Marc van Hintum nieuwe scout van VVV-Venlo

Marc van Hintum wordt met ingang van 1 juni 2021 scout van VVV-Venlo. De 53-jarige oud-speler van TOP Oss, Helmond Sport, Willem II, Vitesse, Hannover 96 en RKC Waalwijk, tekent bij de Venlose club een tweejarige overeenkomst.

Van Hintum, die tot acht caps in Oranje reikte, werd na zijn actieve carrière in 2005 technisch directeur bij Vitesse. Hij was vervolgens assistent-trainer van Theo Bos bij Polonia Warschau en ging daarna als Technisch Directeur aan de slag bij Willem II.

In 2014 keerde Van Hintum terug bij Vitesse. Hij was daar wisselend Hoofd Scouting en Technisch Directeur. Hij werd bij de Gelderse Eredivisionist tevens tot tweemaal toe bereid gevonden de directeurspost over te nemen.

Marc van Hintum over zijn aanstelling in Venlo: “Ik heb in de afgelopen periode uitgebreid contact gehad met Marco Bogers, Stan Valckx en Jos Luhukay. Die laatste kende ik overigens al wat langer. Ik heb nog samen met hem bij RKC Waalwijk gespeeld. De toekomstplannen die VVV-Venlo heeft op technisch gebied, spreken mij aan. Ik heb dan ook, ondanks de degradatie, de bewuste keuze gemaakt om voor VVV-Venlo aan de slag te gaan. Een nieuwe uitdaging waar ik enorm veel zin in heb.”

Technisch Manager Stan Valckx: “Met Marc halen we een scout binnen met veel ervaring, een goede kijk op spelers en een uitgebreid netwerk in binnen- en buitenland. Hij heeft bij Vitesse en Willem II de nodige ervaring opgedaan en die ervaring gaat hij nu inzetten om samen met Jos Luhukay en mezelf het team samen te stellen voor het seizoen 2021-2022 en het scoutingbeleid verder vorm te geven.”

Valckx voegt daaraan toe: “We hebben, naast de komst van Marc, de intentie om ons scoutingapparaat verder uit te breiden en te versterken met enkele oud-spelers én jeugdtrainers. Op die manier willen we een stevige basis creëren die ervoor gaat zorgen dat we onze selectie de aankomende jaren gedegen en kwalitatief kunnen versterken. De aanstelling van Marc past in het nieuwe voetbaltechnisch beleidsplan dat de afgelopen weken is opgesteld.”

64 Responses

 1. Dat klinkt zeker goed, iedereen hier is er nu ook wel achter hoop ik dat Valckx etc heus wel nadenken over wat er is misgegaan de afgelopen tijd en hoe je het roer om moet gooien zodat je niet alleen afhankelijk bent van de contacten van slechts 1 persoon. Daar hangt natuurlijk een prijskaartje aan, maar lijkt me wel het meest voor de hand liggend wil je een stabiele basis hebben om je selectie elk seizoen op het juiste niveau te krijgen…

 2. Ievel Knievel

  Dit lijkt mij een goede eerste stap, ook al kan ik van Hintum professioneel achter de schermen niet beoordelen. Het lijkt er wel op, zo op het eerste gezicht, dat het profiel klopt. Ook fijn om te lezen dat van Hintum ook graag wat meer in de luwte werkt.

  1. Ievel Knievel

   Eerste stap van velen, dat er nog inderdaad veel stapjes mogen volgen.

   Mocht VVV hier trouwens inderdaad wel eens meelezen:

   1) Top dat jullie nu seizoenskaarten verkopen!

   2) Probeer er wel op te letten dat je in een campange niet te negatief bent in je toon. De eerste alinea begint met de “zwarte dag en periode voor VVV”. Iets in mij zegt dat je beter vers en fris kan beginnen. Richting de toekomst werken. Het nieuwe seizoen. Dat we samen met de supporters een mooie club vormen en dat we (club en supporter) er alles aan gaan doen om de club vooruit te helpen. Ook zou ik in dat geval niet het woordje “weer” gebruiken, als in “weer vooruit helpen”, dat geeft ergens al een negatieve lading.

   1. supportertje

    Zou mooi zijn als de berg meeleest, echter zijn de opmerkingen hier geplaatst wel nuttig. Denk dat er toch via via er het een en ander te horen is op de kantoren. Gewoon doorgaan op deze weg dus, wie weet dringt er nog meer door.

  1. Ievel Knievel

   We willen toch veel seizoenskaarten verkopen of niet dan? Toch?

   Ik kan ook allemaal leule woordspelingen op jouw naam verzinnen, maar dat doe ik maar gewoon even niet.

   Deze kwazelaar maakt wel eens een puntje. Het lezen staat u vrij.

  2. supportertje

   Sommige mensen ergeren zich over zaken die andere mensen op deze site neer zetten. Maar iedereen mag dat. Er zijn ook mensen die zich ergeren aan allerlei opmerkingen die op deze site neer gezet worden. Maar iedereen mag dat. Maar wat moet de rest dan, het lezen en de schouders ophalen denk ik dan.

   1. clubman

    Laatste waarschuwing in het luchtledige?
    Gericht aan het adres van?
    Onder druk van?
    Gebaseerd op?

 3. RuiverCity

  Van verschillende mensen gehoord dat het verlengen van de seizoenkaart via de site wéér een crime is. Dit speelt ook al jaren. Daar begint ook al goodwill kweken…….

  1. supportertje

   Kan ook zijn dat te veel mensen tegelijk iets willen doen op de site, beetje overbelast misschien. Gelijk verlengd toen het kon en dat ging feilloos. Ook prettig dat de SZ van vorig jaar nu weer gebruikt kan worden, als je dezelfde plek hebt.

