VVV-Venlo

“Maurice Steijn en Jay Driessen verlaten VVV-Venlo voor Al Wahda FC”

Maurice Steijn en Jay Driessen gaan VVV-Venlo verlaten voor Al Wahda FC. Dat meldt De Limburger zojuist. De oefenmeester en zijn rechterhand zouden een contract tekenen voor twee seizoenen.

Volgens de krant konden Arabische bronnen bevestigen dat Maurice Steijn en Jay Driessen een contract tekenen voor twee seizoenen. Zij zouden zelf hun contract uitkopen bij VVV-Venlo en dan aan de slag gaan in de Verenigde Arabische Emiraten. De twee mannen gaan er financieel flink op vooruit, zoals de Arabische voetbalwereld ook bekend staat.

Er is echter nog niets officieels naar buiten gekomen vanuit VVV-Venlo, maar dat zal waarschijnlijk op korte termijn wel gaan gebeuren.

47 Responses

 1. Koelie

  Begrijpelijk maar zeer jammer voor ons. Een aderlating ook dat Driessen meegaat. Lijkt ook een verrassing te zijn voor de club aangezien ze zelf het contact afkopen.

  In het zuiden is de pot met geld weer gevonden. Wanneer komt die mazzel ons eens aanwaaien?

  1. Ievel Knievel

   Die Mexicanen bij Roda> nu al kat in de zak. Schijnt al meerdere pogingen in Spanje op zijn naam te hebben staan. Geld is ook niet gedekt. Vraag me af of dit investeringsaanbod door de keuring van de KNVB komt; aangezien het bekend is dat de internationale onderwereld wil investeren in het voetbal.

   Geld dat niet gedekt is, al puinhopen achterland en loze beloftes, Mexico, wat moet ik hier meer over zeggen?

   Ik zou me als Roda supporter maar eens achter de oren gaan krabben. Het is weer hetzelfde gelul als 3 seizoenen geleden. Doei Roda, Ze leren het nooit daar. Dan verdien je op een gegeven moment ook geen redding meer. Het was leuk je gekend te hebben.

 2. festina lente

  Steyn en driessen gaan een zak vol geld verdienen. Vvv krijgt flinke afkoopsom 2 jaig contract. Nu duidelijkheid is prima..vond het toch een beetje een soap aanworden.

 3. mats

  Dus alle praatjes over hoe geweldig hij het naar zijn zin heeft in Venlo zijn ook bij Steijn niks waard… ….ook hij is uiteindelijk gewoon een hongerige geldwolf die liever in een zandbak speelt.
  Het bewijs dat hij daar zijn zakken gaat vullen is toch wel het feit dat hij zelf zijn afkoopsom betaalt. Die hij natuurlijk netjes netto terugkrijgt van de Oliesjeiks…
  Hajje en bedankt!

 4. mats

  Ik denk nu dus ook dat Steijn wel degelijk interesse had in PEC(en sowieso weg wilde). Maar toen kreeg hij me toch een geweldig interessant sportief aantrekkelijk aanbod (lees:zak geld voorgehouden) uit de zandbak…ja daar kan een ambitieus trainer natuurlijk geen nee tegen zeggen. Kampioen worden van de VAE Ja, dat is voor elke trainer toch het ultieme doel!

  1. Godfried

   dit is toch begrijpelijk man. in 2 jaar jezelf en je gezin financieel onafhankelijk maken. hoe lekker is dat.

   geloof echt wel dat hij het hier goed naar zijn zin had. maar ja, wat zou jij doen als je enkele miljoenen kunt ophalen in twee jaar tijd! daarvoor zou hij in venlo 15 jaar moeten pezen.

   succes mannen! en bedankt!

   Valckx ook veel succes en wijsheid ging het vinden van een nieuwe hoofdtrainer.

 5. Ievel Knievel

  Op dit moment van schrijven is er door de club nog niets officieel gemeld. Er heeft nog niets op VI.nl gestaan en andere sportredacties hebben het ook niet benoemd.

  Alleen de Limburger heeft het van een via via bron.

  Volgens mij is de les altijd dat je even wacht tot een officiële bevestiging.

  Ergens zit er een raar luchtje aan deze berichtgeving.

  Verder zal ik toch Luhukay polsen (doen ze ook echt wel) en itt anderen zie ik weinig problemen met Jans, mits hij kort gehouden wordt en niet het technisch beleid moet gaan runnen. Daar hebben we Stan voor en dat houden we zo.

