Makkelijke winst VVV-Venlo tegen Veritas

De derde oefenwedstrijd van de voorbereiding werd opnieuw eenvoudig gewonnen door VVV-Venlo. In Neeritter nam onze ploeg het op tegen eersteklasser Veritas. Ondanks de tropische hitte speelden de Venlonaren een sterke eerste helft, waarin Jay-Roy Grot zijn basisdebuut maakte in het geelzwart. De tweede helft kregen ook de proefspelers minuten en uiteindelijk werd de wedstrijd met 1-7 gewonnen.

De eerste helft van de oefenwedstrijd werd gespeeld in een sterke opstelling; Unnerstall, Rutten, Röseler, Kum, Janssen, van Bruggen, Seuntjens, Leemans, van Crooij, Grot en Mlapa. De wedstrijd begon wat tam en rommelig. Leemans brak in de veertiende minuut met een afstandschot de ban. Nadat de door PEC begeerde middenvelder had gescoord, nam ook het aantal kansen toe. Kersverse aanwinst Jay-Roy Grot was direct effectief met twee goals. Hij oogde erg sterk en ook zijn lengte en sprongkracht kan voor VVV van grote waarde zijn, komend seizoen, hoewel dit natuurlijk altijd lastig in te schatten is tegen, met alle respect, een eersteklasser. Ook onze ‘Penny’ aka Mlapa speelde alleraardigst. Hij was balvast, had goede loopacties en maakte ook een goal in de eerste helft. Veritas had helemaal niets in te brengen tot het moment dat de Venlose defensie even stond te slapen en Dierx de bal naast Unnerstall schoot. Tot slot scoorde Leemans met een knap schot de 1-5 uit een vrije trap.

In de tweede helft startte Steijn met nagenoeg dezelfde elf namen. Alleen Seuntjens en van Crooij moesten het veld ruimen voor Steijn junior en proefspeler Kylian Hazard. In de eerste tien minuten van de tweede helft was Mlapa nog tweemaal trefzeker, waarvan een knappe lobgoal zijn mooiste van de middag was. Nog geen vijf minuten later werden alsnog de resterende acht veldspelers uit de basis gewisseld voor; Van Dijk, Promes, Simon Janssen, Labylle, Touré, Linthorst, Wienhoven en Roemer. Vanaf dit moment bloedde de wedstrijd dood. Buiten een paar speldenprikken kon VVV niet meer tot een echte grote kans komen. Veel valt er dan ook niet te vermelden over het slotstuk buiten een eerste indruk van de twee proefspelers. Kylian Hazard, afkomstig van Chelsea, was in zijn acties nog een beetje ongelukkig. Wel was te zien dat hij een goede dribbel heeft en qua postuur vrijwel identiek is aan zijn oudste broer. Werder Bremen-speler Idrissa Touré speelde erg gefocust en leek gebrand om zichzelf te bewijzen. Af en toe oogde hij nog wat slordig maar zijn handelingssnelheid is een genot voor het oog.

Helaas kwam Tino-Sven Susic nog niet in actie in de wedstrijd tegen Veritas. Wat de precieze rede hiervoor is, is ons niet bekend. Hij was wel aanwezig als toeschouwer. (Net als onze – transfervrije – oud-doelman Mäenpää). Aanstaande dinsdag speelt VVV zijn volgende oefenduel. Dan is SVEB de tegenstander in Broekhuizen. Vanwege het WK is de aftrap vervroegd naar 18.00 uur.

Veritas – VVV-Venlo 1-7 (1-5)
Scoreverloop: 
13. Leemans 0-1, 14. Grot 0-2, 23. Mlapa 0-3, 26. Dierx 1-3, 30. Grot 1-4, 41. Leemans 1-5, 49. Mlapa 1-6, 56. Mlapa 1-7.
Toeschouwers: 250

Opstelling VVV-Venlo: Unnerstall, Rutten ( 60. Van Dijck), Röseler ( 60. Promes), Kum ( 60. Simon Janssen), Roel Janssen ( 60. Labylle), Leemans ( 60. Touré), Seuntjens ( 46. Steijn), Van Bruggen ( 60. Linthorst), Van Crooij ( 46. Hazard), Mlapa ( 60. Wienhoven), Grot ( 60. Roemer).

9 Responses

 1. robbaan

  Mooi dat de aanwinsten het zo goed doen.
  Uit eerste hand gehoord. Tot nu toe 300 seizoenkaarten meer verkocht dan vergelijkbare periode vorig jaar.
  Het totaal zo verwacht men komt rond 3500 uit.

  1. VenloVVV

   De verkoop gaat inderdaad iets beter dan vorig jaar. Dat is heel mooi! Ik snap de kritiek van Marco Bogers ook niet helemaal want waarom zou de verkoop ineens stukken hoger liggen dan vorig jaar?

   1. Goodie

    Het is denk ik de vergelijking met andere clubs van ons kaliber. Vergelijk de SCC verkoop van pak ‘m beet De Graafschap, GAE of Emmen met die van ons en je ziet dat ze 2 a 3x zoveel verkocht hebben.

 2. chretien

  Hoe lang je dit vol? Als er echt geen groei in zit, dan kunnen we willen wat we willen, maar blijkbaar geen voldoende interesse, dan is de eerste divisie op de lange termijn het hoogst haalbare.
  Door de oneerlijke tv gelden verdeling, hoe is het in godsnaam mogelijk dat die geldverdeling zo oneerlijk is, werkt verdere inkomensverschillen in de hand….

 3. robbaan

  Kijk Emmen snap ik volkomen dat daar de interesse groot is.
  De Graafschap heeft altijd al een volle bak getrokken en ook GAE heeft een fanatiek publiek als ze in de eredivisie spelen. Ik heb al eerder gezegd, dat wij in Venlo ook in vergelijking met dit soort steden, veel te bieden hebben, waar mensen in Venlo redelijk wat geld aan uitgeven, zomerparkfeest, vastenaovund, Stereo Sunday, venloop, etc.etc. Bovendien is het op en neer naar de eredivisie en de eerder genoemde staat van de Koel er ook debet aan.

  1. chretien

   Onzin! Wij zijn niet het middelpunt van de aardbol! Overal hebben ze het hele jaar door feestjes. Wat het wel is weet ik helaas ook niet, maar dat clubs als Graafschap. Heerenveen, Heracles, PEC Zwolle uidelijk meer toeschouwers trekken dan VVV, is duidelijk.

   1. Goodie

    Het lijkt me ook niet dat deze activiteiten invloed hebben op de verkoop van scc. Andere steden hebbeb ook zo z’n activiteiten/festivals. Pak ’n Nijmegen en daar is zelfs meer te doen. Het enige wat ik me kan bedenken is dat VVV minder leeft dan we zelf hopen.

   2. Goodie

    En dat clubs de grotere clubs hier een grote rol spelen dan bv de achterhoek.

Leave a Reply