   1. Ievel Knievel

    Dat zou wel top zijn als de website overbelast is! Goed nieuws. Ik vond die 600 seizoenskaarten in een korte tijd ook al goed nieuws. Gaat de goede kant op. Prijzen zijn ook gewoon ok! Zeker geen rare prijzen!

    Misschien dat Ruiver wat oudere mensen gesproken heeft? Zou toch kunnen?

    Die zijn niet zo van het online gebeuren. Het desktopbestandje met de uitleg opent trouwens bij mij in Microsoft Edge ook niet lekker. Sommige mensen komen dan niet op het idee om het in een andere browser te proberen. Niet iedereen is even mediawijs. Zeker mensen op leeftijd niet. Kunnen zij ook niks aan doen.

  1. supportertje

   Dit kopte de Limburger vanmiddag.

   Een grondige evaluatie is nodig bij VVV, dat afgelopen seizoen roemloos uit de eredivisie degradeerde. De raad van commissarissen is daarvoor het aangewezen orgaan. Die raad bevat echter onvoldoende kritische massa om de clubleiding de maat te nemen.

   Dan ben ik toch benieuwd wie deze handschoen op gaat pakken. Want er moeten dingen veranderen. Er zijn duidelijk dingen niet goed gegaan, maar we horen of zien niets van VVV. Wat gaat nu de aanpak zijn, waar word op ingezet, waar willen ze naar toe werken. Inzet op eigen jeugd, en Nederlandse voetballers komt van de berg naar beneden gerold.

   Wel bijna gelijk de discussie over de Koel opstarten na de degradatie, terwijl drie jaar geleden men het er wel over eens was dat de Koel een grondige renovatie zou krijgen, waar ikzelf trouwens nog steeds een groot voorstander ben.

   Maar nog belangrijker vind ik de communicatie naar de supporters en fans toe. Laat eens wat weten aan ons VVV, waar jullie mee bezig zijn. SZ verlengen en wat extra vragen vind ik geen probleem. Maar voor de rest worden we in het ongewisse gelaten. Iets wat onnodig is, en heel makkelijk opgelost kan worden. Want ik krijg toch echt het gevoel dat we als supporters en fans er maar een beetje zijdelings bij hangen.

   1. supportertje

    Dit vind ik dan trouwens wel weer netjes van VVV,

    En oh ja, volledig risicoloos: per wedstrijd die je mist omdat VVV-Venlo vanwege het Coronavirus géén publiek mag toelaten in De Koel, ontvang je 1/19e van het aankoopbedrag van je seizoenkaart retour op jouw bankrekening.

    Dit dan bij de aanschaf van een nieuwe SZ kaart. Maar ook dat zou ik ze nog gunnen voor een betere communicatie met ons.

   2. Ievel Knievel

    Tja, dan zou ik maar niet weer zeggen dat ik zo iets al een tijdje geleden min of meer waarnam, want dan vinden mensen me weer een betweter of zoiets. Excuus daarvoor 😀 Overigens vind ik wel dat we over 2 weken niet steeds weer oude koeien uit de sloot moeten halen. We moeten met ons allen naar voren toe.

    De Raad van Comissarissen mag ook fouten maken en mag ook aan zichzelf werken. Net als iedereen dat mag. Je moet dan wel laten zien dat je anders en beter wil. Het lijkt me goed als VVV niet een club wordt waarbij iedereen met het hoofd op het hakblok moet, maar dat iedereen in het belang van de club handelt en soms uit zichzelf een stap opzij doet of soms een andere positie aanneemt.

    Over de renovatie vd Koel. Het blijft vreemd dat een plan zo erg uitgewerkt is dat je al aan een halve fase begonnen bent, en je dan toch het project gaat stoppen (waar je al in aan het investeren bent). Een gerenoveerde Koel kan. Ook voor veel minder geld . Je kan ook onderdelen van het oorspronkelijke plan weglaten en je vooral focussen op het hoog nodigste en het plan nog gefaseerder uitvoeren..

    Om wat voorbeelden te noemen. O kan verder uitgerekt worden met een extra ring. Die extra ring kan je ook achter de huidige O bouwen, terwijl je het huidige dak nog laat zitten en de tribune zoals die nu is nog gewoon kan blijven gebruiken (in de bouw kan men tegenwoordig best makkelijk om gebruikers en evt. publiek heen werken). In een seizoen later zou je dan ook bijv. tijdelijk even die tribune zonder dak kunnen hebben (zoals bij AZ) en een seizoen later pas daar het dak plaatsen. Je kan dan die renovatie uitsmeren over 3 seizoenen. Wat de renovatie van O extra duur maakt is vooral de brug die gebouwd moet worden voor een boveningang van de tribune. Zo’n brug zou je ook echt pas jaren later kunnen verwezenlijken als het je als club meer voor de wind gaat,

    Verder heeft prioriteit: skyboxes op de ring (iets verhoogd vanwege de zichtlijnen). Dit vanwege je inkomsten. Ook dit kan je gefaseerd over 2/ 2,5/ 3 seizoenen doen. Eerst VN dan VW. Skyboxes kunnen gewoon tijdelijke flexunits zijn. Die zijn tegenwoordig zo luxe. Niet meer van vaste bouw te onderscheiden. Hierbij zijn vooral stroom en wateraansluitingen belangrijk. Met dit voorwerk zou je wel aanstaand seizoen al kunnen beginnen. Op het deel waar je nog niet aan de slag gaat zou je (bijv. via Neptunus) tijdelijke-tijdelijke skyboxes kunnen plaatsen. Zie: https://www.neptunus.eu/referenties/waregem-koerse/

    Dan houden we nog over: nieuwe dakconstructie op Z. Dit zou dus echt verplaatst kunnen worden na over 5 seizoenen. Hopelijk zitten we dan weer in ons 2e seizoen eredivisie.

