Maksi waarschuwt Oranje en kijkt uit naar wedstrijd

Op papier lijkt de voorwaarde van bondscoach Guus Hiddink om aan te blijven, zondag winnen van Letland, niet zo lastig. Het Baltische landje met zo’n 2 miljoen inwoners is de nummer 99 van de wereld en moet het doen met voetballers die in onder meer Rusland, Moldavië en Polen spelen.

Twee internationals in de selectie van bondscoach Marians Pahars hebben zelfs helemaal geen club. “Maar kansloos zijn we nooit”, zegt VVV Venlo-speler Vitalijs Maksimenko “Als Brazilië in de halve finale van het WK met 7-1 kan verliezen, is alles mogelijk. We proberen elke wedstrijd punten te halen om ons grote doel, kwalificatie voor het EK, te verwezenlijken.”

De Venlose Let denkt dat zijn land tegen het geplaagde Oranje voor een stunt kan zorgen. “Ik ben wel een beetje verbaasd door de resultaten van Nederland. Jullie hebben een geweldig team, met grote spelers en een grote coach. Ik snap niet waarom het zo slecht gaat. Nederland zal ongetwijfeld extra gemotiveerd zijn om ons wél te verslaan. De druk ligt bij Oranje, iedereen verwacht dat jullie winnen, maar wij gaan ons best doen dat te voorkomen.”

Bron: Telegraaf

Venlose Let kijkt uit naar sterren Oranje
Vitalijs Maksimenko staat normaal gesproken tegenover spitsen uit de Jupiler League, maar zondag moet de Letse verdediger het opnemen tegen Robin van Persie en Klaas-Jan Huntelaar van het Nederlands elftal. ‘Ik speel niet zo vaak tegen echte sterren. Het is leuk om ons eens te vergelijken met een topland als Nederland’, zegt de 23-jarige international, die als tiener idolaat was van Edgar Davids.

Op advies van Sami Hyypiä, zijn Finse trainer bij Brighton & Hove Albion, besloot Maksimenko zich afgelopen zomer te laten verhuren aan VVV-Venlo. ‘Hyypiä heeft zelf in Nederland gespeeld, hij adviseerde me hierheen te gaan om een betere voetballer te worden. Voorlopig zit ik tot januari op huurbasis bij VVV.’

Een blessure zorgde er echter voor dat ‘Maksi’, zoals hij wordt genoemd, nog weinig in het geel-zwart heeft gespeeld. ‘Ik ben net hersteld en train hard om weer topfit te worden. Als Letland me nodig heeft, kan ik tegen Oranje meedoen. Maar de bondscoach beslist.’

Bron: AD
Foto © Futbols

2 Responses

  1. Pingback : Maksi waarschuwt Oranje en kijkt uit naar wedstrijd - VVV Venlo

  2. Pingback : 2millennium

Leave a Reply