VVV-Venlo

Maurice Steijn: “De ziekenboeg moet zeker niet groter worden”

Trainer Maurice Steijn maakt zich zorgen over de ziekenboeg van VVV-Venlo. Dat zei de oefenmeester tegen Dagblad de Limburger na afloop van het duel tegen Werder Bremen. Die wedstrijd eindigde in een 1-1 gelijkspel.

Maurice Steijn zegt het volgende tegen het weekblad: “Werder Bremen speelde in zijn sterkste opstelling. Als je dan als VVV zijnde stand houdt is dat onwijs goed. We hebben gedisciplineerd gespeeld”, aldus een opgeluchte Steijn na afloop. “Ja, ik heb wel eventjes gedacht aan het pak slaag van Heerenveen.” verwijst Steijn naar de uitslag van SC Heerenveen – TSG Hoffenheim, dat eindigde in een 2-8 nederlaag voor de Friezen

Een 1-1 gelijkspel tegen Werder Bremen is een heel goed resultaat. Ook al gaat het de laatste jaren bergafwaarts met de club uit Bremen, het blijft een goede opponent uit een sterke competitie. De Bundesliga is niet voor niets een van de beste competities die er is. Werder Bremen trad ook aan met een zeer sterke elf, dus we mogen best blij zijn met het resultaat, ook al moet er nog wel het en ander gesleuteld worden aan het elftal. Maar dit zijn positieve geluiden.

Daarnaast zijn er ook zorgen voor de trainer van VVV-Venlo. Ralf Seuntjens, Johnatan Opoku en Peniel Mlapa zijn nog altijd geblesseerd en daarnaast moest Moreno Rutten na een helft gewisseld worden met een dikke voet. Steijn: „De ziekenboeg moet zeker niet groter worden. Ik weet nog niet precies hoe het met Moreno is, maar voor Ralf, Johnatan en Peniel wordt het een race tegen de klok.” Hij doelt daarmee op de openingswedstrijd van dit seizoen tegen Willem II in Tilburg. Voor de Venlonaren is het van groot belang dat de selectie fit is, want die is al redelijk dun. Het probleem qua blessures zit hem voornamelijk voorin, maar gelukkig hebben we in Jay-Roy Grot, Martin Samuelsen en Peter van Ooijen ook spelers die voorin kunnen spelen.

Hopelijk kunnen we de bovenstaande speler klaarstomen voor de wedstrijd tegen Willem II, zodat we de competitie zo goed mogelijk kunnen starten.

19 Responses

 1. RuiverCity

  Voorin moeten er nog zeker twee spelers bij. Vorig seizoen waren er weinig blessures en schorsingen. Nu is groep nog smaller. Doet het investeringsfonds nog iets….

 2. VenloVVV

  Voorin zal er nog wat bij moeten lijkt me inderdaad! De rest van de linies zijn goed bezet!

  Maar met een selectie die nog smaller is dan verleden jaar zal het lastig worden. Vorig jaar geluk gehad met weinig blessures, nu beginnen we al met 3/4 spelers op de tribune. Daarbij mag je Opoku niet eens tellen aangezien hij haast altijd geblesseerd is!

  Ik hoop dat VVV slim is en voorin nog 1/2 spelers weet te regelen voor een laag budget. Het investeringsfonds zou hier een rol in kunnen spelen inderdaad.

  Als ik me niet vergis heeft de club vorig jaar ook aangegeven dat de selectie iets breder moest dit nieuwe seizoen. Ze moesten leren van hun fouten. Tot nog toe lijkt het er niet op! Ik heb vertrouwen in de spelers die de staf gevonden heeft! Maar de selectie is te smal op dit moment.

  Wie weet komt er wat bij en bluffen ze om er zo goedkoop mogelijk aan te komen!