    Om je capaciteit extra uit te breiden is het wellicht zaak als VVV werk te maken van meer tribunevakken die omgebouwd zouden kunnen worden naar sta-vak (bijv. Z1 en Z2 die dan dezelfde ingang als O kunnen krijgen). Dit zou ook kunnen gebeuren met VN 5 en VN 4, die dan ook een ingang via O kunnen krijgen. Want ik weet dat looproutes en eigen ingangen voor sta-tribunes het punt zijn en dat je in overleg moet met de KNVB en de Veiligheidsregio; en dat je vergunningen rond moet zien te krijgen. Het lijkt me wel zaak om als VVV hier echter achteraan en bovenop te zitten. het gaat over de groei van de club. het is fijn als de gemeente Venlo op dit soort vlakken inderdaad goed en grondig meewerkt

    In alle 4 de hoeken van het stadion zouden ook skybox achtige constructies kunnen komen. Misschien wel van 2 verdiepingen ( boxes boven op elkaar).

    Blijft alleen over de Maastribune. Gewoon pas over 7,5-10 jaar iets aan doen. Dakconstructie eerst bijv. en dan pas de rest.

    Ook moet niet alleen aan het stadion en capaciteit gewerkt worden, maar ook aan de letterlijke fysieke bezetting. Trek pubers je club en stadion in> Dat is nu nodig. Zij zijn degenen die in de toekomst de tribunes moeten bevolken. Werk aan speciale acties en geef die pubers speciale eigen vakken, verspreid over het stadion. Op meerdere plekken tegelijk dus. De vakken die niet verkopen bijv.?

    Over commerciële invullingen heb ik al eerder mijn licht laten schijnen.

   3. Grad

    De Limburger plaats wel een kritisch artikel, maar dat Giakoumakis genomineerd is voor eredivisie speler van het jaar heeft voor hun schijnbaar geen publiciteitswaarde. De nominatie van Ultee als trainer van het jaar, daarintegen wel.

 4. Ievel Knievel

  Tja Grad. Ook dat zijn we inmiddels wel gewend van de Limburger. Ik ben dat opgehemel van Ultee al net zo beu (ok, hij heeft zeker wat gepresteerd in vergelijk met Hofland, maar misschien is dat niet zo’n kunst, het spel was nog steeds niet fanatstisch en hij loopt naast zijn schoenen), als dat ik het constante opgehemel en de constante overdreven aandacht voor een (vrij ondermaats presterend) Emmen beu ben.

  1. Grad

   Komt doordat Fortuna een echte clubwatcher heeft in de persoon van Tim Geurts, een clubman die goed geïnformeerd is, korte lijntjes heeft en bijna alle ins- en outs van zijn club weet.
   VVV moet het doen met Hans Straus, die geen echte binding heeft met de club en alleen plichtmatig zijn werk doe. Bovendien is het geen echte voetbalman, maar gaat eigenlijk zijn voorkeur uit naar de autosport, doch hiervoor hebben ze al Ivo op den Camp en is hij stand-in. Wat betreft de korte lijntjes en de ins- en outs van VVV maakt hij/DDL gebruik van/roept de hulp in van de freelancer Qasim Hakim.

   1. Ievel Knievel

    Vraagje. Waarom is Hans Straus dan Clubwatcher?

    Ik begrijp sowieso niet dat mensen in Noord-Limburg die gruwelijke Limburger lezen.

    Ik ben dat hautaine neergekijk van sommige Zuid-Limburgers eigenlijk wel heel erg beu. Misschien moeten ze eens hun eigen issues gaan fixen.

    Maastricht, tja MVV, nee I say more? Die presteren gewoon altijd ondermaats. Maatsrich is zonder alle hoogopgeleide expats en buitenlandse studenten en universiteits- medewerkers weinig meer dan Venlo, wel iets meer wellicht. Ok, het is een monumentale provinciestad met oude gebouwen en het is er zeker bourgondisch goed toeven met een goed cultureel aanbod, maar het is ook een stad waar de kloof tussen arm en rijk gigantisch is en de problemen in de achterstandswijken enorm zijn. Zulke armoede zie je zelden in NL. Ook hebben ze daar meer PVV-stemmers en Forum-stemmers dan bij ons, lopen er onder de locals veel rascisten en gele hesjes rond en wordt de stad verder bevolkt door drugsrunners uit Luik.

    In de rest van Zuid-Limburg zijn de problemen met werkloosheid, leegstand, criminaliteit, drugsgebruik, analfabetisme gigantisch (en ik vergeet nog wat problemen te benoemen).

    Fortuna heeft een oplevinkje, vooral vanwege hun Turkse geldschieter. Laten we niet vergeten dat ze een paar jaar terug toevallig zijn gepromoveerd en laten we die omgang met Oliseh maar niet vergeten. Zonder de Turk ontbreekt het Fortuna echt aan een stabiele basis. Die club kan zomaar weer instorten. (En ze zitten al sinds 2000 in een half-af stadion, wat echt de sfeer van een parkeergarage heeft.

    Over Roda zullen we het verder niet hebben, want alle luf van meerdere decennia is nu al meermaals in hun gezicht ontploft. Veel woorden weinig wol.

    Ook in Venlo zijn er problemen met de geletterdheid van de bevolking en ook wij hebben als grensstad te maken met criminaliteit achter de schermen, maar verder ligt Venlo er in verhouding best goed verzorgd bij. Is er in Venlo ook wel degelijk een relatief grote middenklasse aanwezig en is er zelfs een relatief redelijke bovenlaag die erg goed verdiend, zie alle villawijken die Venlo rijk is. Op economisch gebied is de regio Venlo 1 vd krachtige motoren in het land. Het is wel een probleem dat een flink deel vd bevolking daar niet van mee profiteert. Het Venlose verenigings en culturele leven doet het voor een heel erg groot deel op eigen kracht. Voor geld dat ze bij de provincie los peuteren moeten ze heel hard hun best doen, maar in bijna alles presteren ze met die kracht en op creatieve wijze veel en veel beter dan de Zuid-Limburgse soort- en branchegenoten.