  Daarnaast moet Stan zelf maar bedenken met wie hij graag werkt. Dat kan hij prima en hij heeft ook een prima netwerk, Hij moet dagelijks met de trainer werken. Misschien wordt het wel een bekende van Nilis, want die wordt misschien wel belangrijker gemaakt in het begeleidende team. Misschien wordt het wel een voor ons relatief onbekende in Duitsland werkende coach.

 6. Hup VVV!

  Dit valt te begrijpen, maar jammer vind ik het wel!

  Nu snel doorschakelen en zorgen dat er een zorgvuldig lijstje komt met alleen maar mensen wie geschikt zijn volgens VVV.
  Aan namen ga ik me niet wagen, heb alle vertrouwen dat VVV iemand vind waarvan ze denken dat dit de geschikte opvolger is.

 7. 077

  Ik vind alles prima, maar mag toch hopen dat deze soap snel wordt afgerond. Zodat we verder kunnen met waar het echt om gaat een goede selectie voor komend seizoen.

  Ik heb ook niks meer gehoord over evt. nieuwe spelers waar in het verslag van de supportersavond over wordt gesproken?

 8. chretien

  Geen Jans! Ik heb niks tegen de persoon Jans, maar ik vraag me af waarom hij na zoveel jaren td terug het veld op wil.
  Valkx mag van mij komen met jonge onbekende gast. FORZA VVV!

 9. Venlonaerke

  Bericht komt van Dagblad de Limburger die het waarschijnlijk leuk vind om onrust te gaan stoken bij VVV. Vooral aangezien het feit dat het vrij rustig is bij onze club.

  Afwachten totdat er een officieel statement vanuit VVV komt. Persoonlijk zou ik het raar vinden aangezien Maurice bij de supportersavond aangaf dat er momenteel niks speelde en dat het hem goed bevalt in Venlo.

  Mocht Steijn gaan, dan zou ik Jans een goede kandidaat vinden om hem op te volgen. Hij is nog niet zolang TD en heeft zelf eerder al aangegeven dat hij liever langs het veld staat.

 10. YowVVV

  Stan blief astebleef! Jammer van Maurice en Jay, geef ze een mooi afscheid. Financieel erg interessant. Sportief tja, qua competitie volledig uit beeld. Wel een aardige club. Ron Jans zou een prima opvolger zijn, astebleef niet Streppel! Nieuws over de rechtsback en dergelijke? De verwachting was vorige week, vertrouwen in positief nieuws morgen of overmorgen. Trainer hopelijk binnen een week bekend. Geeft rust.

 11. OooLGooO

  Nieuwe spelers zullen nu wachten wie er trainer wordt. Verwacht voorlopig geen nieuwe spelers. Wie wil er nu tekenen bij een club waarvan de trainer niet bekend is?

  Ik gun het Steijn verder van harte. Deze stap financieel onafhankelijk te worden zou ik ook aangrijpen. Heeft veel voor vvv betekend en verdient een mooi afscheid. Ik vertrouw op Valcx dat hij een waardige opvolger zal vinden!

 12. Meuske

  Waar rook is is vuur verwacht niet dat er niets van klopt! Succes in de Woesteijn maar om nu al de stap te maken?? Van Driessen begrijp ik het wel natuurlijk en dat is hem ook van harte gegund maar Maurice kom op man wie neemt je daarna nog serieus?? Aan de ene kant wel goed mocht het waar zijn nieuwe trainer nieuwe spelers frisse wind zou niet gek zijn mening dan!

 13. Ievel Knievel

  Overigens melden de officiële kanalen nog altijd niets, dat terwijl VVV sowieso al met een verklaring omtrent de geruchten zou komen vandaag; meen ik ergens gelezen te hebben.

  Zelfs VI, die er zelfs altijd als de kippen bij zijn bij dit soort geruchten (die dan vaak waar blijken te zijn), melden niets.

  Overigens wel een reden om de Limburger eens een tijdje te boycotten, als club zijnde. Dat ze daar maar eens gaan leren wat ze journalistiek verkeerd doen. Misschien moeten ze eens uitgebreid onderzoek doen naar de financiële handel en wandel bij Roda, die keer op keer met de onderwereld in zee gaan en miljoenen aan belastinggeld hebben laten verdampen.