  1. chretien

   Volkomen juist. Men, wie dat ook bij VVV mogen wezen, heeft eerder verkondigd dat de selectie voor het seizoen 2018-2019 groter zou worden dan afgelopen seizoen. Dat was inderdaad spelen met vuur, begin maart was de pijp leeg. Ben benieuwd, ik denk dat VVV zich koest houdt om de prijzen niet te hoog te laten worden. Liever KK divisie dan geen betaald voetbal…

  2. supportertje

   Het draait allemaal om geld, en dat is schaars bij VVV. Ook het investeringsfonds kan geen wonderen verrichten. Veel hangt af van de kaartverkoop, en dan speciaal die van de seizoenkaarten. En die verloopt niet als gewenst, en dat mag voor iedereen duidelijk zijn. Wij als supporters kunnen daar wel wat aan doen. En dat is onze omgeving warm maken om een seizoenkaart aan te schaffen. Het maakt niet uit op welke tribune. Veel mensen op deze site roepen ‘wat gaat het investeringsfonds doen”, lekker makkelijk.

   Probeer zelf eens de zaak aan te wakkeren door mensen te overtuigen om naar VVV te komen, en hoe leuk het kan zijn. En houd eens op om alles te benoemen wat niet klopt. Doe het eens anders, en benoem de dingen die wel leuk zijn. Ja ik weet ook dat er zaken zijn die verbeterd moeten worden. Maar we kunnen wel blijven zieken hierover, maar het heeft geen zin. HET IS ZOALS HET IS.

   Veel mensen doen op dit moment hun stinkende best om VVV hoger op te helpen. Vele vrijwilligers steken hun handen uit de mouwen. Binnen VVV zelf zijn ze ook verschrikkelijk hard aan de weg aan het timmeren. Er worden allerlei initiatieven ontplooid. Maar al dat gemier aan de zijlijn maakt het voor iedereen moeilijk om op deze weg door te gaan. VVV leeft, speelt opnieuw EREDIVISIE. Laten wij nu eens zorgen als supporter van VVV ook de zaak positief blijven bekijken. Maar vooral, kom zelf ook in beweging, kijk om je heen, neem vrienden mee naar VVV, Maak mensen warm voor VVV. Haal ze achter die buis vandaan. Maar vooral spreek positief over VVV, want de mondreclame is nog altijd het grootste middel om mensen over te halen.

   1. VenloVVV

    Ik ben zelf altijd positief over VVV en maak 24/7 reclame voor de club! Al 20 jaar kom in in de Koel, heb altijd een seizoenskaart, zet me in voor diverse initiatieven en draag vrijwillig mn steentjes bij bij Venlonaren (wedstrijdverslagen, updates etc.).

    VVV is heel goed bezig! Maar dat de selectie vrij smal is, mag ik best benoemen. Als de selectie zo smal blijft kan dit voor problemen zorgen. En nee dan ben ik niet negatief over VVV maar dan deel ik mijn mening!

   2. supportertje

    VenloVVV. Was geen kritiek maar een constatering. Jij als geen ander zou moeten weten waar het over gaat. We moeten om naar positief, en ik ben het met je eens dat de selectie vrij smal is. Dat is ook zo. Die mening deel ik ook. Maar al dat geleuter over investeringsfonds, stadion, catering, we weten het nu wel allemaal. Kritisch ja, maar dan wel met een glas dat halfvol is, en niet half leeg.

 3. clubman

  Spijker op zijn kop. Dat eeuwige gezeik hier in Venlo moet eens afgelopen zijn.
  Koop eerst eens ieder jaar een seizoenkaart, en begin dan pas te klagen als dat al zo nodig moet.
  Iedereen weet het beste hoe alles zou moeten, maar de club steunen en structureel een seizoenkaart kopen ho maar. En maar klagen en maar zeiken vanaf de bank thuis met een Ajax, Feijenoord of PSV shirtje aan…wanna be gloryhunters. Verhuis dan ook gewoon die kant op als je er zo graag bij wilt horen.

 4. venlow077

  Ik weet niet als dit waar is…Maar er gaan geruchten dat Labylle vanmiddag een 3 jarig contract tekent bij NEC, en dat VVV hem de transfervrije status geeft. Als dit waar is snap ik er helemaal niks van! VVV heeft de spelers hard nodig aangezien de selectie al niet breed is, plus het geld ook wat je er eventueel aan kan verdienen. We wachten het maar af als dit waar is?!