    Onze club VVV doet het ook vooral op eigen kracht en ze zijn daarmee een aantal jaar zelfs de nummer 1 club van Limburg geweest. In alle bescheidenheid. Soms met lagere budgetten.

    Laten we gewoon kappen met die flutkrant. Misschien moet er weer een dagblad voor Noord-Limburg verschijnen. Desnoods alleen virtueel. Dan kunnen we tenminste de abonnementen stop zetten.

   2. Grad

    Het antwoord op de vraag waarom Hans Straus clubwatcher is, omdat men niemand anders op de sportredactie heeft, die dit wil en/of kan doen.
    In het verre verleden (t/m 2012) deed Peter Leijsten, iemand die wel binding met de club heeft, maar hij heeft gekozen voor een andere functie bij DDL

  1. Real VVV

   Potverdorie Ievel, daar heb je weer een mooie lap tekst gepend over racisme in Maastricht en wat al niet meer. Ik begrijp die afkeer tegen Zuid-Limburg en andere regio’s niet zo. 70% van de Linburgers woont onder Roermond, dus logisch dat die regio meer in het nieuws is dan Noord-Limburg.

   Verder is Noord-Limburg echt geen groeimotor van Nederland. Het is onrespectvol gezegd een verzameling van bio-industrie en afschuwelijke logistieke magazijnen. De toegevoegde waarde voor Nederland is nihil. Het werk wordt verzet door een leger arbeidsmigranten met een dun laagje overhead van beter betaalde managers.
   Al met al een erg magere basis voor een betaald voetbalclub. Dan heeft Zuid-Limburg toch meer potentie.

   De discussies/betogen hier hebben steeds minder met VVV te maken helaas. Het zou leuk zijn als er eens wat nieuws komt ontrent een nieuwe speler of zo, dan kunnen we daar over gaan orakelen.

   1. Ievel Knievel

    Wat een zelfhaat. Verhuis aub. Wat is dat toch bij sommige Venlonaren, dat omlaaghalen van hun eigen stad? Wees ons wat trotser en kijk wat Venlo zelf allemaal te bieden heeft, zeker qua natuur en omgeving (Zeker aan de Venloos-Duitse en Arcense kant). De bio-industrie zit overigens vooral in Horst en omgeving. Dat is nog wel een eindje van Venlo vandaan. KM of 10.

    Dan over die blokkendozen, ik vind ze ook niet mooi, maar ze hebben wel doodsaaie akkers en weilanden vervangen (met name dus bio-industrie). het 1 is niet per sé beter dan het andere. Dat veel inwoners er niet van mee profiteren (sommigen worden er echter exorbitant rijk van, zoals onze eigen Hai en Nieuw en Oud Stalberg) zei ik al. Dat met de arbeidsmigranten problemen ontstaan is ook een feit. Dat wil niet zeggen dat er niks posities te melden is over Venlo (en ook VVV). Genoeg zelfs..

    Venlo is wel degelijk een groeimotor. Wel in de transport- en logsitieke sector en op food-gebied. = vaak stuivertje wisselen als logistieke hotspot met Tilburg/ Waalwijk.

    Als het hebt over culturele nalatenschap: kijk voor de grap eens even hoeveel acteer-/ presentatie- en met name filmtalent uit de regio komt. Uitzonderlijk zelfs. Binnen Limburg zijn we natuurlijk een erg muzikale regio.

    Volgens mij ging de post bij uitstek over VVV en het gebrek aan respect (eerder het tegenovergestelde) vanuit DDL (dat wil niet zeggen dat ze niet kritisch mogen berichten overigens).

    Ik werk zelf in Zuid-LImburg en ZIJ zijn over het algemeen erg disrespectvol over Venlo en omgeving. net als jijzelf eigenlijk. Ben als de god maar blij dat je niet in Sitttard-Geleen of nog erger, Parkstad woont. Ok, de omgeving is mooi, maar verder zijn het echt ghosttowns aan het worden, met sociaal-maatschappelijke problemen waar je u tegen zegt. In vergelijking daarmee is Venlo bijna het paradijs op aarde.

    Overigens, leuk dat 70% van de inwoners onder Roermond woont, ik zou daar niet zo blij mee zijn. Er is een stedelijke aglomeratie (Parkstad) met allebei bijbehorende problemen. Van de DSM wordt je ook al niet vrolijk (en het gevaar daarvan en de vervuiling).

    Daarnaast is Venlo nog altijd de 2e gemeente in de provincie en zowel historisch als qua uitstraling toch echt de 2e echte stad in de provincie. We hoeven onze eigen stad niet zo te kleineren. Vergeleken met veel andere plekken in Nederland is het er eigenlijk gewoon goed toeven. Ondanks de cheap ass duitsers in het weekend.

    Mbt te weinig nieuws over spelers tot nog toe ben ik het met je eens. Maar een andere regelmatige poster heeft mij geleerd nog even geduld te hebben.

   2. clubman

    Een erg muzikale regio… ik ga stuk…
    Zullen we het eens proberen met Ben Verdellen in de spits en Kwante Hippe het hart van de verdediging laten vormen?

   3. Koelie

    Reactie gericht @Ievel. De reply functie is niet meer bij elke post zichtbaar. Bug?

    Als je je hele leven in Venlo woont en nooit buiten de stadsgrens komt dan is het paradijs op aarde. Maar mensen die wel buiten de provinciegrenzen wonen weten het wel. Venlo is een groot dorp met stadsrechten en mag heel blij zijn dat het een betaald voetbalclub heeft, want verder er is niks te doen.

