MÄENPÄÄ 2 WEDSTRIJDEN GESCHORST

Op donderdag 11 september was Niki Mäenpää bij de KNVB in Zeist om daar bezwaar te maken tegende schorsing die hij kreeg naar aanleiding van zijn rode kaart tegen FC Emmen.

Op vrijdagmorgen 12 september kwam de uitslag binnen: de tuchtcommissie van de KNVB heeft besloten om de schorsing van 3 wedstrijden (waarvan 1 voorwaardelijk) ongewijzigd te laten.

Hierdoor is Mäenpää niet inzetbaar in de wedstrijd tegen MVV Maastricht vanavond en de volgende thuiswedstrijd tegen Almere City FC.

Niki Mäenpää kreeg in de wedstrijd tegen FC Emmen al na 4 minuten een rode kaart voor het neerhalen van Roland Bergkamp. De scheidsrechter kon de kaart geven, maar het was een redelijk zware straf. Dit was de allereerste rode kaart van Niki in zijn carriere.

Op maandag 1 september deed de KNVB, VVV-Venlo een schikkingsvoorstel voor Niki Mäenpää. Het schikkingsvoorstel voor Niki was 3 wedstrijden (waarvan 1 voorwaardelijk) met een jaar toezicht. VVV-Venlo ging hier uiteraard niet mee akkoord. Gisterenavond werd de zaak voorgelegd bij de tuchtcommissie van de KNVB waarbij Niki Mäenpää ondersteund werd door Ger van Rosmalen en Albert van der Weide.

2 Responses

    1. Jaa inderdaad. Ze hebben ook nog eens naar de beelden gekeken en dan nog dit beslissen. Nou sorry maar dan ben je echt niet helemaal helder in de kop. Dit is max 1 wedstrijd. Als het al rood was.

Leave a Reply