Maarten de Fockert in voorselectie Jong Oranje

Eerste doelman Maarten de Fockert is door bondscoach Fred Grim opgenomen in de voorselectie van Jong Orang. Dat meldt de KNVB op haar website. Jong Oranje speelt op vrijdag 2 september in Minsk tegen de leeftijdsgenoten van Wit-Rusland een kwalificatieduel voor het EK 2017 in Polen.

Eerder zat De Fockert al bij Jong Oranje en de keeper wordt dit seizoen gehuurd van SC Heerenveen. Daarvoor doorliep hij de jeugdopleiding bij Feyenoord.

De definitieve selectie voor de interland tegen Wit-Rusland zal op 26 augustus bekend gemaakt worden.

Bron: KNVB

13 Responses

 1. kiekoputspelke

  Maarten de Fockert zal nu hij minimaal 1 seizoen basis speler is bij VVV Venlo absoluut een betere keeper worden. Een uitstapje naar Jong Oranje is uiteraard ook zeer waardevol voor een jonge speler, dus laten we hopen dat het een definitieve selectie wordt….

  Daarentegen ben ik nog steeds benieuwd hoe Maarten zich profileert dit seizoen want ik vind het nogal wat dat een club die titelaspiraties heeft, het volste vertrouwen in handen legt van een jonge onervaren keeper…die normaliter best nog wel een keer een ketser zal gaan maken.

  Hoe dan ook: dit team staat zijn mannetje en daarin gaat Maarten de Fockert zeer zeker ook een belangrijke en positieve rol spelen !!

 2. Sanderkuh

  De uitverkiezing is dan niet op basis van de wedstrijden bij VVV geweest. Vind hem tot op heden (seizoen is net begonnen, ik weet het) nog niet echt overtuigen. Maar wellicht zijn we gewend de afgelopen jaren met onze keepers 😉

  1. Persoonlijk vind ik hem een prima keeper maar heeft af en toe gekke fratsen met uitkomen wat totaal onnodig is. Maar verder prima reflex en goede reddingen.

   Eerlijk is eerlijk Deckers was onzeker en kwam ook vaak raar uit. Liet soms ballen door waarvan ik dacht dat had ook beter gekund.

   1. Sanderkuh

    Dat bedoel ik dus, gekke fratsen…als die ons maar geen punten gaan kosten.
    Tegen MVV kropen we door het oog van de naald…….

   2. We moeten spelers ook eens de kans geven. Ik bedoel zie overal geklaag en gezeik ook op onze FB pagina. Wij zijn zo goed om spelers af te zeiken maar we zijn 2 wedstrijden aan het spelen en iedereen heeft zijn oordeel al klaar. We moeten blij zijn dat we de reservekeeper van Jong Oranje aan ons kunnen binden. We hebben namelijk 0 euro op de bankrekening. En als het uiteindelijk niet goed genoeg is dan zal hij na een seizoen weer vertrekken.

    Je mag best kritisch zijn en dat ben jij ook maar er zijn ook mensen die hun eigen spelers belachelijk maken, ik snap dat gewoon niet. Wij als supporters hebben de taak om die mannen op het veld aan te moedigen en ze naar voren te schreeuwen.

   3. Sanderkuh

    Ik ben inderdaad kritisch, ik geef aan wat ik zie op het veld. Geef ook aan: tot op heden 🙂
    En klagen doe ik op het werk en zeiken op de pot !

   4. Sanderkuh

    Weet ik toch, ik snap je bericht ook helemaal….maar naölen is iets typisch Venloos toch 😉

 3. Louis van Gaal

  Dekker was veel onzekerder. Bij elke hoge bal ging hij niet vrijuit….deze jonge heef veel meer potentie en daar gaan we dt jaar nog veel plezier van beleven……

   1. Goodie

    Vandaar dit weekend een dubbelprogramma. Volgende week na De Graafschap is de eerst volgende wedstrijd 2 weken later. Ik denk dat er dan interlands zijn.

Leave a Reply