Matig VVV wint met ruime cijfers van een nog zwakker FC Den Bosch

VVV-Venlo heeft afgelopen vrijdag met overtuigende cijfers gewonnen van FC Den Bosch. In Covebo Stadion De Koel werd het 4-0. Maar dat was vooral te danken aan het schrijnende niveau van FC Den Bosch.

Je zou verwachten dat je vanaf minuut één fel druk zet op een mentaal gebroken FC Den Bosch (dat vorig week met 13-0 ten onder ging). Maar dat liet VVV na. De bal ging tergend langzaam van back naar back, waardoor er vrijwel geen kansen werden gecreëerd. Tot de 33e minuut. De bal kwam via via bij Robert Klaasen terecht, die van afstand de bal over doelman Sikking wilde stiften. De Bossche keeper stond dusdanig ver voor zijn goal dat hij geen schijn van kans had. Deze blunder had – gelukkig – de 1-0 tot gevolg!
Zo’n dertien minuten later was Sikking opnieuw sympathiek en hielp hij VVV een handje. Nick Venema werd onderuit gehaald op randje zestien. De daaropvolgende vrije trap werd door Kees De Boer binnengeschoten – in de hoek van de keeper. Opmerkelijk dat de doelman geen antwoord had op de inzet van de middenvelder, maar dat maakt het niet minder mooi! VVV speelde alles behalve goed, maar ging wel met een 2-0 voorsprong de rust in. Iets wat we al lang niet meer gezien hebben in De Koel.

Vroeg in de tweede helft had VVV een forse kans op de 3-0. Martijn Berden werd perfect bediend door De Boer, maar de inzet van de vleugelaanvaller werd uitstekend gekeerd door de Bossche doelman. Maar, een kleine vijf minuten later was het alsnog raak voor de Venlonaren. Allouch – die een ontzettend zwakke wedstrijd speelde – schoot van afstand op doel. De inzet van de over het veld sjokkende buitenspeler werd slecht verwerkt door Sikking, waardoor Venema de rebound kon benutten: 3-0!
Twintig minuten voor tijd zette Sven Braken de einduitslag op het scorebord. Hij nam een van richting veranderde voorzet schitterend aan, waarmee hij zijn directe tegenstander in één beweging kwijt was. De koelbloedige spits schoof de bal hierna feilloos binnen: 4-0!

Eindelijk weer eens een overwinning in De Koel, met ruime cijfers zelfs! Maar het niveau van de tegenstander was schrikbarend sneu. Het zegt eigenlijk al genoeg dat oud-VVV’er Gedion Zelalem een van de meest opvallende spelers was bij de Brabanders. Komende maandag staat de volgende wedstrijd alweer op het programma. Dan nemen we het op tegen Almere City, de nummer drie van de ranglijst. Win je die wedstrijd sta je gewoon 3e, ongelofelijk.

Hup VVV!

16 Responses

1. Guy Jongen

Ik vond het persoonlijk geen “puike partij”: veel balverlies, gezapige aanvallen. Ik ben van mening dat VVV geluk heeft gehad met het bedroevende niveau van Den Bosch. Maar dat maakt de overwinning niet minder mooi natuurlijk. Hup VVV!

2. ponnie veag oet de pan

Lekker op de man ook piet. Wees blij dat iemand zo snel zijn best doet om een verslag te schrijven. Gezien het tijdstip van je reactie zeker weer te diep in het bierglaasje gekeken? Of moest je op de bank slapen van je vrouw?