    Kom niet aan met de vele evenementen, die heb je in andere steden ook en nog meer. Het is des te triester dat VVV niet op handen wordt gedragen in de “stad” en regio. Qua industrie zijn er niet veel bedrijven die echte binding hebben met Venlo of die baat hebben bij lid worden van de VVV businessclub. Daar ga je het geld ook niet halen. Qua supporters ga je de vele gloryhunters in de regio niet meer overtuigen, die gaan naar PSV en BMG vanwege het “betere voetbal”. Met die kleine supportersschare en zonder overheidshulp doen we het relatief dan veel beter dan de overige Limburgse clubs. Dat wordt niet op waarde geschat.

    Daarom moet gewerkt moeten worden aan een nieuwe supporterslichting á la NAC met ‘een avondje’ VVV , waarbij wel er enig perspectief moet worden geboden. Dat we ons kunnen meten met de top eerste divisie en voetballen met strijd en passie. Om dat voor elkaar te krijgen is dit weer ideaal moment. Schoon schip maken en opnieuw bouwen. Het is heel erg triest dat er vanaf 2017 niets aan gedaan is.

   4. Ievel Knievel

    Wazel hier weer. Waarschuwing: ik ga een lange reactie typen aan Koelie. Wil je het niet lezen, doe het dan maar niet.

    @ Koelie “Als je je hele leven in Venlo woont en nooit buiten de stadsgrens komt dan….”

    Ik heb al zoveel plekken gewoond en ben het echt niet met je eens. Hangt er maar net vanaf met wat je Venlo vergelijkt. Ik heb in Nijmegen, Utrecht, Amsterdam, en grotere steden in Brabant gewoond. Dat zijn veel grotere steden en niet te vergelijken, maar ook daar kan je genoeg op-en aanmerkingen plaatsen als je er wat langer rondloopt. De dieptepunten in die steden overtreffen Venlo dan weer vaak in het kwadraat.

    Venlo is qua grootte gewoon een prima stad; het heeft gewoon goede voorzieningen, ligt dus mooi in het groen (aan de Duitse kant en richting Nooden en Zuiden aan de Oost-kant van de Maas) en kent ook genoeg mooie woonbuurten. Natuurlijk zijn er verbeterpunten genoeg. Die zie ik ook. Maar ook dat is Venlo. Je ziet de potentie, die wordt er echter nog niet uitgehaald. Maar wat niet is kan zeker nog komen. Zeker met jonge en frisse energie en een drive.
    Ik zei niet dat het een paradijs op aarde is, ik zei dat het vergeleken met regio Sittard-Geleen en Parkstad een paradijs op aarde is en dan vooral gelet op alle sociaal maatschappelijke problemen die ze daar kennen. Ik ga niet Venlo DE stad noemen op basis van de evenementen. Venlo hoeft zich wat mij betreft echt niet te profileren als de beste stad in whatever. Als er het er maar aangenaam toeven is. Een goed bewaard geheim. Overigens valt of staat het Venlo aantrekkelijk vinden wel met de sociale klasse waar je toe behoort. Dat moet ik inderdaad wel bevestigen ja. Maar ook dat is in veel andere steden niet anders.

    Venlo is gewoon een Doetichem, een Helmond (=al groter), een Schiedam, een Assen/ Emmen, een Veenendaal, een Ede, een Roosendaal, een Zaanstad (=ook al groter). Vergeleken met al deze genoemde steden is Venlo aantrekkelijker, mooier, ligt het mooier en heeft een beter voorzieningen niveau. En we hebben een fatsoenlijke voetbalclub (hebben al die steden niet). Venlo ligt internationaal superaantrekkelijk zo tussen Eindhoven en Düsseldorf in. Europees gezien belangrijke plekken.

    Veel Venlonaren ontvluchten Venlo in hun jonge jaren om er ergens na hun 35e achter te komen dat Venlo een prima stedje is en dan komen ze ook vaak weer terug. Dan hebben ze ook de problemen leren kennen buiten Venlo. Dan zie ze dat Venlo rustig is, in het groen ligt en redelijk goed bereikbaar is en dat ze hun roots missen. Niks mis mee. Ook deze mensen kan VVV (terug) winnen.

    Wat is er triest aan dat Venlo op handen wordt gedragen in de stad en de regio? Ook daar ben ik het trouwens niet mee eens. Venlonaren noälen wat af over hun eigen stad (intern), maar zijn chauvinistisch naar buiten toen. En in sommige dorpen moeten ze echt niet zoveel van Venlo hebben (op basis van allemaal vooroordelen die jij ook beschrijft). Dat kan juist allemaal beter en beter. Venlo zou juist bij uitstek de centrumgemeente kunnen zijn waar ook de jongeren uit de regio voor het eerst op zichzelf gaan wonen en waar ze gebruik maken van het uitgaansleven. Waar ze voor het eerst op eigen benen staan en proeven van vrijheid. Dat kan allemaal beter en beter.

    In de categorie jongeren van 12 t/m 26 (of 35) is er een enorme doelgroep voor VVV te winnen. Deze “nieuwe” supporters (of ze zijn ooit vroeger met de pap mee geweest), neemt niet echt een ballast uit het verleden mee.

    Venlo verandert trouwens in een sneltrein vaart. Het aantal inwoners groeit ook. Juist ook door mensen die vanuit de Randstad weer terugkeren naar hun stad (Randstad wordt in hoge mate onbetaalbaar en onleefbaar) (Of mensen uit de regio Nijmegen of Eindhoven die terugkeren). Die nemen een boost energie mee. Ook vestigen steeds meer Europeanen zich hier vanwege werk of studie. Die veranderen de stad. Het is niet alleen maar kommer en kwel gelet op drugstoerisme, drugssector of laagopgeleidde immigranten hoor.