  1. lucien1978

   Ik snap dit juist volkomen. Je hebt 3 linksbacks in je selectie. Kum en janssen zijn de andere.

   Je kunt dus,helemaal niks doen met Labylle.

   Je verliest een salarispost en kunt gaan kijken naar een buitenspeler. Bijv Leroy George of Levi GarciA.

   Ik ga er sowieso vanuit dat VVV nog minimaal een speler haalt. Waarom?

   Valckx gaf eerder aan dat er nog 1,25 speler kon worden gehaald.

   Men heeft v Ooijen transfervrij gehad en Samuelsen gehuurd. Ik ga ervanuit dat dit bijna gratis js ivm samenwerking.

   Dit betekent dat er dus nog geld over is om die ene buitenspeler aan te trekken.

   Met de bijkomstigheid dat er nu al duidelijk is dat er met 3 blessures al problemen zijn lijkt me duidelijk dat die,speler nodig is.

   Vvv weet ook dat,als Samuelsen geblesseerd mocht raken we eigenlijk geen echte buitenspeler meer hebben. Ja Roemer maar dat kun je die jongen nog niet aandoen.

   Er komt dus nog minimaal 1 buitenspeler bij en met het weggaan van Labylle doe overbodig is zal hier mede op worden ingespeeld

   1. venlow077

    Ik hoop dat je gelijk hebt Lucien?. We wachten het maar af als het waar is van Labylle, en hoe VVV daarna gaat handelen….

 5. idderzienmeining

  Vorig seizoen hebben we ontzettend mazzel gehad qua blessures en schorsingen, maar daar kom je niet ieder seizoen mee weg. De club heeft ook uitgesproken dat de selectie niet té smal moet zijn dus ik verwacht nog 1 á 2 spelers erbij … al heeft Stan Valkckx na het aantrekken van Samulsen en v. Ooijen duidelijk gezegd dat de selectie compleet is ! Persoonlijk kan ik het me echter niet voorstellen dat VVV met slechts 3 echte aanvallers (Mlapa en Grot en Seuntjens) en een paar “gemaakte” aanvallers (Samuelsen, Opoku, v. Ooijen) het seizoen in gaat ? De tijd zal het leren …

  @ venlow077
  Als Labylle vertrekt dan kan er een nieuwe transfervrije speler gehaald worden met diens salaris. Dat hij (evt) transfervrij vertrekt is van ondergeschikt belang aangezien de club dit geld toch niet kan / mag investeren in transfersommen ! Zie de dubbele transfer van Leemans en v. Crooij die ook niet leidde tot aankopen …. Dus als Labylle zou kunnen worden gesleten aan NEC dan moet VVV dit denk ik doen. Eén verdediger minder (we hebben dan nog Janssen en Kum) en hopelijk die broodnodige extra aanvaller ervoor in de plaats ?

  Off topic: ik las ergens dat Musa een tranfer gaat maken naar All Nasr in Saudi-Arabië tegen een flinke transfersom en ik vroeg me af og VVV nu wederom een deel hiervan kan gaan cashen ? Zou mooi zijn in elk geval !

  Tot slot hoop ik dat het investeringsfonds (of Hai Berden zelf) de knip trekt voor het binnen halen van Okita van MVV !!!!

 6. supportertje

  Het speel bij VVV is nog niet teneinde. Er gaat slim geschaakt worden, en dat kun je aan bepaalde mensen wel over laten. We hebben in ieder geval een fatsoenlijk team, als je kijkt naar de beschikbare middelen. Steady aan opbouwen en consolideren wat we hebben. Gisteren toevallig nog wat spelers gezien en gesproken. Wat zij vooral uitstraalden was geloof in eigen kunnen en een rotsvast vertrouwen voor dit komende seizoen in het team. En dat alleen al is een hoop punten waard. De wil om te winnen en om te gaan met de huidige situatie. Nu wij nog als supporters dat zelfde vertrouwen en bij het team er achtergaan staan als zij dit nodig hebben.

Leave a Reply