UPDATE: Maurice Steijn voor 2 seizoenen trainer van VVV

Het is een tijdje stil geweest op de berg. En wij kregen helaas ook geen signalen vanuit de wandelgangen. De 10 dagen zijn ook verstreken maar we hebben toch nieuws. Een betrouwbare bron van Venlonaren heeft ons zojuist op de hoogte gebracht dat het bijna 100% zeker is dat Maurice Steijn de nieuwe hoofdtrainer wordt van VVV. De voormalig trainer van ADO Den Haag werd al eerder genoemd en VVV heeft meerdere gesprekken met Steijn gehad. Helaas liep het uit tot niets.

Toch kunnen we nu melden dat het bijna rond is en dat VVV er alles aan doet om het nieuws zo snel mogelijk naar buiten te brengen. Het is nu afwachten op een officieel persbericht van VVV.

VI heeft dit gerucht zojuist bevestigd op hun website. Maurice Steijn zal tekenen voor 2 seizoenen. Maandag begint de voorbereiding.

http://www.vi.nl/nieuws/vvv-strikt-steijn-alsnog-voor-trainersvacature-.htm

Bron:VI

57 Responses

 1. pavisto67

  geen idee of en wat voor soort trainer hij is. Maakt ook niets uit wat mij betreft, een coach is zo goed als zijn materiaal, en dat was niet al te best vorig seizoen. Aangezien het gros nog een contract heeft ga ik er toch van uit dat het een matig seizoen zal worden.

  1. Goodie

   Dat ben ik niet met je eens. Pak als voorbeeld Brood en Tomasson. Brood vertrekt bij Roda als ze 14e staan, Tomasson eindigde 18e. Bij het vertrek van Tomasson bij Excelsior stond Excelsior 7e, maar ze eindigde met een andere trainer 3e. Dus een andere trainer kan imo een heel verschil maken.

 2. Goodie

  Word lijkt toch gelijk te gaan krijgen. Weet dat hij een sympathieke man is (maar dat was Trost ook) met een Ado hart. Over zijn trainerscapaciteiten kan ik niet oordelen. De toenmalige assistent trainer weet meer uit dezelfde selectie te halen dan Steijn.

   1. Goodie

    Weet niet of dit nog niet naar buiten had mogen komen, maar ben blij dat we eindelijk iets te horen krijgen op dag 12 waar we het binnen 10 dagen te horen hadden moet krijgen.

   2. Lincoln

    Ja ik weet ook niet of het naar buiten mocht komen. Ik neem aan van niet maar goed als wij dit binnen krijgen dan kan ik niet anders dan het publiceren :). Heb wat nagechecked en meerdere bronnen bevestigde dit dusja je kan ons niets kwalijk nemen 🙂

  1. Lincoln

   Snap trouwens wel dat ze bij VVV niet bepaald blij zijn! Maar het is een spelletje als wij het niet naar buiten hadden gebracht was het wel VVVheadlines of iemand anders geweest! Het is natuurlijk altijd vervelend als nieuws naar buiten komt via de wandelgangen. Wij willen niemand boos maken of irriteren. Maar wij konden hier niet omheen.

 3. RuiverCity

  Henk Fräser deed het met ADO beter dan zijn voorganger Maurice Steijn. Maar we wachten maar af. Als er geen fatsoenlijke, hardwerkende spelers komen kan hij ook niet veel.

 4. JB83

  Als dit rond komt met Steijn hebben we toch wel een aardige trainer. Ik hou ook wel van de haagse metaliteit. No nonsense. Elkaar aan durven spreken op de verantwoordelijkheden binnen en buiten het veld. Ik hoop dat vvv weer aanvallend gaat spelen en als het moet het nodige vecht voetbal gebruiken om het beoogde resultaat te bereiken. Come on venlo!

  1. pavisto67

   We zullen zien. Je kunt wel no nonsense zijn, en je spelers aan durven spreken op hun verantwoordelijkheden, maar als je spelers hebt die een bedroevende niveau halen, heb je als trainer ook niets te willen natuurlijk. De tijd zal het leren dus.

   1. JB83

    We zullen zien inderdaad maar Steijn verdient sowieso een eerlijke kans, als hij komt tenminste. Ik ben van mening als je open en duidelijk naar elkaar bent dat het de sfeer ten goede komt. No nonsense dus. Doordat ik als Limburger niet in limburg werk, merk ik goed het verschil tussen limburgse en buiten limburgse metaliteit/ omgang. Ik ken sommige “limburgers” als “ja zeggen en nee bedoelen of doen”. Dat kan binnen een team de sfeer verzieken.

 5. Louis van Gaal

  Haagse wind, Venlose wind, het is hoe dan ook goed dat er een frisse wind komt. Niets ten nadele van Ben van Dael maar daarmee komt er geen frisse wind door de Koel wat echt nodig is. Laten we hopen dat e.e.a. snel duidelijk wordt zodat de selectie op peil wordt gebracht.

