Maurice Steijn

“Maurice Steijn genoemd als kandidaat voor trainerschap FC Groningen”

FC Groningen moet op zoek naar een nieuwe trainer aan het einde van het seizoen nadat de wegen met Ernest Faber gaan scheiden. Technisch manager Ron Jans wilt niet veel loslaten over mogelijke kandidaten, maar in een interview met het Dagblad van het Noorden zegt de voormalig trainer dat Maurice Steijn ook tot dat rijtje behoort.

Jans gaat niet concreet in op de namen van mogelijke kandidaten, maar de namen van Danny Buijs, Henk Fraser, Maurice Steijn en Sabrina Wiegman zingen al een tijdje rond, sinds de bekendmaking van het vertrek van Ernest Faber. De toekomst is nog zeer onduidelijk, maar Jans geeft aan dat hij vindt dat Maurice Steijn het heel goed doet en daardoor zeker interessant is voor FC Groningen.

Jans laat zich toch even verleiden en noemt de namen van Vitesse-trainer Henk Fraser (,,heeft zich bewezen’’) en Maurice Steijn van VVV-Venlo (,,doet het heel goed’’). – Dagblad van het Noorden

Maurice Steijn is sinds 1 juli 2014 werkzaam bij VVV-Venlo en is nu bezig aan zijn vierde seizoen bij de club. Het eerste jaar onder zijn leiding werden de Venlonaren 8e, daarna volgde de 2e plek en vorig jaar natuurlijk het kampioenschap van de Eerste divisie! Momenteel staan we op de 11e plek en we kunnen daardoor wel stellen, dat we ieder jaar groeien onder de leiding van Steijn. Eerder gaf voorzitter Hai Berden al aan, dat dit nog wel eens het laatste seizoen van de trainer kon zijn bij VVV-Venlo. Maurice Steijn heeft in Venlo nog een contract tot medio 2019.

Het zal niet het laatste gerucht zijn over Maurice Steijn, dat gaat je nu eenmaal gebeuren als je goed draait als club. Daarnaast is het zo dat Steijn misschien wel toe is aan een nieuwe uitdaging, we weten het natuurlijk niet zeker. We blijven het nieuws in ieder geval op de voet volgen, want het kon wel eens zo zijn dat we straks onze trainer zouden kunnen zijn.

13 Responses

 1. OooLGooO

  Dit hoort er natuurlijk allemaal bij. Bij een goed bod zal hij weg zijn. Jammer maar helaas… ik blijf het hopen van niet. Hij is de spin in het spinnenweb de afgelopen jaren aan dit succes.
  Zulke trainers zullen we niet meer snel vinden. En dan heb ik het meer over gericht aankopen en jaren de tijd nemen aan het bouwen van een team. Welke trainer doet dit nog??

  Ander punt is dat ik het voor me zie dat Stein dan zijn steunpilaren meeneemt. Leemans aflopend contract bijvoorbeeld… Unnerstal meenemen etc.. dat zou nog de grootste angst zijn.

  Voor mij mag Stein een type Wenger van Arsenal worden!!

  1. De Koel

   Mee eens, maar vergeet Stan Valkx niet. Die is ook voor een groot deel verantwoordelijk geweest voor de aankopen van de afgelopen seizoenen. Maar Maurice heeft het prima gedaan. Duidelijk meerjarenplan gemaakt en uitgevoerd. Ben overigens ook bang dat Jay Driessen meegaat met Steijn. Stond vorige week een interview in DDL met Jay.

 2. chretien

  Niemand is groter dan de club VVV. Ook Steijn niet. Het is zo dat 4 jaar trainerschap bij dezelfde club tegenwoordig een zeldzaamheid is geworden. Maar hij kan ook overwegen om.inderdaad een “Wenger van Arsenal” bij ons te worden. Alles is mogelijk, maar voor een club als VVV zal het altijd een probleem blijven iemand vast te houden, die boven het maaiveld uitkomt. Benieuwd naar verdere ontwikkelingen….

 3. jurgen

  Steijn heeft het prima gedaan bij VVV, mocht hij straks naar een andere club kunnen, lekker laten gaan, VVV krijgt straks waarschijnlijk een lastig 2e eredivisie jaar, laat maar “vers” bloed naar de vereniging komen. VVV is kampioen in de JL geworden, nu gaan ze zich voor 99% handhaven, bij sommigen (mogelijk ook Steijn) zijn de lastige doelen bereikt, waar gaat VVV in seizoen 2018/2019 voor ? Je zou nu zo moeten doorselecteren incl.
  trainer eigenlijk, dat er in augustus weer een erg gretige groep staat. Het “nieuwe” van de eredivisie is ervan af voor VVV. Dat Stan maar, de goede keuzes gaat maken.

 4. pavisto67

  Zolang de club maar een normaal (financieel) verantwoord beleid blijft voeren en ze zoals de afgelopen jaar goed blijven scouten, maak ik mij geen zorgen.
  Een trainer is een passant die zo goed is als zijn eigen materiaal. Wat dat betreft verwacht ik van geen enkele trainer wonderen en is iedereen vervangbaar, ook Steijn.
  VVV is een club die meestal Jupiler League speelt, en af en toe eredivisie. Dat is en blijft ons lot ongeacht welke trainer. Ik zou mij meer zorgen maken als Valckx zou vertrekken.

 5. marcel

  zoals al gezegd 4 jaar is lang. Wenger van VVV…. dat is makkelijker te realiseren bij Arsenal (waar je vaker wint dan verliest), dan bij VVV. Want hoe goed hij het ook gedaan heeft, normaliter kom je met VVV ook weer eens in een mindere periode. hoe hou je dan stand tegen de krachten die altijd in het voetbal heersen.
  Mocht ie gaan, dan is het met opgeheven hoofd, en door de voordeur. een mooie volgende stap is hem van harte gegund.

 6. Drikus

  Ik denk dat een vertek aan het eind perfect is. VVV krijgt een paar centen en Steijn verlaat de club met het behalen van alle doelen.
  Beide hebben elkaar een diens bewezen door elkaar weer op de kaart te zetten. Nu is het voor beide tijd om dit te verzilveren.
  Steijn naar een grotere club, en VVV een trainer die de club naar the next level kan brengen. Zou zonde zijn als Steijn nog 1 of 2 seizoenen zou blijven en door tegenvallende resultaten (houdbaarheid overschreden) zou moeten verlaten.

Leave a Reply