 14. jurgen

  Mocht het waar zijn, vind ik het prima, ook hier maar eens doorselecteren, als VVV straks na 4 wedstrijden 10 punten heeft is men Steijn snel vergeten. Het moet toch te doen zijn om RKC, Fortuna, Emmen en Sparta en ADO onder je houden op de ranglijst. Stan met zijn netwerk behouden is veel belangrijker.

 15. aoje

  Valt me wat tegen van Steijn. 2 weken geleden nog zeggen trainer van VVV te blijven. Het grote geld wint het dan toch van zijn principes. Hij heeft toch veel betekend voor VVV. Vraag me evengoed af wat hij daar in die zandbak gaat zoeken. Al wint hij 90% van de wedstrijden, wie zal dat hier meekrijgen. En hoe zit het met zijn getalenteerde zoon? Die zal toch ook in het zand gaan zakken qua ontwikkeling en leerschool….lijkt me. Maar goed, ik gun hem en zijn familie alle goeds toe. Hij heeft, samen met de topmensen, VVV naar een fors hoger en stabieler niveau geholpen.

 16. Depor

  Ik geef Steijn groot gelijk, maar laten we deze trainer niet overschatten. Heeft veel te danken het netwerk van Valckx. Iemand die wekelijks Seuntjens opstelt ga ik niet missen.

  Wel jammer dat Driessen ook vertrekt.

  Waarom geen Duitse trainer? Heiko Herrlich, Michael Frontzeck (uit Gladbach!), Torsten Fick.

   1. lucien1978

    Wie is in hemelsnaam Torsten Fick. Ik ken wel ene Torsten Fink.

    Als die zou komen had ik Hans Kraay assistent gemaakt

 17. idderzienmeining

  Baal hier toch wel van … Niet zozeer het feit dat Steijn onze club gaat verlaten (tegen de samen afgesproken afkoopsom) want dat ging een keer gebeurem. Maar wél van de keuze !

  Een vervolgstap naar bijv. Vitesse, Utrecht of Heerenveen is logisch, net als een mooie club uit de Championship of de 2. Bundesliga. Niet alleen financieel een stap vooruit maar zeer zeker óók sportief.

  Maar deze keuze is – lijkt me – púúr op basis van het loonstrookje gemaakt … legitiem natuurlijk maar ook jammer.

  Ik wil Steijn bedanken voor de afgelopen jaren want de club is mede door hem weer een stabiele eredivisie club.

  Hoije jông

 18. Louis van Gaal

  Allemaal goed en wel, te begrijpen … beide heren hebben hun zinnen gezet op vertrek, financieel goed afhandelen, in het voordeel van VVV natuurlijk maar nu hopelijk heeeeeeel snel DUIDELIJKHEID… Niks zo slecht als onzekerheid en onduidelijkheid. Niet goed voor de nieuwe spelers die al getekend hebben, niet goed voor de verkoop van seizoenkaarten, niet goed voor nieuwe spelers niet goed voor de PR van de club.

   1. idderzienmeining

    Ron Jans, Jean Paul de Jong … er zijn zoveel trainers beschikbaar en VVV is inmiddels aantrekkelijk dus er gaan ook trainers zichzelf aanbieden

 19. Ievel Knievel

  Nog steeds geen enkele officiële mededeling of reactie van betrokkenen. Serieuze voetbal-/ en sportmedia hebben ook nog niets gemeld omtrent deze zaak.

  Toch een losse flodder van de Limburger?

  Doelbewust naar buiten gebracht door mensen die er belang bij hebben onrust te stoken bij VVV?

  Roda vanwege hun eigen perikelen? PEC als wraakactie? Zaakwaarnemers? Goksyndicaten? Niets verbaast mij in de voetballerij……

  1. Ievel Knievel

   Ik lees in de Limburger wel dat Steijn zich gemeld heeft bij VVV, maar dat er nog heel veel besproken en afgehandeld moet worden, ook met de raad van commissarissen. Steijn heeft gewoon een contract he. Er is dus nog helemaal geen kogel door de kerk, financiële afhandeling, laat staan een doorgang.

   Of Jay meemag is sowieso nog maar de vraag. Misschien ‘moet’ hij wel gewoon blijven.

   Deze berichtgeving die als feit gebracht wordt is dus nog lang geen feit. Steijn heeft zich nu wel definitief op een zijspoor bij de club gezet, dus maar meteen even doorpakken met het aannemen van een nieuwe hoofdtrainer.

