Maksi ziet Letland geslacht worden en Travis Cooper scoort voor Australië

Het interland weekend zit er bijna op. Voor VVV-Venlo werden Niki Mäenpää, Vitālijs Maksimenko en Travis Cooper(U-22) geselecteerd om hun land te vertegenwoordigen. Nadat Finland in actie kwam waarbij onze keeper 90 minuten lang op de bank zat, speelde Maksi en Travis Cooper vandaag hun interlands.

Maksi
Letland nam het vanavond op tegen ons Nederlands elftal. Het was een beladen wedstrijd voor Nederland. Bij punt verlies zou bondscoach Guus Hiddink opstappen. Een echte wedstrijd werd het echter niet. Na 2 minuten schoot Ibrahim Affelay al eens op de paal en dit gaf meteen aan wat voor wedstrijd het ging worden. Het Nederlands elftal kwam al na 5 minuten met 1-0 op voorsprong door een kopbal van Van Persie. Hierna volgde een wervelstorm waardoor het Lets elftal de zesklapper van Nederland niet kon voorkomen. Onze centrale verdediger Vitālijs Maksimenko zat 90 minuten lang op de bank.

Letland staat door het verlies tegen Nederland op de 5de plek in groep A met 2 punten uit 4 wedstrijden.

Travis Cooper
Australië U-22 speelt in het Chinese Wuhan van 14 t/m 18 november een U22-toernooi in de aanloop naar de kwalificatie voor de Olympische spelen van 2016. De Australische spits speelde afgelopen vrijdag al een kwartiertje mee voor de De Olyroos (het Olympisch team van Australië) tegen Brazilië (2-2). Vandaag speelde het Olympisch elftal van Australië hun tweede wedstrijd tegen het gastland China U-22. De VVV spits stond dit keer in de basis en bekroonde deze basisplek met een doelpunt. Australië kwam al snel met 1-0 achter. Travis Cooper kopte de 1-1 gelijkmaker binnen. Australië ging echter hard onderuit met 3-1. De Olyroos spelen aankomende dinsdag hun laatste wedstrijd tegen Zuid Korea U-22.

Gelukkig is de interland break weer afgelopen en kunnen we ons weer richten op VVV-Venlo.

Foto © Futbols

Leave a Reply