    Ook hier is een groeimarkt voor Venlo te vinden, nieuwe (buitenlandse) inwoners. Die nemen geen ballast uit het verleden mee.

    Je ziet bijv. al aan de huizenprijzen dat Venlo de afgelopen 5 jaar ineens een erg aantrekkelijke stad is geworden om te wonen. De prijzen worden echt opgedreven tot door het plafond.

    “Qua industrie zijn er niet veel bedrijven die echte binding hebben met Venlo of die baat hebben bij lid worden van de VVV businessclub. Daar ga je het geld ook niet halen”
    Ook niet mee eens. Genoeg bedrijven die binding zoeken met de regio waar ze zich vestigen. Soms hebben ze even een opstartperiode nodig. geef ze ook die tijd (zag je ook bij VidaXL). Heeft er ook mee te maken of hoogeplaatste managers zich zelf vestigen in de regio. Ook dit gebeurd vaker. Zeker als de regio zelf aantrekkelijker wordt. Volgens mij is de busienessclub ook gegroeid de afgelopen 15 jaar. Je moet niet denken dat een Emmen nou zo gesteund wordt hoor. Dat zijn een paar ondernemers die gelieerd zijn aan de voorzitter. Is die weg, stort het kaartenhuis in elkaar.

    “Qua supporters ga je de vele gloryhunters in de regio….”
    Die gloryhunters bij PSV en BMG> Dat zijn mensen en met name mannen van boven de 40/45 die naar PSV en BMG trekken. Waarschijnlijk afhakers bij VVV na de succesvolle jaren tachtig. Onder de 40/45 is er een wereld te winnen. Met om en nabij de 300.000 inwoners in de grotere regio, zou je toch echt gewoon wel 6500-8500 toeschouwers gemiddeld kunnen trekken. Met uitschieters richting 10.000 bij individuele wedstrijden. Met 6500 zou er 1 op de 46 mensen naar VVV gaan en bji 8500 1 op de 35. Dat zou toch een haalbare kaart moeten zijn. Bij succes kan je gewoon 12.000 man het stadion in krijgen, heeft het verleden uitgewezen.

    “Met die kleine supportersschare en zonder overheidshulp doen we het relatief veel beter”
    Volledig mee eens. Niet alleen beter dan de clubs in Limburg, maar veel beter dan veel clubs in het land ook. Zijn we het toch niet helemaal met elkaar oneens.

    Excuus voor de lange reactie, maar ik denk toch echt dat ik het niet scheef zie.

   5. Ievel Knievel

    @ Koelie En ik bedoelde met “Wazel” mijn nieuwe nick. Ik vind doorgaans niet dat jij wazel scrhijft. Ik ben het wel vaak met je eens; alleen nu even niet, moge dat duidelijk zijn. Gegroet 😉

 5. OooLGooO

  Er zal nu geen geld voor versterkingen zijn. Wellicht dat vvv het EK afwacht, hoopt dat Giakoumakis het daar leuk doet en voor 6 a 10 miljoen verkocht wordt. Met een klein deel daarvan haal je leuke jonge talenten op in Nederland aangevuld met ervaring die wellicht dan makkelijker te binden zijn….

 6. OooLGooO

  Jij mag dat zeker onzin vinden.

  Dat vvv nu geen geld te besteden heeft is geen geheim, geen onzin dus.
  Dat vvv op een zo hoog mogelijke transfer mikt voor Giakoumakis is geen geheim, geen onzin dus. Dat een evt. leuk EK voor hem zijn transferwaarde omhoog brengt, in de spotlights zet is een gegeven, geen onzin dus. Natuurlijk moet hij het zelf waarmaken.

  Enige wat ik aangeef is dat vvv WELLICHT gokt op deze inkomstenbron, dat mag jij zeker onzin vinden, ik zie het meer als bedrijfsvoering.
  VVV geeft aan zich te richten op jong talent en de Nederlandse markt en die spelers zijn niet allemaal voor niets te krijgen, dan moet je m.i. eerst kapitaal verkopen.Vreemd als je dat onzin vind. Zelf kan ik ook geen auto kopen als ik geen geld heb.

 7. RuiverCity

  Bij VVV is het een hap-snap-beleid.

  Eerst Nigerianen en Japanners, vervolgens kwamen er tig Duitsers. Vorig seizoen moest er ineens een dosis ervaring komen. We hebben gezien wat dat op heeft geleverd (Swinkels, John, etc.). Nu, noodgedwongen, inzetten op de eigen jeugd. Ik zie geen enkele speler uit de jeugd die een toegevoegde waarde heeft om VVV naar een hoger plan te trekken.
  Ook daar worden verkeerde keuzes gemaakt door iele, fysiek zwakke spelers te scouten.

  De KKD vraagt vooral fysiek sterke spelers met het nodige loopvermogen! Een Danny Post komt daar het best tot zijn recht als aanjager, stoorzender en leider van het elftal. Maar néé laten we die vooral van de hand doen en volgens sommige forumleden ook nog voor een spotprijsje! En dan gaan vragen voor een donatie……..pfft.

   1. clubman

    Maar kritiek leveren achter is vrij makkelijk. Een oplossing aandragen zal moeilijker zijn.
    Op welke criteria moet VVV nieuwe spelers selecteren?

    (Wazel Kwazel aub deze vraag negeren anders krijgen we lasogen van de lappen inhoudsloze tekst)

   2. Ievel Knievel

    Det bepaols dich neet jung.

    En…..messchien mos-se eine lasbril opzette dan, ofozë-iets.

