt er helemaal vanaf hoe ze een team gaan vormen en dan zie ik het nog niet zo somber in.

   1. Goodie

    En ook het vertrek van Nijholt is geen ramp. Vond hem in bepalende wedstrijden vaak het zwakste, daarnaaat hebben we met Sevinc een prima opvolger. Het belangrijkste is het aanblijven van Promes, Post, Opoku en Seuntjens.

 9. Gerardus

  Toch wel een opvallende keuze. Dat hij in jong oranje keept wil niets zeggen natuurlijk, daar keept Micky van der Hart ook in maar die kan er niks van. Ricky van Haaren en zelfs Niels Fleuren hebben in jong oranje gespeeld. Dat zegt dus niet zo veel. Ik weet ook wel dat hij talentvol is maar ik denk niet dat we weinig keus hebben. Ik denk niet dat VVV hier veel geld aan kwijt is en dat Heerenveen em gewoon betaald. Ook al is hij onbekend en pas 20 jaar, dat wil dus nog niets zeggen. Ene Begois keepte hier ook hele goede wedstrijden toen hij nog werd gehuurd van de Duitsers. De tijd zal het uitwijzen. Ik heb in ieder geval vertrouwen in hem.

 10. Louis van Gaal

  Als Deckers echte zo onomstreden zou zijn had VVV hem echt wel willen behouden. Ik heb veel vertrouwen in Steijn en zijn staf, en die hebben dus voldoende goede argumenten gehad om niet met hem verder te gaan…
  Tevens alle vertrouwen dat er een prima scouting is gedaan naar de neiuwe keeper. En de zeikers lopen straks allemaal de polonaise als we hierdoor wellicht een extra veldspeler kunnen aantrkken. Ik heb het volle vertrouwen in Maarten de Fockert.

Leave a Reply