Steijn

Maurice Steijn blijft en praat over verlenging contract

De laatste tijd kwam er vaak nieuws naar buiten over het vertrek van Maurice Steijn bij VVV-Venlo. Zijn naam werd genoemd bij clubs als FC Utrecht, Willem II, Heracles Almelo, Sparta Rotterdam, NAC Breda, SC Heerenveen, Excelsior en FC Twente maar door zelf af te zeggen of andere redenen kwam het nooit tot een definitieve overgang. Ook pogingen van Feyenoord om Steijn te strikken als assistent-trainer zijn tot niets uitgelopen. De grootmacht uit Rotterdam zag in Steijn de ideale opvolger van Jan Wouters als assistent. Volgens de VI liepen de onderhandelingen stuk op de contractvoorwaarden.

Nu overal de vacatures langzaam aan gevuld zijn, is het nog de vraag of Steijn überhaupt nog weggaat of wel weg wil. Het antwoord is dat onze trainer onze club alleen verlaat voor een absolute verbetering en tot nu toe zag hij bij geen enkele club een positieverbetering. Voor een aantal clubs in de subtop had Steijn heel graag willen werken; “Vitesse, Heerenveen en Groningen, bijvoorbeeld. Maar die maakten andere keuzes en dat is hun goed recht.”

Nu deze saga eigenlijk een beetje voorbij is, lijkt het er ook op dat Steijn dus gewoon blijft. De club wil hem natuurlijk niet volgend seizoen gratis de deur uit laten willen lopen en gaat voor een contractverlenging en ook Steijn heeft hier wel oren naar. De gesprekken zijn vorige week gestart. “Ik heb de afgelopen periode goed overlegd met mijn gezin, mijn management en de mensen van VVV. Op basis van die gesprekken heb ik besloten te blijven. Sterker nog: voor mij is het een serieuze overweging om voor écht langere tijd in Venlo te werken.”. 

Na 4 seizoen en dus waarschijnlijk een flinke verlenging van het contract lijkt het er dan op dat het tijdperk Steijn nog lang niet voorbij is en verder kan bouwen aan de ploeg om een stabiele Eredivisieclub te worden. De naam Arsene Wenger van Venlo is al gevallen. Steijn reageert er heel sportief op door te zeggen: “Nou, zoiets zeiden ze ooit ook bij ADO Den Haag. Niet veel later stond ik op straat. Maar in Venlo is de kwaliteit van de mensen met wie ik werk groter. Mijn contract bij VVV loopt nog een jaar door, Stan en Marco hebben aangegeven te willen praten over verlenging voor meer jaren. Ik sta daar absoluut voor open.”

Alleen bij een grote buitenlandse uitdaging zou VVV nog aan een overstap van de 44-jarige Steijn willen meewerken. Na Steijns vakantie willen partijen een nieuwe handtekening zetten.

Bronnen: VI & De Telegraaf

20 Responses

 1. chretien

  Respect voor de club Feyenoord, maar zij kunnen een man als Steijjn natuurlijk niet betalen… fijn als hij blijft, zeker als er een verlenging va n het contract erbij komt.Het type trainer past goed bij ons. Hopelijk kan VVV Jay ook zo ver krijgen te blijven? FORZA VVV

  1. Zoals eerder gezegd Jay heeft een vast contract bij VVV. Is de rechterhand en goede vriend van Maurice. Zie hem niet snel vertrekken bovendien werd dit ook zo vermeld in het bericht van De Telegraaf. Ze beschrijven het zo: “Vanaf komend seizoen krijgt Steijn PSV-icoon Luc Nilis als nieuwe assistent bij VVV. Zijn andere assistent, Jay Driessen, blijft ook bij de Venlonaren.”

   1. chretien

    De Telegraaf, wie leest hem nog? Het is geen krant, meer een fun magazine. In ieder geval juich ik in principe de inhoud van het bericht toe.

   2. Dat klopt maar zei kwamen met het nieuws over Steijn en zijn qua sport nog altijd goed geïnformeerd. Hebben de juiste bronnen.

 2. RuiverCity

  Ik denk een goede zaak voor iedereen. Ik hoop alleen dat hij nieuwe (huur)spelers meer kansen geeft, Het kan niet aan al die huurspelers van de laatste jaren liggen. Anders moet je je afvragen waarom VVV ze ooit gehaald heeft.
  Laatste gerucht is dat Hunte ook gaat verlengen.

