Matchday! VVV bereidt zich voor op thuiswedstrijd tegen NAC Breda

Vandaag staat gelukkig eindelijk weer een competitiewedstrijd op het programma. Geen interlandweek met gezapig voetbal van het Nederlands elftal, maar het échte voetbal: de Keuken Kampioen Divisie. Waar VVV het in eigen huis op neemt tegen NAC Breda.

VVV-Venlo
De Venlonaren wisten in de laatste competitiewedstrijd, tegen Roda JC, niet te imponeren, waardoor de Limburgse derby onbeslist bleef (1-1). In de tussentijd speelde VVV wel een oefenduel tegen Schalke 04 (2-0 nederlaag), maar VVV is hongerig voor weer een overwinning.

“Roda is natuurlijk geen slechte ploeg en ik denk dat als er één team was dat aanspraak maakte op de overwinning dat wij dat waren. Dat is echter niet gebeurd omdat de echte topvorm bij ons ontbrak in die wedstrijd. Maar we hebben het de afgelopen periode gewoon erg goed gedaan en dat moeten we gewoon zien vast te houden, ook nu we weer een keer gelijkgespeeld hebben”, aldus Rick Kruys – wellicht iets te rooskleurig – op de website van VVV. “Wij willen de vierde plek op de ranglijst vasthouden en zijn er dus alles aan gelegen om vrijdag drie punten te pakken. De ploegen die strijden om de tickets voor de play-offs spelen de komende weken allemaal tegen elkaar, dus er worden in de komende wedstrijden belangrijke punten verdeeld.”

In die strijd voor de vierde plek moet VVV het wel doen zonder Mitchell van Rooijen. De middenvelder annex rechtsback is, in verband met een liesblessure, afwezig. Robin Lathowers zal daarom op rechtsback starten. Thijme Verheijen en Tristan Dekker zijn ook nog steeds absent.

Vermoedelijke opstelling: Van Der Gouw – Janssen, Ketting, Koglin, Lathouwers – Klaasen, Huisman, De Boer – Venema, Braken en Berden.

NAC Breda
Ondanks dat het al jaren niet al te goed loopt in Breda, blijft NAC een gevaarlijke tegenstander. Na een uitermate slechte start (waar ze na 16 speelrondes zelfs 15e stonden), komen de Brabanders er beetje bij beetje weer bovenop – versterkt met de terugkeer van trainer Peter Hyballa. Afgelopen weken verloren de geel-zwarten tweemaal: eerst van PEC Zwolle (2-0) en vervolgens van “Jong” Ajax (2-6), waardoor ze nu op een 8e positie op de ranglijst staan.

“De vorige periode heeft NAC het erg goed gedaan en werden ze bijna periodekampioen. Dat zegt natuurlijk wel iets over hun selectie, die mede dankzij veel spelers met individuele kwaliteiten erg sterk is. Maar ik kijk vooral naar mijn eigen ploeg en ben ervan overtuigd dat we de drie punten in Venlo kunnen houden als we zelf ons niveau halen”

De selecte van NAC kent één oude bekende: Moreno Rutten speelt ondertussen al drie seizoenen in Breda.

VVV-Venlo – NAC Breda
Vrijdag 31 maart, 20:00
Scheidsrechter: van der Laan
Assistent: De Nas, De Groot en Visser
Te zien via: ESPN Schakelkanaal
Te beluisteren via: Omroep Venlo

18 Responses

 1. NAC heeft in de voorhoede een aantal spelers lopen die gemakkelijk een doelpunt maken, dus niet (zoals meestal) te veel kansen weggeven, want dan gaat het een lastige wedstrijd worden.
  De verdediging is de zwakste linie, dus daar liggen kansen, m.n. voor Venema…Ik denk dat het 3-2 wordt…

  1. Ievel Knievel

   Had ja natuurlijk in de winterstop kunnen versterken, die verdediging. Volgens mij had een echte linkerverdediger prioriteit in mijn ogen, waardoor Simon weer op zijn eigen positie had kunnen gaan spelen. Je bouwt een systeem rondom spelers op de voor hun sterkste positie en past je systeem aan op de spelers die je hebt. Je past niet je spelers aan een beoogde speelstijl aan (als je een club als VVV bent), maar je speelstijl aan de spelers aan.

 2. Ievel Knievel

  Ik roep het al vanaf de voorbereiding. Je moet altijd spelen met Sedlacek en Johansson als het kan. (mits ze niet geblesseerd zijn).

  De wedstrijden dat zij basisklant waren speelden we sterk.

  Kruys is een rustige representatieve trainer, die goed is in de rust bewaren en ook een goede motivator is (en goed met Janssen kan samenwerken), maar het is absoluut geen sterk tacticus. Was hij bij Utrecht ook al niet.

  Voor iedereen die denkt dat het we het supergoed doen dit seizoen> de harde realiteit is dat voor de wedstrijd van vanavond het verschil tussen plek 3 en 4 en plek 2, 14 punten was. 14 punten was ook het verschil tussen de nummer 3 en de nummer 14. Dat betekent dat de nummer 13 t/m 3 erg dicht bij elkaar staan, echter is het verschil met de bovenste 2 enorm. De KKD kent gewoon een gemiddelde lage kwaliteit. Daarom staan we redelijk hoog.

 3. 95G

  Ik vraag me echt af hoe vvv deze wedstrijd deze wedstrijd wil ingaan. Je start met 2 backs die niet vooruit durven voetballen. 2 (1,5e) buitenspeler die niks brengen. Alleen het achterin rond tikken loopt als n trein….. Daarnaast wordt ook iedere standaard situatie verpest. Iedere inworp, vrije trap of corner betekende balverlies.
  En dan nog….. Als Janssen en Klaasen die bal niet inleveren, maakt NAC echt geen 3 goals vanavond.

  1. Oelie op zuid

   Nac heeft niks gepresteerd. Ze hebben gewoon gewacht tot VVV de bal inlevert. Tel daarbij 3 persoonlijke fouten op, Klaassen, Huisman en Janssen. Waarom wordt Venema gewisseld, als je later in de wedstrijd Yassar inbrengt? Nee tactisch moet Kruys nog veel leren.

   1. roermond

    Ik schrijf niet vaak slecht over VVV, maar wat heb ik vandaag een zaadpot gezien in een goed-gevulde Koel…Wat een slechte wedstrijd van beide kanten…keepers hebben allebei niks te doen gehad, geen kansen gezien in de zestien meter…slechte passes van beide kanten…Met zo’n spel als vanavond hebben ze allebei niks te zoeken in de eredivisie…nog sterker…de eventuele tegenstanders van NAC en VVV in de nacompetitie, hebben allebei niks te duchten van deze 2 volledig, zoals de Duitsers zeggen, ” harmlose ” ploegen. Jammer, maar dit is de harde realiteit… Hopenlijk volgende week in de uitwedstrijd tegen Willem II beter…

 4. Koelie

  De volgende zeer slechte thuiswedstrijd. Kansloos verloren van een veel beter NAC. Deze wedstrijd bewijst dat Hyballa een veel betere trainer is dan Kruys. Ik hoop dat we ooit Hyballa als trainer kunnen krijgen. Kruys heeft dit seizoen enorm veel mazzel gehad en verkloot het zelf door steeds te weigeren om met de sterkste elf te starten. Wanneer gaan we voetballen?

 5. chretien

  Wat is dit toch? Ik begrijp er helemaal niks van. Als het zo doorgaat hebben we in de nacompetitie helemaal niks te zoeken. Waar is de tijd dat niemand met “vertrouwen” naar de Koel kwam?

Leave a Reply