Steijn

“Maurice Steijn mogelijkheid voor vacante trainerspositie”

Dat meldt De Telegraaf vandaag. Volgens het medium zijn er op dit moment drie posities die Maurice Steijn wellicht zou kunnen gaan vervullen in Nederland vanaf 1 januari 2020: VVV-Venlo, ADO Den Haag of Vitesse.

Steijn zou wellicht een optie kunnen zijn voor VVV-Venlo, ook al gaf Stan Valckx in het verleden aan dat dit juist geen optie was. Jay Driessen was jarenlang assistent onder Steijn, en het zou dan ook niet compleet vreemd zijn als Steijn terug zou komen. Maar, VVV-Venlo onderzoekt ook de mogelijkheid om een langdurige dispensatie te krijgen voor Jay Driessen – hij beschikt niet over de juiste papier – aldus De Telegraaf.

Vitesse stelde vandaag een interim aan, maar op de lange termijn zou Steijn nog steeds een optie kunnen zijn. Over ADO Den Haag hoeven we weinig nieuws te schrijven, aangezien hij daar gevoetbald heeft, jeugdtrainer, assistent en hoofdtrainer is geweest.

Wordt vervolgd..

29 Responses

 1. pierre

  Kevin Hofland van Fortuna zou een uitstekende kandidaat zijn. Heeft binnenkort de papieren om hoofdtrainer te kunnen zijn en heeft in Sittard al de nodige ervaring kunnen opdoen
  Heeft in Sittard problemen met de technisch directeur Arts.
  Ik denk dat hij samen met Jay Driessen, Mark Luijpers, Luc Nelis en John Roox een uitstekende staf zou kunnen vormen.

  1. Ievel Knievel

   Kevin Hoflans is een enfant terribele. Zeer onprettige persoonlijkheid. Moet je helemaal niet in je club willen hebben. Misdraagt zich regelmatig tegen scheidsrechters en is een enorm slecht voorbeeld qua voorbeeldfunctie voor het voetballandschap. Niet doen. Daarnaast. laat een Fortunees lekker bij Fortuna groot zijn.

 2. chretien

  We hebben een prachtige tijd gehad met Steijn. Houden zo. Een (tijdelijke) terugkeer wordt of voor hem, dan wel voor VVV een zeer bittere teleurstelling. Misschien een Duitse trainer? Sterkte Stan….

 3. twiggy11

  We hebben een trainer vvv moet alleen kijken hoe we hem aan kunnen houden als hoofdtrainer.
  Is volgens mij de beste optie gewoon doorgaan met jay .
  Wat mij betreft hou nu eens op over Steijn te praten die tijd is geweest.

 4. Luis Erique

  Iedereen liep te klagen over het voetbal onder Steijn (ik incluis), en nu zou die koste wat kost terug moeten komen? Schei toch uit. Dat gaat sowieso niet meer werken. Doe maar een frisse jonge trainer die goed kan samenweren met Jay

  1. Ievel Knievel

   Wat een onzin dat ïedereen” zat te klagen. Helemaal niet waar. Steijn was de beste trainer bij VVV in 30 jaar.

   Maaskant heeft trouwens bewezen, waarom je met de vorige en huidige selectie van VVV moet voetballen zoals Steijn deed. Jay doet dat nu ook weer. Steijn haalde het maximaal haalbare uit de selectie. Precies zoals je bij VVV (gelet op de positie van de club) moet werken. En dat maakt het juist leuk bij VVV, om er te werken, maar ook om de club te volgend. Aldus mijzelf.

   Het argument dat je het nooit meer zo goed kunt doen als in je eerste tijd ( 5 maanden geleden) is natuurlijk echt regelrechte onzin en wordt alleen maar gezegd, omdat ‘men’ elkaar napraat.

   Kijk een naar een Rinus Michels bijvoorbeeld……… je hebt kwaliteit als trainer of je hebt het niet.

   Misschien is het slim om Steijn een half jaar naast Jay te zetten, maar dan in een positie waarin Jay meer de leiding heeft en meer de hoofdtrainer is. een soort mentor er naast. zodat Jay het volgend seizoen de echte hoofdtrainer wordt en Steijn aan zijn ambities kan werken. Lijkt mij een prima deal.

   Ik wordt soms zo moe van de zichzelf bevestigende negativiteit van sommige Venlonaren. Hiermee halen ze zichzelf en zo veel onderuit wat helemaal niet nodig is.

   Ik vind het ergens ook vaak een gebrek aan respect naar bepaalde mensen toe. Altijd maar je mening in iemands gezicht douwen. Het is maar een mening van jou. Mijn mening is bijvoorbeeld ook maar een mening.

   Du wat mij betreft spant Hay zich nogmaals in, om ook Steijn terug te halen. Overigens heeft de vrouw van Steijn nog steeds een huis in Venlo, wellicht met een reden. Ook, omdat ze Venlonaren voor altijd zijn!

   1. bear664

    Prima dat jij dat vindt, maar gaat niet werken.
    Het voetbal was de laatste twee jaren niet om aan te zien en na de winterstop catastrofaal … we zijn er beide jaren ingebleven dankzij Lars Unnerstall en niet door Maurice Steijn.
    Zat de laatste competitiehelft als een zandzak op de bank.
    Mooi in de zandbak laten of anders maar naar Vitesse of ADO.