   Als VVV zijnde kun je dus gewoon nu roepen: fuck de Limburger. Ik zou ze maar eens even de toegang tot het stadion ontzeggen de komende tijd voor het veel te vroeg voor hun beurt praten, waar journalistiek geen enkel belang in zit zelfs. Behalve chaos en paniek proberen te creëren bij VVV. Roda supporters daar ofzo?

 20. RuiverCity

  Steijn valt dus ook voor het geld. Roept overal dat hij en zijn gezin het naar hun zin hebben maar….
  Dat Jay meegaat, ondanks zijn contract voor het leven, was te verwachten. Die twee zijn dikke maatjes. VVV moet verder.
  Deze soap moet snel afgelopen zijn en er moet snel duidelijkheid voor iedereen komen. Nieuwe spelers willen dat ook.
  Dat gesprek destijds met Streppel zit mij niet lekker. Hij houdt de Graafschap nu aan het lijntje. Vreemd. Zal Valckx al gebeld hebben?

  Luhukay lijkt mij gewoon veel te duur gezien zijn salarissen in de (Tweede) Bundesliga. Dat moet VVV ook niet gaan betalen. Steek het liever in spelers. Corneille zou zo gek niet eens zijn. Grote naam in het amateurvoetbal die zich graag wil bewijzen.

 21. chretien

  Steijn valt dus ook voor het geld. Wie niet? Als ik ergens anders 10% meer kan krijgen, dan ben ik ook weg, hoe leuk ik het bedrijf ook vind.
  Dus, iedereen “valt” voor het geld. Bed e nk wel dat spelers een ook trainers meestal slechts enkele jaren goed geld kunnen verdienen. Ze hebben in die zin geen keus, zeker als er een salarisverhoging van 100-300% wordt geboden….

  1. RuiverCity

   Gelukkig is niet iedereen hetzelfde. Ik zou dan op de plek blijven waar ik tevreden ben en weet wat ik heb. Maar voor VVV is het wellicht niet erg om een nieuwe wind door de Koel te laten gaan, mits men een verstandige keuze maakt…..

   1. LJ

    Ben benieuwd of je ook blijft zitten als je 5 of 6 keer zoveel kan verdienen. Waar Steijn bij VVV 24 jaar voor moet werken verdient hij nou in 2 jaar. En mocht het daar niet lukken komt hij hier in Nederland weer makkelijk aan de bak met een fors dikkere bankrekening.

   2. Gerardus

    Nou er zit wel een verschil in 10% of 4 a 5 keer zoveel. Steijn is al gebleven ondanks dat hij meer kon verdienen bij PEC. Maar ik vind zijn keuze absoluut niet gek. Als je trainer bent van het kleine VVV en dan even naar de zandbak kunt…

 22. roermond

  Nog steeds geen nieuws over Steijn en Jay, zowel van VVV, als van geen enkele zich zelf respecterende krant, geen enkele betrouwbare voetbalsite, alleen van onze roddelkrant en anti-VVV- blad de Limburger…die publiceren alles gebaseerd oproddels, zonder dit na te trekken bij betrokkenen zelf. Dus: Fake-nieuws?

 23. Rikki077

  ‘ t is hem gegund. Timing is prima nu. De nieuwe trainer heeft hopelijk een iets meer gedurfde aanpak in m.n. de thuiswedstrijden.
  Verbeek?..kan die wellicht goed overweg met al de duitsers. Aanpakken, bikkelen en durf in het spel. Daarnaast lijkt hij me realistisch in z’n spelopvatting.
  We zillen het gaan zien.
  Steijn, succes en dank voor je prestaties!☝️?

 24. Koelie

  Ze zullen nog wel aan het onderhandelen zijn over de voorwaarden en heeft DDL te voorbarig gepubliceerd.

  Lachwekkend dat een van de grootste aankopen ooit van VVV, Mlapa, ook wordt weggemoffeld in een zijkantje. Ik zou deze Roda krant lekker verbannen. We missen er niks aan. Het bezoek van de Mannschaft kreeg ook weinig aandacht in dat flut blaadje.

  Daarnaast ook treurig dat de burgemeester van Venlo wel tweetje van de Telegraaf over Olivier Bierhoff en Venlo retweet, maar niks over de club zegt die deze gratis city promotion heeft mogelijk gemaakt. Gemeente heeft er verder ook niks meegedaan. Gemiste kans. Prutsers.

  Ik verwacht dat wel dat Maurice en Jay gaan vertrekken. Haagse / Rotterdamse trainers hebben het hier altijd goed gedaan. Is Jol al met pensioen?

Leave a Reply