VVV-Venlo

Martin Samuelsen tot medio 2019 gehuurd van West Ham United

VVV-Venlo heeft weer toegeslagen op de transfermarkt. Martin Samuelsen wordt tot medio 2019 gehuurd van West Ham United. De jonge speler was echt gewild, maar door ons samenwerkingsverband met de club uit Londen zal hij het komende seizoen te zien zijn in het geel-zwart van VVV.

Martin Samuelsen is een aanvallende middenvelder die op verschillende plekken op het middenveld kan spelen. De 21-jarige Noor kwam in het verleden uit voor de jeugd van Manchester City, waarna hij terecht kwam in het hoogste jeugdelftal van West Ham United. Hij werd vervolgens uitgeleend aan Peterborough United, Blackburn Rovers, normaals Peterborough United en Burton Albion.  Daarnaast heeft hij ook diverse jeugd en A-interlands gespeeld.

In totaal speelde hij 79 wedstrijden op clubniveau, waarin hij 15 keer wist te scoren en 9 assist wist af te leveren.Hij speelde 35 jeugdinterlands voor de vertegenwoordigende elftallen van Noorwegen en mocht ook al twee keer meedoen met de senioren op het internationale niveau. Daaruit spreekt enige waardering voor de jonge middenvelder vanuit zijn thuisland.

Op de site van VVV-Venlo staat het volgende. Samuelsen is een creatieve aanvaller, die uitziet naar zijn verblijf in Venlo. “Voor mij is VVV-Venlo een club die prima past in mijn ontwikkeling. De Eredivisie is voor iedere jonge speler een stap in de juiste richting. Als je het in de Eredivisie goed doet, is dat goed voor je reputatie als voetballer.”

Ook Manager Voetbal Stan Valckx is tevreden met de komst van Samuelsen. “Hij is de creatieve man die we zochten in de aanval. Absoluut een groot talent die zijn kans bij VVV-Venlo moet gaan grijpen.” Samuelsen traint vandaag al voor het eerst mee met zijn nieuwe teamgenoten.

Hij is niet de enige nieuwe aanwinst van vandaag. Ook Peter van Ooijen werd vandaag gepresenteerd door de Venlonaren. Dit zijn positieve geluiden richting het begin van de competitie!

27 Responses

 1. lucien1978

  Vvv is er in alle opzichten sterker op geworden.

  Ik vrees een beetje voor Promes en Seuntjes.

  Opstelling.

  UNNERSTALL (v crooy)

  RUTTEN ( dekker) KUM (promes) ROSELER (v bruggen ,korkmaz) JANSSEN (labylle)

  POST (v bruggen) V OOIJEN (seuntjens) SUSIC ( seuntjes)

  GROT (samuelsen) MLAPA (seuntjens) SAMUELSEN (v ooijen )

  1. DeOtjes

   Kum kan ook rechtsback. Verdedigend sterker dan Rutten vind ik. En meer lengte. Dus handig als je echt een defensief blok moet neerzetten. Rutten en Dekker zijn wat meer aanvallend ingesteld. Rutten kan ook weer op het middenveld.

   Maar overall ben ik het met je eens. Individueel lijkt het sterker geworden. Nu hopen dat Steijn er eenzelfde collectief als vorig jaar van kan maken.

   1. Grad

    Tegen Wittenhorst speelde Kum in de 2e helft als rechtsback, maar dat bleek geen succes, was gewoon slecht.

 2. idderzienmeining

  Prima aanwinsten …. al is in mijn optiek het middenveld ietwat overbevolkt ?

  Post, Seuntjens, Opoku, Susic, Samuelsen, van Ooijen … maar evt ook nog van Bruggen en Rutten ….

  De aanwinsten van vandaag kunnen evt ook voorin spelen maar ik hoop toch écht dat er nog minimaal 1 échte aanvaller (Okita ?) bijkomt ?

  Maar voor de duidelijkheid: ik ben tevreden met deze aankopen ! We kunnen nu het middenveld tenminste per wedstrijd van de juiste impulsen voorzien EN gedurende de wedstrijd wisselen … vorig seizoen moesten moegestreden spelers noodgedwongen blijven staan

  Zin in de wedstrijd van vrijdag
  #bindrbeej

  1. Dond

   Hier sluit ik me volledig bij aan. Nu hopen op nog 1 echte vleugel aanvaller. (Okita? Of Gudmundsson huren van PSV?)
   Maar volgens de Socio Club VVV venlo = de selectie compleet (?)

 3. piehen

  Vvv heeft zich zsser goed versterkt veel meer kwaliteit in de groep, we hebben 3 spitsen Mlapa , Grot , Seuntjes en samumelsen is een rechtsbuiten , Grot kan het beste uit de voeten links voor , dit heb ik gezien in de oefen wedstrijden .
  Dit zijn nog geen testen , maar deze spelers brengen wel een schat aan ervaring mee van buitenlandse clubs , dit is veel waard voor VVV, er is met gezond verstand gekeken naar aanwinsten en niet om de groep als aanvulling te gebruiken.
  Voorhoede allen groter als 1.90 dus lengte genoeg met ook nog Roseler , Post .
  Susic is een zeer goede voetballer zeker een grote aanwinst , als hij begrijpt hoe Steyn wil spelen.