   2. Ievel Knievel

    Ook jij mag weer van alles vinden. Echter poneer je jouw mening als ware het vaststaande feiten. Zoals “gaat niet werken”, zonder to the point te komen en “niet om aan te zien”. Ik en velen met mij konden erg genieten van het tactische spel bij VVV onder Steijn. Heerlijk en goed uitgevoerd! Net als bij Jay. Mensen die vinden dat VVV slecht speelt of speelde hebben naar mijn idee
    onrealistische verwachting van wat er bij een club als VVV mogelijk is. VVV is mijn inziens top 6 Keuken Kampioen of plek 15 tm 18 Ere. Qua organisatie en structuur, maar kan met degelijk beleid eindigen tussen plek 10 en 14 in de ere. Dat is razend knap. Je gelooft toch niet dat supporters van welke club ter wereld die rond pleķ 12 tm 15 eindigt op het hoogste niveau, als dat de sterkte is of wanneer de ploeg boven zichzelf uitstijgt, zo gaan lopen klagen als sommigen hier en zo weinig repect aan de dag leggen voor de man die hoogstpersoonlijk verantwoordelijk is voor 1 van de beste prestaties in de geschiedenis van onze club? En die man is niet Lars Unnerstal. Trouwens, goede trainers hoeven maar weinig te tijdens een wedstrijd. Die hebven de zaak goed staan voor de wedstrijd en vertrouwen en leunen op hun team/ hun materiaal.

 5. supportertje

  Steijn is natuurlijk een uitstekende trainer geweest voor VVV, maar heeft dit wel gedaan met Jayke samen. Deze heeft op dit moment de leiding van de selectie, en doet dit in mijn optiek met verve. Maar het feit is dat hij niet over de juiste papieren beschikt, maar daar kan aangewerkt worden als hij dat zelf zou willen. Is dit niet het geval dan moet er uiteraard iemand komen die bij VVV past.

  Dit is namelijk wel van het uiterste belang, passend bij de selectie, maar ook bij wat het Venlose publiek verwacht van zo’n trainer. Hij moet goed liggen bij iedereen en dat is niet gemakkelijk.

 6. Ik denk niet dat Steijn gaat terugkomen.
  Wat mij betreft is het ook de beste trainer van VVV-Venlo van de afgelopen dertig jaar. Als hij maar niet naar ADO Den Haag gaat, want ik ben bang dat hij dan ADO behoudt voor de eredivisie, en ze mogen van mij degraderen, is in ieder geval 1 van de degradanten al bekend. Ik verwacht zelf dat hij naar Vitesse gaat, kan hij daar ook laten zien of hij de capaciteiten heeft om een subtopper uit het slop te halen…
  Van Marwijk is net ontslagen, maar die zal het wel niet worden, die moet Van Bommel een beetje gaan ondersteunen ben ik bang…
  Een Duitse trainer die een klik heeft met Hay en de selectie, die moet het worden denk ik…

  1. Ik ben nog bij de nacompetitiewedstrijd ADO -VVV geweest onder Wetzel geweest, er speelden toen o.a. Amrabat en Honda bij VVV, we waren kansloos…
   Janmaat speelde zijn beste wedstrijd ever en speelde Amrabat compleet uit de wedstrijd. Wij speelden in de eredivisie en ADO had zich ternauwernood geplaatst voor de nacompetitie, maar na deze beslissingswedstrijd moesten we helaas degraderen…
   Vaak leuk voetbal onder Wetzel, met bij momenten een fantastische Amrabat, maar degradatie was een feit…

 7. Goodie

  Wat heel anders, VVV mag wat mij betreft toch wel even door het stof gaan.
  Nadat er kritiek kwam op het stadionverbod vanwege moonen komen met het rasicme verhaal, waar ik destijds al mijn vraagtekens bij zetten. Er blijkt dus niet eens bewijs te zijn en deze jongen is door VVV vals beschuldigd van rasicme.

  https://www.1limburg.nl/justitie-vervolgt-blotebillenfan-van-vvv-venlo-niet?utm_source=twitter_1limburg&utm_medium=social_media&utm_campaign=twitter_clicks&utm_content=justitie-vervolgt-blotebillenfan-van-vvv-venlo-niet

 8. ponnie veag oet de pan

  Laat steijn aub daar.. niet meer doen, kan alleen maar tegenvallen. Het voetbal dat vvv onder steijn speelde was niet altijd mooi masr wel realistisch. Ik zou proberen om jay te behouden, en met dezelfde behoudende tactiek als onder steijn te voetballen, en onszelf te specialiseren op de counter, de omschakeling. Voetballen op zijn italiaans, met een goede sterke verdediging, compact en dan bij balverovering met catennaccio voetbal eruit komen. Respect afdwingen als stugge ploeg.. de koel moet weer een onneembare vestiging worden

 9. mats

  Haagse trainers doen het vaak goed in Venlo. Maar gaan als het kan altijd terug naar Den Haag dus ook Steijn zal wel naar ADO gaan. Helaas, want dan gaat hij ADO op dezelfde manier trainen en ADO behouden voor de redivision tegen ons. Ik gruwel d’r van.

 10. RuiverCity

  Steijn is een afgesloten hoofdstuk. Niet meer aan beginnen. De naam Kees van Wonderen duikt ook ineens op. Afgelopen week ontslag genomen bij het Nederlands elftal. Doe je ook niet als je nog niks hebt. Van Wonderen heeft in 2015 een jaar stage gelopen bij VVV dus is redelijk bekend met de club.

Leave a Reply