    Doaneave…

    Hilarisch dat deze kritiek van het heerschap Clubman een aantal weken gelee niet gegeven mocht worden en nu is hij het er mee eens. Het moet niet gekker worden. Ik lach een beetje hierom.
    https://www.youtube.com/watch?v=Uz1Jwyxd4tE

    Even inhoudelijk. Onze eigen talenten zijn goed genoeg, mits aangevuld met subtoppers/ toppers (op KKD-niveau)>> op de as van het veld (spits, mid-mid, CV en keep). Daarmee moeten we gewoon top 10 kunnen spelen en ook voor de plek 7 of 8 kunnen spelen. Meedoen aan play offs is genoeg het eerste jaar. Misschien zit het mee en doen we het nog beter, maar het kan altijd tegen zitten zo’n eerste jaar.

    Ik moet dan altijd denken aan het jaar na de ere-divisie (het jaar nadat Frans Köver ontslagen werd). Toen zouden we het ook wel even gaan doen in de eerste divisie. Toen hadden we nog een vrij aardige selectie ook, volgens mij waren we rond de herfst al afgezakt richting de middenmoot als ik het goed heb. De club en de selectie hebben even rustig vaarwater nodig. Daarna kan je bouwen.

   3. RuiverCity

    Eén oplossing was een scoutingsapparaat in de KKD en 2de divisie. Lopen betere spelers rond dan VVV het afgelopen seizoen in de selectie had. Géén spelers meer die op het einde van hun carrière zijn. Afgelopen twee seizoenen ook een blunder van de eerste orde.
    Dekker die opbouwend enorm zwak is door een gebrek aan techniek en het spelletje totaal niet ziet.

    De jeugdspelers zie ik het echt niet in: met als voorbeeld Bastiaans en Simon Janssen. Wellicht goed genoeg voor een Panningen, Venray, Wittenhorst maar toch niet voor een bvo. Worden in elk duel om de bal weggezet.
    Roemer en Stan van Dijk nog voordeel van de twijfel.

  1. DeOtjes

   Die Nigerianen en Japanners kwamen uit de koker van Berden (iif de Japanners) Naast veel exposure voor VVV hebben ze ook wel wat gebracht. Voetballend en financieel. Helaas op de langere termijn te duur gebleken voor VVV. Daarnaast gingen meer clubs shoppen in Japan en kreeg Japan zelf een competitie dus dat werkte ook door op de prijs.

   Dan moet je doorschakelen. Ik weet niet of KKD spelers te duur zijn. Maar met het binnenhalen van Duitsers haal je ook supporters uit het grensgebied binnen. Ook sportief heeft het VVV geen windeieren gelegd.

   Dit seizoen idd gegokt op ervaring. Proberen nog slimmer te zijn dan de rest. Dat is gruwelijk mislukt. Maar vooraf bezien hadden ze zich ook moeten realiseren dat oude spelers nauwelijks marktwaarde vertegenwoordigen. Eigenlijk het enige waar VVV de financiele klappers kan maken. Al kun je er geen structureel beleid op voeren, toch kan zo een eenmalige impuls toch zorgen voor financiele rust. Mits je de winst uitstrijkt over meerdere periodes of belegt in zaken waardoor je structureel geld binnenhaalt.

   Met alleen fysieke spelers kom je er niet.

 8. FC VVV03

  Griekenland doet niet eens mee aan het EK😂 voor de rest klopt het verhaal wel. Zou wel vreemd zijn als VVV tot na het ek wacht op eventuele inkomsten. Het EK is halverwege Juli afgelopen en de competitie begint al begin Augustus.

 9. Ievel Knievel

  Wazel meldt zich nog even aan het front. Jammer dat ik mijn nick niet ga aanpassen 😉

  https://www.vi.nl/nieuws/stunt-fc-volendam-cambuur-zonder-topscorer-muhren-naar-de-eredivisie

  Werd een aantal weekjes geleden hier nog onmogelijk gehouden dat Mühren richting KKD zou vertrekken. Kennelijk acht hij zichzelf niet goed genoeg voor de ere-divisie en wil hij succesvol zijn carrière afbouwen en afsluiten (en het helpt natuurlijk om dat in zijn geliefde thuishaven te doen).

  Kortom, de wonderen zijn de wereld niet uit in de wereld van de voetballerij. Alles kan bijna. Gewoon met spelers gaan praten dus VVV. Ook mensen die op papier onhaalbaar zijn. Genoeg voetballers die wel voor een goed verhaal kiezen. Zeker diegenen die echt van het spelletje houden. Het tegenovergestelde kan ook. Cambuur is net na de promotie nu al een aantal van zijn basisspelers kwijt geraakt. 2 aan medepromovendus Go Ahead zelfs. Zou je toch niet bij voorbaat verwachten.

  1. VeniVidiVici

   Wel het hele verhaal vertalen he Ievel. Muhren kiest voor Volendam omdat ie daar ooit begonnen is. Hij is straks 35 jaar!! als ie einde contract is als spits en daarna krijgt ie een rol binnen hun organisatie. Ik snap heel goed dat Muhren hier voor kiest nu. Maar zouden wij dat als VVV willen? Absoluut niet, dus het zou voor VVV inderdaad een kansloze missie zijn geweest om hem van Cambuur los te weken en naar de KKD te halen. Je roept veel, het ontbreekt alleen vaak aan realiteitsvisie in mijn ogen.

   1. Ievel Knievel

    Nog altijd beter veel woorden gebruiken dan op basis van aannames en selectief shoppen je punt proberen te maken. Ik zeg juist dat hij voor Volendam kiest omdat hij daar begonnen is en daar vandaan komt: “thuishaven”. Leuke woordspeling al zeg ik het zelf》 Volendam, de “heen en weer”.