  1. chretien

   Ik heb die uitleg destijds, dat spelers op de training , laten we het noemen “afvielen”, nooit geloofd. Maar, wat de werkelijke redenen ook geweest, we moeten dit in de toekomst voorkomen. Geen spelers meer die de “trainingsfase niet doorkomen.”
   Overigens, kijk eens naar FC Almere, die een prachtig seizoen achter de rug hebben, die namen de geweldenaar Mink Peters van ons over. Blijkbaar is die man ook ongezien gecontracteerd. Het kan verkeren…

  2. Klopt, het bericht wat we over namen van De Limburger was te voorbarig. Het liep stuk op contractduur maar het lijkt erop dat ze er alsnog uit gaan komen.

   Wat betreft Mink Peeters, Almere prima seizoen gedraaid maar ook daar heeft hij zich niet kunnen bewijzen met 3 wedstrijden en 97 minuten speeltijd. Tissoudali heeft zich gerevancheerd bij De Graafschap en Nwakali belangrijk voor MVV maar te onzichtbaar voor zijn kwaliteiten.

 3. wuilus

  Er komt Zo steeds meer rust in de Koel. Dat is alleen maar goed nieuws. Benieuwd hoe het komend seizoen gaat. Als ze dit jaar redelijk doorkomen, kunnen ze misschien echt een soort van vaste waarde in de eredivisie blijven.

 4. twiggy11

  Prima zaak dat Stein blijft. Maar er moeten wel spelers gehaald worden die het niveau van deze selectie nog beter maken je kon zien dat de laatste 10 wedstrijden de VUT eruit was.en niet genoeg wissels had van dit niveau je moet ook een keer Seuntjens kunnen wisselen of passeren daar wordt die alleen maar sterker van nu konden spelers gewoon slechte wedstrijden spelen maakte niks uit ze stonden er toch de volgende wedstrijd erin dat moet niet kunnen( die spits van Roda sahim die past goed bij ons)

  1. chretien

   Hoe doe je dat met 3 ton meer geld te besteden dan vorig jaar? Lijkt me onmogelijke opgave. Je kunt geluk (of is het echt kennis) hebben met aantrekken van een of twee transfervrije spelers, dan wel aantrekken van beloftevolle amateurs, maar het blijft, of wordt verrekte moeilijk. Ga er maar aan zitten. Succes Stan en consorten!

 5. pavisto67

  De tijd zal het leren of dit verstandig is of niet. We moeten trainers ook weer niet overschatten, je bent immers zo goed als je materiaal, dat bewijst Dick Advocaat weer eens.
  Wat dat betreft hecht ik veel meer waarde aan de aanwezigheid van clubicoon Stan Valckx ongeacht welke trainer er nu op de bank zit. Wel vindt ik de staf wel heel erg groot worden, kunnen er dat niet twee minder zijn? Scheelt toch een extra contractspeler lijkt mij.

  Vers bloed in de selectie lijkt mij wel een absolute voorwaarde om als geheel niet een beetje in te kakken. Iedereen kent elkaar al jaren, irritaties kunnen groter worden en vrienden in het team zullen elkaar wellicht niet meer volledig op scherp kunnen zetten….

 6. OooLGooO

  Ik las vanmorgen uit een interview met Steijn en Valcx dat vvv zich deze zomer richt op 5 versterkingen. Keeper ( unnerstall inmiddels), centrale verdediger, 2 vleugelaanvallers ( opvolgers hunte en castelen) en spits ( lammers?).
  Mocht er niemand verkocht gaat het hier bij blijven….

  1. Goodie

   Dat lijkt me wat weinig. Zal betekenen dat we een minstens net zo’n kleine selectie krijgen als afgelopen seizoen. Van Bruggen en Jakobsen keren ook terug naar de huurperiode, en daarnaast kan ik me niet voorstellen dat een speler als Jens Janse zal blijven.

 7. rimpelkop

  Goed dat Maurice blijft, Gewoon een hele goede trainer voor VVV. Nu de selectie versterken en het gaat allemaal goedkomen. Hoop dat de supporters VVV blijven steunen en dat iedereen zijn seizoenkaart verlengd.

 8. lucien1978

  Er staat een mooi stukje in VI over Steijn. Dat hij ziet dat VVV stappen maakt en dat dit de beweegreden is om eventueel bij te tekenen.

  Unnerstall gehuurd. Roseler en Promes terecht verlengd . In onderhandeling met Roel Janssen.

  Alleen Hunte , Janse en Castelen ( mogelijk einde carrière ) gaan de club verlaten

  Ze willen 4-5 echte versterkingen halen die het team meteen beter maakt.

  Ik ben erg benieuwd. Het klinkt erg goed.

  Forza VVV

  1. chretien

   Als er drie weggaan, moeten er zeker meer dan drie (betere) spelers voor terugkomen. Anders worden we tweede helft van het seizoen, mede door blessures en schorsingen opnieuw geconfronteerd met dezelfde problemen als dit jaar. Probleem is dat er niet of nauwelijks geld voor is?

Leave a Reply