 6. Donderspeech

  Jammer. Komt bij mij niet over als een heel daadkrachtig persoon. Kan wel lekker mee lullen (ws. met Berden…..). We hebben een lompe boer nodig die, indien nodig, de knuppel in het hoenderhok kan (en durft te) gooien !!! Ik laat me verrassen

 7. Goodie

  Ik ben nog wel aan het wachten op die pitbull op het middenveld of verdediging. Tuurlijk de trainer zal zelf ook zo z’n spelers hebben, maar voor een pitbull die we al jaren missen. Iemand die niet bang is om (hard) een duel aan te gaan.

  1. Ben

   Zaal ik vragen of mijn oom het ook nog eens wil proberen? Was vroeger ook een bijter.
   Jongens, kom op zeg. Leemans was leuk om destijds bij de selectie te hebben, maar het houdt ook een keer op.
   Wij moeten verder, wij zijn VVV,

 8. Baolderse

  Ik snap niet dat hier een discussie plaatsvindt over het aanstellen van Maurice Steijn. Waarom discussiëren ? Mocht Maurice worden aangesteld, dan mogen we blij zijn dat we eindelijk een trainer hebben. Kunnen we dan gaan starten met de voorbereidingen voor het nieuwe seizoen. En wat betreft Ken, is een cultheld, maar die tijden zijn geweest. VVV heeft een beperkt budget, heeft veel van zijn goede naam ingeleverd de laatste twee seizoenen, dus een geschikte voetballer vinden zal alleen maar lastiger worden. We kunnen we praten en dromen over mooie namen, maar de realiteit zal anders gaan worden. Ik hoop erg dat VVV haar selectie snel op het gewenste aantal heeft en dat er dan onder leiding van een goede trainer, met begeleiding van het technisch hart, een mooi seizoen gaat komen.

   1. pavisto67

    Reken je niet rijk, financieel ligt de club op zijn gat, versterkingen zullen er nauwelijks komen.

 9. Meuske

  Laten we dit allemaal eens positief benaderen want ik denk dat we blij mogen zijn dat Steijn voor VVV heeft gekozen. Jonge trainer met ervaring op redelijk niveau en een goede uitstaling heeft voor de club. Ben blij met deze keus en ik hoop dat hij zich snel thuis voelt in Venlo en het klikt met Jay en de rest van het technisch platform. TROTS OP OS CLUBKE!!!

  1. Ben

   Steijn moet blij zijn dat vvv hem een kans wil geven op dit platvorm en ik ga er ook van uit dat het ook zo is. Op het eind vn de dag moet iedereen brood op de plank hebben en dat geldt ook voor Steijn. Van mij mag dat de hoofdreden zijn dat hij komt. De rest is lulkoek, of is het kutkoek? FORZA VVV!

 10. pmmv

  Steijn in Venlo zou best wel eens verrassend uit kunnen pakken. Is in ieder geval geen man die over zich heen laat lopen en zal er flink de wind onder hebben. Meegenomen is dat hij, als het ook maar even mogelijk is, voor een aanvallend concept kiest. Dit is een trainer die zelfs Nwofor aan het voetballen kan krijgen. lk hoop alleen dat hij geen heimwee krijgt zoals zo vaak bij Hagenezen. Wat dat betreft zijn het provinciaaltjes haha. 😉

 11. hki

  Ik had niks te doen, dus ik heb maar wat transfervrije spelers opgezocht,
  natuurlijk wel eventueel haalbare spelers, Misschien overbodig dit, maar zonder geld kunnen we nog niks
  Esajes-AAN-Ado Horsten-Mid-PSV
  Holla-Mid-Ado Ivens-Ver-Groningen
  Van Brakel-Mid-Cambuur Kramer-DM-Heerenveen
  Christavao-Aan-Cambuur Krul-DM-Groningen
  Van Dijk-RB-Heracles Leugers-Ver/mid-Twente
  Fazlo-AAn-Heerenveen Quansah-Mid-Heracles
  Glissen-Mid-NAC Supesepa-Ver-ADO
  Heijblok-DM-AZ Swinkels-DM-Willem II
  Hiwat-AAN-Zwolle Vink-Mid-Vitesse
  Vujievic-Mid-Heracles Ter Wielen-DM-Zwolle
  Zomer-Ver-Heerenveen Van Deelen-RB-Feyenoord
  Ramsteijn-Ver-Feyenoord Gravenbeel-AAn-Zwolle

   1. hki

    Dat zijn inderdaad ook goeie spelers voor ons.
    Ik had alleen spelers van de Eredivisie op gezocht

 12. Goodie

  18:22 Nieuwe trainer VVV wil aanvallend voetbal met passie De nieuwe VVV-trainer Maurice Steijn wil in Venlo herkenbaar en aanvallend voetbal spelen met veel passie en strijd.
  “En dan moet blijken hoe goed we zijn, want de concurrentie is groot met clubs als Roda, NEC, RKC en Sparta.”