1. ponnie veag oet de pan

Ben het eigenlijk wel eens mef de schrijver. Die eerste helft was wederom een zaadpartij, de bal werd idd van back naar back gespeeld. Kees de bier en sedlacek liepen constant de gaten dicht waar de backs of buitenspelers in komden lopen of waar de bal ingespeeld zlu kunnen worden. Het werd daardoor inspiratieloos tikkie breed voetbal. De uitslag doet iets anders vermoeden maar 1e helft 2 kansen 2 doelpunten tegen een slechte tegenstander. Boh die warwn echt slecht. 2e helft al een stuk beter maar dat kwam ook doordat den bosch geknakt was en met de inbreng van braken kwam er nieuwe energie in de ploeg en in het publiek. Uiteindelijk prima resultaat. Maar echt, die eerste helft was echt slecht, waar zat je naar te kijken. We missen echt een goede creatieve middenvelder die het spel kan verdelen naar de aanvallers met slimme pasjes.. de boer en klaasen zijn te statisch daarvoor..

1. Grad

Mee eens, men bouwt veelal van achter op met Koglin en Ketting. Dit gebeurt meestal in een veel te laag tempo, waardoor de tegenstander alle tijd heeft zich hierop kan instellen.
      Koglin heeft niet de kwaliteit om een goede pass van achter geven en mag/doet dit volgens mij daarom ook niet. Ketting durft geen risico te nemen in de passing en doet dit alleen op het moment, dat hij er zeker van is, dat hij een pass kan geven naar de juiste speler. Het gevolg hiervan is dat Koglin en Ketting elkaar veelvuldig de bal toespelen. Het ontbreekt hen aan lef/keuzes maken/creativiteit. (gebrek aan kwaliteit?)
      Waarom niet vaker wat oppertunistisch spelen met meteen de bal naar voren, gebruikmakend van de snelheid van Venema en Berden. Lijkt me als kijkspel ook veel aantrekkelijker.

2. chretien

Blij met de overwinning.
    Wedstrijd niet gezien, daarom geen commentaar op het verslag!
    Maandag belangrijke uitwedstrijd in Almere, juist daarom belangrijk dat geen spelers geblesseerd zijn uitgevallen, ook geen vooral, domme, onnodige kaarten.
    Zou mooi zijn als we bij Almere de 3 punten zouden kunnen meepikken. Voorbarig?
    FORZA VVV!

3. supportertje

Volgens mij mag iedereen zijn mening hebben over een wedstrijd. Of het niveau goed was laat ik even in het midden, echter de overwinning is binnen. Een belangrijke, zonder meer. We staan vierde, met uitzicht op plaats drie.

4. Koelie

Goed verslag. Helemaal eens met Guy.

Dat Kees de Boer wordt uitgeroepen tot motm geeft wel aan wat het niveau was. Vrije trap was leuk, maar gewoon een blunder van de keeper. Zoals we van hem gewend zijn loopt hij in de weg, schuwt elk duel en verkloot de meeste passes. Onbegrijpelijk dat hij steeds in de basis mag starten.

Dat geldt trouwens ook voor een Allouch en Berden. Met name Allouch komt geen lantaarnpaal voorbij. Johansson viel in en die was veel en veel dreigender.

Focus nu naar Roda thuis (Almere uit, niet belangrijk) een must win op de nummer 13.

5. beek

Ook ik vind het verslag van Guy prima. Ik vond Allouch nog wel meevallen, maar juist Berden heel matig. Het voetbal was in de eerste helft niet om aan te zien. Goed voetbal, waar de trainer het steeds maar over heeft, heb ik bij VVV nog veel te weinig gezien. De achteruit wordt veel te veel gebruikt. De bal moet vaker diep gespeeld worden, zeker als Venema meespeelt (anders heb je niet veel aan hem).
    Lathouwers vond ik in de tweede helft goed spelen en invaller Yasar was ook niet slecht.
    Sedlacek is een harde werker en een goede balafpakker, maar wat hij doet in balbezit is lang niet altijd goed.

6. RuiverCity

Prima verslag. Nu blijkt maar weer eens hoe duur de nederlaag tegen Top Oss is geweest.
    Maandag wordt een hels karwei om daar de punten weg te halen.

Trouwens die lange spits van Telstar is dat niks voor VVV? Echt een groeibriljantje.

1. beek

Er is ook niet veel keus. Meestal zijn de wedstrijden van VVV ook niet het aankijken waard behalve voor de diehard supporters