    Ik reageer even puur op het punt dat hij zogenaamd voor de KKD niet haalbaar zou zijn, omdat Twente en FC Utrecht achter hem aanzaten. Hij wil zelf graag in de juup ballen en kiest voor het verhaal. Dat was mijn punt. En ook dus voor “na zijn carriere”.

    Of wij Mühren moeten willen? Dat is niet aan mij om te bepalen. Van de andere kant, waarom zou je niet een bijna gegarandeerde goaltjesdief aan je willen binden?

    Er is een categorie spelers die eerder voor het verhaal kiezen dan voor het geld. Ook al is geld belangrijk. Dat was mijn punt en blijft mijn punt.

    Ik haalde Mühren aan. Ik heb nergens gezegd dat Mühren zo maar voor VVV had gekozen. Met Volendam concurreren was lastig geworden.

 10. clubman

  Geweldig leuke woordspeling inderdaad, heel Venlo en omstreken hangt aan je lippen. Behalve enorm veel verstand van voetbal én van de sociaal-economische situatie in Nederland en Limburg in het bijzonder, blijk je ook nog eens een begenadigd schrijver en wellicht poëet.
  Het talent druipt er vanaf. Chapeau!

  1. Ievel Knievel

   En wat is jouw toegevoegde waarde eigenlijk behalve anderen de maat nemen? Heb me uit jezelf nog nooit iets zinnigs over het beleid, over voetbaltechnische zaken of over het vergroten van het bereik van VVV horen zeggen of zien typen.

   Altijd alleen maar cynisch/ sarcastisch reageren op anderen. En als je mij betweterigheid verwijt, tussen de regels door doe je dus hetzelfde.

   Gaap dus. Next.

   Knap trouwens, al die zinnen en regels zonder iets te zeggen over het onderwerp of zonder inhoudelijk te reageren op een reactie. Ik lok tenminste wel reacties uit en tenminste zinnige bijdrages van anderen. Zelf kan je je overigens ook niet inhouden. Gespreksstof dus.

 11. Een telefoontje naar Denis Mahmudov zou niet verkeerd zijn. Die scoorde in de seizoenen dat hij KKD speelde altijd een doelpunt of 15, en gaf vorige week in een interview aan heel graag naar de KKD terug te komen.

  1. Ievel Knievel

   Of je zegt niets. Lekker inhoudelijk weer. Gaap. Ik begin mijn tekst letterlijk met de waarschuwing dat het een lange inhoudelijke reactie wordt. Na zin 1 had je het ook kunnen skippen. Heb je verder ook nog iets inhoudelijks te melden waarover je van mening kan en mag verschillen of eigenlijk niks?

   Misschien kan je met Clubman in een ander topic even lekker commentaar op alles en iedereen gaan geven. Zonder dat je ze kent trouwens. Maar goed mijn schrijfstijl zal wel bijster irritant zijn.

   Ooit geleerd dat als mensen fel op je reageren dat je dan vaak juist een puntje hebt. Anders kunnen ze net zo goed niet reageren. Fijne avond nog. Waarschiinlijk ben je in het echt best ok.

  2. Ievel Knievel

   En als je moe bent moet je naar bedje toe. Het is dan ook bija kinderbedtijd. Slaap zacht voor vannacht. Wel onder je VVV-dekbed he😉. En dromen over de goede spelers die Marc van Hintum allemaal gaat scouten ( o ja, dat was het topic).

   1. VeniVidiVici

    Ievel gefeliciteerd, je hebt op een site die over vvv gaat in een topic dat over de aanstelling van Marc van Hintum gaat, 32% van het aantal posts gedaan, waarvan 3x een reactie op je zelf. Ik hoop dat je hiermee voldoende aandacht hebt gekregen. Ik zal het aantal letters niet natellen want dan ga je boven de 50% vrees ik. Mag iets minder wat mij betreft, maar dat is mijn mening.

   2. Ievel Knievel

    Gaaaaaaaaap. Is het verboden om aanvullingen op jezelf te typen die je later te binnen schieten dan?

    Beter dan het gezapige: “we gaan weer eens allemaal spelers noemen die VVV moet halen, zonder enige kijk daarop”, volgens mij is er eigenlijk zelden een speler uit die lijstjes gehaald, alleen Dirk Jan Derksen schiet me te binnen eigenlijk.

 12. Oelie op zuid

  Ievel, ik ben al heel lang vvv supporter. Denk aan arie deñ oude, etc op de kraal. Ik ben vvv supporter in hart en nieren. Ik steun Stan en de rest van het bestuur. Ik ga er vanuit dat ze het beste voor hebben met ons VVVVke. Ik ben alleen moe aan het worden van ellelange lappe tekst. Ik waardeer iedere vvvsupporter en ieders mening. Nog een prettige en zonnige zaterdagavond. Ik hoop binnenkort weer fysiek naar de Koel te mogen gaan en een biertje te drinken met met mijn vrienden en collega’s vvvsupporters.

  1. De Koel

   Hij is nu eenmaal vol van zichzelf en hoort zichzelf daarom erg graag praten. Ik lees die lappen tekst niet eens meer. Van mij mag het maximaal aantal karakters per post drastisch teruggebracht worden. Bespaart me een hoop scrollen.

   1. Ievel Knievel

    Wat een inhoudsloze, hatelijk op de man gespeelde reactie. In mijn ogen veel ergerlijker dan lange teksten (teksten zijn vooral lang als je ze op een telefoon probeert te lezen trouwens).

    Vind je mijn teksten (te) lang?. Prima, mag je vinden. Je mag ze ook niet lezen. “Wat je vindt mag je hebben”.

    Maar wil je een beperking op lengte van posts? Mag ook. Maar misschien eerst eens wat respect voor je medemens, die je in levende lijven niet kent. Reageer ik soms zelf wat hatelijk, is dat vaak gewoon een reactie op op-de-man gespeelde reacties.

Leave a Reply