  Eerste contact 3 weken terug
  Drie weken geleden klopte VVV voor het eerst aan bij Steijn. Die hakte de knoop door na zijn vakantie. De nieuwe VVV-trainer kiest er bewust voor om alleen in Venlo te gaan wonen. Zijn gezin blijft in Den Haag. Daar heeft Steijn volgens eigen zeggen wat langer over moeten nadenken. “Het goede gevoel dat ik kreeg tijdens de gesprekken met Stan Valckx, Marco Bogers en Hai Berden heeft me toch over de streep getrokken. ”

  Training
  Steijn wordt donderdag in Venlo gepresenteerd. Maandag staat hij voor het eerst voor de groep als de trainingen worden hervat.

  Bron: l1

  1. Ben

   Nigeria naar de volgende ronde dankzij VVV, want alle 3 hebben ze hun internationale carrière aan VVV te danken. Wie weet gaan we er nog iets aan verdienen? Wie weet spelen ze zich tegen Frankrijk nog meer in de picture? FORZA VVV!

   1. pavisto67

    Voor Nwofor krijgt VVV (waarschijnlijk) de wk vergoeding van 2000 euro per dag. Dit gaat in twee weken voor aanvang van het toernooi, tot 1 dag na de uitschakeling. Aangezien ze er nog inzitten loopt de teller aardig op.
    kleine 50.000 euro al inmiddels.

   2. Lincoln

    Ja dat klopt maar Heerenveen krijgt hier ook een deel van aangezien hij afgelopen jaar daar heeft gespeeld.

 13. Louis van Gaal

  Volgens mij was het toch die Babatunde die twee jaar het talent uit Nigeria was en naar vvv zou gaan. Vvv durfde destijds het risico niet aan aangezien hij een operatie aan de knie moest ondergaan. Je kunt zeggen wat je wil maar tel daarbij Honda, Yoshida en je kunt niet zeggen dat Berden geen inzicht heeft in talent !!

  1. De Koel

   Dat was Babadidi… En terecht dat ze die speler niet aangetrokken hebben, want het risico was veel te groot.
   Inderdaad kun je niet ontkennen dat Berden zich goed heeft laten informeren wat buitenlandse talenten betreft. Maar van de andere kant hebben ze, op Honda na, allemaal weinig toegevoegde waarde gehad. Wel is er veel geld verdiend aan de verkoop van een aantal spelers, maar helaas is VVV daar niet zoveel mee opgeschoten (Soentjens heeft ooit gezegd dat VVV slechts 1/5 deel van de transfersom ontvangt). Volgens mij stonden de meesten wel op de loonlijst bij VVV met hun salaris van minimaal 250K per jaar, wat mede de oorzaak zal zijn van de slechte financiele situatie van VVV.

   1. sultana

    En wat zijn we opgeschoten met al die dure buitenlandse talenten…… Niks

    Maar goed ik ben blij met Maurice Steijn als trainer, hij wil aanvallend voetbal gaan spelen. Mooi daar ben ik wel aan toe naar 4 seizoenen zoutzakken voetbal!!
    Hopelijk worden er nu snel genoeg nieuwe versterkingen aangetrokken.

   2. Koelie

    Lol teveel Sultana’s gegeten? Honda, Musa en Uchebo hebben ons vier jaar in de eredivisie gehouden. Nwofor kwam niet aan de bak door het betonvoetbal van Tonbenul.

    Steijn lijkt me prima, maar de vorige trainer wilde ook aanvallend voetbal spelen en passie terugbrengen. En dat hebben we gezien.
    Hopelijk is deze trainer minstens zo goed als de vorige Hagenees.

   3. Lincoln

    Precies Uchebo en Musa hebben ons gered in de Play offs en in het seizoen van Honda werden we gewoon 12de in de eredivisie.

   4. sultana

    Iets teveel bier gedronken Koelie? Ik bedoel er mee dat het ons financieel niets opgeleverd heeft, transfers van miljoenen en wat spelen we voor het tweede jaar op rij…. JL! Er zijn clubs die nooit miljoenen hebben verdient aan spelers en al jaren met succes eredivisie spelen! Hopelijk gaat het nu met Valckx en een scout als v/d Weide wel lukken.

 14. De Koel

  On topic: ik ben blij met de komst van Maurice Steijn. Hopelijk gaat hij VVV weer eens aantrekkelijk voetbal laten spelen. Maar goed, die hoop had ik ook bij Trost…

  1. Koelie

   €€€€€€€€€€€€€€€€€€€€€€€€€€€€€€€€€€€€€€€€€€€€€€€€€€€€€€€€€€€€€€€€€€€€€€€€€€€€€€€€€€€€€€€€€€€€€€€€€€€€€€€€€€€€€€€€€€€€€€€€€€€€€€€€€€€€€€€€€€€€€€€€€€€€€€€€€€€€€€€€€€€€€€€€€€€€€€€€€€€€€€€€€€€€€€€€€€€€€€€€€€€€€€€€€€€€€€€€€€€€€€€€€€€€€€€€€€€€€€€€€€€€
   =
   0

 15. Goodie

  Optie in het contract van Yuki gelicht, met optie voor nog een jaar erbij. Is zwaar geblesseerd geweest, dus of het nu zo’n slimme zet is weet ik niet. Heeft in 2 jaar weinig laten zien..

Leave a Reply