 4. roermond

  Is weer prima gedaon daobaove…hiel tevreeje met dees selectie, dink in de breidte en individueel sterker as veurig jaor…hoap det noo de naolers auk euver de streep getrokke waere en un seizoenkaart aanschaffe…zoedet we ze met zien alle nao veure kinne schrieuwe….come on venlo…forza vvv…???

 5. jurgen

  Ik zie dat die Samuelsen ook 1,89m is, Mlapa is groot, tevens Grot, zal de verleiding wel groot worden om bij een eventuele achterstand het z.g. “kick/ rush” te gaan spelen, we gaan ut zien. Genoeg vers bloed en ik denk dat de kwaliteit t.o.v. het vorig seizoen is toegenomen, ik durf het wel aan om te zeggen 3 punten in Tilburg.

 6. De Koel

  VVV kiest weer duidelijk voor kwaliteit boven kwantiteit. En daarom worden alleen spelers aangetrokken die op meerdere posities uit de voeten kunnen. Goed bezig Stan!

 7. Goodie

  Waar ik me eigenlijk een beetje over verbaas is het in de hemel prijzen van Samuelsen door VVV supporters. Zowel hier, social media en sites als vp. Het kan aan mij liggen maar ik heb deze jongen nog nooit zien spelen.

  1. Grad

   Dus omdat jij hem niet hebt zien spelen ben je verbaast over het in de hemel prijzen van Samuelsen door VVV-supporters. Deze supporters zijn positief gestemd omdat ze vertrouwen hebben in de keuze(s), die de techische/Valckx maakt en dat vertriuwen schijn jij hierin niet te hebben,

   1. Goodie

    Ik heb vertrouwen en makkelijk gaat het zeker niet worden. Maar om hem nu direct een goede speler te noemen… Ooit een wedstrijd van Burton Albion of Peterborough gezien?

   2. Grad

    Neen, dat hoeft ook niet want ik ben geen scout en ik heb niet de kwaliteit om een speler goed te kunnen beoordelen, jij misschien wel.
    Ik heb vertrouwen in de echnische staf/Valckx, zij hebben meer informatie over een speler, dan alleen maar naar een wedstrijd te gaan kijken.

   3. Goodie

    Dat is toch precies wat ik zeg? Waarschijnlijk heeft 90%, van de supporters hem nog nooit zien voetballen. Op basis van wat kunnen ze hem dan beoordelen als aanwinst?

   4. Grad

    Goed lezen is ook een kunst. Ik herhaal nu al voor de 3e maal, dat er supporters zijn die een speler beoordelen, of het een aanwinst, op bais van de informatie die de technische staf verstrekt en het vertrouwen,dat men in deze technische heeft.
    Er zijn ook supporters, die op basis van filmpjes op YouTube een bevestiging zoeken van hun oordeel, maar dat hoeft niet altijd maatgevend te zijn.
    Overigens heeft de technische staf al ruimschoots bewezen, dat ze weten wat een geschikte speler/aanwinst voor VVV is en in die gevallen waarvan blijkt dat ze niet geschikt of aanwinst is tijdig afscheid genomen, in enkele gevallen is dit pas in de winterstop gebeurd.

 8. RuiverCity

  Het zal heel belangrijk worden of Steijn hier een team van kan maken met de juiste speelstijl. Hopelijk zit er nu meer voetballend vermogen in de selectie. Vooral in de thuiswedstrijden zal er toch anders gespeeld moeten gaan worden dan het lange halen verhaal van het afgelopen jaar. Steijn kennende geloof ik niet dat Seuntjens zijn plaats zal kwijtraken.

 9. YowVVV

  Op het oog een prima versterking. Neem aan dat west ham vvv een minimale huursom vraagt. VVV doet zelf ook veel qua jeugd met hun. Als dat zo is, dan zit er misschien nog iets in het potje om eind augustus iemand te halen of huren.

 10. robbaan

  ik ben net naar de training gaan kijken.
  Ik heb na afloop nog even met Martin Samuelson gepraat, zijn ouders waren er ook bij.
  ik heb een prima indruk van deze jongen als persoon, wat ik heb gezien op de training is dat hij sterk aan bal is, een technisch begaafde speler is en een goede actie in huis heeft, lijkt op de vleugel te gaan spelen.
  Verder heeft VVV een echte luchtmacht, ideaal bij vrij trappen en corners. Veel grote en fysiek sterke jongens.
  Kortom in de hitte op het kunstgras zag ik ook een eigen talent die opvallende dingen liet zien in de partijvormen en afwerking, Yacuro Roemer iemand om in de gaten te houden lijkt mij!

Leave a Reply