Maurice Steijn blijft ondanks interesse gewoon bij VVV-Venlo

We hoeven ons voorlopig geen zorgen te maken dat we zonder trainer komen te zitten. Onze coach Maurice Steijn heeft vanmiddag aan 1Limburg laten weten sowieso tot eind van het seizoen aan te blijven als trainer van VVV-Venlo.

De goede prestaties van Maurice Steijn zijn niet onopgemerkt gebleven. Zo was er afgelopen zomer al interesse vanuit ADO en ook in de winterstop is onze trainer in beeld bij meerdere clubs. Door de slechte prestaties van ADO Den Haag en NAC was Steijn bij beide clubs in beeld. ADO-coach Zeljko Petrovic blijft voorlopig zitten, terwijl Marinus Dijkhuizen wel op straat werd gezet in Breda.

NAC heeft zoals bekend geïnformeerd bij Maurice Steijn en VVV-Venlo over de contractvoorwaarden maar kreeg hier nul op rekest zoals dat zo mooi heet. De Bredanaren hebben vervolgens hun pijlen gericht Stijn Vreven en Jean-Paul de Jong.

Onze trainer heeft het goed naar zijn zin, dat laat de Haagse coach weten aan 1Limburg; “Ik heb nog een contract tot en met de zomer van 2018. Ik heb het ontzettend naar mijn zin in Venlo. We hebben een geweldige groep waar ik kampioen mee kan en wil worden”, aldus Steijn die aan zijn derde seizoen bezig is in Venlo.

Bron: 1Limburg

6 Responses

 1. Ben

  VVV kampioen? Ik droom er graag over. Kijk ook soms op YouTube naar eerdere, naar de eredivisie filmpjes. Die blije mensenmassa’s, fantastisch. Als je weet dat dat zo maar weer eens kan gaan gebeuren. Hoe mooi, allemaal blije mensen, sommigen met tranen in de ogen. Geïnterviewden die stotterend hun verhaal vertellen. Dat ze al twintig jaar trouw lid zijn, enz., enz. En dan zie ik nu een team dat al vanaf seizoenbegin bovenaan speelt met op de achtergrond lege, of bijna lege tribunes. Nog geen 5000 toeschouwers.
  Eerstvolgende wedstrijd voor elke seizoenkaart mogelijkheid een gratis entree kaartje voor een persoon? Goed idee?
  Nu doen is klantenbinding. Niet over een paar weken want dan loopt stadion sowieso vol ivm mogelijke spanning voor promotie.
  FORZA VVV!

 2. kiekoputspelke

  Maurice Steijn is – wat er soms ook te bediscussiëren is over bepaalde tactisce keuzes – wel degelijk een ZEER grote factor is het huidige succes van VVV Venlo.

  Alleen al door het vroegtijdig verlengen van zijn contract gaf hij een signaal af naar club, spelers, sponosren en achterban.
  Daarnaast heeft hij veel goede aankopen gedaan en wat extra knap is dat dit met een nagenoeg lege portemonnee gebeurde en dus met veelal voor het grote publiek onbekende spelers. Dan denk ik aan spelers als Torino Hunte, Moreno Deckers, Jerold Promes, Clint Leemans en Tristan Dekker.

  Daarnaast hebben sommige spelers duidelijk een goede ontwikkeling doorgemaakt kijkende naar jongens als Danny Post, Johnatan Opoku, Torino Hunte en vooral Vito van Crooy.

  Nee, ik vind deze trainer echt een verrijking voor onze club en gun hem van harte de promotie naar de Eredivisie.
  Vanaf dag 1 dat hij hier aan de slag gegaan is, stond voor hem alles in het teken van dit doel en daardoor heeft hij de hele club weer in een positieve flow gekregen. Dit mogen we niet vergeten en alleen daarom is Maurice Steijn voor mij één van de betere trainers die VVV gehad heeft,

  Droomscenario voor mij zou zijn dat de promotie daadwerkelijk gerealiseerd word en dit Maurice Steijn overtuigt zijn contract NOG een keer met minimaal 2 seizoenen te verlengen. SAMEN DE TRAP OMHOOG….

  1. Je vergeet dan nog de aankopen Seuntjens die vorig jaar bijna alle VVV-Venlo records verbrak met doelpunten, Resida die een mindere periode heeft gehad maar langzaam aan terug komt en echt een goede buitenspeler is gebleken. Buwalda die hij uit de jeugd van ADO plukte en zich geweldig heeft ontwikkeld. Röseler die terug is gekomen. Delano van Crooij terug durfde te halen nadat zijn profcarriere mislukt was.

   Dat zijn toch dingen die bijblijven. Mijn mening is dat Steijn een van de beste coaches is die wij in de historie van de club gehad hebben, misschien wel de beste. Al zijn meer mensen nog altijd fan van Jan van Dijk omdat we door hem gepromoveerd zijn en 12e zijn geworden. Toch denk ik dat Steijn tactisch gezien een beter coach is. Over de trainers in de jaren 60, 70, 80 kan ik natuurlijk niets zeggen toen was ik er nog niet :). Het enige minpuntje aan de trainer is het wisselen van spelers in de wedstrijd.

 3. supportertje

  Ben blij dat Maurice inderdaad blijft. Het zou een groot verlies zijn geweest halverwege de competitie. Maurice heeft er op een knappe manier een echt team van gemaakt, en belangrijker nog, vertrouwen gegeven. Hopelijk als eredivisie mochten behalen, dat hij dan ook blijft. Dat zou pas een vertrouwens boost geven aan iedereen. Het is een goede trainer en de rest is al gezegd.

 4. Ben

  Hoe lang is het geleden dat de coach door menigeen het een en ander werd verweten? Nu iedereen blij met de succesvolle trainer. Laten we vooral niet vergeten dat Stein mede zo goed kan functioneren doordat management een gunstige werkomgeving heeft gecreëerd. Hulde dus ook aan management en staf. Veel plezier met oudjaar, prettige jaarwisseling. Laat ze knallen! FORZA VVV!

Leave a Reply